Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Dziewczyny, jaki ten świat jest mały...
Zastanawiam się nad fototapetą do pokoju córeczki. Pokój jest w kolorze pomarańczowym, a fototapeta byłaby następująca:
http://pixers.pl/fototapety/romantyczny-kwiatowy-wzor-60521864

Dokladnie tak :))

kamiku tak myślałam :) rozmawiałyśmy ostatnio na FB i gratulowałyśmy sobie kopiących brzuszków, prawda? :)
po tej rozmowie nawet sprawdziłam naszą listę i zastanawiałam się czy Ciebie gdzieś tu nie ma i nawet mi pasowało :)

świat jest mały :)))

w czwartki dr leszczynska w gamecie w gdyni przyjmuje, ma jeszcze swoj gabinet na wiczlinie

Co do "witamin" ja biorę omegamed pregna, bo nie jem w ogóle ryb. Falvit mama co któryś dzień, jak mi się przypomni i przepisała mi lekarka dodatkowo witaminę D3 (ale nie wiem po co, bo jakoś byłam zakręcona i się nie spytałam, a dopiero w domu zobaczyłam,że dała mi an to recepte :P)

P.S. swoją drogą zachęcam do zapoznania się z tematem. nawet jeśli nie byłybyście zainteresowane pobraniem krwi dla swego dziecka warto zrobić to za darmo i oddać krew w geście dobrej woli do banku publicznego. W taki sposób możecie pomóc komuś w chorobie a nawet uratować życie.

P.S. 2. coś mi się rzuciło że jest u Was koleżanka z bliźniakami??? Ja też spodziewam się parki :D klara83 skąd jesteś? odezwij się do mnie na priv pogadamy :)

Witam dziewczyny, wybaczcie, że się narzucam :)
Jestem z wątku mamuś marcowych. Piszę z zapytaniem i prośbą jednocześnie.

Czy któraś z Was zastanawiała się lub zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej przy porodzie? Jeśli tak bardzo serdecznie zapraszam na priv :) PBKM prowadzi akcje rodzice rodzicom. Wszystko opisze na priv, NIC Was to nie będzie kosztować a może się dogadamy ;)

magnes wypijam co kilka dni pół tabletki musującej.

No nam sie wlasnie tez zdarzylo trafic na buble w Ikei, ale to zdecydowanie z takiej najtanszej serii. Te drozsze sluza nam super. Ewentualnie co do lozek mialabym male zastrzezenia, ale tez nie jest zle.

Mnie osobiscie porody w domu nie szokuja, choc sama nie planuje :-) Ale taki nie planowany, to rzeczywiscie niezle przezycie.

Dziewczyny, czy bierze moze ktoras z Was poza zestawem witamin dodatkowo magnez? Jesli tak to zalecano Wam jakis specjalny czy obojetne? Bo skurcze w nogach zaczely mnie lapac od kilku dni, dzis w nocy jak mnie zlapal to jeszcze czuje.

Ewwa, kuzynka byla w 7 m-cu ciazy na koncercie Beyonce i malutka poza tym ze lubi jej piosenki nie ma zadnych innych 'skutkow ubocznych' ;)

Trzydziestka, na 100% nie jestem jeszcze przekonana, ale tak mi sie wydaje :)) Jesli dobrze mysle, to razem studiowalysmy i mieszkamy niedaleko siebie ;)

kamiku znamy sie???? :)

ewwa ja byłam w pierwszej ciąży na koncercie KULTu i DZEMu więc obydwa całkiem głośne - młody dzis uwielbia KULT (śpiewa nam np. "Bomba na Parlament dookoła zamęt" albo "Dobrzebyć dziadkiem"), a tak poważnie to kopał trochę ale dbry koncert chyba dziecku nie zaszkodzi.... w końcu ciąża to nie choroba

Ja dostałam do Leszczynskiej numer po prostu i będę dzwoniła.
Nie napisałam wcześniej, ale lekarz wpisał mi płeć na wyniku, wiec jest pewien :)
W weekend po walentynkach malujemy w pokoiku małym, potem meble z Ikea i mogę sobie ogarniać :)))
A 13 lutego idę na koncert. Ciekawe jak mała w brzuchu to zniesie...
Co do wosku, to nie ma przeciwwskazań medycznych. Chodzi o to, ze ból powoduje stres, a stres rożnie działa na ciężarne i nie wszyscy chcą sie tego podjąć.

aśku_85 a gdzie u niej (Leszczyńskiej) byłas ?

w Gamecie może ?

ja byłam u niej na połówkowym w pierwszej ciazy w Klifmedzie i teraz tez chciałam isc ale ona juz tam nie przyjmuje do Gamty sie ostatnio dodzwonic nie mogłam i teraz nie wiem co mam zrobic :D

Luna, moja przyjaciolka z premedytacja zdecydowala sie na pierwszy porod wlasnie w domu. Wspomina go bardzo dobrze :) Druga corcie tez chciala w domu rodzic, ale ze wzgledu na to, ze byly przeciwskazania medyczne rodzila w Pucku.

Jesli chodzi o depilacje woskiem w ciazy, to nic nie slyszalam o zakazie.. Jesli masz watpliwosci to moze podpytac lekarza?

Poza tym odwiedzialm Twojego bloga i sadze, ze sie znamy :)

Poza tym takie juz bardziej 'dorosle' meble posluza dziecku na dluzej. Jedyne 'ale' to bylo, czy nie sa za bardzo oklepane, jednak sadze, ze dodatki zrobia swoje i bedzie fajnie :) Tez mam 'hopla' na punkcie urzadzania wnetrz; bylam w swoim zywiole projektujac i urzadzajac nasz domek i ciesze sie bardzo, ze mam teraz szanse znowu poszalec :)

Przenosze ze starego watku, bo nie doczytalam, ze juz jest nowy :))

>Trzydziestka, no problem :) A wybralas ta sama serie co ja :D To byl moj faworyt nr jeden :)) Meble Bellamy podobaja mi sie bardzo, ale raz, ze sa drozsze, dwa wiekszy wybor jest jednak wlasnie w Ikea i jednak wierze, ze akurat tej serii nie wycofaja tak szybko..

ewwa, ja w czwartek byłam własnie u leszczyńskiej z serduszkiem, super babka

no to fakt :) sama widzę jak się zużywają różne meble u nas w domu :) jedne szybciej drugie wolniej itp.
na razie bierzemy pod uwagę najbardziej bellamy, ale jeszcze może nam się zmieni ;) W ogóle to najbardziej spodobało mi się łóżeczko i komoda w mama i ja - nie pamiętam firmy, ale jak zobaczyłam cenę to myślałam, że padnę - prawie 3tys za łóżeczko, a komoda od 3500! nie wiem z czego były te meble :P
Poza tym i tak najwiecej charakteru uważam że nadają dodatki :)

Co do porodu w domu - ja podziwiam i jestem w szoku w dalszym ciągu. Kumpela mówi, że wszystko się rozegrało mega szybko. (6 minut od czas jak zadzownili po karetkę mały był już na świecie, a było to godzinę około po tym jak ją obudził pierwszy lekki skurcz - dzień wcześniej była na ktg i lekarz powiedział, że urodzin najwcześniej za tydzień, albo i później :P) Mówi, że kompletnie inaczej niż za pierwszym razem. Za pierwszym razem odeszły jej wody i później sporo się męczyła, na koniec miała jeszcze przetaczaną krew i ogólnei były jakieś komplikacje.
Teraz mówi, że jej wody nie odeszły w ogóle, ale mąż się zachował bardzo trzeźwo i poprowadził całą akcję, a na "rodzenie" łożyska już ją przewieźli do szpitala.

Ja to bym chyba zeszła ze stresu mi się zdaje :P

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...