Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-20-t541567,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Sasanka, wszystko fajnie, tylko po co lekarz przez kilka miesięcy nastawiał Lunę na CC, straszył ogromnymi zagrożeniami SN w jej przypadku?? Po co obiecywał zabieg w piątek, po czym się wycofał nie wiadomo dlaczego? Po co to skierowanie na CC?
Powiedziałby uczciwie, że albo SN, albo CC, w zależności od sytuacji i ok, nikt by się nie czepiał. Wg mnie totalnie nieprofesjonalne podejście.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

- łóżeczka - jak dla mnie lepsze jest zwykłe, beż opuszczania boku - i tak zobaczysz że będziesz często brała dziecko do siebie do łóżka bo po prostu jest o wiele wygodniej karmić na leżąco..

- stelaż na wanienkę - stelaż to idealna sprawa..ja miałam przy pierwszym i przy drugim tez będę używać..

- leżaczek-bujaczek - tak na prawdę firma nie ma wg mnie znaczenia - aby był- bo przydaje się na prawdę..czasami nie mogłam iść nawet sie wykąpać bo mały płakał jak zostawał sam beze mnie a tak brałam go w leżaczku ze sobą..poza tym często w ciągu dnia kładłam go do niego i zabierałam do kuchni, jak siedziałam przed kompem itp itd..miał mnie na oku a ja miałam chwile dla siebie :)..zwróć uwagę aby rozkładał się na płasko i miał regulowane oparcie..

- coś do odciągania wydzieliny z nosa podczas kataru - idealna jest nosfrida - ja kupiłam ją przed porodem plus do niej dodatkowe gąbki które się co jakiś czas wymienia.

Tak sobie was podczytuje i nie mogę zrozumieć waszego oburzenia w związku z brakiem cc u Luny. Dlaczego uważacie, ze lekarz który składał przysięgę Hipokratesa "po pierwsze nie szkodzić" z wieloletnim doświadczeniem podejmując taka decyzję ze uda sie sn zrobił jej "krzywdę"?. Powinna dziękować lekarzowi ze tak poród poprowadził ze miała szczęście urodzić sn bez komplikacji cc dla.następnej ciąży. To ze wcześniej mówił/obiecywał ale NATURY SIE NIE PRZEWIDZI.
Naprawdę więcej zaufania do swoich lekarzy, to ze umiecie korzystać z internetu i jesteście "oczytane" nie czyni z was lekarzy...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*raz

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam! Dużo zdrowia i mało problemów dziewczyny :-).

Ponieważ jestem na etapie kompletowania mebli i innych akcesoriów dla małego, chciałabym się Was poradzić odnośnie do:

- łóżeczka - czy ze zdejmowanym bokiem (żeby postawić przy naszym łóżku i nie wstawać do karmienia tylko wyciągać dziecko z łóżka "na leżąco") czy raczej to się nie sprawdza?
- stelaż na wanienkę - czy któraś zakupiła i czy macie jakieś porady przy kupnie takiego stelaża?
- leżaczek-bujaczek - jakiej firmy polecacie? nie chcę kupować już teraz (bo może nie będzie potrzeby) ale może przyda się później. Widziałam, że popularne są dwóch firm - Fisher Price i Bright Stars (czy coś takiego)
- coś do odciągania wydzieliny z nosa podczas kataru - kupujecie na zapas czy też dopiero gdy będzie taka potrzeba?

Będę wdzięczna za jakiekolwiek porady :-)

u nas też lało,do tego grad wielkości orzecha włoskiego :/ masakra

pada..burza..ciemno ale zdecydowanie przyjemniej dla duszy i ciała ciężarówki :).
Kołyska skręcona..starszak pomagał tacie wiec jest bardzo dumny że zrobił coś dla braciszka.

Ależ lunęło...

Gratulacje rozpakowane mamuski!! Trzymajcie sie dzielnie, duzo sil i zdrowia zycze!!!

Gosia, to superancko :) nie ma jak w domu!

a tak sobie jeszcze myślę... luna skoro twój lekarz jeszcze przed porodem ci mówił "będziemy ciąć" to może to nie była jego decyzja?? może ordynator (o ile Szulc nim nie jest - bo tego nie wiem:P) kazał mu najpierw spróbować sn a "w razie w" dopiero ciąć?? skoro łożysko już ci szyjki nie przykrywało... nie wiem... takie coś przyszło mi do głowy ;)

kamiku, myśmy wzięli położną z Clinica Medica na Staniszewskiego 1 (sokółka)
http://www.clinica-medica.pl/sokolka
była u nas wczoraj, fajna babeczka, nazywa się Marzena Dreczka

My z Zośka meldujemy sie z domu :) wróciliśmy wczoraj bo mała zaczęła przybierac - nie wiem czy przez butelke czy przez mój pokarm bo zaczyna mi sie rozkrecac ale udało sie :)
Ewwa moim zdaniem tez powinnas jechać - mi odchodził czop i tez plamilam - nawet jesli to nic groźnego lepiej to sprawdzić.
Luna - brak słów - totalnie, ten Twój lekarz to jakaś masakra, ze Cie wystawił na takie ryzyko :( a dodatkowo mega stres bo wiem jak to jest jak planujesz CC a potem Ci mówią ze będzie inaczej. Nie wiem czy mi sie udało byc taka asertywna czy co ale cieszę sie ze ja przekonałam tego ordynatora. Ale Ty i Jasiek macie sie dobrze i to jest najważniejsze!!

ewwa toć to kończy ci się 40 tydz zatem jeśli to nie czop, który zwiastuje rychły poród to nie wiem co ;)

mój Młody grandzi właśnie na balkonie, mąż siedzi z nim i popija soczek a ja czekam aż cór się obudzi co by ją nakarmić :) i się zastanawiam czy to warto Młodego kłaść spać dzisiaj :P ogólnie też zdecydowanie wolę taką pogodę niż deszcze (chociaż i one są potrzebne, ale jak dla mnie to mogłoby padać nocami - tak jak dzisiaj) ;)

Trzydziestka, dziekuje za informacje :) Nawet nie wiedzialam, ze w Chwaszczynie jest przychodnia :D A w ktorym miejscu?
Pamietas moze nazwisko tej poloznej?

Ewwa jedz i sie nie zastanawiaj bo to teraz może świadczyć o czopie, zbliżającym się porodzie i a nawet o odklejajacym się lozysku wiec lepiej to sprawdzić.

Mi tez duszno w ta pogodę ale wole taka niz jakby miało padać.

ewwa zgadzam się z Monia.. jedź! już nieraz się tu przekonałyśmy, że któraś mama coś czuła i pojechała i zawsze coś wychodziło. Tym bardziej, że no moja koleżanka też plamiła tzn u niej nie trwało to 3 dni. Ale zaczęła plamić rano, a wieczorem dostała dopiero skurczy i pojechała do szpitala to trochę się nasłuchała, że za późno przyjechała i powinna przyjechać jak tylko zaczęła plamic.
Po badaniu się plami.. ale na pewno nie aż trzy dni.
Może to też świadczyć o odklejającym się łożysku. Słuchaj jesteś już w takim tygodniu, że masz prawo jechać i mówisz, że plamisz już 3 dzień i nie wiesz co się dzieje. Ja pojechałam w 40 tygodniu bo myślałam, że wody mi odchodzą miałam ciągle mokro. A lekarz mnie zbadał i powiedział, że to dopiero czop. Ale już mnie zostawili.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

o rany, Luna, nawet sobie nie potrafię wyobrazić przez jaki stres musiałaś przejść... ale na całe szczęście jesteście już razem i nic innego się nie liczy :)
no i patrząc na dobrą stronę sytuacji - dużo szybciej będziesz w dobrej formie:)
życzę Tobie, żeby syneczek pięknie, zdrowo rósł i dawał Ci mega dużo radości :)

ewwa, wiesz co, ja bym pojechała do szpitala, nie ma nic gorszego niż się stresować w ciąży :/ tak dla świętego spokoju.. Zbadają Cię, powiedzą, co się dzieje.

a ja się muszę podzielić taką radością, że nasz mareczek, to jest bardzo do mnie podobny :D

kamiku ja byłam zapisana do przychodni U żródła Marii i miałam wybraną Iwonę Guć na położną (przy poprzedniej ciąży byłyśmy sąsiadkami i ona bywała u mnie czesto wiec tak mi pasowało), ale teraz jak do niej zadzwoniłam to mówiła, że ma strasznie dużo dzieciaczków i poleciła mi położna z chwaszczyna. poznałam ją z reszta w szpitalu i juz tam sie umówiłyśmy, że się do niej przepiszę. babka bardzo przejęta swoją rolą bo ma dosłownie kilka dzieciaków pod sobą - była u mnie juz chyba z 5 razy, ważymy małą za każdym razem bo trochę słabo przybierała, poza tym zawsze fajnie jak ktoś wpadnie raz na jakiś czas i sprawdzi czy dziecko się rozwija ok.
zapisałam małą tez do przychodni w chwaszczynie i przepisałam tez młodego, bo tu podobno nie ma wcale kolejek, a na dąbrowę nawet dodzwonic się nie da :/

żeby do Was przyjechała po porodzie musicie zgłosić w danej przychodni wybór połoznej i ona wtedy dzwoni i się umawia z Wami.

Ewwa, a może to ten czop tak Ci odchodzi? Ja bym pojechała na IP sprawdzić. Przy okazji zrobią Ci ktg i jak nie bedzie kaci porodowej odeślą do domu a Ty bedziesz spokojniejsza.
Tym bardziej że to już 39 tydzień i warto zrobić kontrolne ktg.

Kurczę, nie wiem co robić.
W czwartek plamilam po badaniu, ale ustalo. Wczoraj było troche brunatnego sluzu, ale mała sie ruszala. Ale dziś znów troche brunatny ten śluz... Nie wiem czy jechać na te Zaspe czy nie.
Niby nic mi nie jest, ale czy po badaniu można brudzic 3 dni??? Mała rusza sie i ewidentne zaczęło sie to po badaniu.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...