Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

ja robiłam w starmedzie na piecewskiej w gdańsku, dr Augustyniak

ja połówkowe robiłam w gamecie w gdyni za namową lekarza. Generalnie jak poprosiłam lek żeby sam zrobił w cenie wizyty to też nie robił problemu, poszłam dopiero jak wyszły niepewności co do serca.

gdzie robicie usg połowkowe ?

cześć wszystkim z rana :)
ale fajnie-znów dużo do czytania :)

Co do imion, u nas też każdy z rodziny miał swoje typy, mama próbowała nam coś narzucić, siotra moja również, brat męża też kręcił nosem na Tomka, ale w końcu to nasze dziecko i stwierdzilismy, że nie bedziemy na nic patrzeć i to my decudujemy. Wiadomo- NIGDY NIE DOGODZISZ KAŻDEMU, więc chociaż sobie można :)

Wojtuś-b.ładne imię, sama mama chrześniaka o tym imieniu i gdybym go nie miała to bym pewnie tak dała NA IMIĘ mojemu dziecku :)

jestem dzisiaj tak padnięta... wczoraj przed snem zaczęłam czytać książkę.. i tak czytałam i czytałam, a do 1,30... a dziś rano syn mi pobudkę zrobił w dodatku wcześniej niż zwykle... Ehh..

pozdrawiam

Hejka mamusie :)

Tak ja robiłam usg połówkowe u dr Augustyniaka i jestem zadowolona choć przyznam że facet specyficzny, ale dokładny.

Efik- my też myśleliśmy o Wojtusiu ale będzie Antoś, Antoni. Mój pierwszy synek Leonard upierał się długo przy Teodorze bo chciał żeby był Leos i Teos :) ale już mówi na maleństwo w brzuszku Antek :)pomagał mi nawet sortować ciuszki i mówił że to wszystko dla jego braciszka Antosia :) także chyba tak zostanie.Mężowi też się podoba, rodzina też zaakceptowała a ja mam sentyment do tego imienia bo nosi je mój kochany chrzestny.

Co do twardnienia brzucha to zdarza mi się czasem ale takie kilkusekundowe, minutowe wieczorem w godz 18-21 wtedy kiedy mały się mocno wierci i mam wrażenie że to po prostu maluszek wypycha brzusio- na razie nie niepokio mnie to :)

U nas problem polega nie tyle na teściach i tym, że nie podoba im się imię Bruno, co bardziej na tym, że sami nie jesteśmy do żadnego przekonani. Albo inaczej- ja mam swoje typy, mąż swoje i kompromisu póki co nie mamy :)
Pogoda dzisiaj rzeczywiście fatalna, wstawać się nie chciało, a co dopiero wychodzić w domu.
Efik- przedłużki do stanika mogą pomóc, ale jeśli miseczka tobie nie jest za mała. U mnie niestety odpadają.
Marta- ja robię połówkowe za dobry tydzień u Augustyniaka w Gabinetach przy Piecewskiej. Miałam tam poprzednie w I trym i było ok. Nuska chyba też była u niego na połówkowym z tego co kojarzę.

Dziewczyny, cieszcie się że możecie znaleźć sobie jakieś staniki. Ja przed ciążą miałam rozmiar... 60I. Na razie odpukać dużo nie urosły i jeszcze mieszcze się w staniki sprzed ciąży, ale co będzie dalej... Spędza mi to sen z powiek :(

Szminka21- mowisz,ze Twoj syn Gabrys ma charakterek i sobie da rade w zyciu?:) ja nie przejmuje sie zdaniem innych... ale moj Maz tez za Gabrysiem nie jest...a ja nie jestem za jego Markiem. Trzeba bedzie znalezc jakis kompromis;)

Pogoda dzis straszna... dojezdzam do pracy srodkami komunikacji miejskiej 1,5 h i nie moge doczekac sie zwolnienia...

Agata - moj syn ma na imie Gabriel - ma chlopak charakter. ;-) W pierwszej ciazy nie znalizmy jeszcze plci, ale imie dla synka juz mielismy ;-) Musial byc Gabrys i koniec ;-)
Moze teaz bedzie Gabrysia ;-) jak nic ciekawego nie przyjdzie nam do glowy, hehe.

A co do zdania tesciow czy rodzicow czy kogokolwiek z rodziny, to my nie wyobrazamy sobie, by ktos nam mowil czy takie czy inne imie. Przeciez to nasze dziecko, nie ich. Ale my z tych, co kompletnie nie toleruja jakiegokolwiek wtracania sie. ;-)

Cześć dziewczyny z rana. Co do imienia to u nas chyba Wojtuś będzie, mąż się przyzwyczaja a zdania teściów nie biorę pod uwagę, to nasz synek. Brzuch mi twardnieje czasem, ale pamiętam że w I ciąży brałam na to nospę. Ruchy dziecka czuję i to mało powiedziane! Kopie jak szalony wręcz boleśnie. A stanik narazie noszę te co miałąm, choć już uwierają, kupię sobie takie przedłużki w pasmanterii zobaczymy czy pomogą. Jeny jakie wietrzycho dziś, nie znoszę takiej pogody.
Zakupów niestety też nie będę robić bo wszystko mam:( a pamiętam jaka to frajda:D zostało mi tylko pranie i czyszczenie. Choć na pewno nie oprę się paru ciuszkom:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja obiecuję wrócić tutaj jak tylko czas jakiś będzie. Bardzo dużo się dzieje i nie mam kiedy napisać nic składnego.
Ja kupiłam w hm na wyprzedażach ten sam rozmiar stanika co nosiłam bo wiem ze moje piersi nie urosna... ale potrzebowałam koniecznie bez fiszbinowe bo mnie drażniły. i tak o to kupiłam 3 i znając moje ciało pewnie wystarczą mi do końca.
Dzieje się dzieje. Minęła połówka. Czas na usg polówkowe a ja dalej nie podjełam decyzji u kogo je zrobić. Może któraś robiła prywatnie na dniach u innego lekarza niż prowadzi ciąże i coś podpowie.
Ps cześć Ola:) I znów nas przywiało w ten sam wątek :)

Dziekuje dziewczyny za informacje o waszych r******h. Nie pozostaje nic innego jak czekać i cieszycsie z 'babelkow', które teraz wyczuwam.

Co do imienia - u nas będzie Zosia, lub... Zosiek. Tutaj jest problem. Zastanawialiśmy się nad Brunem, ale rodzice wyrazili ostry sprzeciw i dalej bez imienia męskiego :)

Twardnienia brzucha jakoś nie zauważyłam, za to stanik większy juz kupowałam i chyba niedługo ponownie będę musiała się zaopatrzyć w coś nowego - strasznie mipiersi rosną od początku ciąży. Stanik kupowałam wcześniej w esotiqu - na wyprzedażach zawsze mają trochę modeli, mały obwód, większe miseczki, więc dla mnie teraz w sam raz. A placilam 30-35zl, więc też bardzo dobra cena, więc polecam.

Rzeczywiście dzisiaj gorąco w naszym wątku - fajnie się czyta tak dużo postów :)

My myśleliśmy na dimieniem dla synka- przyszedł nam do głowy Bartuś:) Jednak ja od zawsze chciałam,aby był to Gabriel...Gabryś:) ale teściowej sie nie podoba, mężowi też średnio:P Mąż za to chciałby żeby był to Marek- mi kompletnie się nie widzi to imię... Więc dzidzia zostanie Fasolkiem :) bo przecież od tego roku jest wielka swoboda w nadawaniu imion... Masakra :)

mojemu mezowi imie Zofia kojarzy sie z filmem "Miś" dlatego powiedział ze nie chyba ze go przekonam jakoś

Dwupak - Tomasz to śliczne imię.

My kompletnie nie mamy pomysłu na imię dla córci. Zawsze chciałam Izabele, ale jakoś nie pasuje mi to teraz. Ciągle po głowie chodzi mi Zofia, ale źle mi się kojarzy to imię i nie chciałabym go dla córki. Tragedia. ;-) Julcie, Zuzie, Amelki i inne nie wchodzą w grę, bo nie lubię takich popularnych imion. Biedna mała będzie bezimienna ;)

Ja na twardniejacy brzuch i bóle dostałam luteine. Lekarz stwierdził napięta macice. Na szczęście przeszło i oby nie wróciło. ;)

Do tej pory miałam jedno przeziębienie (odpukać) i wyleczylam się herbata z cytryna, sokiem z malin, mlekiem z miodem. nie mam pojęcia co może pomóc na poważniejsze choroby.

Hej laseczki , witajcie nowe mamusie!!! ale nas fajnie dużo ;)

o jena jak się rozpisałyście, przeczytałam wszystko, aż miło :) ale nie wiem już kto o czym pisał więc będzie ogół ode mnie.
6kg na plusie- witajcie w klubie- niestety od zawsze mam tak, że nawet jak tyję to cyce mi nie rosną, więc i teraz tylko lekko się zaokrągliły i mieszczę się w stare staniki.. w 1 ciąży miałam to samo, no może o 1 rozmiar poszły w górę, ale to jak miałam nawał pokarmu.

Mi brzuch twardnieje i to dosyć często- dobrze, że mówicie, muszę zgłosić lekarzowi. W poniedziałek idę na glukozę, a 19 mam kolejną wizytę u gino.

Ja też zamierzqam już w tym miesiącu poprzebierać ciuszki po moim pierwszym synku i zobaczyc co się nadaje a co nie i ile ewentualnie trzeba dokupić.
Te "duże" zakupy mamy z głowy- wózek łóżeczko fotelik- wszystko mam po 1 synku. Drugi dostanie nową pościel i takie tam pierdołki. Trochę mi smutno, że nie muszę wymienić na różowe :P bo bardzo miło wspominam te zakupy. Ale nie ma sensu wydawać pieniędzy skoro wszystko mamy w bardzo dobrym stanie.
No i już postanowiliśmy, że synek będzie miał na imię Tomuś, nie mogliśmy się zdecydować, braliśmy pod uwagę jeszcze Olka, ale przesądziło to, że patronem budowlańców jest św. Tomasz- a mąż ma działalność w tej branży i tak oto będzie Tomuś. Pierwszy syn to Krzyś.

A Wy macie już pomysły na imiona ?

piozdrawiam i sorki za to wypracowanie :P

Twardniejący brzuch zgłoś lekarzowi. Mi nie twardnieje, ale lekarz przy każdej wizycie mnie o to pyta i jak mówię, że nie, to mówi "To bardzo dobrze.". Podobno przy twardniejącym brzuchu trzeba brać magnez, ale lepiej porozmawiać z lekarzem.

Jeśli chodzi o brzuch to czy twardnieje wam?
Mi co jakiś czas tak twardnieje jak kamien i niewiem czym to spowodowane...

ja ma taki sportowy w tamtym roku chodziłam w nim na fitness ale deraz jest jakis ciasnawy wiec dlatego kupila w smyku nawet nie taki drogi 35zł

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...