Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Cześć dziewczyny. Żyjecie po świętach? ;-)

Ja synka urodziłam w 42 tyg. i 3 dniu(cc). Teraz ma być córcia i mam nadzieję, że nie będę musiała tak długo się męczyć...
Też jestem z Gdyni.

Cześć Agnieszka fajnie że jesteś.
Ja synka urodziłam w 37 skończonym mam nadzieję że drugi syn też tak raz dwa wyskoczy.

nie jeszcze nie ale chciała bym wiedzieć czy będzie Zosia (muszę męża przekonać do imienia ) czy Mateusz
do lekarza idę 7 stycznia będę ok 16 wiec może coś będzie widać ale nie pamiętam kiedy to tak widać , chodzę do lekarza na zaspę do falc do dr Gawła bo mam tam abonament

czy jest ktoś z was z Gdyni?

Czesc Dziewczyny po Swietach:)
Mi nic nie przybylo na wadze, ale swieta minely leniwie...jeszcze z lozka wstac nie moge...

Dziewczyny, te ktore maja juz synkow- urodzilyscie ich w terminie czy przenosilyscie?:) bo u mnie w rodzinie wszyscy chlopcy 2 tyg pozniej wychodzili...;)

Witaj Agnieszka:) masz termin tak samo jak ja:) wiesz juz czy to chlopiec czy dziewczynka?:)

witam
czy można dołączyć do was ?
Mam na imię Agnieszka , to jest moja 2 ciąża termin om mam na 25 czerwca , mieszkam w Gdyni

Witajcie mamuśki :)

Pozdrowienia świąteczne z mazowsza :) dzis wracamy do Gdańska ale szkoda wyjeżdżać bo tu wszystko pięknie ośnieżone, i młody nie da się ze dworu zabrać, tylko szaleje z dziadkiem na śniegu.

Jak Wasze samopoczucia? ja aż się boję na wagę stanąć po świątecznym obżarstwie.

Trzymajcie się kochane :)

Ja też jakoś średnio czuję te święta, chociaż od dawna jakieś przygotowania. Dzisiaj po powrocie z pracy zrobiłam ciastka czekoladowe i 3 ciasta. Dobrze, że mąż trochę pomógł, ale i tak padam ze zmęczenia. A ból w kręgosłupie to czuję nawet jak kicham ;)
Jak to dobrze, że samej nie przygotowuje wigilii dla całej rodziny... ;)

Hehe, no siusiakow bedzie sporo :) ja chcialam pierwsza coreczke, bo sa ponoc spokojniejsze jako maluszki... a chlopcy- wulkany energii!!! Widze to w rodzinie i miejscu pracy - bo pracuje w zlobku z maluszkami :) ale z chlopcami chyba pozniej mniej problemow, a z dziewczynkami, jak zaczynaja buzowac hormony- gorzej... chociaz w sumie... nie wiadomo:) jak pojdzie we mnie fasolka to bedzie spokojna dopoki nie pozna przyszlego meza/zony:D a jak pojdzie w tatusia, to przerabane:D

Wlasnie ugotowalam barszcz... a nadal Swiat nie czuje:( ja chce snieg...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja myślę, że dużo jest kobiet, które mają swoje marzenia co do płci np. wiele jest par, które mają jedną córkę liczyły, że drugie dziecko będzie chłopcem a okazuje się drugą córeczką. Ach gdyby można było planować wszystko na 100 % :) Będzie wysyp siusiaków na majowo-czerwcowych porodówkach:). Teraz jestem taka optymistyczna, ale też swoje odchorowałam.

Hej laski,
przeczytałam posty i trochę mi ulżyło, bo myślałam, że to tylko ja mam takie jazdy :P

już dzisiaj jest o niebo lepiej, już żartujemy z mężem jakie imie damy drugiemu synkowi- typu Eligiusz, Twardostój i takie tam :)
ale póki co postanowiliśmy nikomu nie mówić, poczekam do wizyty u mojego gino i potwierdzenia od niego.

ja jestem w trakcie gotowania produktów na sałatkę, zaraz też zabieram się za ciasto, w między czasie pakowałam do konca prezenty- normalnie rozdwoiłam się.
Mój mąż też się rozchorował i wszyscy w domu jestesmy zasmarkani :(
też nie czuję tych świąt, chyba przez pogodę, bo jakby trochę biało było to co innego.
Dziś jeszcze strojenie choinki... jakos mi się nie chce :)

Witajcie dziewczyny, trafiłam na ten wątek i od razu temat mi bliski. Spodziewam się pierwszego dziecka, nastawiałam się bardzo na dziewczynkę - a tu na usg wyskoczył siusiak :). W gabinecie mina mi zrzedła, później powstrzymywałam się żeby się nie rozpłakać. Tak to jest jak się człowiek na coś nastawi, Kilka dni minęło i już zaczyna do mnie docierać, że będę mamą synka a nie córeczki. Termin mam na czerwiec. Życzę wszystkim wesołych Świąt :)

Dziewczyny, ale spójrzcie na to z drugiej strony - czy jest coś piekniejszego niż braterska miłość? :-) Ja myśle, ze super jest mieć dwóch synkow/dwie córki!! Ja przynajmniej zazdroszczę :-)

Cześć mamusie, wpadłam Wam życzyć spokojnych, rodzinnych Świąt :)

U mnie podobna sytuacja- mam już synka i chyba szykuje się drugi :) W środę byłam na wizycie u swojego lekarza i powiedział mi, że chyba tym razem córeczka, ale nie był pewien. W piątek wybralam się do innego lekarza i też poprosiłam o sprawdzenie płci. Ten z kolei powiedział, że chłopak i chyba był pewien tego co mówi ;) Teraz już sama nie wiem, tak na 95% wydaje mi się, że ten drugi lekarz miał rację, ale ten pierwszy wprowadził dozę niepewności, a chciałabym wiedzieć tak na 100% kto tam mieszka :) Osobiście nie jestem zawiedziona tą informacją- chyba przeczuwałam,że tak będzie ;) ale wydaje mi się, że mąż, moi rodzice i teściowie są trochę zawiedzeni...

No to ja z kolei nastawiałam się na syna, a wszystko wskazuje na to, że będzie córka! czyli wszystkim nam na odwrót :)

Ja czuję już coraz bardziej atmosferę i święta. Dzisiaj jeszcze praca, ale już wieczorem pieczenie ciast, jutro pakowanie wszystkiego i wyjeżdżamy do rodziny, chociaż wszyscy blisko mieszkamy :)

Z ta plcia to bywa wesolo ;-) U mnie maz niby od poczatku mowil, ze "druga robimy corke", ale i tak jeszcze ma mala nadzieje, ze lekarz sie pomylil. ;-) Przed ostatnia wizyta strasznie sie balam, ze bedzie drugi syn i tez bym sie pewnie poplakala gdyby byl ;-) Zaczelam zartowac, ze najwyzej bedziemy robic corke do skutku, hehe ;-) Zebyscie widzialy mine mojego meza.... ;-)

Ja tam wierze Chinczykom i ich kalendarzowi planowania plci, hehe ;-) Przy pierwszym dziecku mial byc syn i jest. Przy drugim mialam plan na corke;-) My staralismy sie tylko w tych miesiacach, gdzie byly szanse na dziewczynke. No i chyba sie udalo. ;-)

U nas swiateczny nastroj w pelni. Prezenty kupione, mieszkanie posprzatane. Wieczorem popakuje prezenty. A jutro wyjezdzamy do rodzicow na Wigilie.

Dziewczyny... moje to bedzie pierwsze dziecko i tez na 90% chlopak... a bardzo chcialam corcie:) jednak ja sie nie denerwuje, moze z drugim sie uda, ale wyobrazam sobie co czujecie. Kurcze, chyba wojna sie szykuje, sami chlopcy w drodze;)

Czujecie nadchodzace Swieta? Bo ja kompletnie nie...:( nalepilam pierogow, posprzatalam, okna umylam i co? Echhh... to chyba ta pogoda..

hej dziewczyny to i ja się przyłączę do rozczarowanych mamuś:) również mamy drugiego synka, eh a tak marzyłam o córci, ale nic od jakiegoś czasu już się przyzwyczajałam do tej myśli bo również miałam sugestie co do płci:)

nuska83- no właśnie u mnie też byłby to drugi syn- fakt, że lekarz nie powqiedział na 100%, ale skoro zasugerował to ja już myślę, ze to się nie zmieni.

Ja poprostu nie myślałam, żed jestem tak bardzo nastawiona na córkę..

nie wiem czy to była złosc czy rozczarowanie czy cvo, ale mieszanka uczuc wybuchowa, bo jeszcze kilka minut siedziałam w aucie i płąkałam, ale przeciez miała to byc niespodzianka dla męża, a oczywiscie teog wszystkiego mu powiedziałam od razu :( a on do mnie- Becia nie martw się- następnym razem będzie córka :) to ja jeszcze bardziej w ryk.. bo przeciez też nie mamy w planach 3 dziecka :P

Dwupak ja Ciebie rozumiem bo też chciałam Core a będzie drugi chłop, aleminęło już trochę czasu i się oswoilam już z ttą świadomością ze niestety Cory mieć nie będę bo w planach mamy tylko 2 dzieci. Już mi złość minęła i zaczynam cieszyć się z dzieciątka.

Efik dzięki i dla Was rówqnież zdrówka!!

ja z takich onbjawów mam, że tak powiem szczypanie sutków, pewnie niedługo siara poleci..

jestem po wizycie u gino, lekarz nie stwierdził jednoznacznie płci, gdyż dzidzia się źle ułożyła, przy czym powiedział, że na jego oko to bedzie chłopak, ale robiąc opis usg nie wpisał płci, bo stwierdził, że ogółem to za wcześnie i kazał przyjsc za miesiąc to mi na 100% powie.

Wiem, może jestem głupia, ale tak się popłakałam w gabinecie, że się uspokoić nie mogłam :( a to dlatego, że bardzo pragnę mieć córkę :(
głyupia jestem, zamiast się cieszyć, że z dzieckiem wszystko ok, że zdrowe itd, to ja tak o...

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...