Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *30*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
24.04 (17.05) gaskaa - Synek Igorek (4250g, 58cm) - Wejherowo - CC
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15,05 (04.05) kinham - synek Leonard Kazimierz (3795g, 53cm) - Swissmed -CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
18.05 (15.05) Lusia - synek Stefan (3735g, 56cm) - Kliniczna CC
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek Tymon (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN
08.06 (11.06) Kasia - córeczka Lena (4550g, 59cm) - Puck - CC
09.06 (07.06) justyna1 - synek Fabian (4010g, 59cm) - Wejherowo - SN
10.06 (26.06) styczniówka - synek Franek (3100g, 53cm) - Zaspa - SN
10.06 (18.06) aniax - synek Pawełek (3730g, 53cm) - Kliniczna - SN
10.06 (12.06) mamma - synek Ksawery (2940g, 54cm) - Redłowo - SN
11.06 (13.06) Adrienne - córeczka Weronika (3500g, 53cm) - Zaspa - SN
13.06 (07.06) czerwcowa2014 - córeczka Alicja (3810g, 59cm) - Wejherowo - SN
15.06 (08.06) monica88 - córeczka Martynka (3560g, 56cm) - Redłowo - SN
17.06 (21.06) Laguna_m - synek Franek (3820g, 57cm) - Kliniczna - SN
19.06 (19.06) kamiku - synek Hubert (3770g, 57cm) - Kliniczna - SN
20.06 (20.06) nusia85 - synek Szymon (3600g, 53cm) - Kliniczna - SN
21.06 (22.06) kalitta - córeczka Zuzia (3225g, 52cm) - Kliniczna - SN
21.06 (28.06) marketa - córeczka (3800g, 59cm) - CC
22.06 (24.06) adg2014- synek Rysiu (3000g, 50cm) - Swissmed - CC
23.06 (27.06) Bozena19 - synek (3400g, 57cm) - Wejherowo - SN
24.06 (13.06) mimmossa - synek Staś (3450g, 55cm) - Zaspa- CC
24.06 (25.06) kkasita - córeczka Alicja (3890g, 57cm) - Zaspa
25.06 (14.06) funny007 - córeczka Lilianka (3600g, 56cm) - Kliniczna - SN
27.06 (25.06) Mar-chew - synek Gabriel (3700g) - SN
28.06 (22.06) Rija666 - córeczka Joanna (3300g, 55cm) - Kliniczna - SN
28.06 (20.06) pirat - córeczka (3200g) - Wejherowo - SN

*LIPIEC*
02.07 (29.06) Eljotka- córeczka Oleńka - Zaspa

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-29-t554992,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *30*

Kkasita troche mnie przestraszylas z tym wyciaganiem języka bo nasza mała tez tak robi ale robiła tak zawsze w porze karmienia wiec stwierdziliśmy ze tak pokazuje nam jak jest glodna. Ja miałam niedoczynnosc tarczycy i jak wrócimy od razu pójdę i jej tarczyce zbadać. Co moze wyjść nie tak? Mała będzie musiała przyjmować jakieś lekarstwa?

Dziewczyny karmiace mm - macie jakis podgrzewacz do butelek? Przydaje sie? Możecie jakis polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

devil dzięki... łagodniejszy mówisz:) na mnie działa, że tak powiem rozluźniająco ;)

pirat augmentin jest jednym z łagodniejszych antybiotyków. można go brać zarówno w ciąży jak i podczas karmienia. spokojnie

czy któraś z mam karmiących brała antybiotyk? biorę augmentin i zastanawiam się czy może wpływać na małą. Czasem ma taką luźniejszą kupkę ze śluzem.....dodatkowo pediatra stwierdził skazę białkową, od tygodnia wykluczyłam produkty z alergenami więc ta kupa chyba nie od tego

mnie bolał prawy jajnik dwa dni , ale około tydzień temu. A na okres jeszcze czekam.Boję się, że będzie krwawa masakra jak po pierwszym porodzie :)

Hejka

My dalej w Toruniu, jutro wracamy. O ile dojedziemy bo coś sie stało ze skrzynia biegów i wskakuje nam tylko do 4. Zawsze coś :(
Swoją droga zatrzymaliśmy sie w hotelu Copernicus i szczerze polecam! Jedzenie jest przepyszne! No i jest basen, a to dla mojej rodzinki podstawa:) teraz są właśnie na baseniku a ja z Franciszkiem odpoczywamy. Fran od 5 męczył kupę i zrobił dopiero o 11 to chyba nie jest normalne? Ja już sama nie wiem.

Kkasita jak nasza Basia miała 2 miesiące tez byliśmy na weselu naszych dobrych znajomych i powiem Ci, ze jak kapela grała to ona spała, a jak przestawili to sie budziła :)

w niedziele nasz wielki dzień :) ktoś wie jaka ma być pogoda?

Luna ja tez myśle, że Jaś chciałby sie do czegoś przytulić. Mój Fran tez tak robi.. A co do uduszenia to kiedyś ktoś mi powiedział, ze dziecko sobie samo krzywdy nie zrobi i tak jak pisała chyba devil to instynktownie sobie buzkę odwróci

Co do krzesełka to my mamy tez chicco chyba, po dziewczynkach i fakt fajne jest to, ze jest obniżanie. I ogólnie byłam z niego zadowolona.

A mnie od trzech dni bolą jajniki a okresu ani widu ani słuchu. Czy was tez coś przed okresem bolało? Ale tak, ze kilka dni? Bo mnie zawsze w tym samym dniu bolało ale teraz już trzeci dzień. Aż sie boje kupić test i go zrobić. Matko...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
My wreszcie zjechaliśmy do Trójmiasta....masakra z tymi wyjazdami, samochód zapakowany po brzegi a i tak wózka nie braliśmy.
Mała grzecznie spała w jedną i drugą stronę całe 3,5 godziny:)

No i nadal nie zrobiła jeszcze kupska:/ herbatki podawałam, nóżki do brzuszka przyciskałam, masowałam, pomagalam się wyprótac...i nadal nic...a tu już 9 dzień mija. Coś mi się wydaję, że te moje dzieciaki juz tak mają, starszy też mial ten sam problem, robil po 4 razy na miesiąc, do momentu az nie wprowadzilam nowych pokarmów.

No zaczęłyśmy się z panną chustować...bardzo mi się to spodobało, jej też..bo jak jest marudna to wsadzam ją do chusty i od razu zasypia:)

W sobotę byliśmy na weselu, mała całą mszę przespała, drogę na wesele też i n na sali pierwsze 1,5 h też twardzo spała..nie ruszała ją głośna orkiestra:) No i była najmłodszym inajbardziej podziwianym przez gości uczestnikiem imprezy.

Devil, dobre te foto jak mala na brzuchu lezy w wozku...widać dziewczyna urozmaica sobie jazdę żeby nudno nie było heheh:)

A co donocek nic się nie zmieniło...mała śpi od 22 do 5-6 rano.....oby jak najdłużej jej to zostalo:)

Mam tez pytanie do mam, które miały tarczycę w ciąży....czy wasze maluchy miały już badane tsh? wyszlo dobre??? My dziś pobieraliśmy małej krew, ciekawe co wyjdzie....mała ma tendencje do ciągłego wypinania jęzorka, doktórka jak to zobaczyła podczas szczepienia od razu skojarzyła to z tarczycą i kazała zbadać poziom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no ma i pieluszkę i króliczka, ktre sobie czasem nieswiadomie przytuli ;)
no, ale faktycznie potem sie odkreca i spi z glowa normalnie zwrocona...

devil - fajnie, że Zuzia sobie spi na brzuchu - nasz poki co jak go klade na brzuchu to w 90% przypadkacvh po kilku minutach urzadza afere - zdecydowanie nie jest to jego ulubiona pozycja ;)

do mnie dzis przyszly buty na chrzest :)

Może faktycznie Jasiowi brakuje czegoś do przytulenia, bo my mamy naszego Hectora, który dosłownie jest lekarstwem na całe zło. Chyba nawet ważniejszy niż smok :)

Tymon też tak robi, ale tylko jak szuka smoka i próbuje sam go sobie wsadzić. O dziwo czasami mu wychodzi :)

My wyjeżdżamy w środę, ale od jutro jest ponad tydzień teściowa, w między czasie chrzciny i przyjazd rodziny, więc chyba zacznę już się pakować. Na wakacjach nie zamierzam prać (więcej niż raz), a nasz maluch BARDZO ulewa, więc prawie całą szafę mu spakuję :)

A co do fotelika, to my dostaniemy od Chrzestnego. Sam ma roczne dziecko, więc wierzę, że dobrze wybierze :)

Luna a może Jasiu chce buzię do czegoś przytulić? Dajesz mu jakąś pieluszkę albo "miziajkę"? Bo jeśli nie i nie ma do czego to zostaje mu materac? Nie wiem... Pamiętaj też, że nasze maluszki są już na tyle duże, że przekręcają same główki, więc jeśli zacznie brakować mu powietrza to po prostu zmieni pozycję. Ja to przynajmniej tak sobie tłumaczę, bo odkąd Zuzia przewraca się na brzuch, to w nocy tylko tak śpi. I nie ma na nią mocnych. Nie ważne w jakiej pozycji bym jej nie położyła to po niedługiej chwili leży na brzuchu. I do tego rączki ma przy buzi. Później zrobię zdjęcie. I mam nadzieję, że jakby co, to po prostu podniesie główkę i zmieni pozycję.

moja czesto tak robi na poczatku bałam się ze sie udusi zasłaniaja sobie buźke i nosek ale nic się nie dzieje a ona lub tak spać

dziewczyny czy Wasze maluchy maja tak przy zasypianiu, jak śpią na boku, że zwracają główkę w stronę "ziemi" (materaca/pieluszki/czegoś na czym leżą)?

Od kilku dni zauważyłam, że Jaś, nie ważne na którym boku leży to kręci głową właśnie w stronę ziemi - mamy monitor oddechu, ale boję się, by przez sen tak nie zrobił i się nie poddusił czy coś... zauważyłam, że też przd jedzeniem tak robi...
nie wiem o co mu chodzi.

Gosiek Borys też jakoś nerwowo śpi, wzdryga się, macha rączkami i nóżkami. Czasami też mam wrażenie, że coś mu się śni. Uspokaja się dopiero jak śpi koło mnie, więc może to taki etap?

Usiaa my pojechaliśmy do hotelu i nie będzie nas 2,5 tygodnia, wiec starałam sie wziąć rzeczy tak zeby nie prac i zeby starczyło :)
Mała w podróży wzorowa - spała cały czas. Jednak o 23 ( normalnie klade ja przed 20 ) kiedy my juz podaliśmy ze zmęczenia ona ani myślała spac :) w końcu zasnela z nami w łóżku i efekt był taki ze my z mezem na jednej większej jedynie a zaraz obok ( łóżka były łączone ) na drugiej Zosia :) Myślałam ze będzie spała w gondoli ale nie wiem czy jest jej wygodnie :( juz jak bylismy w domu i spała w swoim łóżeczku to strasznie sie wiercila. Miała mega niespokojny sen tzn wydawało sie jakby snil jej ske koszmar bo machala raczkami i nozkami co chwila i zmieniała strony do spania. Teraz jest tak samo i nie mam pojęcia co to moze byc :( Jak spi z nami w łóżku to jest tak samo. Czy któreś z Waszych maluchów tak ma?
Zastanawiam sie jak dam radę utrzymać zasadę spanie-jedzenie-aktywność bo w domu to było proste a na wyjeździe juz niebardzo :-( i dodatkowo z tym spaniem. Chciałabym zeby spała z nami podczas wyjazdu ale boje sie ze sie przyzwyczai ( tak zasypia sama i spi u siebie w łóżeczku) i będzie problem :(

Chciałam Was pytać co brałyście dla tych swoich szkrabów, że tak dużo bagaży Wam wyszło, ale u mnie pewnie wyglądałoby podobnie. Ja minimalizowałam zawartość toreb, bo jadąc do mamy wiem, że i tak wszystko mam na bieżąco wyprane i wyprasowane, dlatego dla mojej dwójki wystarczyła jedna torba na 3 tygodnie. Jadąc na normalne wakacje pewnie każdy by miał swoją ;)
My jutro wracamy i ciekawe jak będzie wyglądać podróż, bo starszy dzisiaj był jakiś niewyraźny jakby go choroba brała, a młodszy kiepsko w ciągu dnia śpi i znowu zaczął ulewać po jedzeniu.

Kinham tak dzieci mogą zacząć zabkowac, ja np miałam pierwszego zęba w wieku 2 miesięcy :/ oby tylko Leonard spokojnie to przeszedł.

Ja dalej na wyjeździe, ale juz w tym tyg wracamy, tylko ta pogoda do kitu, mogłam wyjechać 2 tyg szybciej to pogoda byłaby lepsza a tak to tylko raz sie kompalismy :( a dziś to normalnie jesień w powietrzu. Jakiś jie nacieszylam sie latem w tym roku.

My mamy krzesełko chicco polly i bardzo nam sie sprawdziło. Super jest to ze mozna z nim zjechać na sam dół i dzieki temu pózniej dziecko samo może sobie do niego siadać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gosiek u nas tak samo, synek ma 2 torby hehe, a my się w jedną zmieścilśmy

dziewczyny ja już widzę wyrzynające się 2 jedynki na dole,
także ząbkowanie pełną gębą ...yhyy
czemu tak szybko ehhh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyjechaliśmy. Przed nami 5 godzin jazdy. Zosia ma 2 razy wiecej rzeczy niz my z mezem :) Mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałam

U nas espumisan działał od razu. Ale to trzeba dawać przy każdym karmieniu jeśli z brzuchem zle jest. Espumisan nie zaszkodzi, wiec warto spróbować.
Ja mojej dawałam przez dłuższy czas a ten sposób. Chyba po tygodniu dopiero próbowałam odstawić espumisan i udało sie. Do tej pory dajemy radę bez.

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam