Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Hej. Ja tez się melduje w nowym wątku. Wczoraj byłam na usg i mała ma ok. 1500g.

Do łóżeczka przygotowałam sobie tylko prześcieradło i ochraniacze.
Pamiętam jak z pierwsza córką wróciłam do domu i włożyłam do łóżeczka. To ta kołderka była dla niej przeogromna. Poza tym noworodki lubią być owinięte, żeby miały ciasno jak w brzuszku. Na no będę używać rożka a w dzień otulacza zrobionego z dużej pieluszki.

Ktoś się pytał o TSH, mój endokrynolog mówił, ze w ciąży lepiej być w lekkiej nadczynności niż niedoczynnosci. Także niski poziom TSH chyba nie jest aż takim problemem, ale jak niski może być to nie wiem.

Ja będę kupować pościel firmy mamo-tato ze strony poscieldladzieci.pl Sama śpię cały rok pod kołdrą więc dziecko też może. Chyba że faktycznie będą upały i bedzie zgrzane to przykryje kocykiem, który i tak ubiore w pościel. Łóżko to łóżko i moim zdaniem pościel musi być. Ale życie zweryfikuje

Agawera - mój synek jest ułożony pośladkowo od samego początku właściwie.

Kasia, ja do przykrywania mam na dzień dzisiejszy 2 kocyki (w planach zakup jeszcze jednego, typowo letniego). Na upały - pieluszki bawełniane lub tetrowe(o ile będą potrzebne).
No i ja pościel do kołyski kupuję od razu w komplecie, bo potem szukać pościeli na 1 miesiąc to byłby bezsens ;) Przy synku miałam jeszcze spiworek, ale syn nie przepadał za nim.

Na początku myślałam że będe przykrywac rozlozonym becikiem czy kocyki ale sąsiadka dała ciuszki dla dziewczynki i tam był śpiworek 0-6 miesięcy ale mam chłodne mieszkanie wiec się okaże co przyniesie czerwiec / lipiec

Przepraszam dziewczyny, ale chyba nie rozumiem :) Skoro rodzimy maj/czerwiec to pod czym Wasze dzieci będą spały do września? W beciku/ kocyku/rożku? Ja mam łóżeczko, ale chyba musi ono jakoś wyglądać - w sensie musi mieć "wyposażenie", prawda? Jakiś ochraniacz na szczebelki, kołderka, podusia, prześcieradło :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W takim razie ja się jednak wstrzymam do jesieni. Może któraś z babć w tym czasie poczuje instynkt i kupi ;) Jeśli dziecko rzeczywiście będzie potrzebowało poduszki lub klina, to można to kupić w każdej chwili, bez zbytniego zastanawiania się. Ja nienawidzę chodzenia po sklepach, wiec staram się minimalizować listę zakupów obowiązkowych ;)

hejka :)
Ja mam pościel z ikei, po starszaku :) tam robiliśmy wyprawkę dla pierwszego synka wiec i dla drugiego pewnie będzie- za jakiś czas dokupimy coś świeżego :) Ostatnio kupiłam też tam kocyk bawełniany, ręcznik z kapturkiem, i ręczniczki takie małe oraz nową podusię bo ta poprzednia już się nie nadaje.

Ja dziś od rana jakaś obolała tzn brzuszek mi ciąży cięzko mi się oddycha i mam wrażenie że po nocy stopy i dłonie mam mega spuchnięte. Dlatego po raz pierwszy to nie ja dziś od rana z psem na spacerze tylko mężu :) pies zdziwiony hehe ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hela, to zależy. Ja mam pościel w komplecie z kołyska. O ile kołdry pewnie nie będę używać o tyle poduszka może się przydać - jeśli dziecko ma problemy z ulewaniem wtedy takiego malucha układa się na poduszce, żeby się nie zakrztusil. Przy Katarze tez maluch powinien mieć główkę nieco wyżej.

Dziewczyny czy któraś z was ma ułożenie pośladkowe?

Ja tam kupiłam była dobra cena w akpolu kołdra i poduszka 40zł pościele na allegro ok 25 zł

A jest sens kupować teraz pościel? Mi wszyscy mówią, żeby za pościelą rozglądać się dopiero w okolicach września.

Aguś skąd jeste? ja mam termin na 25 czerwca wiec podobny

Jeszcze ja!
Terrmin na 20 czerwca- córka

Allegro

Dziewczyny,
poszukuję pościeli dla niemowlaka - gdzie się zaopatrzyłyście?
Szukam czegoś spokojnego - najlepiej białe, lub biało-szare :) Coś polecacie?

A ja sobie dzisiaj ściągnęłam aplikację pamiętnik i spisuję wspomnienia z ciąży:-) Może kiedyś wydrukuję i dam synkowi chociaż domyślam się, że chłopak nie będzie zainteresowany;-) A drugą aplikację to sobie ściągnęłam już na później, bo można w niej zaznaczać kiedy się karmiło, z której piersi (lub jeśli butelka to ile ml), kiedy przewijało i ile dziecko spało. Fajny bajer, ale zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie:-)

dziś byłam u lekarza i na usg okazało się że Zosia ułożona pośladkowo :) a to ciekawe a ja myślałam że przekręciła się główkowo waga 859g

Witam i ja w nowym wątku.
Mi na szczęście wszystkie bóle kręgosłupa minęły - wydaje mi się, że po prostu mała inaczej się ułożyła.
Czuję za to kopniaki pod żebrami czasami, ale już wolę to od kręgosłupa.
Odebrałam dzisiaj wyniki mojej tarczycy- FT4 na szczęście wzrosło 12,36 (norma 12,00-22,00), za to spadło konkretnie TSH - ale mieści się jeszcze w normie. Wydaje mi się jednak, że niskie TSH jest wskazane pod koniec ciąży -macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii?
Kończę też powoli pranie ubranek- uzbierało się tego strasznie dużo, ale spor część to od znajomych i na później, więc szafy już zapełnione :)

Powoli ja tez musze cos kupic na swieta jedynie co to zamowilam gre planszowa dla Werki od zajaczka

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...