Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (10)

No to pora na kolejny wątek :

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-9-t607397,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (10)

Jadę do wojewódzkiego..odeszły mi wody. Boje sie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to dobrze, że wasze dzieciaki już powoli gotowe do wyjścia. Chociaż wiadomo jak posiedzą do 38 t.c. to tym lepiej.
Ja jestem po ktg - mam się wstępnie nastawiac na jeszcze tydzień do porodu... Straszne jest to oczekiwanie.

Agawera, pewnie będą się starali rozwiązać ciążę w najlepszym momencie i dopóki wyniki będą w miarę przyzwoite będziesz musiała być w szpitalu pod stałą kontrolą.

U mnie córka zdaniem lekarza tez jest gotowa do wyjścia. Na ostatnim usg widać było nie tylko ruchy oddechowe ale i to z jakim zaangażowaniem ssała kciuk ;)

Ja już też nie wiem dzisiaj po wizycie i tez gotowa do porodu szyjka skrócona miękka ma jakiś 1 cm i co ? Jeszcze nie mam wszytskiego gotowego a mała tak się kręci w brzuchu że jej tyłek czuję w przełyku zwarjuje i ciągle chce mi się pić masakrycznie jak na kacu jakimś

U mnie nie powiedzieli wprost kiedy rozwiążą ciążę tylko ze będa obserwować tak powiedział prof prais a ordynatorka oddziału ze wyjdę z dzieckiem na ręku

Amelia, mi podobnie jak Tobie lekarz powiedzial juz ponad tydzien temu,ze Mlody jest gotowy, ze duzy, ze pieknie odducha itp. I ze jakby sie urodzil juz tydz temu to byloby na pewno dobrze. Ale wiadomo, lepiej by wczesniakiem nie byl. Jestesmy po sterydoterapii na plucka, wiec jestem dobrej mysli. Mysle,ze zdaze isc na spacer przed porodem;) jutro mam wizyte to wszystkiego sie dowiem.

Gratuluję w takim razie!! I życzę powodzenia w ogarnianiu się ;)

Ja z racji powoli kończącego się remontu jestem zdecydowanie bardziej aktywna. ;) Jutro w końcu będę mogła poprac i poprasowac ubrania itd dla córki. ;) Ale najpierw mycie okien ;))

Skomplikowane to z tymi tygodniami :) Ja jestem cały czas tak samo aktywna i nie mam zamiaru zwiększać obrotów, zresztą już chyba się nie da robić więcej z takim wielkim brzuchem :P Ale Agata88 - jak masz leżeć to czekaj na zielone światło od Twojego lekarza! Bo tygodnie tygodniami a to czy nasze maluchy są gotowe to inna sprawa.

Agata - wiadomo najlepiej porozmawiać ze swoim lekarzem, ale sądzę że tak :)

Justicia, czyli ja za tydzien tez bede mogla juz wstac?:):):)

Co do donoszonej ciąży to mój gineklog mówił, że to po skończonym 37 t.c. Od tego też czasu mogłam być bardziej aktywna.
Właśnie wróciłam z 1,5 godzinnego spaceru. Oprócz Twardnienia brzucha nic się nie dzieje. Zabieram się za okna :)
A ty Dwupak siedź i nie ruszaj się, goście na pewno nie będą patrzyli na podłogę! ;)

Amelia, nie wiem czy to mój lekarz osobiście będzie robił mi cesarke (byłoby fajnie, gdyby tak). Według planu rodze w Redlowie.

Marta, z moimi powikłaniami (silna anemia, cukrzyca ciążowa) i ze stanem mojej blizny po pierwszej cesarce czekanie na skurcze może się źle skończyć. Pomijając inne kwestie, które przemawiają za cięciem. Moja ciąża powinna się skończyć najpóźniej w 40 tygodniu bez względu na to, czy będą skurcze czy nie.
Wszystko zależy od tego czy i jakie są wskazania do cesarski.

Pierwsza cesarke miałam 17 dni po terminie. Bez skurczy. Nie sądzę, by pobyt syna w zielonych wodach wyszedl mu na dobe... Wręcz przeciwnie.

Szminka jeśli masz mieć cc, to dla dziecka zdrowiej i bezpieczniej, jak się skurcze zaczną i dopiero wtedy cięcie...

Hmmm mi już na wizycie teraz lekarz powiedział, że właściwie mogę rodzić bo mały gotowy i tak zaczęłam wnikać w to jak to jest z donoszoną ciążą...

Szminka21 - a Twój lekarz będzie robił Tobie cięcie? Gdzie będziesz rodzić?

Dwupak - Ty siedź jak księzniczka i nic nie rób! Goście zrozumieją, że masz prawo nie mieć idealnie czystej podłogi!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na szczęście gbs nie mam. Choć coś mnie ominęło hehe.

Mam nadzieję, że na wizycie za tydzień lekarz da mi skierowanie na cc i będę mogła umówić się na termin. Nie uśmiecha mi się z tymi wszystkimi dolegliwościami i powikłaniami trafić na "ambitnego" lekarza który uzna, że powinnam rodzić sn... albo czekać na skurcze...

Zazdroszczę tym, które mają mniej skomplikowana sytuacje niż ja. ;)

Dzięki dziewczyny za szybką reakcję :) chciałabym, żeby to ze 2 dni potrwało, albo chociaż jeden, albo chociaż do końca tego dnia niech synek siedzi w brzuchu! :)
wolałabym żeby zaczęło się od skurczy, bo jak wody odjdą to zaraz muszę jechać do szpitala, tym bardziej, że mam dodatni GBS. Miałąm dziś odpoczywać jak najwięcej, żeby ten dzień minął, ale mąż musiał pilnie jechać na spotkanie i właśnie skonczyłam myć podłogi, bo niedługo pierwsi goście do synka przyjdą.
ehh oby do końca dnia wytrzymać... .

pozdrawiam

Amelia, bo to zależy czy lekarz liczy tygodnie rozpoczęte czy skończone. ;) Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu - to będzie dokładnie 38 tydzień i 2 dzień i rozpoczęty 39 tydzień ciąży. . Donoszona ciążę juz rozpoczęłam w tym tygodniu (według mojego lekarza i aplikacji która mam w telefonie ;).

Amelia83- no wlasnie ja tez sie nad tym zastanawialam.
kazdy lekarz mowi onaczej. takze nie wiem co i jak.
Podpytam sie poloznej. Ale wydaje mi sie, ze 38 tydz zero dni to jest tydzien rozpoczety a zakonczony 37.

moniii1985 - oj to by było za dobrze chyba ;)

Agawera - a u Ciebie wspominają coś o zakończeniu wcześniej ciąży?

Dziewczyny a jak to jest z ciążą donoszoną? Ciąża donoszona to taka która zakończyła się po ukończonym 37tc (czyli 38tc 0dz)? Bo ja już się zakręciłam w tym temacie....

Inne tematy z forum

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

Drukarnia wielkoformatowa (4 odpowiedzi)

Jak ktoś potrzebuje wydrukować zdjęcie , plakat, wizytóki lub inne rzeczy , w tym upominek dla...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...