Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to miło, że tyle tatusiow, bo mój mąż też się wybiera że mną.
A będę chodziła do szkoły Mama i ja na ul. Hynka na Zaspie. W piątki szkoła rodzenia, w poniedziałki fitness :)

Justicia - jeśli dokuczały Ci jakiekolwiek bóle to dobrze zrobiłaś, bo jednak teraz zdrowie jest najważniejsze :) Na naszych zajęciach było łącznie 9 pań, z czego 8 przyszło z tatusiami :) gdzie będziesz chodzić na zajęcia?

Witam i ja.
Pracowałam do 21 t.c. i pewnie popracowalabym dłużej, gdyby nie uporczywe bóle kręgosłupa - ginekolog sam mnie wypychal na zwolnienie i w końcu poszłam. Chociaż teraz zastanawiam się, czy nie lepiej było jeszcze trochę popracować.
Anja.d - dzięki za opinię o szkole. Ja pierwsze zajęcia mam w najbliższy piątek. A dużo było par, tzn. tatusiow, czy raczej mamysame przyszły?

dzień dobry Dziewczyny, jak Wasze samopoczucie? ja dzisiaj zostałam w domu bo od wczoraj trochę pobolewa mnie brzuch, mała ułożyła się w taki sposób że strasznie ciśnie mi na podbrzusze i pęcherz. Co do zwolnienia w ciąży to całkowicie zgadzam się z Helą. Jeśli nie ma przeciwwskazań aby chodzić do pracy, nie jest to praca bardzo stresująca to jak najbardziej powinnyśmy "być na nogach" jak najdłużej. Jestem pewna, że przyniesie to więcej korzyści niż szkody bo w końcu zawsze to jakaś forma ruchu dla nas samych ;) Ja planuję iść na zwolnienie ok 32-33 tygodnia, bo coraz bardziej uciążliwe jest dla mnie całodzienne siedzenie przy biurku, a do tego dochodzi momentami silny stres.
Wczoraj zaliczyliśmy nasze pierwsze zajęcia w szkole rodzenia super mama we Wrzeszczu. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Położna, p. Kasia Gawryl to bardzo miła i serdeczna osoba. Grupa jest nieliczna, bo tylko 9 par więc idealnie. W środę kolejne zajęcia, tym razem gimnastyka z rehabilitantkami. Będę zdawać Wam relacje na bieżąco ;)

Mi się zaczął 20 tc, pracuję i zamierzam pracować tak długo jak dam radę :) Na razie nie szykuje się na zwolnienie :)

"Dziewczyny a któraś z Was ma już 25 tyg za sobą i jeszcze pracuje? Zastanawiam się czy dać sobie już spokój czy nie ;)"

Ja jestem w 24tyg, pracuję i zamierzam pracować d0 32-33, może nawet dłużej. Uważam, że jak kobieta w ciąży dobrze się czuje i nie ma stresującej pracy, to nie ma co brać zwolnienia "bo wszystkie biorą". Prawda jest taka, że gdyby zwolnienia ciążowe były normalnie 80% płatne, to byłoby ich jakieś 80% mniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moim zdaniem co do szpitali to zależy od lekarzy i pielęgniarek na zmianie jedne się przejmuja drugie nie.
Gdy ją byłam w redlowo trafiłam do rejestracji na babkę której wszystko przeszkadzała wrażenie wszyscy mieliśmy taka ze jej przeszkadzam, u góry lekarze super lekarze mili, fajni mimo nocnych godzin, weronika urodziła się o 2.40 wiec nie dała spać lekarzom. na drugi dzień gdy panie dały maleństwa panie ubierać pomagały przebierać bo miałam jeszcze znieczulenie gdy już zeszło to trzeba bylo wstać i pójść do łazienki, wiec wstałam i poszłam i dostałam opr ze sama poszłam ze mogło mi się coś stać wiec mile traktowanie położne na oddziale super pooperacyjnym i oddziale z dziećmi tez wspaniałe nie podobał mi się tylko ze naciskaly na karmienie piersią a pierworodki nie robią tego zawsze dobrze więc zależy jak trafisz

Ja glukozę kupowałąm w aptece i niosłam do laboratorium, tam mi ją rozrabiali z wodą i chlup do wypicia, fuuuj...

dziewczyny co do szpitali i porodów- wiadomo, że tyle ile jest ludzi tyle jest opinii o danym szpitalu, ale tak jak któraś z was pisała, tak na prawdę zależy na kogo tam trafimy, na jaką zmianę, ja mam bardzo dobre zdanie o wojewódzkim, bo miałam super opiekę podczas 1 porodu. To jest wybór indywidualny, wiadomo, że można się kierować opiniami, ale każdy szpital ma jakieś plusy i minusy :)

pozdrawiam was mamuśki :)

A ja jeszcze nie robilam glukozy, moj lekarz wspominal,ze dopiero okolo 22 tyg zrobimy glukoze... a teraz miesiac nie bylam na wizycie i mam do zrobienia krew, mocz i zelazo. Polowkowe zrobie pewnie to 4d w polowie lutego... ja juz chce wizyte!!!!

Ja glukoze dostałam w laboratorium, nic nie musiałam przynosić

To zależy od laboratorium, więc lepiej zadzwonić wcześniej i się upewnić. W brussie nie musisz mieć swojej, ale przygotuj się na to że każą Ci siedzieć 2 godz. na miejscu. Pamiętaj też żeby ostatni obfity posiłek zjeść ok. 12 godz. przed badaniem.

Jak wy robilyscie z glukoza kupowalyscie w aptece i zanosilyscie do laboratorium czy robilyscie ja w domu

Agata tez mam wizytę na 4 lutego wtedy mój lekarz zrobi mi połówkowe a do tego czasu będę sobie wkręcić chyba, mam nadzieje ze do tego czasu przejdzie przeziębienie bo musze zrobić mocz i glukozę po 2 godzinach czy ta glukoza to ta do wypicia? bo nie pamiętam

hejka z rana :)
my już dziś po wizycie kontrolnej ze starszym- i kolejny tydzień bez przedszkola bo mamy jeszcze wziewy do końca tyg brać.

Jesli chodzi o ruchy dziecka to faktycznie takie bardzo regularne mogłam odczuć dopiero po 20 tyg. Ja robiłam badania moczu i wyniki wyszły nie zaciekawe, odczekam ten tydzień bo może to po jelitówce jeszcze i w następnym tyg powtórzę.
Od dwóch dni budzą mnie w nocy skurcze żołądka, trwają ok 15 min i znikają-nie mam pojęcia co to może być...

Ja też na wybieram Zaspę na poród.

Hej Dziewczyny!
mam nadzieję, że zdrówko już wszystkim dopisuje :)
W piątek odebrałam wyniki posiewu - wszystko ok. Byłam też u lekarza, zbadał mnie na fotelu - miałam lekko podwyższone pH więc przepisał mi na wszelki wypadek na 4 dni gynalgin a potem osłonowe i powiedział, że zapachem mam się nie przejmować, więc jestem już spokojniejsza.
Kasztanova - ja planuję zostać w pracy do 32 tygodnia a potem laba i spacery, spacery i jeszcze raz spacery :)
Co do wagi, to pobiję Was wszystkie bo ja mam już +10kg :( mimo to wszyscy twierdzą, że nie widać tak po mnie, że tylko w brzuchu przybieram, ale sama świadomość jest przerażająca! Pocieszam się tylko faktem, że mam niedoczynność tarczycy i to może dlatego, no i podobno wiek ciężarnej też ma jakiś wpływ, chociaż w to akurat ciężko mi uwierzyć ;)
Rodzić będę raczej na pewno na Zaspie, chociaż wiem o opinie różne. O klinicznej nasłuchałam się strasznych rzeczy ostatnio, a z kolei o wojewódzkim słyszałam, że do ostatniej chwili zwlekają z cesarką.

Dziewczyny w 18 tyg ruchy są nieregularne. Możecie nie czuć jeszcze wszystkich ruchów jakie wykonuje dziecko. Mi lekarz kazał liczyć ruchy dopiero od 28 tyg

Cześć dziewczyny. Ja po 3d. Śliczna dzidzia i wydaje się już być podobna do mojego starszego dziecka. Waży 940g i najważniejsze że wszystko z nią ok. Ubranka i inne niemowlęce gadżety przyniesione z piwnicy. Czas na rekonesans czego będę potrzebowała a co już jest. Juz widzę ze ubranek mam spore ilości.

Współczuję wam tego chorubska . Mam nadzieje ze juz z wami lepiej.
A brzuchy macie całkiem zgrabne w porównaniu do mojej rakiety :)

Agawera,ja od 2 tygodni czulam ruchy,najpierw lekkie, potem juz mocniejsze,zwlaszcza rano ok.godz 6. Teraz tez sie martwie,bo pracuje na dwie zmiany i jak wstaje pozniej to ruchow nie ma... a czasem sa dni,ze moze ze dwa razy cos poczuje w ciagu dnia ... i tez sie martwie i sobie wkrecam,a wizyta dopiero 4 lutego :(

Są nieregularne, przynajmniej u mnie tak było. Czułam ruchy a później przez dwa dni nic.. Teraz czuje ruchy codziennie (21tc) i zazwyczaj o stałych porach.

Jak myślicie czy na początku ruchy są nie regularne przez 2 ostatnie dni czułam ruchy a dziś ni,, chyba że to moja fobia

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...