Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=542581&hl=9485962#op9485962
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Dziewczyny, z porodówki z Zaspy odesłać nie mogą. Gorzej z innymi oddziałami.
Luna, na ktg idę na zaspę. Wczoraj z resztą Pani dr. w zaleceniach sama napisała mi, że mam sie zgłosić we wtorek do nich na kontrolę. Więc mam plan taki, że pojadę tam sama szybciej na ktg, a z mężem spotkam się na miejscu. Bo bez sensu, żebyśmy razem tam kwitli tyle czasu. A walizkę i torbę mamy już w aucie od wczoraj i ich stamtąd nie ruszamy.

Dziś w końcu pojedziemy zamówić ten wózek, bo w końcu powinna się już urodzić, nie?! :D Może ona czeka na ten wózek ;)
Maż twierdzi, że odkąd ciążę mam donoszoną nie pił browarka i pewnie gdyby wypił jednego wieczorem, to akurat wtedy by się zaczęło :)

Ewwa trzymam kciuki, żeby te Twoje skurcze się pojawiły i już nie znikały, żebyś nie musiała mieć tak nerwowej końcówki jak u mnie.
Na szczęście Borys mi to wszystko teraz wynagradza i cały czas spi, nawet na karmienie trzeba go wzbudzać. Oby był taki spokojny jak najdłużej.
Jak wszystko będzie dobrze i mały zacznie przybierać to już jutro wypiszą nas do domu, najpóźniej w środę :)

Hejj Dziewczyny,
Ja po wizycie u lekarza..gin mnie trochę zmartwiła bo powiedziała że maly przez tydzęn w ogóle nie przybrał na wadze..i jak w przyszłym tygoniu będzie tak samo to mam jechać do szpitala..
Czy wiecie coś może na ten temat dlaczego dziecko pod konieć ciąży nie przybiera na wadze? nic mi nie wytłumaczono tylko nastraszono szpitalem... ;/

Witam się w ten pochmurny wietrzny dzień:)
Cieszę się, że wreszcie dotrwałam do czerwca:) Dzisiaj się smialam do męża, że już zaczynam normalnie fukcjonować , nawet za okna się wzięłam:) Jakos te 3 tygodnie które zostały wydają mi sie takie odległe...a mała mam wrażenie jakby się podniosła..bo nawet juz nie kłuje jak chodzę nie napina...o wiele lepiej.
Styczniówka, widzę że mamy tak samo termin...gdzie będziesz chciała rodzić??? Trochę się przerazam tym co dzieje się teraz na porodówkach, bardzo bym chiała Zaspę i mam nadzieję, że jak tam trafię to mnie nie odeślą. No i czas chyba, żeby wreszcie pomyslec o spakowaniu torby:)

Usiaa super, że wreszcie urodziłaś:)
Ewaa trzymam za ciebie kciuki, żeby wreszcie zaczęła się u Ciebie akcja:)

wczoraj mały był ubrany w body z długim rękawem + pajac welurowy
Wyszliśmy na spacerek to założyłam mu czapeczkę i przykryłam kocykiem (ogólnie wczoraj wg mnie wiało) - nie zgrzał się więc myślę, że było ok.

A popołudniu pojechaliśmy do mojej siostry na osiedle nad wodą ale autem, bo bym nie doszła (zrobiłam rano kółko na około bloku i się zmachałam :P - muszę stopniowo zwiększać dystanse, bo jednak te pół roku prawie leżenia w czasie ciąży daje o sobie znać, no i na dole wszystko mnie boli jeszcze) to ubraliśmy go w body z długim rękawem, śpiochy welurowe (na pajacyk mu się ulało w ciągu dnia :) ) i na to kaftanik welurowy i też chyba było mu dobrze.

Gosiek - wcześniaki właśnie inaczej przybierają, więc tutaj się nie martw.
Do tego każde dziecko jest inne.

ewwa - mam nadzieję, że zacznie się u Ciebie akcja.
Domyślam się, że takie czekanie jest koszmarne...
A we wtorek masz ktg na Zaspie, czy w Medicoverze?

Nie poszły :(
Czekam teraz do jutra...

GosiekG spokojnie najważniejsze żeby waga nie spadała, Wcześniaki są inne niz dzieci donoszone i nie ma na nie reguł. Moja córka bardzo długo stała z waga, potem to samo było ze wzrostem ona w wieku 7 miesięcy zaczęła nosić ciuszki na 62! A teraz nikt nie piwie ze to wczesniak, bo nie odbiega od rówieśników. Ona może płakać bo sie meczy ciagnąc z piersi. A próbowałaś w nocy dać butle ze swoim mlekiem? Jak wtedy będzie sie zachowywać?

Luna i co był wczoraj pierwszy spacerek? Jak ubieracie dzieci w taka pogodę body dł rękaw i polspioch jakiś?

Ja w czwartek na ktg i do gina wiec oby do czwartku.

Dziś w nocy tfu tfu przeszły mi te skurcze, ewwa mam nadzieje ze do Ciebie poszły :)

Luna - dokładnie, moja tez płacze ja juz prawie razem z nią a jak moj maz przychodzi to od razu cisza. Stwierdziłam ze ewidentna córeczka tatusia. My ja dokarmiamy bo wieczorami nie mam aż tyle pokarmu co Zosia by chciała. Działam laktatorem - jest wiecej ale póki co nie wystarcza. Nazwalu nie miałam w ogóle. Jak byliśmy na neonatologii i powiedziałam ze dokarmiamy mm ( zreszta w szpitalu nam powiedzieli jakie mamy kupić dla wcześniaka) i do tego butelka to patrzyli na mnie jak na wyrodna matkę. Od razu przepytali co robię by zwiększyć pokarm itp.

Gosiek - biedna... u nas też kryzys.
Jeśli Cię to pocieszy to Jasiu ma podobnie.
ciężko mu się przyssać, wiem, że mleko leci bo nawał ciągle mam, ale przyssie się i wypluwa, pociamka chwilę, zasypia, odkładam go - płacze i tak w kółko przez 2-3h.
Od pewnego momentu ja ja płaczę razem z nim...

Najlepsze, że jak mój mąż do niego zajdzie to Anioł! Przekłada go na drugi boczek a ten zasypia... Nie wiem co to będzie jak wróci do pracy.

A nie chcę dokarmiać MM skoro pokarm mam. Chociaż chodzą mi po głowie myśli o ile była by to prostsza sprawa.

W ogóle jest jakiś nawal rodzących. Jak ja byłam w Wejcherowie to na 30 miejsc było 32 kobiety ktore urodziły bądź były w trakcie. Położne mówiły ze dawno takiego oblozenia nie było.
Mnie dopadł jakiś kryzys. Smutno mi. W nocy dawalas małej pierś a w zasadzie obie, mleko jej leciało i co ja uspilam to budziła sie znów. I tak przez 3 godziny. Jakby w ogóle sie nie najadala. Dałam jej trochę mm i zasnela od razu. Dzisiaj sprobowalam ja przystąpić bez sikukonowych nakladek ( płaskie brodawki ) bo co jakiś czas położna kazała to robić. Fakt zassala co mnie bardzo ucieszylo ale nie wiem czy mleko jej leci, czy ssie efektywnie. Moze to normalne i wszystko jest ok a moje obawy są podyktowane gorszym samopoczuciem - nie wiem.
Martwie sie tez ze nie przybiera za mocno - niby ordynator neonatologii mowila nam ze waga u wczesniakow moze przez jakiś czas stać a potem bardzo wolno iść w górę ale jak sie zamartwiac to o wszystko naraz :(

Usiaa - gratulacje! w końcu! :) Dobrze, że sprawnie wszystko poszło i padła decyzja o CC bo Borys to w końcu kawał chłopa :)

ewwa- trzymam dalej kciuki!

też się zastanawiam o co chodzi z Zaspą.
Zawsze wszyscy mówili, że na Zaspie to zawsze są miejsca.
Może jakiś wyż?! Swiss też pozapełniany, a na Klinicznej ponoć jak zawsze miejsc nie ma.
Jeśli chodzi o Zaspę jeszcze, to jak ja byłam, to na patologii i ginekologii faktycznie miejsc brak, ale na położnictwie z kolei położne mówiły, że dobrze trafiłam, bo są po max 2 osoby w pokojach (a normalnie chyba 4 mogą być)

Laguna - Mąż dziś był w przychodni zapisać się do dr Langer. Ogólnie trochę zaspał i był tam kilka minut po 7, przysłał sms-a, że jest chyba 100 w kolejce.
Ale rejestracja poszła sprawnie i 7.30 był już w domu i mamy wizytę w środę. Także chyba nie jest tak źle.

Ewwa współczuje Ci, ja wiedząc ze do terminu zostały mi 3 tyg to fiziuje cały czas myśle, czas mi sie dłuży liczę oby do środy bo wtedy bede mieć ciąże odnoszona, a czekać do terminu i potem po terminie to musi być mega stresujące. Myśle ze we wtorek dużo sie wydarzy :)

A tak sie zastanawiam o co chodzi z ta Zaspa? Dlaczego takie przepełnienia? Czy na klinicznej i w wojewódzkim tez takie jaja? Jak rodziłam pare lat temu to nie było takich akcji.

Gin w czwartek mi robił i pewnie we wtorek tez zrobi...

Usia - moje gratulacje! w końcu się doczekałaś!
Ewwa - trzymam kciuki aby skurcze wróciły... pół opuszka to też już coś... zrobili Ci masaż szyjki?

No i Rozwarcia brak (no, jak zapytałam czy coś widać, to Pani dr sie śmiała, ze na pół opuszka :D). We wtorek znów jadę na ktg.
A skurczy tez brak :(

Wszystko ok.
Położna na IP stwierdziła, że powinnam miec na uwadze, ze położnictwo jest przepełnione :( co sie dzieje???

Ewwa jakiś kosmos tyle czasu każą ciężarnej po terminie siedzieć tylko po to by lekarz spojrzał na ktg. Daj znać co u Ciebie.

Ewwa no niestety tak wyglądają realia na Zaspie... A jakieś skurcze czujesz?

Od 2h siedzę na IP po tym ktg i czekam na lekarza. Krew mnie zalewa normalnie, bo ktg miałam od razu, a teraz siedzę bez sensu :(((

Usiaa gratulacje :)))

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...