Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Agawera daj znac jak po wizycie, trzymamy kciuki żeby było ok :)

Będzie dobrze Agawera. Zobaczysz. ;)

To to czekam jestem klebkiem nerwów ciekawe jak będzie

Ja przed porodem idę na depilację woskiem, nogi, pachy i bikini :) na szczęście moja przyjaciółka jest kosmetologiem więc bez skrępowania :) nie raz miałam robiony i szczerze polecam :)
umawiam się z nią na wizytę tak na tydzień przed porodem, ale jeśli się zdarzy, że akcja porodowa się zacznie szybciej to się ogolę normalnie w domu przed wyjazdem do szpitala :)

Używam depilatora, ale tylko od kolan w dół. Myślę, że dużo zależy od jakości depilatora, mój ma już swoje lata i z mego doświadczenia nie polecałabym jednorazowej depilacji. Po pierwsze jeśli nie depilowałaś to włoski są bardzo twarde i będzie mocno bolało. Jeśli zrobisz depilacje za szybko, niedokładnie do dużo włosków zamiast wyrwać to zerwiesz przy skórze i efekt będzie jak po goleniu maszynką. Wg. mnie najlepszy efekt jest wtedy gdy depilatora używa się regularnie. Włoski odrastają nierównomiernie, są słabe, jasne i kolejne depilacje nie są bolesne.
Tak jednorazowo to chyba lepiej byłoby użyć kremu do depilacji, ale nigdy nie stosowałam i nie wiem jaka jest skuteczność, ale na pewno nie boli :)

Hej ja jeszcze w temacie depilacji. Czy ktoras z was używa depilatora? Chodzi mi o nogi bardziej niz o strefe bikini tam bym nie dala rady. Ale na codzien w ciazy uzywam maszynki ale chyba chcialabym przed porodem zrobic sobie nogi depilatorem zeby byly dluzej gladkie. Z tym ze dla mnie taka depilacja to jest mega bol i zastanawiam sie czy takie sprawianie sobie bolu nie zaszkodzi, w sensie czy nie wywolam tym u siebie jakis skurczy czy cos. Jak to u Was, używa teraz ktoś depilatora?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również melduje się w nowym. Stuknal mi 37 i 4 dni i chyba się zbliża ku końcowi, powoli odchodzi mi czop, brzuchol nisko, dzidziol się układa no i mam przeczucie ze to juz tuz tuz. Na szczęście to co musi to jest gotowe.
Jeśli chodzi o golenie to ja nigdy nie gole na zero, teraz maszynka elektr na czuja tyle co muszę :)
Hemoroidy i zaparcia towarzyszą mi od początku na hem smaruje tym co mi wpadnie w ręce ale ostatnio mudialam czopki włączyć a zaparcia różnie staram się jeść co należy a jak nie pomaga to raz na jakiś czas biorę xenne i po sprawie;)

jejku. chwile mnie nie było a już tyle wpisów.
szczerze to mnie zainspirowałyście i poszłam walczyć z włosami ;) heh bez lustra nie ma opcji.

u nas remonty skończone kilka miesięcy temu wiec już na szczęście z tym nie musimy walczyć. a sklepy budowlane w porównaniu z mdłościami i wyczulonym węchem to był koszmar i nikomu nie polecam ;)
szukam za to teraz lampki nocnej takiej do karmienia i zastanawiam się nad tymi ledowymi z podstawką do ładowania. ciekawe jak to się sprawdza.

szminka, jedna ściana obowiązkowo lawendowa. będzie pięknie :D
a z farb polecam też beckersa. bardzo łatwo brudki schodzą, nawet kuchenne

ja narazie mam remont lazienki . pokoj malego jest wyszpachlowany i czeka na pomalowaniei jak narazie zagracony meblami z lazienki.
Kolory chcemy fluggera zielony dosyc intensywny i przelamana jasna szarosc. kolory w polaczeniu wygladaja swietnie.
Dodatki beda leciutko pomaranczowe. Szarawe.
Takze bedzie kolorowo

to i ja się melduję w nowym wątku z Antkiem :) zmierzyłam swój brzucholek i u mnie jest 117 cm oraz +9 na wadze. My się wprowadzaliśmy w maju zeszłego roku wiec remont był niedawno, maluszek będzie na razie u nas w sypialni, a starszy brat za nic na świecie nie dałby zmienic fototapety z dustym :) a meble mamy ikeowskie u starszego z serii stuva, bardzo fajnie się sprawdzają.

My malujemy zawsze z dekoralem ew. śnieżką. Dwa razy skusiliśmy się na dulux i nobiles i nigdy więcej. Kolor szybko zrobił się taki "wypłowiały" i był problem ze ścieraniem choćby najdrobniejszych zabrudzeń ;) Śnieżka i Dekoral (przynajmniej u nas) są nie do zdarcia i już nie jedno przeszły ;)

Zastanawiam się, czy zrobić 3 ściany w jasnym kolorze i dać jedną dla kontrastu np. jasną lawendową, wrzosową czy wszystkie w jednym kolorze.

W pokoju Weroniki ściany mam na kolor lawendowe wzgórze lud decor ale nie polecam z tej firmy albo jest słaba po 4 latach przebija stara farba albo to wina wilgoci kamienicy on i widać palce dziecka

Dwupak, chodzi mi o pokoje dziecięce.

Ja zdecydowałam się na białe meble, jasną wykładzinę i ściany (jeszcze nie zdecydowałam się na konkretny kolor, ale raczej coś w odcieniach jasnego beżu, ecrue, kości słoniowej) i chyba wrzosowe/fioletowe dodatki.

Ale pewna na 100% nie jestem. ;) Musimy z mężem wybrać się do Castoramy czy innego Leroy i może wtedy oświeci mnie co do koloru ścian. Wtedy z wyborem dodatków będzie łatwiej. ;)

image

Znalazłam np. taką lampę. Najchętniej już bym zamawiała, hehe. ;) Ale poczekam na męża, niech też pomoże w wyborze konkretnego modelu, bo ciągle wszystko sama wybieram... ;)

Justicia- dzięki :) muszę się wkoncu zmotywować :(

szminka- a masz na myśli remont pokoju dziecięcego czy ogółem ?
ja miałam odmalowanie tylko, nie zmieniałam kolorów ścian- i mam w salonie jasny szary, meble ciemna wenga z frontami szarymi na wysoki połysk .. i też się gdzieś tam czerwone dodatki przewijają :) także podobnie do Justici :) tyle, ze nie mam wykładziny, tylko panele.
sypialnię naszą czyli jednocześnie pokój gdzie dzieci będą spały (bo mamy tylko 2 pokoje) mam pomalowaną na żółto, bo to ciemny pokój.

Ema-krasnalku bez czapki :) u mnie też trwa to mega długo :)

Basia- ja tylko na początku miałam hemoroidy, teraz odpukać nie mam, same mi przeszły tak na prawdę, nies stosowałam żadnych kremów czy cuś takiego, jedynie jadłam dużo płatków i takich rzeczy które pomagają w przeczyszczeniu.

Ja się golę na zero, tak jak zawsze czyli "na bieżąco" bo inaczej wszystko swędzi i mi przeszkadza, na razie nie mam większych problemów, ale wiadomo że już tak dokładnie jak kiedyś to nie jest ;)
Co do zaparć - na szczęście omijają mnie. Na razie.

Ja od poniedziałku zabieram się za pranie i prasowanie, wszystkie meble stoją poskładane. z wyprawki brakuje mi tylko kosmetyków i czekamy na wieści ze sklepu kiedy przyjedzie nasz wózek. Pokój małego mamy szary, a meble biało-zielone :)

Jedno co mnie martwi to to, że zaczęłam tracić trochę na wadze. Po kontrolnej wizycie u lekarza okazało się, że przez miesiąc nic nie przybrałam. A wg moich obserwacji przybrałam, a potem waga zaczęła spadać i od 2 tyg trzyma się.... Czyli jestem 6.5 kg na plusie... A jak u Was? Zauważyłyście zmiany w przybieraniu wagi?

Merci justicia85:)

co do kolorów ścian to u nas wrzos króluje. Świetnie pasują białe dodatki. Meble mamy - olcha.

Aagus dopisalam :)

O mamy nowy wątek :) to z Zosią sie meldujemy

jeszcze ja, termin na 20 czerwca- córka

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...