Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Hej. Ja tez się melduje w nowym wątku. Wczoraj byłam na usg i mała ma ok. 1500g.

Do łóżeczka przygotowałam sobie tylko prześcieradło i ochraniacze.
Pamiętam jak z pierwsza córką wróciłam do domu i włożyłam do łóżeczka. To ta kołderka była dla niej przeogromna. Poza tym noworodki lubią być owinięte, żeby miały ciasno jak w brzuszku. Na no będę używać rożka a w dzień otulacza zrobionego z dużej pieluszki.

Ktoś się pytał o TSH, mój endokrynolog mówił, ze w ciąży lepiej być w lekkiej nadczynności niż niedoczynnosci. Także niski poziom TSH chyba nie jest aż takim problemem, ale jak niski może być to nie wiem.

Ja będę kupować pościel firmy mamo-tato ze strony poscieldladzieci.pl Sama śpię cały rok pod kołdrą więc dziecko też może. Chyba że faktycznie będą upały i bedzie zgrzane to przykryje kocykiem, który i tak ubiore w pościel. Łóżko to łóżko i moim zdaniem pościel musi być. Ale życie zweryfikuje

Agawera - mój synek jest ułożony pośladkowo od samego początku właściwie.

Kasia, ja do przykrywania mam na dzień dzisiejszy 2 kocyki (w planach zakup jeszcze jednego, typowo letniego). Na upały - pieluszki bawełniane lub tetrowe(o ile będą potrzebne).
No i ja pościel do kołyski kupuję od razu w komplecie, bo potem szukać pościeli na 1 miesiąc to byłby bezsens ;) Przy synku miałam jeszcze spiworek, ale syn nie przepadał za nim.

Na początku myślałam że będe przykrywac rozlozonym becikiem czy kocyki ale sąsiadka dała ciuszki dla dziewczynki i tam był śpiworek 0-6 miesięcy ale mam chłodne mieszkanie wiec się okaże co przyniesie czerwiec / lipiec

Przepraszam dziewczyny, ale chyba nie rozumiem :) Skoro rodzimy maj/czerwiec to pod czym Wasze dzieci będą spały do września? W beciku/ kocyku/rożku? Ja mam łóżeczko, ale chyba musi ono jakoś wyglądać - w sensie musi mieć "wyposażenie", prawda? Jakiś ochraniacz na szczebelki, kołderka, podusia, prześcieradło :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W takim razie ja się jednak wstrzymam do jesieni. Może któraś z babć w tym czasie poczuje instynkt i kupi ;) Jeśli dziecko rzeczywiście będzie potrzebowało poduszki lub klina, to można to kupić w każdej chwili, bez zbytniego zastanawiania się. Ja nienawidzę chodzenia po sklepach, wiec staram się minimalizować listę zakupów obowiązkowych ;)

hejka :)
Ja mam pościel z ikei, po starszaku :) tam robiliśmy wyprawkę dla pierwszego synka wiec i dla drugiego pewnie będzie- za jakiś czas dokupimy coś świeżego :) Ostatnio kupiłam też tam kocyk bawełniany, ręcznik z kapturkiem, i ręczniczki takie małe oraz nową podusię bo ta poprzednia już się nie nadaje.

Ja dziś od rana jakaś obolała tzn brzuszek mi ciąży cięzko mi się oddycha i mam wrażenie że po nocy stopy i dłonie mam mega spuchnięte. Dlatego po raz pierwszy to nie ja dziś od rana z psem na spacerze tylko mężu :) pies zdziwiony hehe ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hela, to zależy. Ja mam pościel w komplecie z kołyska. O ile kołdry pewnie nie będę używać o tyle poduszka może się przydać - jeśli dziecko ma problemy z ulewaniem wtedy takiego malucha układa się na poduszce, żeby się nie zakrztusil. Przy Katarze tez maluch powinien mieć główkę nieco wyżej.

Dziewczyny czy któraś z was ma ułożenie pośladkowe?

Ja tam kupiłam była dobra cena w akpolu kołdra i poduszka 40zł pościele na allegro ok 25 zł

A jest sens kupować teraz pościel? Mi wszyscy mówią, żeby za pościelą rozglądać się dopiero w okolicach września.

Aguś skąd jeste? ja mam termin na 25 czerwca wiec podobny

Jeszcze ja!
Terrmin na 20 czerwca- córka

Allegro

Dziewczyny,
poszukuję pościeli dla niemowlaka - gdzie się zaopatrzyłyście?
Szukam czegoś spokojnego - najlepiej białe, lub biało-szare :) Coś polecacie?

A ja sobie dzisiaj ściągnęłam aplikację pamiętnik i spisuję wspomnienia z ciąży:-) Może kiedyś wydrukuję i dam synkowi chociaż domyślam się, że chłopak nie będzie zainteresowany;-) A drugą aplikację to sobie ściągnęłam już na później, bo można w niej zaznaczać kiedy się karmiło, z której piersi (lub jeśli butelka to ile ml), kiedy przewijało i ile dziecko spało. Fajny bajer, ale zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie:-)

dziś byłam u lekarza i na usg okazało się że Zosia ułożona pośladkowo :) a to ciekawe a ja myślałam że przekręciła się główkowo waga 859g

Witam i ja w nowym wątku.
Mi na szczęście wszystkie bóle kręgosłupa minęły - wydaje mi się, że po prostu mała inaczej się ułożyła.
Czuję za to kopniaki pod żebrami czasami, ale już wolę to od kręgosłupa.
Odebrałam dzisiaj wyniki mojej tarczycy- FT4 na szczęście wzrosło 12,36 (norma 12,00-22,00), za to spadło konkretnie TSH - ale mieści się jeszcze w normie. Wydaje mi się jednak, że niskie TSH jest wskazane pod koniec ciąży -macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii?
Kończę też powoli pranie ubranek- uzbierało się tego strasznie dużo, ale spor część to od znajomych i na później, więc szafy już zapełnione :)

Powoli ja tez musze cos kupic na swieta jedynie co to zamowilam gre planszowa dla Werki od zajaczka

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...