Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Dziewczyny dalej leże na razie brzuch sie nie napina ale nospa w działaniu.Lidka ja mam badanie usg co wizyte przez dół i brzuch i faktycznie co lekarz to inna opinia ale tak powinno sie robić przy centralnym dopochwowo i jak tak mam co prawda troszke sie cofneło i nie wchodzi w ujście ale z kolei rozlazło sie po całej przedniej ścianie z lewej strony.Pewnie idz i sprawdz dla spokoju a z tym centralnym to podnosi sie czaem nie wiem czemu lekarz powiedział że nie ma szansy u mnie przy bliźnie po cc sie podniosło nie durzo ale zadawalająco i juz moge chodzić ale bez szaleństw.Trzymam kciuki.
Co do wagi to ja mam na plusie UWAGA 15 KG,załamana jestem.
Trzydziestka mi też sie często słabo robi i musze sie położyć ale co dziwne wyniki mam super zero anemi wszystko w normie zobaczymy 21 jak pójde robić nastepne.

hej hej.
Lidka współczuję przeżyć. mam nadzieję, że trzeci lekarz w końcu coś konkretnego Ci powie...
u mnie dziewczyny słabo :/ po pierwsze mam co noc 2h przerwy w spaniu w nocy - duszno mi, jestem cała spocona i nie mogę się ułożyć. i przez to chodzę jak zombie. poza tym macica strasznie naciska mi na przeponę - w pozycji stojącej czy siedzącej normanie nie mogę oddychać, zaraz się męczę, słabo mi się robi. czytałam, że to normalne objawy dla 29 tyg. ale nie pamiętam abym w poprzedniej ciąży aż tak cierpiała.
od kilku dni odrzuca mnie też od jedzenia, więc to pewnie jeszcze pogłębia moją anemię i stąd mi tak słabo. schudłam znów 1kg... :/ czy to normalne? w 29 tyg. mam 6 kg na plusie
jeny zostało jeszcze 11 tyg a ja już ledwo żyję to co to będzie za kilka tyg?

Dziękuję Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, jesteście niezastąpione.
No nie ma szans by z dnia na dzień się tak podniosło więc może na tym badaniu co byłam przedwczoraj lekarz się zasugerował opisem po prostu. Co lekarz to opinia, szok a później się dziwić, że takie są nieszczęśliwe zakończenia ciąż.
Po nocy jakoś mi już lepiej, uspokoiłam się. Postanowiłam do wizyty u Brzóski nic nie zmieniać, nadal będę te kilka dni się oszczędzać i więcej leżeć. Tyle już wytrzymam. Jeśli ona uzna, że faktycznie nie mam łożyska przodującego to jej zaufam w końcu ma tyle dobrych opinii a komuś ufać muszę. Z tych wszystkich u których byłam to chyba ona ma największe doświadczenie więc u niej zostanę. Adamski też wzbudził moje zaufanie, bo zbadał mnie najdokładniej i najwięcej mówił jak mierzył to wszystko. Gdzieś tam zapaliła mi się nadzieja, że jest tak jak on mówił. W końcu pokazywał mi te 3 cm odległości itd. Jakby było tak faktycznie centralnie przodujące to każdy by to widział chyba a już on dołem tym bardziej. Także leżę ale już z nadzieją, że to ostatnie takie dni :)
Za to niesamowicie cieszę się, że już pewna ta moja córcia. Będzie Oleńka :)
Magda30 trzymaj się biedna i daj znać czy pojechałaś na IP czy jednak poczułaś się lepiej.

Cześć Dziewczyny mam do sprzedania laktator elektryczny,może jesteście zainteresowane
http://tablica.pl/oferta/laktator-elektryczny-babyono-sensi-CID88-ID4k1PJ.html

Lidka - mi preis powiedział, że to jak bardzo zachodzi łożysko na szyjkę to tylko dopochwowo i ma to sprawdzić moja lekarka. Na usg przez brzuch powiedział on, że wygląda na brzeżnie przodujące, a od dołu lekarka powiedziała, że jednak bardziej zachodzi.

Ze od dołu jest to bardziej dokładne i wiarygodne badanie. bo widać jak zachodzi dokładnie.

ja bym się dalej oszczędzała - na pewno sobie nie zaszkodzisz bez względu na to który lekarz ma rację.

Preis tylko prywatnie (wizyta 300 zl), ale ja uważam, że nie ma sensu chodzić do 5 lekarzy.
W krótkim okresie czasu bedziesz w zasadzie u 4 lekarzy - IP, przedwczoraj, wczoraj Adamski i jeszcze Brzóska.

zobacz co ona CI powie. I trzymaj się tego - tak uważam ja przynajmniej.
Lekarz na IP był młody z tego co pamiętam co pisałaś, przedwczoraj miałaś usg tylko przez brzuch - jeśli Brzóska powie, że łożysko nie jets przodujące i potwierdzi to co powiedział Adamski można uznać, że tych 2 lekarzy się myliło - na IP bo młody itp, a przedwczorajszy bo przez brzuch. Jeśłi natomiast powie, że jest łożysko przodujące, to można uznać, że Adamski się mylił bo masz 3:1.
Wybierz lekarza i się go trzymaj, bo co elakrz to opinia i później siedzisz biedna i nie wiesz co robić.
tym bardziej, że preis jest specyficzny, nie wiem czy by Ci podpasował bo Ty taka wrażliwa bardzo jesteś.

magda- wspolczuje. ja wczoraj umierałam z powodu rostroju żołądka :(

ja od 2 dni wyraźnei czuję ruchy - rano i wieczorem :) więc jestem spokojniejsza trochę :)

a dzisiaj mam depilację woskiem :P albo pastą cukrową - zalezy co wytrzymam hihi.

Lidka gratuluje półmetka ;P;)

trochę to szokujące co piszesz.. co lekarz to inna diagnoza.. to masakra szczerze mówiąc. Do Brzóski idziesz 11?? dobrze pamiętam??
Ja do niej chodzę i muszę powiedzieć, że ufam jej bardzo. Ale do Preisa też się wybieram na połówkowe. Tak dla pewności. Myślę, że bez względu na to co powie Brzóska powinnaś do Preisa też pójść. Jeśli opinia Brzóski i Preisa będzie taka sama to wtedy chyba będziesz mogła być spokojna...

Swoją drogą co za lekarze ;/ któryś musi się cholerka mylić... ja tam się na łożyskach nie znam, ale to możliwe żeby z dnia na dzień się podniosło?? Ty chyba miałaś tą najgorszą z opcji jak dobrze pamiętam, że centralnie prawda?? Takie które nie ma szansy się podnieść...

No to sobie pospałam niedobrze mi i jeszcze Oskar jakiś leniwy znowu.Mówie wam dziewczyny ja zwariuje wszystkim sie martsie i przez to jeszcze to ciśnienie mi skacze.Wieczorem brałam nospe bo od popołudnia brzunio mi twardniał i bolał jak tak dalej będzie jade dziś na IP dla spokojności.

Lidka ja jak bylam na izbie i mówiłam lekarzowi że mam łożysko centralne to on że nic nie widzi ale jak mu pokazałam usg to on dokładnie jeszcze raz zbadał ipowiedział a no faktycznie coś tu nacieka.Mi sie podniosło po 2 tyg leżenia i jest lepiej.

No dziś przyznaję jestem totalnie rozbita. Z jednej strony się cieszę i mam ochotę strzelić sobie godzinny spacer a z drugiej co jeśli to jednak ten wczoraj miał rację?
To samo z tymi moimi bólami, ten wczoraj tłumaczył mi że to przez leki, że tak działa progesteron rozmiękcza wszystko i stąd te bóle. A dziś Adamski, że mam brać buscopan jak boli skoro luteina nie pomaga. Jeden że przez luteinę a drugi zdziwiony, że nie ma ulgi po niej.
Wczoraj miałam tylko usg przez brzuch, czytałam że to dobrze bo przy łożysku przodującym się nie zaleca. A dzisiaj Adamski zaczął od badania dołem więc ryzykował trochę chyba nie? Ale pokazywał, że łożysko 3 cm od ujścia itd, powiedział że szyjka 5 cm. Także chyba dokładnie badanie.
Tak więc ciągle mam 50/50. Bo na izbie miałam badanie i dołem i przez brzuch i wyszło centralnie przodujące a teraz przy takich samych badaniach że nie. Potem miałam dwa badania przez brzuch i jedna nic nie widziała a drugi że nie ma szans na przesunięcie.
Można zwariować.
Pójdę do Brzóski ale jak ona mi poda jeszcze inną diagnozę to już nie mam pomysłu co robić. Chyba faktycznie poszukam kogoś z jeszcze wyższej półki chociaż myślałam, ze ona właśnie jest the best. A ten Preis nie przyjmuje w żadnym Medzie? Nie złapię go na pakiet mój? Tylko prywatnie?

Sorry dziewczyny, że ja zawsze z takimi problemami, Wy macie takie sielankowe wpisy o mebelkach a ja zawsze takie bomby wrzucam. Ale zawsze jak napiszę to mi trochę lżej.

LidkaJ - miałam robione usg 2 razy w odstępie 5 dni. I zestresowałam się, bo raz łożysko miałam wysoko a raz nisko. Po tygodniu poszłam do innej lekarki i okazało się, że moje łożysko jest w porządku i jest... po środku.
Nie potrafiła ona jednak wyjaśnić mi, dlaczego wcześniejsze badania wyszły takie skrajne.
Nie stresuj się, a jak masz wątpliwości to idź do innego lekarza po opinię :)

Lidka, to jakaś paranoja to co piszesz... Jak lekarze mogą się tak różnić w opiniach?.....
Dobrze, że idziesz do Brzóski jeszcze, może ona coś wyjaśni...
Ja to bym chyba na Twoim miejscu, w akcie desperacji, odżałowała 3 stówy i wybrała się do Preisa albo jakiegoś innego "guru" ginekologicznego. Choć Brzóska ponoć też jest z wyższej półki.
Tak czy inaczej współczuję tej niepewności... :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja dziś po kolejnej wizycie tym razem u Adamskiego. On twierdzi, że nie ma zagrożenia, łożyska przodującego nie mam wg niego. Ja już nic nie wiem. Z dnia na dzień się przecież nie podniosło.

Ja już też po połówkowym ma być dziewczynka :) Cieszę się bo mamy już synka. Chociaż nie nastawiałam się na konkretną płeć. Jak by był drugi chłopak też by było dobrze. No i dzidzia też nie współpracowała. Badanie trwało prawie godzinę. Wszystko na szczęście jest ok

mimmossa czytam Twój post jakbym o sobie czytała mam dokładnie tak samo. Co jakis czas prawie zjazd, bo tak mi się słabo ciemno robi, a ciśnienie wszytko ok, a jak chodze to tez dół brzucha ciągnie byłam u lekarza i nie wie dlaczego tak jest nie umieją mi tego wytłumaczyć. Kazali mmi więcej pić.

Ja powiem ci ze tez z obawa stawalam na wadze ;) ale w ciagu 3 tyg przytylam 800g. Najwiekszy skok mialam w okresie swiatecznym bo mi w miesiac przybylo 4kg. Za to nie obylo sie bez wrazen u mnie. Na poczekalni zrobilo mi sie tak slabo ze im prawie odjechalam a to juz nie pierwszy epizod taki. Od poczatku ciazy to byl 3 raz. Pierwszy w poczatkowych tygodniach i wtedy to jeszcze moglam wytlumaczyc tym ze dluga przerwa w jedzeniu. Ale teraz mialam tak 2 razy w ciagu miesiaca gdzie wyszlam z domu po sniadaniu chyba wystarczajaco nawodniona. Zalecil mi pojscie do lekarza ogolnego by zlecil szczegolowe badania w tym ekg. Bo dzisiaj przy tym jak zrobilo mi sie slabo to tetno cisnienie wszystko w porzadku. Jakby oczywiscie bylo malo to ostatnio nawet spacery u mnie odpadaja bo przy wolnym chodzeniu dosc mocno zaczyna mnie bolec brzuch tak w dolnych okolicach. Tak podobnie jakby kolka zlapala.

Super mimmosa ze z synkim wszystko w najlepszym porzadku:-)
Ja dzis mialam wizyte u ginekologa, z moja córunia wszystko w porzadku, rozwija sie dobrze i oby tak dalej:-) z szyjka tez wszystko dobrze, ale niepokoi mnie to, jak szybko ja przybieram na wadze:-(
Od ostatniej wizyty 4 tyg. temu, przytylam 4,5 kg, kurcze niefajnie

ja dzisiaj po polowkowym u swojego lekrza jestem. Potwierdzil jak i poprzedni lekarz ze widzi "ptaka" :)
Dzidzia zdrowa choc na usg nie wspolpracuje bo uklada sie w najgorszy mozliwy sposob do ogladania. Pewnie niesmialy jest;) oszacowal nawet ze dziecko powinno przy porodzie wazyc tak do ok 3,5 kg wielkoludem nie bedzie;)

ja się chyab czymś podtrulam, bo od wczoraj czuję się delikatnie mówiąc średnio i jestem padnięta - jeśli dziecko ma teraz "swój rytm" to w nocy czeka mnie godzina snu :P

za to nie miałam dzisiaj w nocy żadnych wątpliwości - mimo sensacji żółądkowych to na pewno maluch dawał o sobie znać ;)

heh... ja odwiozłam Młodego do żłobka i po powrocie hyc do wyrka ;) i jakieś 15 min temu oczy otworzyłam :P póki mogę to się lenię ;) korzystajmy z błogiego spokoju ;)

Dokładnie tak ale dzisiaj cisza u nas....chyba wszystkie mamuski mają LENIWCA hihi

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...