Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Hejka ja miałam wczoraj wizytę u dr Markowskiego i jak na razie nic się nie dzieje, szyjka co prawda bardzo miękka ale wysoko dr stwierdził że przy kolejnym porodzie może się obniżyć z dnia na dzień więc można oczekiwać akcji lada dzień. maluszek jest bardzo nisko badając mnie wczoraj dotykal główki synka.
Jesli chodzi o zaparcia to ja mam w drugą stronę czyli bardzo luźne stolce po każdym posiłku tak jakby jelita oproznialy się do porodu.
W następnym tyg idę na ktg na Piecewska.

Ja również przyjmuje żelazo i przez to mam zaparci, ale nie jakieś bardzo uciążliwe Czy z dodatkowymi atrakcjami Jak sluz czy krew. Na twoim miejscu zadzwonilabym do lekarza.

Agawera, trzymam kciuki żeby córcia na dzisiejszym usg byla odpowiednio większa. :) będzie dobrze.

Mam zaparcia mam nadzieje ze to po żelazie jeszcze 2 tygodnie muszę go brać i mam nadzieje ze to tyle

Dziś na 15.15 mam wizytę u dr. Matkowskiego strasznie się boje ciekawa jestem co powie

Mamuski czy wy tez macie problemy z zaparciami??
caly czas mam ze tak sie wyraze twarde stolce. i oczywiscie po zalatwieniu obserwuje sluz na papierze.
Wczoraj zjadlam ogorka swierzego po jakiejs przerwie barszcz bialy i dzisiaj o 4 obudzilo mnie rozwolnienie i oczywiscie sluz widoczny na papierze z domieszka leciutka krwi..kurde co to moze byc..

A ja smigam na wizytę do dr Matkowskiego mam nadzieję że powie że ju coś się zaczyna dziać bo już też wymiekam.

Dziewczyny, ja już nie daję rady. Wstawanie kilka razy w ciągu nocy do toalety, (jak już uda mi się przekręcić i podźwignąć) i bóle kręgosłupa to standard. Mała wciska się boleśnie w żebra, albo wierci w nocy. Teraz jeszcze od kilku nocy mam okropne bóle mięśni pośladków i kości w okolicach stawów biodrowych. Muszę zmieniać stronę co 30 min inaczej wszystko mi drętwieje. Lekarka nakazała mi leżeć bo szyjka się skraca, a przed ciążą byłam aktywna fizycznie. Teraz nawet po krótkim spacerze brzuch mi się napina i zaczyna bolec jak na okres.
Co do ćwiczeń mam bezwzględny zakaz podnoszenia rąk do góry, więc czasem tylko zrobię 2-3 pozycje z jogi na kręgosłup ( najlepszy jest "koci grzbiet") w tempie ślimaczym.
Mała leży sobie poprzecznie i ani myśli się odwrócić.
Jestem zmęczona.

no ja juz 2 dzien mam takie wodniste uplawy bialawe...
bardziej sie nasilaja jak cos robie lub szybciej ide..i czesto jak chcem do wc a w tej chwili nie mam jak.
polozna wczoraj mi mowila ze hormony sie zmieniaja.
lekarz nie daje mi zadnych globulek, bo twierdzi ze to u mnie sa uplawy fizjologiczne..
Co do ulozenia dziecka to moj synus jest ulozony glowka w dol i mam nadzieje ze tak zostanie

Co do infekcji to 2 różne opakowania globulek nic nie pomogły. Dopiero lekarstwo robione w aptece przyniosło rezultat -co potwierdził też posiew.

Hela - oby! Ja bym nie chciała przy pierwszym porodzie być skazaną na cc, ale co ma być to będzie....
Co do ćwiczeń, to ja mam tyle ruchu że już myślę że mi wystarczy (3-4h dziennie spacerowania/marszu po lesie, dziennie pokonywanie wielu wielu schodów itp), aczkolwiek jakbym miała problemy z poruszaniem sie to za pewne bym ćwiczyla, a ćwiczenia z tą panią z filmiku są bardzo przyjemne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, ćwiczycie coś teraz w tych ostatnich tygodniach? Ja korzystam z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ
Niestety nawet 15 minutowe spacery są dla mnie zbyt męczące, a te ćwiczenia jakoś mi poprawiają samopoczucie :)

@Amelia83, znajoma miała dziecko w 34 ułożone główkowo, i to od kilku ładnych tygodni. Dziewczyna drobna, "wąskobiodrowa", więc lekarz pogratulował, że wszystko idealnie, dziecko się nie obróci bo już nie ma miejsca na jakiekolwiek ruchy. Niestety już 2 tygodnie później dzidzia obróciła się miednicowo, lekarz w szoku, bo jego zdaniem było to niemożliwe :(
Ja przez ten przypadek ciągle mam lekkiego stresa, że dziecko mi się źle obróci (chociaż od paru tygodni jest już główkowo), ale dla Ciebie to chyba jednak nadzieja, że jeszcze wszystko pójdzie po waszej myśli :)

Lekarz powiedział mi to samo co Tobie, że do 35tc teoretycznie może się odwrócić, ale zaznaczył że patrząc na moją budowę i ułożenie małego nie sądzi aby było to możliwe. Dlatego ja się nastawiam psychicznie na cc :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie od usg ułożenie pośladkowe i przy konsultacji też tak było ciekawa jak jutro będzie ułożona no i jestem ciekawa jak z waga aż boje się jutrzejszego dnia

Amelia czy lekarz coś mówił tobie do kiedy musi się przekrecić , mi powiedział że do 35tc

Ja po wizycie. Synek waży 1.8kg. Wszystko w idealnym porządku, po za tym że mały jest ułożony cały czas pośladkowo :(

gin prowadzacy ze w czasie ciazy moze mi przepisać tylko pimafucin

liczę że polecany przez was ginekolog dr matkowski zbada mnie tez ginekologiczne i zapisze coś innego bo to nie działa tak przynajmiej mi się wydaje

Ja ostatnio na infekcję dostałam Gyno-Femidazol i pomogło. Po upławach ani śladu - miałam po prostu dużo wydzieliny, nawet nie swędziało ani nie piekło.

Na razie u mnie po tych globulkach nic lepiej wiec lipa 😟
Tylko zastanawiam się jak to jest z Gbs czy będzie mógł mi pobrać przy infekcji

Ja na drodzakowa infekcje w 34 tyg dostałam macmirror kuracje na tydzień i przeszło.

Globulke dopochwowa dostałam 1 opakowanie 3 czopki i wg mnie nic nie pomogły tylko rozrzadziły wydzielinę wiec po 2 tygodniach kolejne opakowanie 3 czopki i teraz na dziś został mi ostatni

hejka :)
ja na infekcję grzybiczą dostałam nestetynę dopochwowo, po 10 dniach przeszło.
Też mam dośc juz uzywania wkładek!! masakra jakaś ile tego dziennie idzie.

ja mam jutro wizytę u gino wkońcu.. :)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...