Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

Zdecydowanie pora już na nowy wątek. Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-4-t585923,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

~Amelia jakie uprawnienia zawodowe bedziesz miała ?

dziś byłam skonsultować się z lekarzem ogólnym w sprawie tętna , zrobili mi ekg i znowu wyszło nie równe tętno jak to powiedziała lekkie nie trzeba się martwic
ale ze względu na ciąże lepiej to sprawdzić bo nie wiadomo czy to przez ciąże czy wcześniej tez tak było no i dostałam skierowanie do kardiologa
Poszłam zarejestrować się do kardiologa pani w rejestracji ze zapisy do kardiologa są na grudzień i styczeń !!!!! ale po jakiejś chwili szukania w kompie i marudzenia pani w recepcji ze nie należę o przychodni powiedzieli ze na 23 marca tylko musiała zadzwonić żeby zrobili miejsce i się udało

Ja też cały czas pracuję i zamierzam jak najdłużej - oczywiście o ile będę się dobrze czuła. Tak planowaliśmy ciążę żeby moje egzaminy przypadły na 2 trymestr, bo to chyba najlepszy czas dla kobiety, a nie chcieliśmy odkładać starań o kolejne 0,5 roku, bo też nie sądziliśmy, że uda nam się za 1 razem ;)
Pod względem zawodowym, to dla mnie to tez najważniejszy egzamin - bo na uprawnienia zawodowe.
Co prawda uczyć się nie muszę na siedząco, ale kursy przygotowawcze trwające 1,5 miesiąca, to właściwie wykłady w każdy piątek i sobotę od rana do wieczora, ale z drugiej strony jestem przyzwyczajona, bo w pracy również siedzę przez 8 h przed komputerem. A rozciągać będę się w czasie przerw.
Trzymam kciuki za powodzenie Waszych planów!

Ja również jestem na etapie różnych egzaminów i daję radę.Poród mam na 20 czerwca. Łatwo nie jest, bo niestety pamięć nie ta, jestem rozkojarzona i bardzo źle sypiam, nauka zajmuje mi duuużo więcej czasu ale jakoś idzie i zdaję na spokojnie, mimo że cały czas pracuje więc nauka wieczorami i w weekendy... A egzaminy mam chyba najtrudniejsze w życiu, bo doktorskie.

~taka1 - Mam termin na początek czerwca, jeśli o samopoczucie chodzi to jest lepsze niż w 1 trymestrze, przynajmniej u mnie. Oczywiście zdarzają się gorsze dni.. Obecnie piszę pracę dyplomową, wcześniej mimo że byłam w domu nie mogłam się za to zabrać.. Dokuczały mi całodzienne mdłości i ciągle byłam zmęczona. Teraz, by mieć siłę i energię na pisanie muszę się po prostu wyspać. Nie dam rady długo siedzieć przed komputerem, boli mnie kręgosłup. Piszę ok 2-3 godzin dziennie z przerwami na "rozchodzenie się". Zapewne by się uczyć nie będziesz musiała ciągle siedzieć przed komputerem, bóle nie powinny Ci dokuczać. Jeśli zaczniesz przygotowania do egzaminu odpowiednio wcześniej to na pewno dasz radę:)
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny.
Mam pytanie o samopoczucie tych z Was które mają termin na przełomie maja i czerwca. Jak się czujecie w porównaniu z 1 trymestrem? Ja mam termin na 30.08, czyli za 3 miesiące będę na tym etapie co Wy - a czeka mnie w tym czasie ważny egzamin. Zastanawiam się na ile ciąża przeszkodzi mi w nauce i przygotowaniach.
Do tej pory czułam się stosunkowo dobrze - żadnych wymiotów, ewentualnie mdłości, spora senność, ale to już mi właściwie przechodzi . Oczywiście zacznę przygotowywać się wcześniej, tak żeby mieć czas na odpoczynek, w razie gorszych dni, ale pytam o statystyczne samopoczucie na tym etapie.

Życzę wszystkim Wam powodzenia i samych miłych dni aż do rozwiązania i oczywiście później również :D

Spóźnione, ale szczere najlepsze życzenia urodzinowe dla jubilatek :)

U mnie nie ma wydzieliny o której piszecie z zapachem też ok. Przyjmuje luteinę dowcipnie i czasem po kilku godzinach trochę spływa, ale już się przyzwyczaiłam. W sumie na jedno wychodzi, tak czy inaczej majtki do prania ;)

Brzuszek też mi się napina kilka razy dziennie, ale tak dziwnie często z jednej strony. Mam wrażenie że to mała się tak rozpycha.

Dwupak wczorajsza aura była mocno depresyjna. Może jesteś meteopatką podobnie jak ja. Ja wczorajszy dzień cały przepłakałam, a nie płaczę zbyt często. Na usprawiedliwienie powiem, że miałam konkretny powód. Za to dziś już się zbieram do kupy i mam w planach porządki w pokoiku małej :) Dobrego dnia wszystkim.

Ps. kupiłam łóżeczko i komódkę do których linki kiedyś wrzucałam i mogę naprawdę polecić.

Dziękuję dziewczyny za życzenia!! :)

Nuśka ja mojego też poproszę na następnej wizycie o badanie na fotelu i wymaz, bo mnie ta wydzielina i zapach zaczynają drażnić i niepokoić.

Jak humorki dzisiaj ?? mój w miare dobrze, wczoraj miałam jakiegoś doła dziwnego i byłam rozdrażniona, wcale się nie cieszyłam z tych urodzin.. pierwszy raz, bo zwykle to uwielbiam ten dzień:(

Cześć Dziewczyny:)
Widzę, że aktywność tutaj spora...więc i ja się podłączę:)
Jestem obecnie w 23 tyg. i chcę się zapisać do szkoły rodzenia.
Macie może jakieś typy, opinie, sugestie? Chodzi mi o Gdynię.
Pozdrawiam!

Dziękuję za życzenia i Tobie Dwupak też urodzinowe uściski od nas.
Ja jakiś czas temu pisałam że mam sporo wydzieliny o dziwnym zapachu Ale gin zrobił wymaz i bylo ok Ale od kilku dni biorę na jego zalecenie globulki bo badał papierkiem odczyn ostatnio i stwierdził że jakaś infekcja się zaczyna choć nie boli ani nie piecze.
Brzuszek od kilku tyg też mi się bezboleśnie napina kilka razy dziennie.

Cześć babeczki. Po dłuższej nieobecności wiedzę ze wątek wciaż mega aktywny a i mamusiek jest co raz więcej - extra.
Dla Nuski i Dwupaka śpiewam sto lat z życzeniami szybkiego porodu i zdrowych bąbelków.
Co do infekcji to mnie niepokoił tylko inny zapach, żadnych innych dolegliwości a okazało się ze musze przyjmować globulki teraz 2 pudełko bo po pierwszym wszystko wróciło.
Co do ruchów to czuje je co raz silniejsze. Brzuch żyje własnym życiem. Odczuwam przeciąganie rączki bądź nóżki. Zdążają się kopniaki w żebra ci juz do przyjemnych nie należy.
Lekarz ostatnio powiedział ze jeszcze tak wytrzymać z 7 tyg i będzie dobrze. Wiec w sumie to już b.niedługo 😊 Teraz czeka mnie usg 30 - 32 tydz .Jak to się mówi - Oby do wiosny

Ja też zycze wszystkiego najlepszego i oczywiście krótkiego porodu
Co do śluzu, od 2 dni mam w nadmiarze jakbym miała dni płodne

Wszystkiego najlepszego dla solenizantek :)

Nie mam żadnych dolegliwości "śluzowych", ale od kilku dni co jakiś czas czuje takie twardnienie brzucha, ale bezbolesne . To chyba tzw. skurcze przepowiadajace, gdzie macica trenuje do porodu. W podobnym okresie zaczęłam je czuć w pierwszej ciąży, ale teraz są jakby silniejsze. W czwartek mam wizytę i upewnie się u lekarza czy to na pewno to.

Ja kołyskę również wybrałam biała, ale zamówię dopiero na początku maja, jak uporamy się z remontem. :)

justicia85 zakupił jakąś farbę akrylową podobno z atestami dopuszczoną do kontaktu z dziećmi, ładnie kryje, ale 2 razy trzeba malować. Nie śmierdzi w ogóle.
Co do dolegliwości to śluz znaczny, ale poza nim i zapachem nic nie ma więcej. Któreś dziewczyny pisały o tym....
Mój maluszek rusza się dużo i boleśnie, naprawdę aż potrafię się zgiąć z bólu. Eh.

Justicia dzieki za odpowiedz. Syrop robie wlasnie z cebuli, czosnku i miodu. Dodatkowo maz mi kupil syrop prenalen dla kobiet w ciazy... no i gardlo bede plukac woda utleniona. Jakos to bedzie;)

Agata88 - mój mąż był przeziebiony + angina i antybiotyk i to, co lekarz powierzil, że mogę spokojnie brać podczas przeziębienia to Wit. C i D, wapno musujące i paracetamol. Ale możesz też spróbować naturalny czosnek. Może coś pomoże, zdrowia zycze!

Dla obu jubilatek również i ja składam najlepsze życzenia - dużo zdrowia dla was i maluszków oraz syzbkiego porodu :)
Efik - ja raczej nie czuje rozciągania brzucha, wczoraj był bardzo miękki, dzisiaj trochę twardszy to tyle. Poza tym wczoraj moja mała mnie przestraszyla bo przez cały dzień prawie w ogóle jej nie czułam. Aż w nocy się budzilam, na szczęście pokopala mnie i w nocy i z rana, więc czuję się spokojniejsza. Co do zapachu równiez się nie wypowiem, bo nie mam żadnego, ale większa ilość śluzu jest zauważalna.
A piecze ciebie, czy swędzi?
Nas też czeka przemalowanie łóżeczka, bo dostaniemy sosnowe, a chcemy właśnie białe. Czym maluje twój mąż efik?

Wszystkiego najcudowniejszego z okazji urodzin dla Nuski i Dwupaka:):* zdrowka dla Was i dzieciatek, spelnienia marzen :)

Dziewczyny, teraz mnie dopadlo chorobsko:( bol gardla, straszny kaszel... syrop z cebuli juz sie robi. Czy ktoras z Was pila sol emska w ciazy? I zalecil ja lekarz? Moja tesciowa jest farmaceutka i kazala mi brac... ale nie do konca jestem przekonana...

I mam pytanie, dziewczyny czy Wy też czujecie takie jakby rozciąganie brzucha? Mój niby nie jest specjalnie twardy ale cały czas jakby "napięty", rozciągający się, nie mogę za dużo chodzić, po 10 min muszę mieć przerwę.
A wcześniej piałyście o tym brzydkim zapachu, to taki jakby mocz?? bo u mnie też się pojawił jakiś czas temu,rzeczywiście mega uciążliwy.
Mój mąż przyjechał na parę dni i nie mogę w to sama uwierzyć ale maluje kołyskę dla maluszka, bo kupiłam sosnową a chciałam biała żeby była!! hehe , niesamowite:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogie jubilatki, życzę Wam wszystkiego Najlepszego , przede wszystkim szybkiego porodu:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...