Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Ja tak mam dokładnie od wczoraj :/ Brzuch napina się, gdy zmieniam pozycję (wstaję, siadam, schylam się albo przewracam w nocy z boku na bok). Mam zamiar zapytać o to lekarza, bo nie wydaje mi się to do końca normalne. Jak robiłam milion rzeczy dziennie, to nic takiego się nie działo, a teraz od kilku dni się "lenię" i pojawiły się skurcze, więc to chyba w moim wypadku nie chodzi o kwestię odpoczynku...

Mi tez brzuch napina sie,ale nie boli. Bardziej to taki dyskomfort. Jednak martwie sie, bo w ciagu dnia coraz czesciej to odczuwam... mysle,ze do 10 skurczy juz dolicze...

Ja rowniez rozliczam sie przez internet, jest to bardzo wygodne :)

mi od kilku tyg napina się brzuszek na kilka chwil i puszcza, lekarz powiedział żeby wiecej odpoczywac, bo dzieje się tak zazwyczaj wieczorami po całym dniu dreptania. Brzuch jest wtedy bardzo napięty ale nie boli.

Ja od trzech lat rozliczam się z mężem przez internet i bardzo sobie to chwalę a pieniążki ze zwrotu są ok tyg na koncie od wysłania zeznania podatkowego.

mam pytanie odnośnie pitów zanosicie do urzeu skarbowego czy przez internet ?

Dziewczyny, jak to jest u Was ze skurczami przepowiadajacymi? Ja mam od kilku dni, bezbolesne,ale nieprzyjemne... takie twardnienie brzucha:/ jesli je odczuwacie to jak czesto? Bo wczoraj pan dr mnie nastraszyl przedwczesnym porodem, kazal przestac wykonywac tak czesto cwiczenia fizyczne... i wiecej odpoczywac.

to zecydowanie wybieram redłowo i bedzie co ma byc

Agawera, moja koleżanka latem 2014 płaciła 7 tys. za cc. Sn było wtedy za 6 tys. Wątpię, by ceny były niższe W nowym miejscu. Prędzej je podniosą...

Za cc po próbie sn, gdy z jakis tam względów kobieta nie może mogła urodzić placilo się jak za sn.

Agawera, moja córka do usg polowkowego była na każdym usg o tydzień młodsza niż to wynika z om. :) syn z kolei zawsze był o tydzień lub dwa większy.

Fotolama a to ma takie znaczenie czy będziemy pisać Swissmed czy Clinica Medica skoro nie wiadomo nic na temat ewentualnej nowej nazwy? :) Póki co gdy mówi się położnictwo Swissmedu wszyscy wiedzą o co chodzi.

Ja nie wiem jak będę tam rodzić bo nie rozmawiałam o tym jeszcze z lekarzem. Innego wyboru niż sn lub cc nie ma ;)Wszystko zależy od tego co z moim wskazaniem do cc - czy poród sn będzie ryzykiem czy nie. Jak lekarz prowadzący ciążę uzna, że nic nie zagraża mi lub dziecku to będzie sn.

Dziewczyny, wiecie może jak to jest z tym mierzeniem miednicy? Dobrze się orientuje, że ma to sens jedynie na kilka tygodni przed porodem?
W mojej rodzinie wszystkie kobiety miały właśnie ten problem (tzw. Niewspolmiernosc) i żadnej nie udało się urodzić sn dziecka powyżej 3200g. Albo kończyły tak jak ja (zero skurczy, rozwarcia i ileś tam dni po terminie z om cc) albo w trybie nagłym polprzytomne były więzione na salę operacyjna.
Te 6 lat temu lekarze w Wejherowie nie zaprzatali sobie głowy informowaniem mnie o czymkolwiek, w wypisie wpisali jako powód cc to ze niby zaraziłam się jakimś wirusem, a lekarz badający mnie juz po połogu stwierdził, że w życiu nie urodzilabym 4kg dziecka.

ciekawe ile biora za cc

Nie swissmed, clinica medica.
ja na pewno bede tam rodzic ale nie ze wzgledu na cc. Chce rodzic sn ale miec gwarancje znieczulenia. Dla mnie to najwazniejsze.

Rany, nuska, ale macie pecha z tymi chorobami ;) mój syn na szczęście przeszedł już większość zakaźnych i mamy spokój.

Hela, nie jest aż tak źle z ta druga ciąża ;) Ja tylko przez pierwsze tygodnie gdy miałam mdłości czułam różnice. Z pierwszych tygodni ciąży pamiętam tylko potworne mdłości. Teraz, oprócz tego, że nie mam aż tyle czasu żeby zachwycać się tym stanem tak jak w pierwszej ciąży, to mam dwóch panów, którzy o mnie dbają i spełniają moje zachcianki . ;)

O rany Nuska, to Ty w ciąży wszelkie możliwe choroby dziecięce "zaliczasz". Jak o tym czytam, to już boję się zachodzić w drugą ciążę. Szczerze mówiąc zawsze wiedziałam, że kolejna ciąża będzie bardziej męcząca, jak w domu już jest jedno dziecko, ale nie zdawałam sobie sprawy, że w ciągu tych 9 miesięcy dzieci są w stanie tak wiele chorób do domu przynieść...
Serdecznie współczuję i życzę zdrowia!

czesc wszystkim mamom :)

Ja byłam dziś z młodym u pediatry- jechaliśmy tam z jedną krostką i podejrzeniem ospy, a jak weszliśmy do gabinetu i się rozebrał to cały brzuszek już miał wysypany- także u nas w domu ospa :/ mam nadzieję że ja jakiegoś półpaśca przez to nie załapię :(

a Maleństwo w brzuszku buszuje i to zdrowo, az cały brzuch podskakuje :)

agawera - nie martw się. Wg mojego lekarza tydzień różnicy to nie jest żadna różnica, bo przecież każda ciąża się inaczej rozwija, w innym terminie owulacja itd. Nic się nie martw ;)
Mój synek w 21tc ważył 400g.

moje zdanie jest takie ze jeżeli jest mniejsze to łatwiej bedzie urodzić jeżeli bedzie to poród sn
pierwsze dziecko miało 2750g i 53 cm i licze ze zosia tez bedzie miała tyle

justica -czemu dolarganu trzeba sie wystrzegać?

Moja kruszynka też jest o tydzień mniejsza, tak stwierdził lekarz na połówkowym i ostatnio mój lekarz też. Myślę, że tydzień to nie jest taka wielka różnica i nie musimy się martwić, dajmy naszym maleństwom rozwijać się w swoim tempie:)

no i przypomniało mi sie byłam w srode u lekarza zosia jak na razie pozostaje :) rozwija sie prawidłowo no i co martwi lekarza jest o tydzień mniejsza w stosunku od miesiączki waga mojej kruszynki 345g

hey
Czy jest na forum dziewczyna ktora ma termin na 22.05 na imie Dorota i leczy sie u Dr Mitala i byla dzisiaj 27.02.2015 rano?

Agawera skoro boli ciebie biodro i nie chcesz iść do swojego ortopedy, może skonsultuj to że swoim ginekologiem? Swoją drogą nam ostatnio dziewczyna prowadząca zajęcia fitness wspomniała, że najlepiej podczas każdej wizyty u gina pytać się, czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń. Zwłaszcza, że im dalej tym pewnie będzie trudniej.
Chodzę do szkoły Mama i ja na Zaspie - ty też tam chyba chodzisz, prawda?
Co do szkoły rodzenia wcześniej pracowała tam położna, która zaszła teraz w ciążę i jest na zwolneniu. Stąd mają sporo zmian. Ja miałam jedne zajęcia z sympatyczną dziewczyną, która kiedyś była położoną w Kartuzach, obecnie pracuję w Inviccie. Potem były zajęcia z panią w średnim wieku - położna chyba z Wejherowa, o ile dobrze pamiętam. I wczoraj młoda położna Justyna z Redlowa. No i były jeszcze zajęcia z panią psycholog, Joanna Koss. Jeśli masz dodatkowe pytania odnośnie tej szkoły rodzenia- odezwij się priv, aby nie zasmiecac tutaj forum.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....