Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

hej Dziewczyny :) u mnie wszystko narazie ok. Byłam wczoraj u dr Zabula i stwierdził, że z szyjką wszystko w porządku i nie ma żadnych objaw zbliżającego się porodu więc raczej nie spodziewam się urodzić szybciej niż wskazuje na to termin. Mała trochę przystopowała z nabieraniem wagi i teraz ma 3010 g, jest cała i zdrowa i ułożona jak należy. Ja czuję się całkiem dobrze, chociaż tak jak niektóre z Was narzekam na twardniejący brzuch, czasem też dokucza mi silny ból prawego pośladka, który promieniuje na całą nogę no i to przekręcanie się w nocy staje się naprawdę upierdliwe - momentami mam już dosyć i chciałabym już urodzić ;)
Dr Zabul powiedział mi, że na Zaspie teraz trwa remont i porodówka jest przeniesiona na patologię, ale jak sam stwierdził to nawet lepiej dla rodzących bo są osobne sale porodowe a nie trakt jak do tej pory. Jeśli chodzi o znieczulenie to na Zaspie go nie podają ale dysponują m.in gazem rozweselającym.
W akpolu organizują jutro darmowe szkolenie z pierwszej pomocy dla noworodków - zapisy mailowo do dkwiatkowska@akpol.com.pl na godz. 11 lub na 12.15. Ja się wybieram na 12.15, może któraś z Was też skorzysta :)
Dzisiaj zapowiada się ładny dzień więc życzę Wam wszystkim dobrego samopoczucia i fantastycznego nastroju, buziaki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szminka badanie miałam w czwartek ginekologiczne w szpitalu i od tamtej pory nikt nikt nie macał dlatego zwale to na bakterię

w moim wypadku to 2,5 miesiąca :) chce aby już był 25 czerwiec :)

zakupy zaliczone mam pełną lodówkę i własnie wstawiłam mięsko na pasztet ciekawe jak wyjdzie bo pierwszy raz robię :)
dziś byłam u lekarza - alergologa dostałam kolejne leki czyli to co brałam na astmę plus 2 dodatkowe na katar alergiczny mam nadzieje ze będzie dobry :)
i znowu jak pójdę do apteki to zostawię kolejną stówkę :( niech ta wiosna się już skończy bo zbankrutuje
śluzu więcej różowego nie miałam wróciła kolorystyka beżowa , wiec chyba dam rade wytrzymać do czwartku

Ja tez jeszcze dwa miesiace;) oby do czerwca. Termin na 13 czerwca mam.
Chcialam wyjsc na spacer, ale taka pogoda beznadziejna ze odrazu mi sie odechcialo...

Ja również nie mam żadnych plamień.
2 miesiące zlecą nam pewnie błyskawicznie :-) Oby obyło się bez strasznych upałów!

Dziewczyny, wy już niektóre możecie zaraz urodzić. Szok jak ten czas zlecial. Ja mam jeszcze jakieś 2 miesiące ;)

Agawera, ja nigdy nie miałam żadnych plamien - jedyne co mi się przytrafiło w pierwszej ciąży to odejście czopu sluzowego i on miał lekko różowy kolor. Może to po jakimś badaniu?

EFIK, NUSKA- samopoczucie mam takie same jak wy. Brzuch mam bolacy i naprezony co wieczór. Ostatnio dostalam bóle w lewej str.krzyża ale po 2h też minęły. Torba spakowana . W tym tyg rozkładamy Kolyske bo to chyba już tuż tuż 😊
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miałyscie śluz jakby blado różowy otoz przed wlozeniem czopki na bakterie podpaski miałam w części pobrudzona śluz plus coś blado różowego :( co to może być

Ja jestem podobnie ie jak nuska . termin na 7.05 ale ja juz bym chciała:). Ciekawe która jako pierwsza urodzi:))

Mój mały dziś cały dzień się rozpycha bardzo boleśnie, chyba wogle nie śpi. Torby dziś dopakowalam i pozasuwalam bo mam wrażenie że już blisko, nogi i ręce mam bardzo opuchnięte, siusiu chodzę co chwilę, zgagami odpuscila ale to chyba dlatego że brzuszek się obniżył. Czekam już niecierpliwie na małego.

Efik, a Ty już chyba jesteś na końcówce, prawda?

Zazdroszcze wam tych spacerów ja wymiekam juz po polgodz brzuch twardy oddech ledwo łapie. Ja dziś przepakowalam torbę jednak do malej walizki druga dla dziecka spakowana i jestem gotowa. Ja leków żadnych nie kupuje na wszelki wypadek, apteki mam pod nosem w razie czego. A te wit pamiętam dostalam wgratisie w szpitalu. A samopoczucie ciezkie kończyny spuchniete zgaga hemoroidy dokuczaja a odwrócenie się na drugi bok to jak wyczyn atletyczny.

Kurcze, ale zleciało.... Zaraz jedna po drugiej zaczniemy się "rozpakowywać"...

Ja o wit D i K jeszcze nie myślałam. Myślałam, że to pediatra zleca podawanie?

Ja się czuję na razie bez większych zmian. Coraz bardziej dokucza mi bezsenność, rzadko udaje mi się przespać w nocy dłużej niż 3-4h, a potem też w pracy cięzko się siedzi, ale póki co jeszcze się trzymam. Natłok spraw do zamknięcia przed narodzinami małego nakręca mnie na pracę ;) A weekend spacerowo - łącznie po 4h spacerków na świezym powietrzu w taką pododę - bajka :)

witaminę K dostałam od sąsiadki bo ona już nie używa a D używa weronika ostatnio lekarka jej przepisała i w aptece pani powiedziała że dla niemowląt one też sa , ale tak szczerze nie chciałam kupować

czy kupijecie teraz jakiś specyfik na kolki ?

Justica ja nie kupuje póki co witaminy D + K, jeśli dobrze pamiętam z zajęć w szkole rodzenia to witaminę K trzeba podawać dzieciom karmionym piersią, jeśli karmione są mieszanką to nie trzeba dodatkowo podawać. Polecano witaminy z firmy bioaron, podobno cenowo są dobre, a skład mają taki jak wszystkie preparaty.

a ja dziś cały dzień z okropną zgagą.. już nie mam pomysłu, nic nie pomaga! :(

Ja dzisiaj też mam strasznie leniwy dzień...
Mam pytanie - czy kupujecie witaminy D + k już teraz, czy dopiero po narodzeniu dziecka? Polecacie jakieś szczególnie?

Basia ja też bym tylko spała dziś, ale mąż namówił mnie na obiad poza domem bo może to ostatni moment na takie wyjścia, a nogi wokół kostek mam mega opuchnięte.

Mamusie czy tylko na mnie pogoda dziala spiaco i leniw? Wczoraj sie nasprzatalam mimo pomocy od znajomej...kregoslup i nogi rano to bylo masakra...
Ginekolog kazal mi ograniczyc plyny bo zaczelo mi leciutko puchnac kolo kostek. Nie mialam tego przez 1 ani 2 trymestr. Dopiero w 30 tyg zauwazylam obrzek...

Agata mnie spojenie boli od połowy 2 trymestru przyzwyczaiłam się do bólu i jakoś trzeba z nim żyć, bo chyba nic na to nie można wziąć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (33 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...