Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (10)

No to pora na kolejny wątek :

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-9-t607397,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (10)

też jestem ciekawa co z redłowem zwłaszcza ze w gdynii tylko jeden szpital

Masakra z tymi szpitalami, a wie ktoś może jak w redłowie?
Kurcze trzy lata temu jak pojechałam do redłowa o 1 w nocy to nikt nie rodził i mogłam sobie sale nawet wybrać. A przez cały dzień, do 19 urodziły 3 babki. Ale ostatnio mój ginekolog mowił, że też mają pełno rodzących. Na dyżurze zawsze jest dwóch lekarzy, ale jeśli mają bardzo dużo pacjentek to korzystają z ginekologa z onkologii.

Ja od tygodnia chodzę z centymetrowym rozwarciem, skurcze mam kilkanaście razy w ciągu dnia, raz słabe raz mocniejsze. Czasami regularnie co 15 minut, ale potem znikają.

Jakby ktoś uzupełniał listę, to niech mnie dopisze, termin na 04.06.2015r. córka

hej dziewczyny, tak was czytam o tych szpitalach i aż się boję, bo ja chcę do wojewódzkiego, nie mam zamiaru jechać na kliniczną czy dzie indziej. No liczę, że pojadę w nocy jak wody odejdą tak jak przy pierwszym porodzie. Ale to oby nie prędzej niż 1 czerwca ;) 10 dni... dam radę chyba co ?:)

A u mnie ze starszakiem też mały problem, bo rodzice męża nie żyją, u mnie została tylko mama, która w dodatku pracuje na etacie, całe rodzenstwo też pracuje, wiec wszystko zależy od tego kiedy mnie "złpaie". Jak w weekend to nie bedzie problemu- synek pojedzie do babci lub szwagra, a jak w ciągu tygodnia, to prawdopodobnie moja siostra będzie brała urlop w ten dzień, no, a po porodzie to już mąż się zajmie małym. O tyle dobrze, że mąż sam sobie jest szefem, więc w razie czego nie ma problemu, a też starszak na tyle już duży, że z nim do pracy czasem jeździ :) ale i tak boję się jak mój mąż sobie poradzi sam kilka dni, nie chodzi mi tu o ubieranie czy ogółem zajmowanie się dzieckiem, ale np o jedzenie, bo on sam cvzęsto z nadmiaru pracy zapomina o jedzeniu na cały dzień. Ale dobrze, że syn sam się upomni już że głodny ;) mam nadzieję, że rodzina się zaoferuje, że będą ich karmić ;)

Jak tam noc u nas w miare normalna kilka razy siusiu kilka skorczow. Ale wierze ze maly dzisiaj bedzie laskawy w ciagu dnia bo maz nie osiagalny do 16... ;) zobaczymy cY sie cos ruszy cY staniemy w miejscu

Basiu leżysz na Zaspie ?

Ps. Ja popytałam i słyszałam, że remont już się skończył ...

Jak jest gruba akcja/albo wskazania do szybkiego CC nie powinni odesłać do domu :)

Ja zostalam przyjeta na patologie, ale i tak leze na ginekologii, bo na patologii nie ma miejsca...
faktycznie dzwonili z Klinicznej i lekarz powiedzial, ze ma tylko jedno miejsce na porodowce i moga przyjechac z jedna pacjentka.

pytanie do dziewczyn które urodziły w jakich pozycjach mogłyście rodzić ?

nie co to dzisiaj jest ale moja zosia dzis szaleje i czyba poczułam skurcze ale nadal nie wiem czy to jest to ( brzuch twardy i ogólny ból brzucha

U mnie wszystko zależy od tego czy będę miała cesarke czy nie. ;) Raczej tak, więc wersja idealna jest taka, że syn będzie w ciągu dnia w przedszkolu a potem z mężem.
Gdyby coś się zaczęło nagle, to mamy znajomych, którzy nawet w środku nocy przygarneliby syna, a potem jak wyżej.
Wolałabym uniknąć wizyty mojej mamy lub teściów. Mam też nadzieję, że nie będą na nas wymuszac szybkich odwiedzin 5 minut po tym, jak wrócimy z córką do domu. ;) Chcę mieć spokój i cieszyć się rodziną a nie słuchać "cennych porad" matki czy teściowej. ;)

Szminka ciesze sie ze nie jestem jedyna. My niby od niedzieli miesKamy znow na swoim ale na kartonach siateczkach bo jesCze stolaz robi szafy do zabudowy. Ale co tam wazne ze u siebie i lazienka kuchnia jest ;) jak nie zdaze wszystkiego poukladac trudno.
Z corka torbe pakowalam w 41 tygodniu a teraz czuje ze bedzie szybciej. Masakra teraz skorcze co 12 minut. To jeszcze czas pojade jak wody odejda. Bo jeszcze musimy zdazyc mala do babci zawiesc. Biedna znow bedzie miala traume. Bo przez to ze na czas remontu mieszkalismy u moich rodzicow to ona codzennie pyta po przedszkolu czy do nowego domku jedzie bo ona nie chce juz u siebie. A tu znow do babci. Naszczescie tylkp na sam porod potem maz wezmie wolne. A jak u was ze starsAkami bedzie w tym czasie?

Jabuszko, ja jeszcze torby nie spakowalam. I nie wiem, kiedy to zrobię, bo remont ciągnie się w nieskończoność ;)
Ale jest już światełko w tunelu - mamy meble w pokoju syna. Rany, ile on ma zabawek ;) jutro zabieramy się za wynoszenie rzeczy z przyszłego pokoju córki i mam nadzieję, że najpóźniej w weekend w końcu będę mogła zabrać się za pranie i prasowanie jej ubrań itd ;)
37 tydzień i nic nie gotowe. Masakra ;)

No to sie uspokoilo ciepla kompiel nic nie dala nocne igraszki ewentualnie pozostaja. Ale to na pewno bylo tylko straszenie mnie. I maly posiedzi jeszcze niestety. Oby nie tak dlugo jak corka bo oszaleje. Chodzic juz prawie wcale nie moge tak boki i kuje w szyjce. Chodze jak kaczka czasami powoli.. Makabra total. Wieze ze bedzie dobrze. Pakuje jutro torbe dzisian wszystko zlozylam w jedno miejsce.

A ja miałam dziś wizytę u ginekologa. Córcia waży 2812g. Po badaniu szyjka wciąż wysoko, twarda i nic niewskazuje na to, by się to szybko zmieniło...
Lekarz pytał dziś, jak chce rodzić - wiec oczywiście od razu powiedziałam, że chciałabym cesarke, bo patrząc na te wszystkie moje czynniki ryzyka, obciążony wywiad itd. to za bardzo boje się sn, a jestem straszna panikara ;)

Kolejna wizytę mam za 2 tygodnie i jeśli moje wyniki się nie poprawia (coraz wieksza anemia), szyjka nadal będzie bez zmian a córka będzie ważyła więcej niż 3,5 kg to chyba będziemy się "umawiać " na cięcie ...

Lisica - już chyba pol roku jest remont na porodowce na Zaspie i rodzi się na patologii. Niby lepiej nawet, bo masz osobny "pokój " do rodzenia. No i nie wiem, kiedy planują koniec tego remontu... Zapewne z tego też wzgledu mają mniej miejsc.

Echh Lisica - ja też jeszcze nie czuję się jakbym miała rodzić, a w poniedziałek minie mój termin... byłam dziś na KTG i nic nie wskazuje, żeby lada dzień się rozpoczęła akcja. U mnie nawet przepowiadających brak...Położna pociesza, że norma to również 2 tygodnie po terminie OM.

Jaki remont na Zaspie Justicia?

Ja mam od wczoraj kłucia i bóle jak na @, czasem przepowiadacze, ale nie czuje się, żebym rodziła ... SZKODA :(

No to kasztanova nastraszylas z tym przyjmowaniem.
Właśnie - wie może któraś do kiedy ma trwać remont na Zaspie?
U mnie nadal lekkie ciagniecia w brzuchu i nieregularne skurcze.
Może to i lepiej, skoro takie oblężenie na porodowkach...

No to niefajnie z tymi szpitalami ;/ teraz to bez kitu jechać już w sytuacji awaryjnej najlepiej, żeby nie odesłali ...

Agawera jaki remont na Zaspie ? o_O

nie pełnia, ale okolice nowiu
na mnie (na sen, a właściwie na jego brak) działa zarówno pełnia jak i nów
może na ciężarne też oba stadia księżyca :)

kasztanova - łączę się z Tobą w bólu
w poprzedniej ciąży dokłądnie to samo przerabiałam
:/

Inne tematy z forum

I klasa - tornister i piórnik jaki?? (20 odpowiedzi)

Możecie podpowiedzieć jakie tornistry sprawdziły się waszym dzieciom w I klasie?? Czy w I klasie...

jaki rozmiar pościeli do większego łóżeczka? (33 odpowiedzi)

Mam zamiar przesadzić córkę z łóżeczka dziecięcego na takie większe, ale jeszcze nie zupełnie...

jaki blender czy inny rozdrabniacz? (29 odpowiedzi)

Kochane, zastanawiam się nad zakupem czegoś co pozwoli mi zmiksować warzywka dla synka,...