Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-20-t541567,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

jakie to ma znaczenie jak urodziła ? grunt że dziecko zdrowe i na świecie ;)

dziewczyny każdy poród jest inny i nie mozna sie na niego w pełni przygotowac, ale rola lekarza jest podejsc do pacjentki miło i profesjonalnie szczegolnie jak sie jeszcze za to płaci.

wiem ile pracy i wysiłku Luna włożyła żeby był Jaś i nikt mi nie powie , ze to rozkapryszona panienka ( zreszta to mężatka - ślub widzialam). za nami wiele godzin przegadanych na kanapie, na które dzielnie plackiem leżała i wiele zjedzonych wspólnie ciastek.
myslalam, ze bedziemy razem spacerowac, ale to jeszcze nadrobimy. liczyla na sn, ale jak sie dowiedziala, ze cc to przyjela to z pokorą, bo najwazniejsze zeby był wyczekany Jaś i nie pozwole wiosenny kwiatku, zebys ja obrazala, wiosna mija , wiec czas przekwitnąć dziewczyno, bo twoj czas na forum mija i nie pouczaj innych, co robić.

wiele osób przezywa trudne chwile i nikt ci twoich nie odbiera, ani nie neguje bólu, który pewnie przeżyłaś.

lekarz człowiek i sie myli, ale nie tak! bo albo obiecuje albo mowi, ze obiecac nie moze, a nie powtarza , uspokoja i daje nadzieje, które potem sa płonne..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Magda30 tak sie niestety złożyło ze tez wiem co to znaczy strata dziecka a nawet dzieci.
Twoja historia to inny temat wyjątkowo bolesny i niepotrzebnie go wyciagasz, rzucanie "co mozesz wiedzieć" jest tylko dla ludzi, którym brakuje innych argumentów. Zwłaszcza w internecie gdzie naprawde nie wiesz kto do Ciebie pisze z jakim bagażem doświadczeń.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja miałam zwolnienie do dnia terminu, a że nie urodziłam to dostałam bez problemu do końca maja

hej monica,mi gin wypisał L4 na 8 dni po terminie, śmiesznie, bo trafił w dziesiątkę ;D urodziłam 9dni po terminie:)

MOnika..moj lekarz porwadzący przedłużł mi l4 do dnia porodu..tzn wystawił mi na dłużej zwolnienie a jak urodziłam zostało ono po porstu skrócone do dnia porodu.
Jeśli Ci nie chce wystawić zolenienia to zapytaj dlaczego i że wiesz że można przedłużyć l4 do dnia porodu...
a jak będzie robił porblemy to idź do lekarza rodzinnego - ten na pewno Ci wystawi kolejne l4..

Luna- gratuluje i ogromnie zazdroszczę. Pamiętam, że miałyśmy pierwszy termin na ten sam dzień czyli na 8.06, jak się okazało wyprzedziłaś mnie ;)
Ja odliczam dni do porodu i marze, żeby stało się to choćby jutro. Fatalnie znoszę te "ostatnie" dni. Do tego upał powoduje, że tracę wszelkie instynkty człowieczeństwa.. Mój mąż wykazuje się anielską cierpliwością, mam nadzieje że jeszcze ma troche w zapasie :)
co do lekarzy to powiem Wam, że chyba na gorszego nie mogłam trafić ale sama siebie winie bo nic z tym nie zrobiłam.
Nie dość, że nie zlecił mio czasie wymazu na GBS to jeszcze musiałam płacć za pobranie wymazu 40 zł bo w czasie pracy labolatorium, pobiera jedynie położna. I tak w 38 tyg ciąży mój lekarz chce mnie wysłać na przedwczesny macierzyński. czy mam prawo się nie zgodzić? jak było w Waszym przypadku ? czy dostałyście L4 do planowanego terminu porodu czy też lekarz wydłużył wam l4 do momentu narodzin dziecka ? będę wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna nie przejmuj sie gadaniem ciekawe czy była by taka mądra jak faktycznie by sie coś stało czy wtedy też by cie nazwała "przewrazluwioną pierworodką".Ja wiem co to strata dziecka przez niekompetencje lekarza.Najlepiej wcinać sie miedzy wódke a zakąske.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sasanka.
Nie ma sensu tu wywoływać jakiś bezsensownych kłotni - to ma być miły i pozytywny post..
My nie podważamy decyzji lekarz i cieszymy się że udało się urodzić Lunie siłami natury tylko jesteśmy trochę rozżalone faktem że lekarz nastawia dziewczynę że będzie miała cc bo to zagraża życiu jej i dziecka a póżniej bez słowa wyjaśnienia każą Jej rodzić sn..obowiązkiem lekarza prowadzącego powinno być wyjaśnienie pacjentce wszystkiego a na pewno powinien Jej powiedzieć że możliwy będzie też poród sc - wtedy Luna by nastawiła się inaczej do wszystkiego..i nawet głupich oddechów by się nauczyła.. zatem...
prosze w imieniu moim i Dziewczyn nie wprowadzać niemiłej atmosfery bo nam tu to nie potrzebne :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna, nie przejmuj się tym co piszę inni..sama wiesz jak było. Lekarz nie powinien mieszać Ci w głowie tylko nastawić na to że poród sn też jest możliwy.
Teraz już masz synka i nic innego się nie liczy i nie warto denerwować się czymś co tak na prawdę nie jest teraz istotne :).

Uściskaj małego od nas :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Przewrazliwiona pierworodka" i tyle internet pełen jest panienek, które po przeczytaniu paru yntelygentnych wypowiedzi w necie myślą ze lekarza poprawiać mogą.
Powinnas opisywać jakie szczęście Cię spotkało ze urodzilas sn, a nie lekarza z błotem mieszać!
Ja nie mówię o zalecaniach w trakcie całej ciąży ze leżeć musiała odnoszę sie tylko.do sytuacji porodu.
A sytuację znam tak samo dobrze jak i wy i pamiętajcie ze piszecie w necie, gdzie różne osoby was czytają na bieżąco:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Podpisuje sie calkowicie pod tym co napisała laguna...
Szkoda czasu na polemikę...teoria to jedno a zycie pisze inne scenariusze.
Mnietez kiedys probowala uświadamiać osoba,która w dodatku nie miala dzieci.Ja mialam juz dwoje.Temat poród.Powiedziała,ze przecież nie trzeba lecieć na księżyc zeby wiedziec jak on wygląda...
wiec stwierdzialam ze dalsza dyskusja mija sie z celem...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Luna bo to tak jest.. ja jak rodziłam na Zaspie to głównie położna była. Raz przyszedł lekarz i powiedział, że jak się nie "rozkurcze" to mnie położą na patologię. A po samym porodzie przyszedł tylko na szycie. Mam nadzieję, że miałaś w miarę fajną położną. Bo ja chciałabym ominąć Zaspę szerokim łukiem właśnie ze względu na położną jaką trafiłam. A jak na Klinicznej nie będzie miejsca.. to nie wiem gdzie urodzę :(

dziewczyny po co odpowiadacie jakiejś sasance która sytuacji nie zna.. taka to należy zignorować :)

poza tym chyba nie wie na jakim świecie żyje. Przysięga Hipokratesa.. też mi coś.. tvn24 sobie kobieto włącz i trochę pooglądaj. Normalnie się zdenerwowałam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Teraz to ja się zdenerwowałam, nikt bez powodu i dla przyjemności nie leży przez połowę ciąży w domu..., gdyby było dobrze Luna mogłaby spędzić ostatnie tygodnie na przyjemnościach, a nie na leżeniu, pomijając już sam fakt łożyska- zadaniem lekarza jest między innymi przygotowanie do porodu i tego w tym przypadku tego ewidentnie zabrakło, lekarz powinien przygotować Lunę na każdą ewentualność i uprzedzić o wszystkich możliwościach, tak by mogła przygotować się psychicznie na to co może się dziać.

Luna- masz całkowitą rację jak dla mnie to też kpina, nie chciałabym za nic w świecie być na Twoim miejscu, wyobrażam sobie jaki stres przeżyłaś. Teraz musisz o wszystkim zapomnieć i skupić się na maluszku.
Zmieniając temat napisz jak mijają pierwsze chwile z Jasiem?:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A lekarz nie prowadził porodu tylko położna. On się pojawił nas początku by powiedzieć że cięcie będzie, no i na szycie.

Tak czy inaczej jak ja nie lubię takich "mądrości" jak ktoś nie zna sytuacji.
Hormony mi Buzuja i może jestem nadwrazliwa... od wczoraj nie spałam. Dziś była super położna i . Pokazała jak małego przystawiac do piersi jestem ciekawa jak mi samej pójdzie :-) teraz Jaś śpi i czekamy na obchód. Nie wierzę że już mam synka mimo że leżyobok mnie!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sasanka- gdzie tu moja nadinterpretacja? Od 21 tygodnia lekarz mówił że jeśli łożysko nie zmieni swojego położenia sn jest zbyt ryzykowne dla dziecka i dla mnie, no i nie zmieniło. W piątek zrobił usg, powiedział że raczej na pewno będzie Ciecie i mam się nie denerwować (pytałam się co to znaczy raczej to powiedział że będzie tylko lekarz studiujący musi wyrazić zgodę ale z nim pogada) bo sytuacja bez zmian, potem położna podlaczyla mi pompę, lekarz przyszedł i mówi że cięcie ok 19 i mam być spokojna.

Wg mnie to kpina.

Cieszę się że wszystko dobrze się skończyło, oczywiście, że będę szybkiej dochodzić do siebie, że dane było mi przeżyć cud narodzin. Ale uważam że lekarz powinien powiedzieć że opcje porodu są dwie, a nie że jedna bo druga to ryzyko dla dziecka i dla mnie.przez to cały czas się denerwowalam no i nie byłam przygotowana A mogłam (jeśli chodzi o techniki chociażby oddychania) No i zdecydowanie wolałabym rodzić sn o czasie, jeśli miał by to być sn niż tak jak miałam wywoływane.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ewaa jesli to jest taki brunatny płyn galaretka jak ostatnie dni okresowe to raczej jest czop.po badaniu mozna plamic ale to kropki/smuzki.czop może odejść nawet dwa tyg przed porodem.mi odszedł i za dwa dni poród.

Ja mam lezzczek bright stars kaczuszka kupiłam używany w świetnym stanie z forum bo nie wiedziałam czy Maja go polubi.ważne by mial różne poziomy wysokości.

Nie wiesz ile w tym prawdy a ile "nadinterpretacji" pacjentki:) taki jest internet:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dziękuję mamma! :)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...