Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Dzień doberek :) Basiu mi opadł brzuszek w ok. 36 tygodniu :)

Jutro termin i Młody siedzi w brzuszku grzecznie i tylko nieśmiale się przeciąga, kopiąc czasem mnie po żeberku :)

Dziewczyny zaczyna mnie boleć gardło, a choroba to ostatnie moje marzenie teraz --> co polecacie na szybką reanimację ???

Miłego dnia :)

czy któras z was brała udziałz bezpłatnych warsztatów Ośrodek Wspierania Rozwoju "Bliżej" w akpol gdańsk

Witam po przerwie!
Nie odwolam się do wszystkich wątków, bo za dużo tego się uzbieralo.
Efik - srdeczne gratulacje, że mały wraca do zdrowia. Silnego masz synka :)
U mnie raczej jeszcze trochę do porodu, tak myślę ... Pojawia się twardnienie brzucha i skurcze, ale bardzo nieregularne.
Basia - u mnie brzuch wyraźnie opadł jakiś tydzień temu - swobodnie mi się oddycha, nawet jak leżę chwilę na wznak. Wchodząc po schodach też już zdecydowanie łatwiej. Ale oprócz tego dalszych objawów zbliżającego się porodu brak, widać małej dobrze w brzuszku :)
Jutro mam wizytę u gina, zobaczymy co powie.

no ja wlasnie tez odczuwam bol glowy i jeszcze czuje sie jak pijana heh...
ja chcem poprawy pogody, brak wiatru i tylko slonce. i Wkoncu chodzenie bez kurtek, bo juz sie ledwo co mieszcze w wiosenna😊
Mam jeszcze jedno pytanie kiedy Wam opadl brzuszek?? bo juz u mnie 5 osob powiedzialo ze brzuch mi troche opadl...termin na 13 czerwiec mam

poza mdłościami bólem głowy wawet dobrze no i Zosia wybrała dzis nie zbyt fajne miejsce do kopania miedzy bokiem a pasem

Mumusie jak sie dzisiaj czujecie?? Ja caly dzien chodze zakrecona, nic mi sie nie chce, mam niskie cisnienie..poprostu dzien do d...
Moj synus w brzuchu tez bardzo leniwy dzisiaj.

Madzik w końu się doczekasz :) to nieuchronne:)) potem pokrzyczysz przy porodzie -'po co ja tego chciałam!!!" :P Trzymam kciuki aby jak najszynciej:)

Dziewczyny byłam dziś w szpitalu u synka, przywieźli też na salę maluszka, taki malutki! napewno wcześniak bo jakieś połowa mojego, pielęgniarka mówiła że 700dag ale chyba źle usłyszałam może 1,7kg ? Naprawdę taki maluszek i niedość że wcześniak to jeszcze z wadą serca:((

U mojego coraz lepiej, małe powikłania pooperacyjne powstały ale lek mówi żeby się tym nie przejmować:)

Dzieki dziewczyny. Dam znac jesli cos sie ruszy...

Madzik85 czekamy na wiadomości :)

a ja po odstawieniu witamin z zelazem odrazu lepiej sie czuje i stolec tez zmienil sie nsnormalna barwe...
od jutra zaczynam stosowac witaminy mama dha i tam nie ma zelaza.

Madzik85- odejscie czopa sluzowego to bardzo dobra wiadomosc. Czekamy na same dobre informacje;)

Madzik85 - skoro odszedł Tobie czop to wszystko jest na dobrej drodze! 3mam kciuki, aby już szybko poszło!!!

Bardzo dziekuje za slowa wsparcia...Wg lekarza skoro dziecku nic nie jest to mozna jeszcze poczekac, tym bardziej ze rano odszedl mi czop sluzowy, i zaczely sie bole podbrzusza i kregoslupa wiec czekaja do jutra... a moj lekarz prowadzacy tez bedzie jutro wiec licze ze zapadna jakies konkretne decyzje... bo jak nie to sie wkurze na maxa :) irytujace jest to ich zwlekanie i czekanie na niewiadomo co..

wiecie jak tylko pojawił się 3 trymest pojawiły się mdłości znowu :(
no a na poczatku tygodnia wypiotowałam po żelazie tak mi się wydawało
ale musze przyznac ze wymiotowanie w 3 trymestrze to masakra :(

Madzik85 musisz być stanowcza, moja koleżanka (rodziła na początku rogu w Gdyni Redłowie) nie wytrzymała tego "czekamy, staramy się" i wybuchła - i w ten sam dzień wywołano jej poród :)

agawera- wymiotowalas?? a biegunke tez masz??
informowalas swojego ginekologa o tym?? kurde w 34 tyg wymioty, nie wiem co to moze byc.

Ja mam na zmiane zaparcia z normalnymi stolcami.
Ostatnio w toalecie potrafilam byc z 4 razy. potem nastepny dzien z 3 razy.
Ostatnio tez 4 osoby mowily mi o tym, ze troche opadl mi juz brzuszek...faktycznie troche opadl.

Agawera, możliwe, że to przez mdłości ... Ponoć gubi się czasem 0,5 - 1 kg ale to tuż przed porodem, bo organizm się oczyszcza :) Ale Tobie to jeszcze troszkę zostało :)

Madzik- musisz sama zareagowac, moze Mąz twoj niech porozmawia. wiem ze to jest straszne ale trzeba sie upominac o wlasne dobro...
Ja tez sie napatrzalam na patologii jak lezalam ostatnio na Zaspie, ze duzo przypadkow jest takich ze jak lezysz w szpitalu gdzie pracuje twoj ginekolog to ma sie lepsza opieke..on przekazuje informacje innym lekarzom.
Wiem ze nie powinno tak byc, ale tak niestety jest.

orientujecie się czy to normalne weszłam dziś na wage i okazało ze schudłam w sumie od 13 maja schudnę i w sumie to 1,10 kg czy to normalne czy co ?nie wiem czy to z powodu Zosi czy może ma na to wpływ że mam mdłości i na poczatku tygodnia wymiotowałam

Madzik - może to właśnie dziś jest ten dzień! :) Ja od dziś uskuteczniam wszelkie sposoby pobudzenia mojej malutkiej do działania - dziś zaczęłam 39 tydzień i chciałabym za tydzień urodzić! Tak więc dziś trochę porządków od rana, później wyjazd na RENK - dziś są targi ogrodnicze, więc kupię sadzonki pomidorków i ziół, a potem sadzenie na tarasie. Ostatnie dni chyba są najgorsze - to oczekiwanie na skurcze, a tu wciąż nic. Za dobrze tym naszym maluchom w brzuchach :)
Trzymaj się Madziu - w końcu Twój maluszek nie może w nieskończoność siedzieć w brzuszku :)

Leze w Wejherowie... lekarz stwierdzil, ze mam sie postarac urodzic :) a oni poki co "obserwuja"... "starac sie urodzic" to ja sie staralam w domu, a jednak w szpitalu liczy sie na jakakolwiek pomoc skoro nic nie idzie.. moja cierpliwosc powoli sie wyczerpuje..

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...