Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi.
Mi brzuch czasem twardnieje nawet jak leżę i trochę mnie to martwi. Ja przyjmuję Luteinę podjęzykowo, nospę już odstawiłam. Na pewno twardnień jest mniej, ale mimo tego, że większość dnia leżę to i tak jest ich ponad 10... no nic, może nie powinnam robić prania i prasować w żółwim tempie, ale nie chcę się potem denerwować, że ja w szpitalu a tu nic nie gotowe...
Wyczytałam, że skutkami ubocznymi brania luteiny może być depresja... I właśnie ostatnio kiepsko się czuję psychicznie... Z mężem w ogóle nie gadam, co chwilę ryczę... Mam nadzieję, że niedługo przejdzie.

Obok mnie leżała dziewczyna z malowodziem w 40 tc i tez dziś wyszła do domu

Dla mnie jest bezsensowny tutaj pobyt zwłaszcza ze to tylko obserwacja i żadnych badań nie robią jak dla mnie zmarnował 3 dni

Agata88 przez pierwszy tydzień leżenia miałam wrażenie że brzuch mam ciągle napięty mimo brania d*phastonu. Teraz bywa różnie, są dni ze w ogóle nie twardnieje, a są takie gdy twardnieje przy każdym wstawaniu. Nie wiem od czego to zależy, ale na początku miałam wrażenie że o wiele lepiej czułam się chodząc niż leżąc. Agata oszczędzaj się, będzie dobrze ;)

a my od rana ze starszym synkiem biegamy po lekarzach
:( bo ma bardzo powiększony bolesny węzeł chłonny na szyi i nie wiadomo co to bo żadnych więcej objawów. Udało nam się na cito załatwić usg i jutro będzie miał komplet badań- dlatego mam nadzieję ze maluszek w brzuszku jeszcze trochę posiedzi mimo że już chciałabym urodzić.

agawera- kurde w tych szpitalach tak olewaja.. co im da 1 usg, co lekarz to inne gadanie jest itd masakra. Trzymaj sie wszystko bedzie ok.
Ja od wczoraj wieczora biore urofuraginum tak mi zalecil ginekolog(kontaktowalam sie z nim tel).
Zobaczymy jak bedzie reakcja mojego pecherza na ten lek.
Dzisiaj pobolewaja mnie troche pachwiny. szczgolnie przy wstawaniu i dluzszym chodzeniu

Ja właśnie wróciłam z synem z dworu, ale to jakaś masakra, mały jeździł na rowerze na naszej wewnętrznej ulicy, więc spacerkiem w tą i z powrotem kilka razy i normalnie ciągnie mnie brzuch jak nie wiem co... kilka razy też tak zakuło, że musiałąm przykucnąć..
ja nie chcę urodzić szybciej !! :( ale jak tutaj się oszczędzać przy 3 latku, który też potrzebuje ruchu :(

Ema- mi mój gino robił wymaz z pochwy w kierunku paciorkowca na ostatniej wizycie tj 16ego kwietnia. Jeśli będzie dodatny to poprostu dziecku dadzą antybiotyk po porodzie. Nie mam pojęcia czy są naturalne metody, ale wątpię, bo mój syn jak miał pół roku to miał paciorkowca w uchu i tylko antybiotyk pomógł.

justicia- podobno tak, ale mi to się zawsze zdawało, że organizm zatrzymuje wodę jak jej za małóo dostarczamy, a tu wszystkie dziewczyny piszą, że jak mają opuchliznę to lekarz karze zmniejszyć ilość przyjmowanej wody. więc nie wiem o co chodzi.. :)

Tylko sprawdzili diagnozę po 1 usg wczoraj nie można tego powiedzieć wiec co do decyzji mam mieszana uczucia za 2 tygodnie mam mieć wizytę u swojego ginekologa pójdę do Matkowskiego

Szminka - dzięki za informację o tych ketonach. Dziwne to troche, bo ani nie mam cukrzycy, ani się nie odchudzam. Chociaż fakt jest taki, że apetyt mam ostatni bardzo mały.

Agawera - dobrze, że już dzisiaj wychodzisz. Trzymaj się i oszczędzaj :)

Agata88 - mi raczej nie twardnial brzuch jak więcej odpoczywalam.

Ema - ja rozmawiałam z lekarzem o wymazie na paciorkowca i na następnej wizycie lekarz chce mi zrobić, w przyszłym tygodniu. Wynik dodatni nie jest raczej niebezpieczny, tylko podają antybiotyk.

Zauważyłam, że ostatnio każdego ranka jak się budzę mam strasznie spuchniete palce u dłoni, stopy bardzo mało. Potem w ciągu dnia częściowo przechodzi - czy któraś z was zauważyła coś podobnego? Czy może być to spowodowane zbyt dużą ilością wody zatrzymywana w organizmie?

agawera - czyli z Twoją córeczką jest wszystko w porzadku? Przyrosty wagi już są ok? Serce w normie?

-ema- taki wielki psiak jak mój zobowiązuje ;) Ja się gorzej czuję jak nie przejdę swoich codziennych tras, ale zobaczymy jak długo tak będzie. Zdaje sobie sprawę, że z dnia na dzień może się to odmienić....

O tak, pogoda jest cudowna. Byłam dziś rano na pobraniu i aż serce rośnie jak wszystko się budzi do życia. Fajnie że nasze maluchy przyjdą na świat w tak pięknych okolicznościach przyrody :D. Zazdroszczę Wam spacerów, ja niestety jestem uziemiona. Mam nadzieję, ze po porodzie szybko nadrobię straty i wrócę do biegania.

Basia, tak jak dziewczyny piszą- cytrusy, kapusta. Spróbuj też żurawiny. Działa.

Amelia 83, podziwiam kondycję :) Sama zakładałam, ze do końca ciąży będę śmigać kilka km dziennie, ale los chciał inaczej.

Agata 88, u mnie brzuch twardnieje i ciągnie jak więcej chodzę ( po domu :(, albo zbyt długo stoję ( przygotowanie obiadu), podnoszę ręce do góry ( szafki kuchenne), schylam się, albo zdarzy się jakaś nerwowa sytuacja. Kiedy leżę raczej się to nie zdarza, staram się wyciszać i relaksować, wówczas napięcie przechodzi.

Agawera, trzymaj się !

Dziewczyny mam pytanie, czy robiłyście posiew w kierunku paciorkowców ? Są jakieś naturalne metody żeby się tego dziadostwa pozbyć?

Szminka napisałam priv

Po obchodzie okazało się ze nic mi nie mogą zaproponować i ordynatora wypuszcza mnie do domu przynajmniej do 14 siedzę i czekam na wypis 16,30 do ginekologa po dalsze zwolnienie i 17,30 szkoła rodzenia

Do dziewczyn z "przykrotka" szyjka;)
czy nawet podczas oszczedzajacego trybu zycia, czyli wiekszosc dnia spedzony w pozycji lezacej, twardnial Wam brzuch wiecej niz 10 razy na dobe? Czy zdarza sie,ze nawet podczas lezenia Wam twardnieje?

ja wlasnie piore druga pralke ciuszkow, jedna jyz wyprana i wyprasowana. Chce miec wiekszosc zrobione w razie gdy zostawia mnie na oddziale w piatek...

agawera- daj zac jaka diagnoza.

nuska- jesli jest cos czujesz nie tak to na IP wystraczy powiedziec ze jestes zaniepokojona bo ruchy sa wg ciebie zbyt slabe. Mi tez nie odmowili.

mi też lekarz kazał więcej pić jak miałam ketony w moczu, i rzeczywiście na następnym badaniu było ok.

agawqwera- trzymaj się tam :)

Ketony w moczu pojawiają się jako następstwo zbyt restrykcyjnej diety w przypadku np. diety w cukrzycy ciążowej, głodówki, chorobach wątrobY i przy odwodnieniu.

Tez,dołączam się do osób chcących pospacerować. Jedynie mogę pospacerować po korytarzach szpitalnych a za oknem taka fajna pogoda była dziś

Dziś miałam robione usg przepływy wody i ukrwienie wporzadku, rozmiar dziecka sprawdzony i jest różnica 2 tygodnie, waga 1250g
Na jutrzejszym porannym obchodzie dowiem się co dalej i ile będą mnie trzymać

Ale sie rozpisalyscie ostatnio... :)
Zazdroszczę niektórym z was tych spacerów.
Ja niestety mam zakaz, więc pozostaje balkon z książką.
Robiłam dzisiaj badanie moczu i wyszły mi obecne ketony - czy któraś z was miała może? Wizytę mam dopiero w poniedziałek.
Dodatkowo pojawiają się takie napięcia brzucha - to chyba skurcze przepowiadajace co? No i dzisiaj ból w pachwinach jak chodzę...
Już coraz bardziej odliczam do rozwiązania.

Nuska83 - problemów nie robili; ktg zalecił mi lekarz prowadzący, dr Zabul bo słabiej czułam ruchy dziecka przez ostatnie 2 dni. Kazał mi powiedzieć o tym przy przyjęciu na SOR, więc nikt o nic nie pytał a tym bardziej nie robił problemów :)

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...