Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nuska, wow. ;) Jestem pod wrażeniem, hehe.

Ja docelowo planuje mieć około 12 szt body (56 i 62) z krótkim i tyle samo z długim. Mam już sporo kompletów typu bluzka /tunika i leginsy / spodnie. Najgorzej jest z kupowaniem pajacykow ;) mam po kilka sztuk a docelowo chce mieć minimum 10 szt z każdego rozmiaru.

My również sami wszystko kupujemy. Jakoś nie mamy wśród znajomych nikogo komu niedawno urodziloby się dziecko ;) przy pierwszym Dziecku było tak samo ;)

Dziewczyny ja większość dostałam, jakbym kupowała to myślę że po 10 szt spokojnie wystarczy. Wróciłam właśnie z ktg i cisza, żadnych skurczu a młody napiera solidnie na miednice i krzyż mnie bardzo boli.

Przy werce kupowałam 10 kompletów teraz jak sąsiadka dała 2 mega worki Zosia jest opisywana ubrankami do 68

Dziewczyny - Wasze ilości ubranek również mnie przerażają. Ja w rozmiarze 56 mam tylko 3 pajacyki; w rozmiarze 62 mam 8 body z krótkim rękawem, 5 body z długim rękawem, 5 pajacyków, 2 półśpiochy, 2 legginsy (chyba tak to można nazwać), dresik; w rozmiarze 68 mam 5 body z krótkim rękawem, 5 z długim, 3 pajacyki, 2 półśpiochy i dresik.
Niestety ja nie mam od kogo dostać, więc oszczędnie ;) Ale chyba nie ma co dać się zwariować. Jak będzie taka podtrzeba to dokupię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam 20 sztuk body z dlugim rekawem i tyle samo z krotkim (nie wiem ile dokladnie 56, ile 62 i niektore nawet na 68,bo wydaja sie byc takie jak te 62;)). Do tego 4 polspiochy, 4 pary spodenek, 5 spiochow i ze 4 kaftaniki. Wiekszosc dostalam ;)

AAgus nuska też mnie przeraziła.. Jak gadałam z koleżanką, która ma już dwóch chłopaków to powiedziała mi że 5-8 zmian ubranek jednego rozmiaru w zupełności jej wystarczyło. Poza tym chyba każdy ma pralkę, bądź niedaleko do sklepu :)
Przygotowałam ok. 8 zmian ubranek w rozmiarze 56 i tyle samo w 62, chcę dokupić jeszcze kilka pajaców i spodenek do bodziaków, bo tego mam niewiele.

Amelia o ujściu stresu tamtędy jeszcze nie słyszałam.. ale najważniejsze że udało Ci się tego pozbyć :) Jakiś czas temu zmieniłam lekarza, podjął diagnozę w zupełnie innym kierunku niż wszyscy inni lekarze i mam nadzieję, że w końcu zapomnę o moich dolegliwościach :)

nuska83- wow, aż tyle?! przeraziłaś mnie... dzisiaj przeglądałam ubranka od znajomych i myślałam, że tego sporo, ale jak piszesz, że masz 25 bodziaków na sam długi rękaw, to zwątpiłam...
a jak inne dziewczyny?

A to inna sprawa.
Ja z pęcherzem przeszłam wszystko co możliwe - męczyłam się kilka lat, nikt nie mógł wyjaśnić co się dzieje, że mam ogromne bolesności, pieczenie, skurcze itd. Infekcji brak, kamieni brak i w końcu okazało się, że tamtędy jest ujscie stresu. Zmiana pracy i jak ręką odjął - brak problemów z pęcherzem. I całe szczęście, bo nie wyobrażam sobie takich męk w ciąży.

Amelia akurat moje infekcje nie biorą się z powodu wcześniejszego niedoleczenia, tylko mam inne problemy..

Justyna90 - to chyba niezbyt dobry antybiotyk, skoro masz nawracające infekcje...

Mój maluch też bardzo mocno dokazuje, widać coś musi być w powietrzu :)

Hela ja mam tyle bo po starszym dzieciu i od znajomych, kupiłam tylko po jednym 5 paku nowych. Myslę że aż tyle nie jest potrzeba. Zawsze możesz dokupic.

Dziewczyny, robicie baby shower?

Nuska83, a czy aż tyle ubranek na start jest rzeczywiście potrzebnych? To moje pierwsze dziecko i nie mam żadnego doświadczenia. Nie wiem, czy będzie mi wygodniej ubierać małego w śpiochy czy w kaftany. Myślałam żeby kupić minimalną ilość ubranek, a potem dokupować. Czy lepiej może rzeczywiście obkupić się hurtowo? Eeh jak ja nienawidzę zakupów...

szminka21 - ja mam bodziaków na długi 25 szt (z czego 10 na 56), 20 na krótki rękaw (z czego 7 na 56) a pajacyków 18 szt ( 5 szt na 56)- większość mam po synku dlatego z długim najwięcej bo on był zimowy. do tego mam po kilkanascie par śpiochów, i półśpiochów a kaftaników może ze 3 szt.

Basia antybiotyk to zapewne dopiero po kilku dawkach Ci pomoże, szczególnie, że infekcja zdążyła się już mocno "rozbujać" w organizmie..

Dziewczyny ile macie tak mniej więcej ;) body z długim rękawem, krótkim, pajacykow itd.?

Sama kupuje rozmiary 56 i 62 (według lekarzy córka ma być średniej wielkości a na pewno mniejsza niż mój 4 kg syn). Tylko nie wiem czy to co mam to wystarczy ;)

Justyna90- ja wczoraj wzielam w nocy antybiotyk. dzisiaj o 9 wzielam 2 dawke antybiotyku i dalej mnie pobolewa i podkuwa. Wiadomo ze antybiotyk odrazu tak nie pomorze.
Jutro mam wizyte u ginekologa mojego. zobaczymy co mi jeszcze powie.
Jestem ciekawa po jakim czasie powinien mi pomoc antybiotyk....

Ja też dziś kiepsko spałam, młody rozpycha się bardzo, kręgosłup wysiada i doszło drętwienie prawej dłoni w szczególności palców. Ja też od rana opuchnieta ale to chyba uroki ciazy. Jadę niedługo na ktg to zobaczymy co sie tam dzieje. Od ran a dzis urzedowalismy u lekarza ze starszym synkiem bo robiliśmy usg węzłów chłonnych i chyba wychodzi na to że ma jakieś zakażenie bakteryjne ale zobaczymy co powie pediatra wieczorem.

Dwupak też miewam takie noce, córcia wierci się strasznie i mocno kopie. Jak położę się inaczej bądź wstanę to chwila spokoju a jak tylko się położę na lewym boku to znów zaczyna.. Już nie raz ze zmęczenia zasnęłam na siedząco, bo w takiej pozycji była spokojniejsza.

Basia dobrze, że sytuacja już opanowana :) Niestety często miewam takie problemy jak Ty teraz (póki co w ciąży tylko raz), ale w domu mam zawsze bardzo dobry antybiotyk (lekarz wypisuje mi na zapas żebym miała jakby co) nazywa się monural - mi zawsze pomaga, jest bardzo wygodny, jest to jedna saszetka leku, którą rozpuszcza się w szklance wody i wypija na noc, rano jest już po problemie. Dzięki temu lekowi nie pamiętam żebym kiedykolwiek cierpiała więcej niż dzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...