Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

u mnie tez b.ruchliwe teraz sie uspokiła ale dala czadu od 11 do prawie 14 najbardziej czuje ja mój oglada mecz a wczoraj była ruchliwa ja byliśmy
u znajomych na urodzinach i leciały piosenki depeche mode :)

Agata88 nie stresuj się, napewno będzie wszystko dobrze:) Choć wiem że ciężko nie myśleć. Ja ostatnio nawet przy 5 min spacerze się męczę i brzuch mi odrazu twardnieje. Też mam czarne myśli coby przypadkiem nie urodzić, eh . Naszczęście mąż jest na weekend to staram się wyleżeć na zapas:D Maluszek bardzo ruchliwy i mamę boli:(

Mierzyli, ma 2,5 cm,a 17 lutego na opisie usg ma 4,35 cm...

ile ma twoja szyjka ? mierzyli ją?

Agawera,nikt mi nic nie mowil o tym szwie. Czytalam o nim i zapytam jutro. Mam sie udac do poradni patologii ciazy zobaczyc jak tam szyjka. Poki co skurcze mam od 15 min do 30. Zwlaszcza przy zmianie pozycji lub swiadomych nerwach...

Hela, a Tobie po ilu dawkach nospy zaczelo sie poprawiac? Ja wzielam rano jedna,wczoraj dwie (forte). Dodatkowo luteine dopochwowo 2 razy i 2 razy magnez. Niby sie uspokajaja te skurcze,nie sa juz regularne,ale wydaje mi sie,ze skoro leze powinny sie bardziej uspokoic...

@Agata88, współczuję :/ Ale skoro piszesz, że skurcze się zmniejszyły, to wierzę, że uda się w najbliższym czasie zażegnać kryzys. Ja nadal miewam skurcze przy zmianie pozycji, ale już nie za każdym razem i dużo słabsze. I same z siebie się nie pojawiają, tylko właśnie przy zmianach pozycji. Mam więc nadzieję, że u mnie sytuacja też się w najbliższym czasie uspokoi...

Hej!
Ciągle Was czytam ale nie mam kiedy pisać, tyle się dzieje, że nie ogarniam.

Agata, trzymam kciuki!

Tutaj nawet nikt mi tam nie zagląda...muszę się sama wybrać do polskiego gin prywatnie, bo jak mam lecieć samolotem nie wiedząc jak tam w środku jest a ostatnio ciągle mnie brzuch boli:(

Pozdrawiam Was gorąco !!!

Agata a mówili coś o założeniu szwu czy pasatu ponoc czasami to robią jak szyjka sie skraca i wtedy sciagaja 38 tyodninu i rodzisz

Dziekuje Szminka bardzo... martwi mnie tylko to,ze skurcze nadal wystepuja co 15 minut, dodatkowo przy podcieraniu rano zobaczylam zarozowiony papier i pieklo przy oddawaniu moczu. Jednak wczoraj przez cewnik pobierano mi mocz.moze to jest przyczyna. Byleby te skurcze przeszly kurde...

Agata, ale przecież nie chodzisz po schodach bez przerwy. Spokojnie.

Moja siostra tez mieszkała w domu i chodzenia po schodach nie dało się uniknąć. Miała też wtedy starsza córke która codziennie prowadziła do przedszkola także spacer w dwie strony. A wszystko skończyło się dobrze, mała urodziła się 2 tygodnie przed terminem cała i zdrowa.

Łez, odpoczywaj i nie stresuj się. I nie czytaj za dużo o tym na forach, bo będziesz się niepotrzebnie nakrecac. Będzie dobrze, zobaczysz :)

U mnie lozysko bez ryzyka przodowania, szyjka skrocona,ale zamknieta. Jestem dobrej mysli, bylebym tylko lezala... najgorzej, ze mam schody w domu... a ponoc nalezy ich unikac.

Moja siostra miała skrócona szyjkę i łożysko przodujace w ostatniej ciąży. Generalnie brała leki i miała nakaz leżenia. Wszystko skończyło się dobrze. :)

Dziekuje Wam bardzo Dziewczyny za slowa otuchy. W nocy kiepsko spalam, skurcze sie pojawialy, ale sporadycznie, nie co 2 min. Za to synek szaleje nieziemsko... a czy ktoras z Was miala do czynienia ze skrocona szyjka we wcxesniejszej ciazy?

Madeline, zrobie wszystko bysmy sie spotkaly na porodowce!:)

Agata i my trzymamy kciuki za Was, dacie radę :)

Szminka- fajny ten mutsy igo- sama rozważałam jego zakup ale chyba zostaniemy przy wózku po starszym synku :) niestety rozsądek zwycięzył :( - bo ten nasz stary jak nówka, mało używany eh szkoda....

Agata, trzymajcie się. Musisz dużo leżeć, brać leki i na pewno będzie dobrze. :)

Agata, trzymaj się. Pamiętaj, że mamy się spotkać na porodówce :-)

Agata trzymaj sie odpoczywaj i mow do malenstwa niech siedzi do konca.

Niestety nie jest dobrze:(
Mam skrocona szyjke macicy... grozi mi przedwczesny porod... masakra:( dostalam luteine,nospe i magnez. Mam lezec plackiem...

Amelia, a wiesz, że nie wiem z którego roku jest ten wózek? Umowilam się na wycenę na maila także w tygodniu będę znała szczegóły. Wybraliśmy tez inne rzeczy oprócz wózka i ciekawa ceny końcowej ;)

Jakaś super amortyzacja nie jest mi potrzebna, bo chcę typowo miejski wózek, lekki, skretny, mały itd.. Zwłaszcza fajna jest gondola, bo jest nieduża i idealna na lato . Spacerówka tez nie tylko fajnie wygląda ale i jest praktyczna.
Nie będziemy jeździć po bezdrożach tylko po dobrych chodn

Wózek który miałam przy synku tże nie miał amortyzacji przednich kółek czy tam osi a spisywał się super "w mieście "
Wszystko zależy od tego, po jakim terenie będziemy jeździć.

Szminka - a Mutsy Igo 2015? Pytam, bo pisałam z panem z Mutsy i mówił że w 2015 jest parę poprawek, m.in. amortyzacja która dla mnie jest bardzo ważna, ale niestety jak byliśmy w sklepach to jeszcze nie mieli tej wersji, tylko poprzednie..
A co do pani na Kariwnach w BoboWózki to faktycznie są one... specyficzne ;) Natomiast taka młoda pani w Mama i Ja w Gdyni i panowie z BoboWózki w Gdańsku- bardzo konkretni, mają dużą wiedzę i na każde pytanie potrafią precyzyjnie odpowiedzieć. Pan z BoboWózków przekonał nas do BabyDesign, ale czekamy aż pojawi się wersja zimowa w sklepach żeby zobaczyć która nam bardziej odpowiada :)
Co do skurczy przepowiadających to nie wiem nawet czy coś takiego mam... Za to od kilku dni pojawiają mi się takie "podłużne" bóle z boku brzucha. Mniej więcej od wysokości pępka w dół. Pojawiają się np przy chodzeniu pod górkę albo jak się gwałtownie poruszę, ale po chwili mijają.
Agata - daj znać co u Ciebie!

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...