Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Agawera daj znac jak po wizycie, trzymamy kciuki żeby było ok :)

Będzie dobrze Agawera. Zobaczysz. ;)

To to czekam jestem klebkiem nerwów ciekawe jak będzie

Ja przed porodem idę na depilację woskiem, nogi, pachy i bikini :) na szczęście moja przyjaciółka jest kosmetologiem więc bez skrępowania :) nie raz miałam robiony i szczerze polecam :)
umawiam się z nią na wizytę tak na tydzień przed porodem, ale jeśli się zdarzy, że akcja porodowa się zacznie szybciej to się ogolę normalnie w domu przed wyjazdem do szpitala :)

Używam depilatora, ale tylko od kolan w dół. Myślę, że dużo zależy od jakości depilatora, mój ma już swoje lata i z mego doświadczenia nie polecałabym jednorazowej depilacji. Po pierwsze jeśli nie depilowałaś to włoski są bardzo twarde i będzie mocno bolało. Jeśli zrobisz depilacje za szybko, niedokładnie do dużo włosków zamiast wyrwać to zerwiesz przy skórze i efekt będzie jak po goleniu maszynką. Wg. mnie najlepszy efekt jest wtedy gdy depilatora używa się regularnie. Włoski odrastają nierównomiernie, są słabe, jasne i kolejne depilacje nie są bolesne.
Tak jednorazowo to chyba lepiej byłoby użyć kremu do depilacji, ale nigdy nie stosowałam i nie wiem jaka jest skuteczność, ale na pewno nie boli :)

Hej ja jeszcze w temacie depilacji. Czy ktoras z was używa depilatora? Chodzi mi o nogi bardziej niz o strefe bikini tam bym nie dala rady. Ale na codzien w ciazy uzywam maszynki ale chyba chcialabym przed porodem zrobic sobie nogi depilatorem zeby byly dluzej gladkie. Z tym ze dla mnie taka depilacja to jest mega bol i zastanawiam sie czy takie sprawianie sobie bolu nie zaszkodzi, w sensie czy nie wywolam tym u siebie jakis skurczy czy cos. Jak to u Was, używa teraz ktoś depilatora?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również melduje się w nowym. Stuknal mi 37 i 4 dni i chyba się zbliża ku końcowi, powoli odchodzi mi czop, brzuchol nisko, dzidziol się układa no i mam przeczucie ze to juz tuz tuz. Na szczęście to co musi to jest gotowe.
Jeśli chodzi o golenie to ja nigdy nie gole na zero, teraz maszynka elektr na czuja tyle co muszę :)
Hemoroidy i zaparcia towarzyszą mi od początku na hem smaruje tym co mi wpadnie w ręce ale ostatnio mudialam czopki włączyć a zaparcia różnie staram się jeść co należy a jak nie pomaga to raz na jakiś czas biorę xenne i po sprawie;)

jejku. chwile mnie nie było a już tyle wpisów.
szczerze to mnie zainspirowałyście i poszłam walczyć z włosami ;) heh bez lustra nie ma opcji.

u nas remonty skończone kilka miesięcy temu wiec już na szczęście z tym nie musimy walczyć. a sklepy budowlane w porównaniu z mdłościami i wyczulonym węchem to był koszmar i nikomu nie polecam ;)
szukam za to teraz lampki nocnej takiej do karmienia i zastanawiam się nad tymi ledowymi z podstawką do ładowania. ciekawe jak to się sprawdza.

szminka, jedna ściana obowiązkowo lawendowa. będzie pięknie :D
a z farb polecam też beckersa. bardzo łatwo brudki schodzą, nawet kuchenne

ja narazie mam remont lazienki . pokoj malego jest wyszpachlowany i czeka na pomalowaniei jak narazie zagracony meblami z lazienki.
Kolory chcemy fluggera zielony dosyc intensywny i przelamana jasna szarosc. kolory w polaczeniu wygladaja swietnie.
Dodatki beda leciutko pomaranczowe. Szarawe.
Takze bedzie kolorowo

to i ja się melduję w nowym wątku z Antkiem :) zmierzyłam swój brzucholek i u mnie jest 117 cm oraz +9 na wadze. My się wprowadzaliśmy w maju zeszłego roku wiec remont był niedawno, maluszek będzie na razie u nas w sypialni, a starszy brat za nic na świecie nie dałby zmienic fototapety z dustym :) a meble mamy ikeowskie u starszego z serii stuva, bardzo fajnie się sprawdzają.

My malujemy zawsze z dekoralem ew. śnieżką. Dwa razy skusiliśmy się na dulux i nobiles i nigdy więcej. Kolor szybko zrobił się taki "wypłowiały" i był problem ze ścieraniem choćby najdrobniejszych zabrudzeń ;) Śnieżka i Dekoral (przynajmniej u nas) są nie do zdarcia i już nie jedno przeszły ;)

Zastanawiam się, czy zrobić 3 ściany w jasnym kolorze i dać jedną dla kontrastu np. jasną lawendową, wrzosową czy wszystkie w jednym kolorze.

W pokoju Weroniki ściany mam na kolor lawendowe wzgórze lud decor ale nie polecam z tej firmy albo jest słaba po 4 latach przebija stara farba albo to wina wilgoci kamienicy on i widać palce dziecka

Dwupak, chodzi mi o pokoje dziecięce.

Ja zdecydowałam się na białe meble, jasną wykładzinę i ściany (jeszcze nie zdecydowałam się na konkretny kolor, ale raczej coś w odcieniach jasnego beżu, ecrue, kości słoniowej) i chyba wrzosowe/fioletowe dodatki.

Ale pewna na 100% nie jestem. ;) Musimy z mężem wybrać się do Castoramy czy innego Leroy i może wtedy oświeci mnie co do koloru ścian. Wtedy z wyborem dodatków będzie łatwiej. ;)

image

Znalazłam np. taką lampę. Najchętniej już bym zamawiała, hehe. ;) Ale poczekam na męża, niech też pomoże w wyborze konkretnego modelu, bo ciągle wszystko sama wybieram... ;)

Justicia- dzięki :) muszę się wkoncu zmotywować :(

szminka- a masz na myśli remont pokoju dziecięcego czy ogółem ?
ja miałam odmalowanie tylko, nie zmieniałam kolorów ścian- i mam w salonie jasny szary, meble ciemna wenga z frontami szarymi na wysoki połysk .. i też się gdzieś tam czerwone dodatki przewijają :) także podobnie do Justici :) tyle, ze nie mam wykładziny, tylko panele.
sypialnię naszą czyli jednocześnie pokój gdzie dzieci będą spały (bo mamy tylko 2 pokoje) mam pomalowaną na żółto, bo to ciemny pokój.

Ema-krasnalku bez czapki :) u mnie też trwa to mega długo :)

Basia- ja tylko na początku miałam hemoroidy, teraz odpukać nie mam, same mi przeszły tak na prawdę, nies stosowałam żadnych kremów czy cuś takiego, jedynie jadłam dużo płatków i takich rzeczy które pomagają w przeczyszczeniu.

Ja się golę na zero, tak jak zawsze czyli "na bieżąco" bo inaczej wszystko swędzi i mi przeszkadza, na razie nie mam większych problemów, ale wiadomo że już tak dokładnie jak kiedyś to nie jest ;)
Co do zaparć - na szczęście omijają mnie. Na razie.

Ja od poniedziałku zabieram się za pranie i prasowanie, wszystkie meble stoją poskładane. z wyprawki brakuje mi tylko kosmetyków i czekamy na wieści ze sklepu kiedy przyjedzie nasz wózek. Pokój małego mamy szary, a meble biało-zielone :)

Jedno co mnie martwi to to, że zaczęłam tracić trochę na wadze. Po kontrolnej wizycie u lekarza okazało się, że przez miesiąc nic nie przybrałam. A wg moich obserwacji przybrałam, a potem waga zaczęła spadać i od 2 tyg trzyma się.... Czyli jestem 6.5 kg na plusie... A jak u Was? Zauważyłyście zmiany w przybieraniu wagi?

Merci justicia85:)

co do kolorów ścian to u nas wrzos króluje. Świetnie pasują białe dodatki. Meble mamy - olcha.

Aagus dopisalam :)

O mamy nowy wątek :) to z Zosią sie meldujemy

jeszcze ja, termin na 20 czerwca- córka

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...