Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Hej, wracam od swojego lekarza. szyjka w porownaniu do poniedzialku skrocila sie o 0,25 cm. Ale jakos nie chce do kobca wierzyc skoro Pani na sorze zmierzyla i bylo 2,5 cm,a w pon 3,8cm. Moze w jakims skurczu znowu zmierzyl czy cos... ale moj dr zmienil luteine dopochwowa zapisana przez lekarza z poradni patologii ciazy na d*phaston... nie wiem,ale luteina wydaje sie byc mniej inwazyjna.. macie jakies doswiadczenia? Dodatkowo kazal odstawic wit. D. Czy Wy przyjmujecie wit. D?
A synus ma juz 820 g.:) troche martwi mnie ta szyjka...:(

Szminka21 - a skąd taki spadek wagi? Daj znać po wizycie u diabetolog!!

Ja dzisiaj rano się ważyłam i jestem +5kg. Nie miałam przed ciążą ani nadwagi ani niedowagi więc myślę, że jest całkiem ok :) Zachcianek (po za lodami ale to ja mam zawsze, nie tylko w ciąży) nie mam żadnych, raczej nie mam ochoty na jedzenie :( Cały czas pracuje i mam nadzieje, że jeszcze do ok 20 kwietnia dam radę :)

Nuśka83 - no niby pogoda ładna, ale świeci słońce i co chwile pada to śnieg to deszcz. Okropnie zdradliwa ta pogoda :(

Pozdrawiam serdecznie! :)

Kurczę taka fajna pogoda a my już tydzień nie ruszamy się z domu bo młody zaospowany, na szczęście ładnie mu się goi. Wczoraj było wielkie pranko rzeczy maluszka a Dziś od rana prasuje, taki małe ciuszki to sama przyjemność. A co u was mamusie?

Olcia, ta lekarka to faktycznie niezła... Polska cesarkowym krajem... hehehe ;)

Jabuszko, dzisiaj weszłam na wagę i mam -7 kg od początku ciąży. Jestem w szoku, hehe. (u lekarza mam mniejszą różnicą, bo tam ważę się w butach itd.). (Wczoraj pisałam na szybko na tel, i zamiast "jeszcze" wpisałam "nic nie"). Jak tak dalej pójdzie to po porodzie wrócę do wagi sprzed pierwszej ciąży, czyli mojej prawidłowej. ;)

Lekarz wczoraj stwierdził, że jestem jego jedyną pacjentką z nadwagą (i to bynajmniej nie największą, bo moja nadwaga nie jest jakaś patologiczna, ot lenistwo ;) ), która tak dba o dietę i nie wymiguje się zachciankami. ;) Nie powiem, trochę nie to podniosło na duchu.

Cukry mierzę i też nie są jakieś straszne. W środę mam wizytę u diabetolog - jednak prywatnie, bo po dzisiejszej przeprawie z państwowymi przychodniami stwierdziłam, że prędzej osiwieję niż coś wskóram... :/

A mała wierciła się wczoraj nawet podczas usg. ;) Serduszko biło pięknie. Cór waży ok. 780g, więc jest duża szansa, że będzie mniejsza niż mój syn.

Olcia będzie synek Więc parka :) A u Ciebie? Podejście lekarki straszne oby udało ci się jednak cesarką bo ty miałas z tym kręgosłupem przeboje. Czy będziesz w polsce rodzić? bo wsumie nie pamiętam.
Szminka to z wagą gratuluje bo ja już w końcu przybrałam 3kg... A do tej pory waga stała.
Ja od jutra zaczynam domykanie spraw z mieszkaniem i oby się w 1,5 tygodnia zamknąć potem przeprowadzka i kapitalny remont przed nami.. :)
Naszczęście wiem w końcu do jakiego przedszkola zapisac córkę :)

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie u lekarza.Córka zdrowa. Dostałam skierowane do poradni diabetologicznej na zaspie. Mam się tam zgłosić jak najszybciej.
Z racji tego, że nie znam Gdańska kompletnie ;) może któraś z Was wie, jak tam trafić?

Lekarz pochwalił moja wagę ;) i to, że mając kilka kg na plusie nic nie schudłam a nie przytyłam. Trochę mnie to podniosło na duchu ;)

Choć jak pomyślę o najczarniejszym scenariuszu czyli o insulinie i porodzie w Gdańsku, to...

Hej,
Szminka mam nadzieje, że obejdzie się bez szpitala i ze dieta wszystko wyrówna,.
jabuszko a Ty teraz chłopak czy druga dziewczyna?

U nas wykładziny odpadają tez ze względu na moja alergie a niestety tutaj wszędzie są wykładziny. Na szczęście nasz landlord położył takie jakby z bardzo krótkim włosem tzn w ogóle nie ma możliwości żeby coś w nie wpadło mam na myśli jakieś okruchy no ale i tak musze odkurzac często, bo córka podobnie jak ja, zaraz kicha.

Byłam dziś w szpitalu tutaj na konsultacji z lekarka i jestem taka wkurzona, że się we mnie gotuje. Usłyszałam same negatywne kwestie na temat Polski, jak to dają ciężarnym różne leki żeby tylko kasę trzepac, że jesteśmy bardzo cesarkowym krajem (co????) a to ze mam chory kręgosłup i juz jedna cc za sobą nic nie zmienia względem sn. No padne. W sumie nagadala się 15 min o tym jak w polsce źle prowadzą ciążę a na koniec się dowiedziałam, że i tak od 30 tc musze przyjmować clexane. Po co więc oczernia polskich lekarzy, skoro sama też mi przepisala zastrzyki? Uff musiałam się komuś wyzalic.

Amelia na stronie podają cenę 15zł za os dorosłą, dzieci gratis:)

Czesc Dziewczyny.
Dziękuję Mariolkka,ze pytasz. Czujemy sie lepiej, kilka razy w ciagu dnia teraz napina sie brzuch, ale to jest do przyjecia;) jutro mam wizyte u lekarza prowadzacego, zobaczymy co on na to wszystko powie. Poki co leze i odpoczywam i jestem dobrej mysli:) mysi byc dobrze:) mam nadzieje,ze dostane pozwolenie na chocby krotkie spacery...:) bo nie przywyklam do "gnicia":)

My zaczynamy remont pokoju w przyszlym tygodniu, bedziemy odmalowywac sciany i wymieniac meble, tak zeby sie zmiescic poki co w trojke w jednym pokoju. Jak moja wsciekla macica sie uspokoi to biore sie za kompletowanie wyprawki :)

Mariolkka ja już piore powoli ubranka, bo coś ciężko się czuję i mam wrażenie że jak teraz tego nie zrobię to potem nie dam rady poprasowac. A tak poskladam do szafki nie powinny się zakurzyc :)

My z mezem przygotowujemy pokój dla małej, mimo, że na początku będzie spała z nami w sypialni. W pokoju małej zdecydowaliśmy się właśnie na wykładzinę, mimo, że jest tam już zrobiona drewniana podłoga. Doszliśmy do wniosku, że z wykładzina będzie cieplej i przytulniej, czekamy na nasze zamówienie z komfortu właśnie.
Co do targów mam mieszane uczucia, słyszałam, że nie zachycaja. Mój mąż wraca w sobotę wieczorem po tygodniowej nieobecności, więc jeśli się wybiorę to raczej w sobotę.
Szminka, u nas w sxkole rodzenia dziewczyna ma cukrzycę ciążowa i ładnie zbila cukier właśnie przez samą dietę. Wiem, że kompletnie odrzuciła pieczywo, pozwalała sobie ewentualnie na 1 kromke pumpernikela. Powodzenia, musi być dobrze!

czesc babeczki.
Nuska- fajnie ze piszesz o porzadkach i rozpoczetym praniu, w ten sposob mnie motywujesz i wiem ze i ja tez juz musze :) Kiedy zamierzasz prac ciuszki?
Szminka- osobiscie nie mialam nigdy cukrzycy ciazowej, ale slyszalam ze regularne posilki i niepodjadanie pomiedzy reguluja cukier
Agata- odezwij sie co u ciebie?
Milego dnia i pozytywnej energii w ten zgnily dzien

U mnie niestety wykładzina odpada ze wzgledu na alergię na kurz i psa, przy którym utrzymanie wykładzin w czystości byłoby niemożliwe ;) Ale fakt, za dobrą wykładzinę trzeba sporo zapłacić... Znajomi kupowali wykładziny w Kkomforcie i byli zadowoleni.
Co do targów to chciałabym się wybrać, ale mam bardzo napięty grafik w weekend i nie wiem czy dam radę. A wiecie po ile wstęp jest?

Szminka wykładzina super sprawa, ja miałam w starym mieszkaniu,teraz jak maleństwo podrośnie i chłopaki dostaną wspólny pokój tez polozymy wykładzinę. Poprzednia kupowalismy w komforcie tanio nie było Ale już nie pamiętam ile placilismy za metr, jakość była super no i bez odkurzacza pioracego nie da rady :)
Ja też się wybieram na targi w niedzielę Ale nie wiem czy dotre :)

Ewentualne plamy to nie problem, bo mamy odkurzacz pioracy. Póki co sprawdza się idealnie przy dywanie w salonie, kanapach itd.

Muszę zacząć szukać jakiegoś porządnego sklepu z wykladzinami. ;) dla synka mieliśmy kiedyś taka z Leroy w ulice i była kiepskiej jakoścI. Teraz mamy matę z ulicami z Ikei i o ile jakość lepsza, to szkoda, że nie mają wykładzin w tym stylu ;) Bo ta mata jest trochę mała.

Też wybieram się w niedzielę na targi. Co do wykładziny przy dziecku to na pewno trzeba się liczyć z plamami, a więc i czyszczeniem. Ja mam panele i płytki, ale ogrzewaną podłogę :) Jak synek podrośnie to na pewno się skuszę na dywanik-miasto, żeby mógł sobie pojeździć autkami z tatusiem ;)

Ja się również wybieram na targi,ale w niedzielę.
Jeśli chodzi o wykładzinę to ja jestem jak najbardziej za:) W pierwszym mieszkanki tuż przed porodem kupiłam żeby nie wstawać w nocy i nie musieć zakładać kapci a w nogi ciepło:) super się sprawdziła , w nowym mam same twarde podłogi,ale już zaczynam kupować dywany. U małego leży, w salonie własnie kupiłam duży, cieplej i milej a jak dzieciaki biegają to się też nie ślizgają tak bardzo.

Nam jakoś nie po drodze na takie targi. Męża mam tylko w weekendy i trochę mi szkoda czasu ;) trzeba się sobą nacieszyć Hehe

Wybrałam juz wózek, fotelikwiec najgorsze zakupy za mną. i teraz najchętniej zamowilabym kołyskę ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was ma wykładzinę w pokoju dziecięcym? Sprawdza się?
Zastanawiamy się z mężem nad położeniem w pokojach dzieci dobrej jakości wykładzin - takich, żeby nie zdzieraly rajstopek czy spodni po dwóch przejściach na czworakach i żeby były miękkie.

ja ide na targi w sobote :) zabieram małą i męża. najbardziej nastawiam się na oglądanie i porównywanie wózków quinny:)

Zazdroszcze swojskiego makaronu;)
bedzie wszystko ok napewno;)
W niedziele wybieram sie na targi, jestem ciekawa co tam bedzie, po targach jakis obiad na miescie Maz mnie zabiera z okazji dnia Kobiet;)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...