Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

hej dziewczyny, właśnie się zastanawiałam jak na tych targach, bo się w końcu nie wybrałam, szkoda mi było tego pięknego dnia, a mam też ponad 25 km do Gdańska, więc sobie odpuściłam. Ale skoro mówicie, że nic specjalnego to nie żałuję :)

właśnie tej witaminki D dzisiaj zażywaliśmy w postaci promieni słonecznych, byliśmy na spacerku, na placu zabaw i pojeździć rowerkiem- tzn synek jeździł, bo jest w trakcie nauki na 4-kołowym, więc trochę się namęczyłam, bo mąż akurat w delegacji więc sama byłam. Ale i tak dosyć aktywny dzień, teraz siedzę i czuję jaka jestem zmeczona :)

Ja również byłam dziś na targach i jestem wielce rozczarowana. Pogadałam tylko chwilkę z neonatologiem i pielegniarką ( bo z tą myślą jechałam) nic specjalnego, żadnych gratisów prócz ulotek ( a o tym róznież myślałam:)) coprawda zakupiłam butelki dr browna, ale również wcale żadna atrakcyjna cena. I jeszcze to 15zł, to chyba za atrakcje dla dzieciaków:)

Hejka dziewczyny, byłam dziś na targach i szczerze to nic szczególnego myślałam że będzie wiecej wystawców- zakupiłam wkłady do pieluszek od nosi misie, pogadalam z babka od ekomajty i dopytalam o szczegóły nowych wzorów nosidla tula, bo na dniach wychodza a sa limitowane Wisconsin bedzie ciężko dostać potem wzór który mi się podoba.

szkoda ze wczesniej jej nie znalazłam zaczełam chodzic na zaspe bo bezpłatna

Ja rodzę na przełomie maja i czerwca :) Jeśli ktoś jest z Gdyni to polecam bezpłatną szkołę rodzenia, która znajduje się na Płycie Redłowskiej.

http://przychodniaredlowo.pl/poradnie/szkola-rodzenia

Z powodu małej liczby zgłaszających się przyszłych mam nie możemy ruszyć z zajęciami. Mam nadzieję, że ktoś się zgłosi :)

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi:) dzis z brzuszkiem jest lepiej, nie boli i az tak sie nie napina:) mam nadzieje,ze tak pozostanie...

Witaminke D dzis trzeba zlapac na dworzu:) siedze w ogrodku, jest pieknie i wrecz goraco:)

Dajcie znac czego ciekawego dowiedzialyscie sie na targach :)

Nie biorę jakiegoś zestawu witamin, lekarz zalecił mi witaminę D i DHA to biorę omegamed pregna (250mg - powiedział że jedna dziennie wystarczy) no i jeszcze żelazo biorę.

Byłyście wczoraj na targach? Warto jechać?

Agata ja miałam takie naciągania niefajne, pytałam również o to trochę wcześniej:) przeszło już. Także myślę że to związane z rośnięciem dzidzi i wszystkiego dookoła. A napinanie i ból wokół pępka to zauważyłam że się pojawia jak młody się w tym miejscu wypina:)

szminka zrób jeszcze raz test na obciążenie cos jest nie tak

ja od kilku dni mam nieprzyjemne odczucie rozciągania się skóry wokół pępka :( bardzo niekomfortowe... ;/

Agata, też mi się tak wydaje. Ale według testu obciążenia glukoza to mam cukrzycę ciężarnych.. ;) Albo ten test jest jakiś dziwny, albo ja tak dziwnie reaguje na czystą glukoz, albo w laboratorium coś pokrecili... albo sama już nie wiem co...

Ja jedyne co czuje na brzuchu (oprócz kopniakow małej ;) to takie lekkie napinanie czyli skurcze przepowiadajace ewentualnie ból jeśli przesadzilam z chodzeniem itd.

Szminka to niemozliwe by to byla cukrzyca po takich daniach:)

Dziewczyny, a czy wy czujecie taki dyskomfort jakby spowodowany naciaganiem, rosnieciem brzucha? Tak jakby skory brakowalo w dole brzucha? ja jak wstaje z pozycji lezacej i sie prostuje to wlasnie mam rakie odczucia... przepraszam,ze Was tak mecze tymi pytaniami...;)

może skończyła Ci sie cukrzyca

Ja biorę Femibion Natal 2 plus i jestem zadowolona (choć od anemii mnie nie uchronić - ale w poprzedniej ciąży tez tak było, więc taka chyba moja uroda).

Wessalo mnie dziś do Smyk ;) i córcia ma nowe body i komplet pieluszek Motherhood w kropki ;) swietne są. Do czerwca chyba oglosze bankructwo hehe.

Moja cukrzyca nadal zadziwia. Po smazonym kotlecie i frytkach - cukier wzorowy. Po grzesku podobnie. Po lodach śmietankowych tez. :-o Juz nawet tego nie komentuje, hehe.

co do bóli to ja dziś chyba będę wyć przez bólu biodra ani chodzić ani stać jak coś robię to z bólem wprost masakra :(
jutro jeszcze mam gości z powodu mojej 30 wiec trzeba było by coś zrobić , mój w pracy cały dzień w pracy , wiec musze liczyć ze jutro mi pomorze albo zrobi za mnie porządek
na targi sie niestety nie wybieram :( a tak chciałam zawsze coś ciekawego można zobaczyć

Ja biorę vitaminer prenatal 2 i z tego co widziałam to jest bardzo zbliżony do femibion a do tego tanszy. Czytałam, że żeby dostarczyć dostateczną ilość DHA to trzeba jeść ryby morskie 3 razy w tygodniu. I niby dziennie powinnysmy dostarczac 600 mg a nawet 1000 a w mojej kapsułce jest tylko 220 mg. Jakoś producenci się nie postarali, żeby dostosować swoje produkty do norm

Hela- nie byłam jeszcze u lekarza idę we wtorek to zapytam. Mi samo przeszlo, dokucza mi wtedy jak ewidentnie się nachodze tak jakby dzidziuś mocno naciskał wtedy główka w kanał rodny.dlatego więcej odpoczywam jak zaczyna mnie pobolewac.

Anja.d ja biorę femibion natala 2 plus - są to 2 tabletki dziennie, z czego jedna zawiera kwas Dha i Wit. E. W ulotce zanalazlam informacje, że produkt zawiera substancje pochodzące z ryb. Biorę te witaminy od początku 2 trymestrui jest ok. Te witaminy też są zalecane w trakcie karmienia piersią.

@nuska83, wspominałaś jakiś czas temu o bolącej kości łonowej. Byłaś z tym u lekarza? Mnie boli od 2 dni i zastanawiam się, czy panikować, czy jeszcze nie ;)

Hej Dziewczyny, my też zdecydowaliśmy się na Cybex Aton 3 :) wózek chcieliśmy odebrać ze sklepu już po porodzie ale może faktycznie lepiej to zrobić szybciej żeby się trochę wywietrzył.
Chciałam Was jeszcze zapytać o witaminy jakie bierzecie. Ja od dłuższego czasu biorę sam falvit mama, ale ponieważ teraz zaczęłam już III trymestr i wyczytałam, że bardzo ważna jest teraz suplementacja kwasu Omega 3, zastanawiam się, czy zamienić falvit na coś innego czy wystarczy zwiększenie ilości ryb w diecie. Jaka jest Wasza opinia?

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...