Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *23*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
11.06 Kasia - córeczka
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-22-t543749,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *23*

ewwa - super,szybko poszło :) gratuluję serdecznie!

Ewwa no gratulacje! Czekałam na ta wiadomość :) Chyba szybko poszło :)
super ze masz juz z glowy :) zdroweczka dla Amelki :)

No, dziewczyny! Melduje sie z Amelia przy cycu :)
Urodziła sie sn z waga 3500g i 55 cm :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny wlasnie apropos usg bioderek... Ja zapisałem nasza mała na za dwa tygodnie - będzie miała wtedy 4 tygodnie. Polozna powiedziala ze mam je zrobic miedzy 4 a 6 tygodniem. A pediatra u której dzisiaj byliśmy powiedziała ze to za wczesnie bo jakieś jądra kości sie nie zdarza wykształcić ( cokolwiek to znaczy ). W jakim wieku były Wasze maluchy kiedy miały to usg?

styczniówka do sieliwończyka właśnie, udało mi się w końcu dodzwonić :)

Z testami ciążowymi bywa różnie, ja zaszłam w ciążę w 15 dniu cyklu przy cyklach 28 dniowych, w 28 dniu miałam już objawy ciążowe, w 30 dniu cyklu wykonałam test z krwi i wynosił prawie 400. Test oczywiście pokazał dwie grube krechy po kilku sekundach od jego wykonania.

Luna- to prawda bardzo się cieszę, na patologii w wejherowie odbywają się w wolnych chwilach zajęcia z szkoły rodzenia, prowadzone przez położną z szpitala, także jestem już teoretycznie dobrze przygotowana. Każda pacjentka z oddziału mogła w nich nieodpłatnie uczestniczyć i zapoznać się z pozycjami porodowymi, metodami przyspieszenia i spowolnienia porodu, sposobami łagodzenia bólu dostępnymi w szpitalu urządzeniami itd. wszystko przedstawiono krótko i rzeczowo. Także chociaż czegoś się dowiedziałam.

Trzydziestka, taka kaszka to niestety wystepuje przy skazie bialkowej albo nietolerancji laktozy :-( Moj starszy taka wlasnie mial i mial nietolerancje.

Luna mam wizytę w czwartek mam nadzieje ze dotrwam.
A do kogo dzwonisz z usg bioderek? Ja polecam Sieliwończyka super specjalista i fajny człowiek.

kkasita - my mamy frotte z gumką (niestety - bo zamawiałam jersey ale mi przysłali frotte a nie chciało mi się już reklamować i odsyłać, więc mam 2 ftorre i jedno jersey.

jeśli chodzi o spotkanie to fajny pomysł wg mnie :)

Gosiek - ja na razie żadych kosmetykó nie stosuje - jedyną rzecz jaką robię to chodzę non stop w staniku ;)

styczniówka - a Ty kiedy masz wizytę? bo może faktycznie już się zaczyna coś dziać...

czerwcowa - dobrze, że jestes w domku, zawsze dom to dom.

Fajnie też, że wiesz jak będziesz rodzić- możesz się spokojnie do tego przygotować.

Jeśłi chodzi o test to ja robiłam 30dc i wyszły dwie tłuste krechy, ale u każdego to inaczej.

U nas Jaś spał 3h właśnie, wybudziałm go na karmienie, pociumkał 10 minut i nie daje sobie wcisnąć cycka.

Dobrze, że jutro idziemy do lekarza, to chociaż będzie zważony - mam nadzieję, że przybiera bo oczywiście się filmuję tym okrutnie :(

ja dziś chciałam zarejestrować Jasia na usg bioderek, ale wczoraj jak dzowniłam włączałą się sekretarka, że rejestracja we wtorek od 14, a od 14 "wybrany numer nie odpowiada" :(

moonika ja też sie chwaliłam że moge jesc wszystko a teraz (po 4 tyg.) młoda ma całą twarz w 'kaszce' i musze zacząc coś odstawiac. jeszcze mysle ze to moze od płynu do kąpieli - zapomnieliśmy zabrac Oilatum z Łodzi i ostatnie 2 dni myliśmy małą w jakimś płynie Ziajki - miałam jakies próbki - może to od tego... mam nadzieję, bo uwielbiam mleko, twarożki, serki i jogurty i nie wyobrażam sobie tego wszystkiego odstawić

co do kataru - mój synek przyniósł jakieś 3 tyg temu katar i mała niestety go również dostała :/

ja zrobiłam test w 28 dc i już mi wyszedl pozytywny :) tak wiec u kazdej z nas to inaczej wychodzi

Usiaa - gratuluję synka.

Ja melduję się chwilowo z domu, cyt. lekarza wypuścimy Panią na parę dni ;), jestem ewidentnie trudnym przypadkiem. Nie musiałam czekać na wypis itd. już rano pozwoli mi wyjść, a dokumenty mam odebrać przy porodzie.
U mnie pojawiły się niesamowite atrakcje ktg pokazywało skurcze od 50 w wzwyż, nawet powyżej skali, ja czułam tylko delikatne skurcze, z uwagi na krewienie z niewiadomych przyczyn nie wiedzieli co się dzieje, podejrzewali,że zacznę szybko rodzić i tak czekali na to kilka dni, aż w końcu zdecydowali się mnie wypuścić. Po badaniu u Pani dr. okazało się, że szyjka skróciła się o 70% czego fizjologicznym objawem było krwawienie. Na szczęście było to jednorazowe i już się nie powtórzyło.
Za to od 1,5 dnia mam intensywny ból okresowy z małymi przerwami + nieregularne jeszcze boleśniejsze skurcze. Generalnie mam czekać na regularne skurcze, albo pęknięcie pęcherza i wtedy wrócić do szpitala, także czekamy.
Potwierdzono, że rodzimy naturalnie. CC zostanie wykonane w przypadku zagrożenia bądź krwawienia z łożyska, także jesteśmy już odpowiednio nastawieni.

Wejherowskie położnictwo też jest przepełnione rodzące przyjmowali na patologię ciąży i tak sobie Panie spacerowały nawet 3h po korytarzu, a planowe cc wykonywali nawet o 22.20. W sobotę i niedzielę w szpitalu jest bardzo spokojnie, także to chyba nie najgorszy moment na poród:)

Mi przy Oli 2 testy wyszły negatywne a trzeci pozytywny ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana i robiłam je chyba za szybko.

Ja ogólnie należe do grupy kobiet z porblemami jelitowymi, także dla mnie takie objawy nie były niczym niepokojącym, natomiast to co nie dawało mi spokoju to to, że odrzucało mnie całkowicie od kawy, którą kocham miłością nieodwzajemnioną a tu nagle nie mogę czuć nawet samego zapachu to już mi mówiło, że coś się zmieniło. tydzień przed spodziewaną miesiączką byłam na urodzinach, alkohol wchodził we mnie jak woda ale równie szybko trafił do łazienki. To też było dla mnie dziwne bo zwykle nie czułam się tak po alkoholu. 4 dni po spodziewanej miesiącze to bardzo wcześnie i nie wiem jak Koleżki z forum, ja czułam się tak jakbym miała zaraz dostać okres. Brzuch napięty, bóle w okolicy krzyża, piersi nabrzmiałe i obolałe i straszne potworne bóle głowy.

Dziekuję za odpowiedzi :) w piatek zrobie test z krwi :) mam jeszce okropne zaparcia i wzdęcia tez tak miałyście?

każdy test ma jakiś próg błędu ale w przypadku, testu z krwi jest on niewielki. Mi wyszedł pozytywnie test strumieniowy po 4 dniach od spodziewanej miesiączki. trzymam kciuki :) jak sobie przypomne moment, w którym dowiedziałam się że jestem w ciąży to łezka się w oku kręci. Dziś jestem już na ostatnich nogach :)

lol ja robiłam test jakieś 4 dni po spodziewanej miesiączce i wyszedł negatywny... a następnego dnia w badaniu krwi wyszło, że jestem w ciąży :)

Jolcia mi gin kazał w 35tc zmniejszyć dawkę a w 36tc odstawić.

Ja tez zaszłam w 18 dc z krwi jak zrobisz to juz tygodniowa ciąże wykryje.

Dziękuję Wam, oczywiście że powód do radości czekam z niecierpliwościa na dziecko :) tak bardzo bym chciała ...ale myslicie ze te testy moga się mylic?

Test z krwi możesz zrobić nawet dziś.

ja w 18 dniu zaszłam w ciąże ;) także jest duża szansa na to, że jesteś w ciąży :) zrób badanie z krwi w przychodni jest najpewniejsze i wykrywa najwcześniejszą ciążę :) mam nadzieje, że to dla Ciebie powód do radości :)

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...