Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Witajcie dziewczyny :)
My się już ogarnęliśmy po powrocie ze szpitala, nawał pokarmu pokonany dzięki laktatorowi (tommee tippee ręczny) oraz kapuście :) Antek ładnie zajada z piersi, pierwsza noc była ciężka bo ciągle produkował kupki i nie mógł spać, ale dzisiejsza już super karmienie i spanie.
Przed nami załatwianie wszelkich formalności, rejestracja, wybór pediatry itp aż nie wiadomo za co się zabrac. Na szczęście mąż ma wolne przez dwa tyg to jakoś ogarniemy.
w poniedziałek jadę do Matkowskiego na zdjęcie szwów az się boję pomyślec, boję się tego :(

hejka mamuśki ;)

ależ tu ciiichooo :)

u mnie pracowicie, mąż wyjechał :((( a ja zabrałam się za ogarnianie łóżeczka i wózka, i takim sposobem łóżeczko czeka już na synka, a wózek muszę jednak zabrać do mamy i go na dworze wyprać, bo nie wszystkie elementy materiałowe dało się odpiąć i wrzucić do pralki.

czekam jeszcze na kilka ostatnich przesyłek i w tym tygodniu będę pakować torbę do szpitala. W sumie już prawie wszystko mam.. brakuje tylko pampersów,chusteczek nawilżonych i nowego ciucha na wyjście ze szpitala dla synka.

ps. mój starszak (3lata) nie zareagował przyjaźnie na nowe łóżko w pokoju i teraz zaczynam się martwić jak jeszcze "nowa" dzidzia w tym łóżku będzie leżała.. :(

pozdrawiam i miłego dnia!! :)

ja swojego pierworodnego przez pierwsze lato (urodzony na koniec czerwca) nie smarowałam żadnymi filtrami - taki maluszek jeszcze niewiele się rusza- łatwo go osłonić przed słońcem, a nawet jak 5 minut poświeci mu na nóżki, to też się nic nie stanie. Tym razem też nie planuję kupować tego typu kremów- dopiero na przyszły rok jak już dziecko będzie bardziej mobilne i ciężko będzie je osłonić przed pełnym słońcem :)

Ja kupiłam ziajke spf30. To jest filtr mineralny od pierwszych dni życia. Kosztował 17 zł więc o wiele mniej od innych mineralnych. Nasza położna ze szkoły rodzenia go polecała. A oliwkę mam do masażu, a mleczko do nawilżania po kąpieli.
W końcu ostro się wzięłam za wyprawkę:-)

zaczne od kremu bambino tylko nie wiem co oznacza faktor 4

Agawera tutaj masz:
http://www.mustela.pl/content/Mleczko-przeciwsloneczne-bardzo-wysoka-ochrona
Czy któraś z was miała do czynienia z tym kremem?

a jaki krem mustelli ?

Dzięki za szybkie odpowiedzi!
Dwupak - zagladalam właśnie na stronę sroki i chciałam kupować krem w musteli. Był w Gemini i jak chciałam go zamawiać, to się skończył :/
No i zastanawiam się, czy czekać, aż będzie dostępny, czy decydować się właśnie na jakiś inny. Składy innych nietstety też nie zachwycają...

Myślę że krem z filtrem to ważna sprawa ja z młodą z tego co pamietam wychodzilam juz po 3 ,4 dniach na dwór bo było gorąco więc teraz pewnie tez tak będę chodzić ogolnie bardzo dużo przebywalam na powietrzu więcjakiś krem bedzie potrzebny. Wtedy miałam coś z apteki

kupiłam bambino krem ochronny faktor 4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Justicia polecam Ci zapoznanie się ze skłądami na stronie Sroki :P ja na pewno będę kupować jakiś krem...
http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-dla-dzieci-analiza.html
a tu http://www.srokao.pl/2013/05/filtry-przeciwsoneczne-dla-dzieci.html są filtry mineralne, polecane też dla dzieci ponizęj 6mca życia :)

Mam pytanie odnośnie wyprawki - czy kupujecie jakiś krem do twarzy? Jeśli tak, to jaki polecacie?
I czy zaopatrujecie się w krem z filtrami spf z raacji tego, że dzieciaki rodzą się na lato? Tutaj też mam problem z wyborem, bo albo krem ma kiepski skład, albo może być stosowany dopiero od 6 miesiąca życia...

grabówek fajne miejsce , my na działkach leśnych notomiast ja cale życie mieszkałam w gdańsku na żabiance a rodzinke mam też na morenie
na razie chodzi do zerówki od wrzesnia zaczynamy 1 kl
teraz bedzie dziewczynka , nasza jest zachwycona ze bedzie miała siostre ale czasem przesadna ale juz za 2 miesiace dowiem sie co i jak bedzie

Ja teraz jestem z Gdanska ale tak właściwie całe życie mieszkalam na grobówku. Moja Marelinka urodziła sie 31.lipca , a twoja Wera to juz chodzi do 1 klasy czy do 0 bo moja do 0. Teraz bedziesz miala chlopca czy dziewczynke? Mnie trochę przeraża ta różnica wieku dzieci a jak u ciebie, na razie młoda zadowolona z siostry ale ma trochę obawy i ostatnio pytała czy będę kochała ją teraz mniej , a jak twoja Wera?

Gosia widze ze pierwsze dziecko też mamy w tym samym wieku moja Wera urodziłasie 11 września 2008 :)

tak różnica 2 dni :) w Gdynii
sól fizjologiczna do oczek i noska

Gosia a ty Gdańsk czy Gdynia

Aga wlasnie spojrzałam że mamy prawie ten sma termin , gdzie chcesz rodzić.

Nie miałam skóry alergicznej ja chyba tak kąpałam bo na szkole rodzenia mówili nam wtedy że czym mniej kosmetyków tym lepiej i polecali, ale pewnie teraz się wszystko pozmieniało. Pamiętam też że pępek zalecali wtedy smarować spirytusem 70% a teraz nie ma go w aptece, ale dobrze że przypomniałas mi o soli fizjologicznej bo to chyba się oczka przemywało?

jak miał skóre alergiczna to tak ale jak nie to poco przyzwyczajac skóre do oliatum

pamiętam zasade o 1 warstwe wiecej niż my
a moim zdaniem body fajnie trzymają pieluszkę , a tak szczeże zobaczysz co ci pasuje pogoda pogodzie nie równa zobaczymy jak bedzie

Dziękuję Aga , ale tak się zastanawiam po co i oliwka i balsam do ciała w ogóle to z tego co pamiętam to ja chyba młodą kąpalam w oliatum i niczym nie smarowałam , ale pewna nie jestem. Tak też zastanawiam się czy jak będę rodzić w czerwcu i będzie gorąco to w co ubrać to dziecko, czy np sam pajac wystarczy? Kurczę jakoś już wszystko zapomniałam jak to jest z takim maluszkiem

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...