Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

hej dziewczyny, właśnie się zastanawiałam jak na tych targach, bo się w końcu nie wybrałam, szkoda mi było tego pięknego dnia, a mam też ponad 25 km do Gdańska, więc sobie odpuściłam. Ale skoro mówicie, że nic specjalnego to nie żałuję :)

właśnie tej witaminki D dzisiaj zażywaliśmy w postaci promieni słonecznych, byliśmy na spacerku, na placu zabaw i pojeździć rowerkiem- tzn synek jeździł, bo jest w trakcie nauki na 4-kołowym, więc trochę się namęczyłam, bo mąż akurat w delegacji więc sama byłam. Ale i tak dosyć aktywny dzień, teraz siedzę i czuję jaka jestem zmeczona :)

Ja również byłam dziś na targach i jestem wielce rozczarowana. Pogadałam tylko chwilkę z neonatologiem i pielegniarką ( bo z tą myślą jechałam) nic specjalnego, żadnych gratisów prócz ulotek ( a o tym róznież myślałam:)) coprawda zakupiłam butelki dr browna, ale również wcale żadna atrakcyjna cena. I jeszcze to 15zł, to chyba za atrakcje dla dzieciaków:)

Hejka dziewczyny, byłam dziś na targach i szczerze to nic szczególnego myślałam że będzie wiecej wystawców- zakupiłam wkłady do pieluszek od nosi misie, pogadalam z babka od ekomajty i dopytalam o szczegóły nowych wzorów nosidla tula, bo na dniach wychodza a sa limitowane Wisconsin bedzie ciężko dostać potem wzór który mi się podoba.

szkoda ze wczesniej jej nie znalazłam zaczełam chodzic na zaspe bo bezpłatna

Ja rodzę na przełomie maja i czerwca :) Jeśli ktoś jest z Gdyni to polecam bezpłatną szkołę rodzenia, która znajduje się na Płycie Redłowskiej.

http://przychodniaredlowo.pl/poradnie/szkola-rodzenia

Z powodu małej liczby zgłaszających się przyszłych mam nie możemy ruszyć z zajęciami. Mam nadzieję, że ktoś się zgłosi :)

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi:) dzis z brzuszkiem jest lepiej, nie boli i az tak sie nie napina:) mam nadzieje,ze tak pozostanie...

Witaminke D dzis trzeba zlapac na dworzu:) siedze w ogrodku, jest pieknie i wrecz goraco:)

Dajcie znac czego ciekawego dowiedzialyscie sie na targach :)

Nie biorę jakiegoś zestawu witamin, lekarz zalecił mi witaminę D i DHA to biorę omegamed pregna (250mg - powiedział że jedna dziennie wystarczy) no i jeszcze żelazo biorę.

Byłyście wczoraj na targach? Warto jechać?

Agata ja miałam takie naciągania niefajne, pytałam również o to trochę wcześniej:) przeszło już. Także myślę że to związane z rośnięciem dzidzi i wszystkiego dookoła. A napinanie i ból wokół pępka to zauważyłam że się pojawia jak młody się w tym miejscu wypina:)

szminka zrób jeszcze raz test na obciążenie cos jest nie tak

ja od kilku dni mam nieprzyjemne odczucie rozciągania się skóry wokół pępka :( bardzo niekomfortowe... ;/

Agata, też mi się tak wydaje. Ale według testu obciążenia glukoza to mam cukrzycę ciężarnych.. ;) Albo ten test jest jakiś dziwny, albo ja tak dziwnie reaguje na czystą glukoz, albo w laboratorium coś pokrecili... albo sama już nie wiem co...

Ja jedyne co czuje na brzuchu (oprócz kopniakow małej ;) to takie lekkie napinanie czyli skurcze przepowiadajace ewentualnie ból jeśli przesadzilam z chodzeniem itd.

Szminka to niemozliwe by to byla cukrzyca po takich daniach:)

Dziewczyny, a czy wy czujecie taki dyskomfort jakby spowodowany naciaganiem, rosnieciem brzucha? Tak jakby skory brakowalo w dole brzucha? ja jak wstaje z pozycji lezacej i sie prostuje to wlasnie mam rakie odczucia... przepraszam,ze Was tak mecze tymi pytaniami...;)

może skończyła Ci sie cukrzyca

Ja biorę Femibion Natal 2 plus i jestem zadowolona (choć od anemii mnie nie uchronić - ale w poprzedniej ciąży tez tak było, więc taka chyba moja uroda).

Wessalo mnie dziś do Smyk ;) i córcia ma nowe body i komplet pieluszek Motherhood w kropki ;) swietne są. Do czerwca chyba oglosze bankructwo hehe.

Moja cukrzyca nadal zadziwia. Po smazonym kotlecie i frytkach - cukier wzorowy. Po grzesku podobnie. Po lodach śmietankowych tez. :-o Juz nawet tego nie komentuje, hehe.

co do bóli to ja dziś chyba będę wyć przez bólu biodra ani chodzić ani stać jak coś robię to z bólem wprost masakra :(
jutro jeszcze mam gości z powodu mojej 30 wiec trzeba było by coś zrobić , mój w pracy cały dzień w pracy , wiec musze liczyć ze jutro mi pomorze albo zrobi za mnie porządek
na targi sie niestety nie wybieram :( a tak chciałam zawsze coś ciekawego można zobaczyć

Ja biorę vitaminer prenatal 2 i z tego co widziałam to jest bardzo zbliżony do femibion a do tego tanszy. Czytałam, że żeby dostarczyć dostateczną ilość DHA to trzeba jeść ryby morskie 3 razy w tygodniu. I niby dziennie powinnysmy dostarczac 600 mg a nawet 1000 a w mojej kapsułce jest tylko 220 mg. Jakoś producenci się nie postarali, żeby dostosować swoje produkty do norm

Hela- nie byłam jeszcze u lekarza idę we wtorek to zapytam. Mi samo przeszlo, dokucza mi wtedy jak ewidentnie się nachodze tak jakby dzidziuś mocno naciskał wtedy główka w kanał rodny.dlatego więcej odpoczywam jak zaczyna mnie pobolewac.

Anja.d ja biorę femibion natala 2 plus - są to 2 tabletki dziennie, z czego jedna zawiera kwas Dha i Wit. E. W ulotce zanalazlam informacje, że produkt zawiera substancje pochodzące z ryb. Biorę te witaminy od początku 2 trymestrui jest ok. Te witaminy też są zalecane w trakcie karmienia piersią.

@nuska83, wspominałaś jakiś czas temu o bolącej kości łonowej. Byłaś z tym u lekarza? Mnie boli od 2 dni i zastanawiam się, czy panikować, czy jeszcze nie ;)

Hej Dziewczyny, my też zdecydowaliśmy się na Cybex Aton 3 :) wózek chcieliśmy odebrać ze sklepu już po porodzie ale może faktycznie lepiej to zrobić szybciej żeby się trochę wywietrzył.
Chciałam Was jeszcze zapytać o witaminy jakie bierzecie. Ja od dłuższego czasu biorę sam falvit mama, ale ponieważ teraz zaczęłam już III trymestr i wyczytałam, że bardzo ważna jest teraz suplementacja kwasu Omega 3, zastanawiam się, czy zamienić falvit na coś innego czy wystarczy zwiększenie ilości ryb w diecie. Jaka jest Wasza opinia?

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...