Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

niech już przyjdzie ta wiosna, słonko i ciepełko to może i chęci wrócą :p

No to całkiem tak jak ja chyba brak słońca....

pierwsza.....:)

ale mam dzisiaj lenia...leże w wyrku, pod kocem i wcinam słodycze...nic mi się nie chce. ratunku, zero motywacji

Przepiekne sa te pokoiki dla maluszkow. No i fajne te tapety, choc ja jakos stawiam na sciany malowane i jednolite. Graszka, z tych Twoich tapet pierwsza super. Trzydziestka, wlasnie jak ogladalam Twojego bloga to widzialam ta fototapete Auta i moj mlody bylby taka zachwycony!

Ja co prawda rzadko mam okazje aktualnie na imprezy, ale jak mam to ide. A od kiedy jest zakaz palenia w lokalach to wogole super, nie mowie, ze odrazu do rana, ale tej 24.00 czemu nie.

A ze spiewaniem i czytaniem to moj maluszek ma teraz dobrze dzieki starszemu bratu, ktoremu i spiewam i czytam przed snem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejka,

Nie ma co się stresować wyjściami na koncerty. To tylko kwestia Waszego samopoczucia. Z racji tego, że oboje z moim misiem związani jesteśmy z branżą muzyczną, nasze pierwsze dziecko "zmuszone" było koncertować. Ostatni koncert zaliczyliśmy na tydzień przed porodem - plener, a z racji dużego brzucha - na siedząco ;)
To, co dziecko słyszało będąc w brzuchu, lubi także teraz. Rozpoznaje znane arie, jeśli chodzi o klasykę, szybko zapamiętuje wierszyki i piosenki dziecięce, nie ma problemu, by zasypiało przy hałasie.
I śpiewajcie swoim dzieciakom w brzuchu. To później bardzo się sprawdza, kiedy śpiewacie kołysanki. Dziecko już to zna ;)

I zastanawiam się, z iloma z Was spotkam się na SR w Akpolu, bo właśnie się zapisałam ;)
Niestety będą 2 grupy, więc zobaczymy jak to będzie.

Tymczasem zamierzam zjeść lody - niestety nie mogę się oprzeć tej pokusie ;/ heh

A ja jutro mam usg połówkowe :) I mam nadzieję, że w końcu się dowiem, kto ma się urodzić. Taka niewiedza jest dla mnie okropna :P

Ja póki co walczę z grzybicą już chyba 4 mc. I pojawiła się anemia. Mam nadzieję, że chociaż cukrzycy nie będę miała.

Devil, zgadzam sie z Toba, ale jak dla mnie zmiana koloru scian, czy mebli co 2-3 lata odpada.. Z meblami za duzo pieniedzy, ze scianami jak dla mnie zbyt duzo balaganu.. Ja wlasnie bede chciala te zmiany osiagnac wymieniajac zaslonki, poduszki, abazur lampy, cos przestawiajac, czy przewieszajac, dodajac narzute itd.. wydaje mi sie, ze to jednak wlasnie te 'pitoly' nadaja klimat wnetrzu :)

Lidka, dobrze ze z corcia wszystko ok.

A Ty Luna sie nie stresuj. Jesli nie jestes zadowolona z obecnego lekarza, to mysle, ze najlepiej zmienic.. do konca ciazy zostalo jeszcze troche czasu, wiec dobrze byc pod kompetentna opieka w kazdym wzgledzie. Bedzie ok!

Luna on mówił, że brzeźnie lub częściowo się podnoszą a te centralnie nie. Moje jest tak centralnie jak się tylko da. A u Ciebie? Mówił, żebym leżała itd ale to raczej dla bezpieczeństwa a nie z nadzieją, że sie podniesie bo tej mówił nie ma. Jutro idę do Adamskiego. Ja też nie dostałam zdjęcia. Odwrócił tylko by mi pokazać pipkę małej i tyle ją widziałam. Jutro wypytam kolejnego to dam znać.

kamiku z jednej strony masz rację, ale rotacja zabawek, ramek czy innych dodatków będzie przebiegać na tyle "gładko", że nie odczujesz wizualnie różnicy w wyglądzie pokoju, także nadal uważam, że większego efektu takimi zabiegami się nie osiągnie... no chyba, że będziesz robić tak, że pojedziesz np. do ikei nakupujesz różnych innych pudeł, wrócisz do domu i wymienisz dziecku z dnia na dzień większość zabawek... to wtedy fakt - efekt na pewno będzie widoczny...
jednak mi się wydaje, że na takie rewolucje to nie ma większych szans, bo dziecko stopniowo zmienia sobie zabawki i stopniowo jedne chowasz inne dodajesz... więc co za tym idzie raz dodasz jedno pudło, za jakiś czas zabierzesz inne ;) zdjęcia też wieszasz raczej na bieżąco... także wg mnie rotacja dodatków jest zbyt płynna, żeby widzieć odczuwalną różnicę - tak przynajmniej jest w przypadku i naszym i różnych naszych znajomych

wiec zmiana designu pokoju to albo zmiana ścian (chociaż jednej) właśnie poprzez tapetę, pomalowanie, naklejki czy jeszcze inne zabiegi albo meble (kupić nowe lub poprzestawiać obecne, co też często nie jest łatwe, bo na ogół pokoje dziecięce zbyt duże nie są)

Lidka najważniejsze, że córcia zdrowa :)

no to mnie zmartwiłaś Lidka.. bo moja lekarka nic takiego nie mówiła na razie. Tj mówiła tylko, że może pójść do góry...

tym bardziej, że ja u niej byłam mniej więcej w tym tygodniu co Ty teraz jesteś

Ja wizytę mam dopiero za tydzień i się już denerwuję.

a masz wpisane w karcie ciąży łożysko przodujące? bo ja mam "tylko" na usg - nie wiem czy to w kartę też się wpisuje?

w ogóle się denerwuję przed wizytą. nie wiem też czy nie wrócę do Szulca i którego zaczęłam prowadzić ciążę, tylko uciekł z medicovera, a do tej babki będę chodzić po skierowania na badania tylko, żeby mieć za darmo.
Zobaczę jak będzie na kolejnej wizycie.

Jakaś jestem taka rozdrażniona - Szulc to zawsze mi pokazywał malucha nawet jak był małą kropką i opisywał wszystko dokładnie, a ona jak się spytałam ostatnio czy może wydrukować zdjęcie dla męża, to powiedziała, że nic nie widać bo maluch jest źle ułożony i to wszystko i ani fotki ani mi go nie pokazała, a ja d*pa się nie spytałam, czy może obrócić monitor...
No nic - zobaczymy jak to będzie.

Ja liczę że to łożysko jednak pójdzie do góry i będę rodzić SN :P staram się na prawdę dużo leżeć!

Hej. Ja dziś po wizycie. Według tego lekarza nie ma szans na podniesienie się łożyska. Mówił, że bezpiecznie dociągnąć do ok 36 tygodnia. Ostatnie 3 tygodnie w szpitalu bo już te skurcze przepowiadające powinny być pod kontrolą. No i cesarka innego wyjścia nie ma. Córcia potwierdzona i ona na szczęście zdrowo rośnie.

Devil, nie kazda fototapete czy tapete da sie dobrze zamalowac to raz, dwa sporo dodatkow sila rzeczy sie zmienia, bo dziecko z nich wyrasta - zabawki, obrazki itd. Pudelka i ramki mozna wykorzystac na cos innego. Co do mebli to oczywiscie sie zgadzam, te jak dla mnie powinny posluzyc jak najdluzej. W koncu to niemaly wydatek..

a mi się właśnie wydaje, że łatwiej i taniej byłoby zmienić sobie za jakiś czas właśnie tą jedną ścianę. Tak naprawdę co to jest za problem położyć inną tapetę/fototapetę lub zamalować tą która się już znudziła nam czy dziecku?? toć to jest dzień czy dwa roboty, a efekt zdecydowanie większy niż wymienić kilka dodatków czy wręcz mebli (bo to już zdecydowanie droższa wersja zmian)

Jak ja bymm chciała urządzić taki pokoik ake niestety to zostają marzenia my łużeczko wstawimy do nas a później do Bartka chociaż on powiedział że za 3 lata buntownik i wtedy zmienimy wystrój pokoju już dla dwójki a będzie to nie lada wyzwanie bo rużnica 12 lat ale damy rade.A lampa super podoba mi sie bardzo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zwroccie uwage na rewelacyjny pomysl na lampe :)))

Podobaja mi sie jeszcze pokoiki w takim stylu: http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/teosiowy-pokoik-:,1,25,223016.html
Tyle, ze to typowo niemowlece i pewnie za max. 2 latka byloby do zmiany..

Graszka, ja podobnie jak dziewczyny, wolalabym cos bardziej stonowanego. No chyba, ze chcesz na niewielkiej scianie mocniejszy akcent.. ale to moze wtedy jakis prostszy wzor z intensywniejszymi kolorami..?
Ja chyba juz wybralam - na jedna sciane polozylabym cos takiego: http://www.centrumtapet.pl/esprit-for-kids-2-tapeta-na-flizelinie-2169-22.html, a reszta bylaby biala/b. jasno szara lub bezowa. Meble biale, a dodatki w granacie, blekicie i odrobina czerwieni. Druga opcja, to troche ciemniejsze sciany plus ta z tapeta zdecydowanie delikatniejsza.. Poki co 'nakrecilam sie' jednak na ta pierwsza wersje i mam juz taki ogolny zarys pokoju :) Nie bedzie jakos bardzo dziecinny, ale klimat nadadza zabawki i dodatki. Baza ma pozostac na dluzszy czas.

Ja to w ogóle wychodzę z założenia, że rzeczy, które trudno zmienić lepiej mieć stonowane i szaleć z dodatkami. Potem łatwiej zmienić pomieszczenie w zupełnie inne.

Graszka powiem ci jedno o fototapetach bo my mamy w pokoju u naszego starszego synka forotapetę z Cars2 na całej ścianie.
1. fototapeta robi świetne wrażenie, powiększa pokój
2. raczej nic na tej ścianie nie chcesz stawiać żeby jej nie zakryć
3. te którą mam ja i które Ty wybrałaś są bardzo kolorowe - szybko się nudzą i pokój za jakiś czas wyda Ci się pstrokaty

ja teraz zdecydowałabym się na cos bardziej stonowanego...

Albo ta...co myślicie o fototapetach do pokoju dziecięcego?
http://pixers.pl/fototapety/jednolite-kwiatowy-wzor-54193071

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...