Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

witajcie Mamusie; chciałam Was zapytać o dietę w trakcie karmienia, jak to u Was wygląda? Ja od powrotu ze szpitala staram się jeść w miarę rozsądnie co sprowadzało się ogólnie do tego że bałam się zjeść cokolwiek żeby nie zaszkodzić małej. Dzisiaj odwiedziła nas moja przyjaciółka, która jest pielęgniarką (a ponadto matką dwójki małych dzieci) i jak poczęstowałam ją ptasim mleczkiem, a sama nie chciałam jeść powiedziała mi że śmiało mogę sobie zjeść, że małej nic nie będzie i żebym generalnie wyluzowała z dietą i żebym jadła to co zwykle, ale z głową. No więc podjadłam trochę tego ptasiego mleczka, a teraz się filmuję że to w końcu czekolada i że mogłam zaszkodzić małej :(

no tak to ja w razie czego w torbie zostawie plyn do kapieli. bo nigdy nie wiadomo....

Bylam dzis na wizycie kontrolnej i podpytalam poloznej. To prawda,ze w Wejherowie nie kapia dzieci, od poczatku roku jakos tak jest. Polozna mi powiedziala tylko,ze jak idzi,ze dzieciaczek nie jest tylko od mazi,ale tez w znacznym stopniu od krwi, to wezmie i go wymyje, bo przeciez krew to pozywka dla bakterii...

Hej, ja sie dopisałam do Was na począku ale nie miałam czasu pisać ale podczytuje Was. Ja w sumie na koncówce i czekam choć zostało mi jeszcze 1.5 tygodnia:) w czwartek mam wizyte u ginekologa. Dp tej pory cały czas zajęta byłam i zła jestem na siebie ze mialam tyle planów dla małej zrobić a nie zdazylam prawie nic bo ciągle robiłam kartki i zaproszenia - bo tym sie zajmuje w wolnych chwilach. Teraz oddaje ostatnie zamówienie i robie przerwe na ok miesiąc.:) Ja rodze w Wejherowie i tak się zastanawiam nad tymi kapielami czyli wogóle nie kąpią maluszków, nie mam pakować plynow i reszty do kąpieli. Młodego 4,5 roku temu to kąpali ale widac sie pozmienialo.

Lisica, pediatre wybiera się po urodzeniu dziecka.

Fajnie czytać pozytywne opinie o Redlowie. ;)

to super, że się udało :)

Mialam krwawiace brodawki ktore musialy sie zagoic,jesli mleko leci z krwia to nic nie pomoze tylko wietrzenie i smarowanie,zaden laktator kapturki tu nie pomogly,sama poprosilam o mm,a co do pomocy to polozne same przychodzily i pytaly czy pomoc w karmieniu piersia,brodawki sie zagoily i mm juz niepotrzebne.

to super jeżeli tak fajnie jest w redłowie

podały mleko zamiast pomóc? ...smutne. Wiadomo, że nie każda mama chce karmić. Nie potępiam mam tylko dziwi mnie postawa położnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Redłowie.Lewatywe proponuja,nie musisz miec swojej.Warunki na porodowce super,polozne mega mile,nacieta zostalam polozna nie pytala ale dobrze kobita zrobila bo szybciutko ponoc po tym glowka wyszla,bylam chwile napatologii w miedzy czasie bo akcja stanela to mimo ze bylo juz po posilku specjalnie dla mnie przywieziono obiad.Po narodzinach chwile dziecko bylo ze mna na czas rodzenia lozyska i szycia dziecko wzieto na wazenie.Na poloznictwie,pomlozne pomocne mozesz do nich podejsc z kazdym pytaniem,nie wysmieja,nie denerwowaly sie,co do karmienia to mi popekaly brodawki poszlam i daly mi mleko modyfikowane w buteleczce dla dziecka i tak co 3 h chodzilam po to mleczko.Po 2 pelnych dobach do domku.Jedyny minus to lazienki jest tylko jedna na poloznictwie,ale jakis problemow nie bylo zeby trafic nawolna.Dla dziecka pampersy chusteczki kremik ubranka musisz miec.Nie rozumiem czemu takie opinie sa o tym szpitalu,ja jestem BARDZO zadowolona

tak naprawdę nie używałam żadnych swoich kosmetyków podczas tych 3 dni pobytu, szpital dał krem do pupki ziajki i do kapieli też mieli swoje. Nic więcej nie potrzeba

Dzieki Nuska za informacje:)

Podbijam pytanko o pediatrę i szczepienia? :)

Ps. Mam jeszcze pytanko odnośnie kosmetyków dla Maluszka, potrzebnych w szpitalu , co zapewnia szpital, a co trzeba wziąć ze sobą ?

w szpitalu musisz powiedzieć do której przychodni będziesz zapisywać dziecko by mogli tam przesłać kartę szczepień, potem po narodzinach wybierasz w tej przychodni zadeklarowanej pediatrę- pierwsza wizyta jest be szczepień, wiec możesz pogadać z pediatrą o szczepieniach bo są one dopiero po skończonym 6 tyg a wizyta z reguły jest zaraz po szpitalu.

Tak,ja tez jestem w stanie zrozumiec nie kapanie w tej pierwszej dobie po narodzinach. A ponoc od poczatku tego roku weszly nowe zasady w Wejherowie i nie kapia juz dzieci...

Dziewczyny,a jak to jest z pediatra? Wybiera sie go po narodzinach dziecka? Jesli chodzi o szczepienia, to mozna z nim porozmawiac na pierwszej wizycie,czy juz trzeba byc zdecydowanym?

Mój syn w Wejherowie był kapany dzień po cesarce. Wyszliśmy w drugiej dobie do domu i następnego dnia był już kapany w domu.

O ile rozumiem nie kapanie dziecka w pierwszej dobie po porodzie o tyle czekanie z tym dłużej Niż 2-3 dni juz nie. ;)

Mój syn dodatkowo ileś czasu spędził w zielonych wodach plodowych, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie by nie był wykapany... Wątpię by było to zdrowe ;)

słyszłam, że w wielu szpitalach kąpią tylko jeśli o to poprosisz. Dzieciaczka ponoć lepiej zostawić tak i wykapać w domu, żeby skóra niepotrzebnie nie łapała szpitalnych bakterii.
Pamiętam, że nam położna mówiła, że nawet jak przyjdziemy ze szpitala i nie czujemy się na siłach to można dziecka nie kąpać 2-3dni i nic mu się nie stanie :) trochę dziwna wizja ale może prawdziwa :)

Dziewczyny, jakby którejś z Was lekarz zapisał lek Macmiror to ja mam opakowanie bez jednej globulki, czyli o ile dobrze pamiętam 7 szt. Kupione w tamtym tygodniu, ale dostałam uczulenia. (Swoją drogą - okropieństwo,to co przeszłam).

Panama- ja też będę rodziła w redlowie. Napisz prosze, jak wygląda obecnie opieka i warunki? Co z lewatywa- jest czy trzeba mieć swoją?

No tak, nIe mowie,zeby kapac Malyszka od razu po porodzie:) ale w drugiej dobie zycia myslalam,ze tak... a w Wejherowie ponoc wlasnie w ogole nie kapia.

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...