Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-5-t591525,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (6)

A idziecie same czy z mężami? Ja chyba sama ale jeszcze się okaże o której mąż skończy.
A co do tego otulaczka motherhood-posiada któraś z was? albo stosowała?http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-kwiatki-kropki,p1063537207,swiat-niemowlaka-p?gclid=CjwKEAjwoZ-oBRCAjZqs96qCmzgSJADnWCv87eARVJRTif4E0ucmomsmHWwV2FVwVVCCCS_aw7IPThoCm47w_wcB&gclsrc=aw.ds

Tak zgadza się. Maty są przygotowane dla mam z dzieciaczkami, które przyjdą na warsztaty "do południa"- jestem mamą. Moja siostra była na nich jakiś czas temu i niezle kongo tam jest:) można sobie galerię zdjęć pooglądać na stronce "mamo to ja"- same wózki i maluszki.
Ale na tych warsztatach o 17.00 mat już nie ma...same ciężaróweczki:)

Ja też wybieram sie na targi:)
Z tego co czytałam dla Mam ktore wybieraja sie z dziecmi ma byc przygotowany kącik zabaw.

zazdroszczę:) ja jeszcze w pracy...ale już odliczam dni:)

Ja też:-) A teraz idę skorzystać z pięknej pogody

ja się wybieram na warsztaty:)

Dziewczyny czy któraś z was będzie używała dla maluszka otulaczek motherhood? Ja kupiłam i zamierzam,zamiast rożka i mam nadzieję że się sprawdzi.jest dosc cieniutki ale mam nadzieje że już będzie fajnie cieplutko.Aha i czy będzie ktoś z was jutro na targach MAMO TO JA w Gdyni? :)
miłego dnia

cześc dziewczyny :) sporo się tu dzieje :)

U nas znowu jakiś wirus bo starszy synek wymiotował mi całą noc wczoraj a ja od popołudnia wczoraj mam skurcze żołądka (tak mi się przynajmniej wydaje). Choć zaczęłam się zastanawiać czy nie sa to te przepowiadające bo ustawały po zmianie pozycji były nieregularne i czasem dość mocne, zaczęły także obejmować cały brzuch :( nie wiem co to może być. Wzięłam wczoraj no spę na noc i przez noc się uspokoiło, dziś są bardzo rzadkie i lżejsze.

co do wózka to do środka na materacyk mam mieciusi kocyk- chyba wystarczy. Zakupiłam też bardzo fajny bawełniany kocyk na lato dla maluszka z ikei-
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40240687/

A i ostatnio buszując na allegro widziałam prześcieradła do wózka. W sumie na lato to fajna alternatywa dla czegoś innego. :)

Justica, ja poszukuję bardzo cienkiego kocyka właśnie "pod spód". Chciałam taki dłuższy kocyk, by dało się nim małą także okryć w chłodniejsze dni. Bo gdy będzie ciepło to albo pieluszka bawełniana/flanelowa albo nic. ;) Wszystko zależy od tego, jakie będzie lato.

Przy synku miałam rożek w wózku - oczywiście rozłożony ;) Choć do czegoś się przydał, skoro mały nie cierpiał być w niego zawijany. No, ale to był środek zimy, więc kompletnie inna bajka.

Bardzo ładne brzuszki macie dziewczyny! U mnie wszyscy mówią, że nie taki duży mam. Chociaż mi on wystarcza, i tak ciężko zakładać buty, albo ubierać skarpetki :)
Odebralismy dzisiaj z mężem wózek i fotelik. Stoi sobie w nowym pokoju i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zobaczymy jak się całość sprawdzi w praktyce!
I takie pytanie mi się nasunelo - czym wykladacie gondole w wózku? Bo do przykrycia latem planuję cienszy kocyk lub flanelke, jak będzie bardzo ciepło, ale co pod spód?

haha Szminka masz rację, ten torcik taki słodki, że teraz mnie mdli, a to tylko jeden kawałek :)
U nas to samo, mały reaguje na nasze głosy, a najśmnieszniej właśnie, że reaguje na nasze zaczepki, to jest niesamowite. Wogóle świadomośc, że rośnie we mnie kolejny mały człowieczek jest taka nierealna, dla mnie to prawdziwy cud, bo nigdy nie zrozumiem jak to jest możliwe, że jedno ciało "produkuje" kolejne :) wiem wiem czasem gadam głupote, ale tak właśnie czuję :)

Dwupak, po takiej ilości cukru to nic dziwnego, że Twój synek tak szaleje hehe ;)

Ja ze względu na cukrzycę ciężarnych słodyczy raczej nie jem (nie licząc drobnych grzeszków, hehe) i widzę, że zależnie od tego jaki mam cukier po posiłkach to mała bardziej/mniej się wierci. Im wyższy cukier tym bardziej szalone akrobacje. ;)

W weekend zauważyłam, że mała już fajnie reaguje na nasze głosy i to, że jak syn do niej "zapuka" to ona mu "odkopuje". Fajnie to wygląda. :)

Dziewczyny, a chciałam Was zapytać czy Wasze dzidzie w brzuchach też różnie reagują na to co jecie w danym momencie ??
mój mały w brzuchu szeleje jak zaczynam jeść słodkie, teraz właśnie siostra mi przywiozła, torcik bezowy z masą krówkową, serkiem mascarpone, kremówką, daktylami i orzechami i nagle poczułam, jak ten w brzuchu chyba aż fikołki zaczął robić, ale teraz nie wiem czy to dobrze czy źle, bo są te ruchy bardzo dziwne, takie mocne i nieregularne.

:))
Szminka, mój czasem mi się też wydaje taki dziwny kwadratowy, albo spłaszczony :) zależy od dnia.
A Ty b.ładnie też wyuglądasz ;)

Wow, Dwupak jaki fajny.

Mój podobnie jak w pierwszej ciąży - jakiś taki niewymiarowy ;))))

image

a jak tam Wasze brzuszki ?? to ja z dzisiaj :)
image

Szminka, wiem o czym mówisz, chociaż sama będę miała drugiego syna, ale między innymi to mnie zawsze trochę martwiło jeśli byłaby córka, bo jednak więcej u nas tych zakamarków do umycia i pielęgnacji :)

Ja przy synku na przewijak kladlam pieluszke tetrowe. Potem odkryłam jednorazowe podkłady i jeden wystarczal zwykle na kilka dni ;)

Teraz przewijak będę mieć w łazience, córka będzie myta albo pod bieżącą wodą albo wacikami i wodą więc najlepsza będzie tetra.

Czy tylko mnie przeraża wizja podmywania córki? Boję się, że coś zrobię nie tak. Mycie narządów dziewczynki jest bardziej skomplikowane niż chłopca ;)

hej,
moim zdaniem tetrowe się lepiej sprawdzają, bo lepiej chłoną np. ulany pokarm. Na przewijak wystarczy podkład z Rossmanna, frota się nie sprawdza, bo jak dziecko je zasika lub zrobi dwójeczkę to musisz w kółko prać, a jednorazowy po prostu wyrzucasz jak pieluchę. Przy synku miałam frotę i szybko ją zmieniłam na jednorazowe podkłady.

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...