Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

Zdecydowanie pora już na nowy wątek. Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-4-t585923,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

JA NA 56 CM wogóle nie kupuję, pierwszy syn urodził się 57 cm i od razu ubierałam mu na 62, troszkę były za duże, ale tak jak szminka również podwijałam rękawki czy nogawki, a bodziaki uważam, że nawet lepiej, że były większe, bo przynajmniej łatwiej się ubierało i wydaje mi się, że wygodniej dzidziusiowi niż w takich obcisłych :)

Też nie kupuję żadnych kaftaników, ani śpiochów, nie lubiłam ich ubierać synkowi. Wolę kupić kilka porządnych pajacyków.

Hela :) ale masz oryginalne podejście :P ja ogółem uwielbiam zakupy, ale jeśli mam kupić coś dla kogoś, nie lubię za to ubierać siebie :(

"mój mąż wszystko zrzucił na mnie, całe szukanie i kompletowanie wyprawki, nie powiem, że mi się to nie podobało, bo która kobieta nie lubi robić zakupów :)"

@Dwupak, JA :)
Nienawidzę robić zakupów, kupiłam dosłownie kilka ciuszków w rozmiarze 56 i liczę na to, że resztę dostanę albo zrzucę ten obowiązek na babcie, które obydwie lubią robić zakupy ;) Od biedy wyślę męża do pierwszego lepszego marketu żeby kupił cokolwiek.
Na szczęście wózek dostajemy używany, więc przynajmniej nie muszę zastanawiać się nad wyborem wózka. Gdybym teraz jeszcze miała w sklepach szukać wózka, to chyba szlag by mnie trafił, a ciężarna nie powinna się denerwować ;)

W pierwszej ciąży lekarz straszył mnie dużym dzieckiem (42tc i syn urodził się 4050g i 57cm), rozmiar 56 nosilismy (zależnie od marki) do 2 tygodni - 1 mc. Teraz chce kupować głównie 62 i niewiele 56 f chyba że córka na usg będzie mniejsza od starszego brata to wtedy dokupie po kilka sztuk w 56.

Ja mam bardzo bardzo malutkow rozmiarze 56.
Wiekszosc mam w rozmiarze 62-68.
Wole podwinac raczki niz kupowac bardzo duzo ciuszkow tylko na chwilke.

A w jakim rozmiarze kupujecie ciuszki? Te ciuszkowe zakupy mnie najbardziej przerażają, nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze kupować...

Basia, tak wszystko na sali Auchan :)

Dwupak bardzo udane zakuoy i ładne bodziaki! A ile mniej więcej sztuk kupujecie na początek? Ja mam 22 sztuki z krótkim rękawem, chyba wystarczy, co? I coś około 20 pajacow. Jakoś śpiochy mnie nie przekonują, podobnie jak kaftaniki. Czy radzicie kupować body z długim rękawem, czy lepiej sprawdza się może wersja body z krótkim rękawem i jakiś sweterek, bluzka?

Dwupak- super te bodziaki. Wszystko dostalas na sali w Auchan??
Ja musze pokupywac kaftaniki bo jezcze nie mam.
I cos do spania dla maluszka

Dziewczyny! Muszę podzielić się, że jestem od wczoraj baaardzo szczęśliwa - bo jestem nareszcie na zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieję trochę wypocząć i zająć się domem, ale przez pierwsze dni trochę podkuruje się, bo właśnie złapałam jakąś infekcję. Co za pech! ale i tak bardzo się ciesze :-)))

Basia - ja też Tobie zazdroszczę postawy męża, bo jak przed pierwszym dzieckiem byliśmy w sklepie, to ja wybierałam a mąż usiadł przed sklepem na ławce i nie chciał wejść! Przed porodem jak robiliśmy ostatnie zakupy - to pogonił mnie w Akpolu, że wszystko kupiliśmy w godzine. pozdrawiam :-)

dodam jeszcze, że za te wszystkie ciuszki dałam 80 zł :)

ja też mam czasem upławy żółte, a czasem przezroczyste.. muszę też lekarza podpytać.. może dlatego że coś tam się dzieje też ten zapach specyficzny? hmmn na pewno poruszę temat na nast wizycie 2 marca.

A ja już po zakupach,
niestety nie dojechałam na matarnię, bo syn zaczął wołąć, że chce siku i zjechałam do auchan, bo było najbliżej no i wkońcu poszłam na sklep popatrzeć, a to moje zdobycze :)

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basia, może to przez ta luteine? Ja brałam podjezykowo wiec luteine także nie wiem czy i jaki wpływ może mieć na upławy.

W pierwszej ciąży z kolei na samym początku miałam takie zoltawe upławy i to była drozdzyca, która w sumie nie wiadomo skąd się wzięła...

Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza jak się bardzo stresujesz. ;)

Ja wczoraj mialam ochote na salatke z piersi kurczaka i oczywiscie zrobilam:) Dzisiaj nalesniki. Jestem ciekawa ile jeszcze bedzie u mnie tych zachcianek:)

Zmieniajac temat : wczoraj na wieczor zauwazylam zwiekszone uplawy koloru zoltego...mam nadzieje ze to nic powaznego.
Jestem ciekawa od czego to...dodam ze biore luteine dopochwowo juz 8 dzien.
Wizyte u lekarza mam dopiero w nastepny piatek.

Ja robię dziś zupę ogorkowa ;) chodzi za mną od kilku dni, hehe

Dzieki Szminka:) na pewno niepotrzebnie sie denerwuje;)

Cos mnie wzielo na ciasto marchewkowe, ide po zakupy i upieke:)

wow dziewczyny ale się rozpisałyście :) do porodu coraz bliżej to i aktywność forumowa większa :)

u mnie przeglądanie ubranek po starszym dzieciu i dzieciach znajomych trwa bo zostało nam 2 mc do porodu :), wózek wyciągnięty z piwnicy, i zabieram się dziś za jego odkurzenie - choć materacyk i obicie gondolki zakupię chyba nowe. Poszukuję też jakiejś fajnej torby do wózka bo stara ląduje na śmieciach-możecie coś praktycznego i ładnego polecić????

od kilku dni dokucza mi też pobolewanie brzucha w różnych miejscach, a wieczorem chodzę jak połamana bo w lędźwiach boli- już nie mogę się doczekać drugiego synusia :) a i postanowiliśmy że będzie Antek :)

Dobrego dnia mamusie :)

Agata, ja od 22 tc do 30 któregoś w pierwszej ciąży miałam II stopień i wszystko było ok.Wtedy lekarze mówili że wszystko jest porządku i teraz tez.
Nie pamiętam jak było przed samym porodem , a w szpitalu nic mi nie mówili konkretnie... Na wypisie nic nie mam, a na dokumentach z SOR są takie bazgroly ze nic sie nie da wyczytać ;)

U nas jest tak, że generalnie ja wszystko wybieram (np. 2-3 typy wózków, niani itd) a potem wspólnie np. oglądamy w sklepie stacjonarnym i wybieramy konkretny model. Ubranka głównie wybieralam sama, ale gdy byliśmy razem na zakupach to zawsze pytałam go o zdanie itd.

Ja się cieszę, że mąż chce być przy porodzie, ale jest strasznie przeciwny kolejnej cesarce i "namawia mnie " na sn. ;)

Dzieki Dziewczyny,
Ja sie troche zmartwilam, bo na wizycie 4 lutego mialam 0 stopuen dojrzalisci, a tetaz na usg 17 lutego I stopien. Niby od polowy ciazy do III trymestru wystepuje I st, ale coz. Zawsze znajdzie sie jakis powod,zeby sie troche pomartwic...

Co do ciuszkow, mam troche nowych i od rodziny, musze przejrzec,ale to w kwietniu, po remoncie pokoju:) ostatnio nabylam spioszki z kaftanikami w Tygrysku :)

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...