Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Zakładam nowy wątek:

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
misia-27.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2015 (3)

Efik dzieki:)
Siostra tez wyczytala,ze mozna przebywac. Ponoc ispa zaraza sie do momentu wystapienia pryszczykow.. a chrzesniak juz je ma, wiec teoretycznie nie zaraza:)

Agata88 szukałam dziś inf na temat innej choroby i akurat czytałam, że jak przechodziłaś ospę to nie ma problemu, bez obaw można przebywać z chorymi na ospę.

Ja tez mialam szczescie, na 90% synek :) jak dla mnie ewidentnie syn, pan dr powiedzial,ze pisiola mozna pomylic z pepowina, ale pepowina wyrasta z brzuszka, a pisiolek z miedzy nog, co widac na zdjeciu usg :) niesamowite jak sie przeciagal i krzyzowal nozki :) super sprawa:) i co najwazniejsze- jest zdrowy i wszystko w normie!:)

Dziewczyny, czy ktoras z Was orientuje sie czy w ciazy mozna przebywac z dzieckiem chorym na ospe? Ja przechodzilam te chorobe majac 21 lat. Teraz moj chrzesniak ma ospe,a mamy spedzac razem swieta...

Witam, długo mnie tu nie było, ja też dzisiaj miałam wizytę i lekarz stwierdził, że nie ma 100% ale raczej dziewczynka. Na początku stycznia idę na połówkowe ciekawe, czy się potwierdzi :)

Hejka, ja dziś mialam wizyte u gina, z maluszkiem jest ok szyjka też zamknięta, dostałam skierowanie na glukoze i widziałam maluszka na usg

TeŻ polecam dr agustyniaka, idę w pt do niego na polowkowe.

Jeśli chodzi o wózek to mamy tako jumper po pierwszym synku, sprawdziłsię więc nie będziemy zmieniać. choć teraz kupilabym tylko taki z gondola a potem dobra spacerowke. z pierwszym synkiem po 6 mc przenieśliśmy się na peg Perego pliko mini bo był lżejszy i sprytniejszy

hhej, jeśli chodzi o wózek to my mamy navingtona galeon,niestety nie jest tani, ale myśmy dostali kasę na wózek to zaszaleliśmy:P wózek jest super jak dla mnie. Bardzo duży wybór i pomocna obsługa jest w mama i ja w oliwie. Także warto tam się wybrać na "macanki" :)

Dziękuję za opinie na temat wózka -poczytam sobie o nim.
No i na pewno - nawet jak będę kupowała przez internet, to wcześniej rozejrze się tu na miejscu żeby zobaczyć na żywo :)
A poniedzialkową wizytę u Augustyniaka mam dopiero w styczniu - usg połówkowe, bo mój gin nie wykonuje. Pierwsze wrażenie było średnie, ale potem szczegółowo mówił, co robi, więc nie zrażaj się od początku ;)
I daj koniecznie znać po wizycie!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam wózek BabyActive Alu Jet 3w1, stelaż z gondolą waży ok 10 kg, bardzo skrętny, łatwo się prowadzi, szybko składa i zmienia górę z gondoli na np nosidełko, do którego jest dodatkowy adapter. Ja z czystym sumieniem mogę polecić, a i cena nie jest kosmiczna, 3 lata temu dawałam 1500zł, teraz wózek będzie służył drugiemu dziecku, bo kupiliśmy w neutralnym kolorze.
Ja przede wszystkim zanim kupiłam to musiałam sprawdzić jak się on prowadzi, duże, pompowane koła były dla mnie niezbędne, dodatkowo koła obrotowe z przodu co właśnie powodowało dobre prowadzenie.
Pamiętaj, żeby wózek "dotknąć" a wręcz porządnie pomacać :P przed kupnem :)
Justicia- a na którą masz w poniedziałek ?? ja będę na wizycie o 12.45 :)

Mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam - przeglądam różne wózki z internecie i zwariować można taki wybór...
Mieszkam na 3 piętrze, więc dla mnie bardzo ważna jest waga wózka, na co jeszcze zwrócić szczególną uwagę?
Jakie modele wózków polecacie, albo szczególnie odradzacie?

MMM90- polecam Augustyniaka na usg 3d, ale też 4d.
Umówisz się do niego tutaj:
http://www.przychodniastarmed.pl/
Nie sugeruj się podanymi dniami przyjmowania, bo ja umówiłam się do niego na poniedziałek :)

Własnego domku to zazdroszczę wam - my mamy mieszkanie 2-poziomowe i chyba jeszcze oboje nie dojrzeliśmy do decyzji o własnym domu i obowiązków z tym związanych.

15 osób justicia85-to faktycznie będzie wesoło,u nas będzie 7 lepsze to niż w 3 ;) aale i tak liczę na miłą atmosferę.Współczuję tym co muszę święta spędzać w samotności,nie ma nic gorszego :(
Dwupak-mamy domek w wiosce blisko trójmiasta,niedaleko rębiechowa,miła cichutka okolica-tez mam nadzieję na wigilię we własnym gniazdku za rok :)
Na Usg 3d też chcę iść jakoś w styczniu żeby było już fajnie widać :)-mój gin na NFZ nie robi i muszę was prosić abyście poleciły w miarę taniego dobrego lekarza z dobrym sprzętem :) i nr tel jeśli to nie problem :)
będę wdzięczna :)

Dwupak -to gratulacje szybkiej decyzji!
I powodzenia na usg, aby maluch się odwrócił odpowiednią stroną ;)

jednak jestem w gorącej wodzie kąpana :)
zaraz jak napisałam powyższy post to zapisałam się na usg 3D do Augustyniaka na poniedziałek :) akurat zwolniło się miejsce- jedyne przed świętami :)
juhuuu :) no i cena też nie powala, bo 100zł za 3d, a u Doeringa ponad 200 :)

cześć kobietki :) dług się nie odzywałam, ale to z powodów, zę tak powiem osobistych nie miałam możliwości.

U nas znów choróbsko w domu :( syn ma zapalenie krtani- przechodzimy to już po raz kolejny, ale chyba tym razem najostrzej przechodzi, bo mega gorączkuje w nocy i się dusi :( ale mam już obcykane co robić, więc trzeba się przemęczyć :( na szczęście obyło się bez antybiotyku.

Ja czuję się dobrze, prezenty prawie porobione, pierogi w ilości prawie 230 szt zrobione :), okna wciąż czekają na umycie i dom prawie posprzątany.
Wigilię spędzamy jak co roku u mojej mamy i razem z rodzeństwem będzie nas 9 osób- ale mieszkamy 10 minut autem od niej,więc nie czeka nas długa podróż :) w 2 dzień świąt robimy objazdówkę po reszcie rodziny :)

MMM90- my również się budujemy, więc wiem co przeżywasz :) mam cichą nadzieję, że za rok wigilia będzie już u nas w nowym domku :)
a Ty budujesz w Gdańsku ?

Gratuluję (i zazdroszczę :)) tym, które poznały już płeć swoich fasolek :)
ja wizytę mam 29 grudnia, miałam zamiar isc przed swietami, żeby mężowi prezent zrobić, ale trochę krucho z kasą i nie wiem w końcu czy iść. Jeszcze mam kilka dni na decyzję:)

pozdrawiam

Witam po małej przerwie i gratuluję tym mamusiom, które znają już płeć.
Ja mam najbliższą wizytę 12 stycznia, więc trochę czekania. jak wtedy się nie dowiem, to 19.01 mam połówkowe, więc powinno już być coś więcej widoczne :)
Co do kredytów to święta racja, lepiej płacić za swoje niż mieszkać kątem u kogoś.
A jeśli chodzi o święta my spędzamy u teściów - przeprowadzamy się do nich od wigilii pewnie do soboty i w międzyczasie wpadamy do mnie do domu. Także święta całkowicie poza domem i podoba mi się to, bo jak wspomniała MMM90- im więcej tym weselej. U nas na wigilii będzie ok. 15 osób :)

Witam was mamusie
Fajnie że dowiadujecie się kto tam w brzuszku mieszka,ja mam wizyte 30 i mam nadzieję że też się dowiem będzie to już połowa 18 tyg.
Agata88-tak jak pisze szminka zależy czy będziesz miała farta i od ułożenia dzidziusia :) ja miałam w 14 tyg i maluch tak się wiercił że lekarz nie dał rady zobaczyć ;)
Co do kredytu-jestem tego samego zdania,lepiej płacić na swoje niż spłacać obcym.My też mamy kredyt raczej kredycik malutki bo tylko na działkę-domek już stoi najdroższe jest wykańczanie :(,może ktoś z was doświadczył to wie.
Ehh tak przykro się czyta jak kogoś maleństwo umiera...nigdy się nie wie co go czeka ;/
Dziewczyny a jak tam święta u was? spędzacie same z mężem i dziećmi czy do rodzinki?
My śmigamy do teściów,jestem zdania że im więcej osób tym weselej :)
Miłego dnia :)

A co do starszakow na usg... Chcemy zabrac syna (6 lat) na usg polowkowe - malenstwo bedzie wtedy wieksze i zobaczymy wiecej szczegolow.
A jesli wyrazi chec to na nastepne takze.

U mnie dzis lekarz z trudem, ale sprawdzil plec. Tzn, nie znalazl worka mosznowego, wiec powinna byc dziewczynka. Mala ciagle trzymala nozki zlaczone, i tylko na krotka chwile tak sie ulozyla, ze dalo sie obejrzec... ;-)Ale dodal, ze na usg za miesiac juz bedzie mozna spokojnie podac plec nawet na 100% o ile mala bedzie wspolpracowac hehe. ;-)

Wszystko zalezy od lekarza, tego na jakim sprzecie pracuje i ulozenia dziecka. W pierwszej ciazy w 12 tygodniu lekarz dal nam 99% ze bedzie syn - i jest. ;-)

mały aniołek

Co do usg z dzieckiem to ja też jestem zmuszona z moim czterolatkiem pójść w piątek na połówkowe-boję się że nie wytrzyma, jest energiczny i ciekawski zobaczymy jak dr Agustyniak to zniesie bo mój młody zadaje 100 pytań na minutę :)

Jeśli chodzi o kredyt to od maja też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tego zobowiązania i mieszkamy dzięki temu w swoim (bankowym) mieszkanku :)

u nas w 13 tg dr nie chciał podac płci bo powiedział że byłoby to wróżenie z fusów.

Ja rowniez trzymam kciuki za badania nas wszystkich Mam :) no i naszych Malenstw:) myslicie,ze jest szansa dowiedziec sie plci dziecka w koncowce 13 tygodnia...? Chyba malo realne, prawda?

Tak,chodzi o kredyt na mieszkanie. Juz podjelismy decyzje,ale stresuje sie bo mam problemy w pracy...ale jakos to bedzie:)

Jezeli chodzi o synka kolezanki...to cala ciaze wszystko ponoc bylo ok. Urodzil sie niestety przez cesarskie ciecie i kolezanka zostala zarazona gronkowcem... synek urodzil sie baaaardzo malutki i byl w inkubatorze. Okazalo sie ze ma za malo plytek krwi i musial byc przewieziony do innego szpitala. W drodze doszlo do zatrzymania akcji serca i niedotlenienia mozgu:( byl podlaczony pod respiratorem 2 tyg... no i niestety...:( straszne naprawde :(

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?