Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Madzik, współczuję Ci takiego leżenia. A w którym szpitalu tak podchodzą do pacjenta? Mam nadzieję, że maksymalnie jutro będziesz już że swoim malenstwem!

A ja od czwartku leze na patologii. Termin minal 10 maja.. i nic sie nie dzieje. Pojechalam na IP bo mala sie nie za bardzo ruszala i ktg wyszlo niepokojace wiec mnie zatrzymali.. po przyjezdzie 5 godzin lezalam pod Ktg na porodowce. Robili mi test oksydocyna, zeby zobaczyc jak dziecko reaguje i wywolac ewentualne skurcze i sprowokowac porod... ale oprocz tego ze serduszko zaczelo lepiej bic to skurczy nie bylo.. na nastepny dzien dostalam zel dopochwowo na rozkurczenie szyjki.. ale nic to nie dalo. Rozwarcia brak, szyjka zamknieta... w nocy wystapily silne skurcze i bole krzyzowe co ok 6-10 minut po czym stopniowo zaczely zanikac... i tak sobie leze i czekam, a nie dzieje sie nic.. lekarze nic nie robia bo przeciez jest weekend.. zycze wszystkim przyszlym mamusiom rozwiazania w terminie bo to czekanie jest okropne..

Amelia dzięki za informacje o IP :)

sprawdzilam na badaniu prenatalnym termin z OM mam 21.06, termin z usg 13.06 . Moj ginekolog mowil ze on sie trzyma tego terminu z usg prenatalnego.
Brzuszek juz mi troche opadl , uslyszalam to od 4 osob.
Ginekologowi na sprzecie z wymiarow dziecka ze od jutra zamiast 36 tydzien bedzie 37.

mama87- ja miałam wizytę teraz 7 maja i kolejna dopiero w dniu terminu tj 1.czerwca...
chociaż wolałabym jeszcze np w poniedziałek do niego iśc, no, ale skoro on nie widzi wskazań...

co 2 tygodnie wyłacznie dlatego aby odrzucić jugr i małogłowie

Ja od paru dobrych dni tez coś nie mam problemu z wypróżnianiem, cały czas męczyły mnie zaparcia a teraz na odwrót cieszę się wole to niż zaparcia.
Jeśli chodzi o termin mi ostatnio na usg wyszedł termin 13.06 a z pierwszego usg 11.06 z miesiączki 7.06 ale ja miałam później owulację. Potem na następnych usg na zmianę raz 7,8,11 ale z przewagą 11.06.
Mała i tak wyjdzie jak będzie chciała :)

Dziewczyny a jak często macie teraz wizyty ??
Ja co dwa tygodnie z ktg, ostatnia wizyta 5.06 a co potem to pewnie się dowiem

u mnie tak samo poprzedni lekarz mówiłze z om a jak poszłam do matkowskiego to odrazu poprosił usg zn opis z jak najwcześniejszego usg
wiec mój termin moze sie przesunąć o kilka dni

Prawda jest taka, że aparat usg oblicza teraz terminy porodu na podstawie wielkości naszych pociech. Jednak każde z nich rośnie sobie indywidualnie we własnym tempie. Niektóre dzieci rodzą się z wagą 2,5 kg. niektóre ponad 4 kg. Czy te co mają 2,5 kg rodzą się w 50 tc, żeby dogonić wyższą wagę?:D a w drugą stronę- te duże, takie jak mój synuś- czy rodzą się zawsze 4 tygodnie szybciej?:) nie można zmieniać terminu porodu w trakcie ciąży, to trochę tak jakby zaginać czasoprzestrzeń :D:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam takie same wiadomości od lekarza jak Agata88 - termin porodu to termin z OM, dodatkowo ważne jest USG to sprzed 10tc (w moim przypadku to było bodajże w 8 tc i wtedy termin porodu miałam na 7 dni później czyli na 27 czerwca) :) Mój lekarz mówi, że teraz te terminy z USG nie są tak wiarygodne jak te z początku ciązy więc nimi nie sugerujemy się.

Ja termin z OM mam na 25 czerwca, z ostatniego usg na 10 czerwca. Jednak lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży nie można sie sugerować terminem z usg, termin z OM jest najbardziej wiarygodny, a także te pierwsze usg przed 10 tc. Miałam z 8 tc termin na 23 czerwca. Pierwsze slysze,zeby lekarz przesuwał termin... z tego by wynikało, że ja też już bym była w 37tc i mogłabym wstać z łóżka... ale niestety tak nie jest :)

Upławy też mam zwiększone, przezroczyste praktycznie... I biegunki miewam również, jako, że grozi mi poród przedwczesny od razu wkręcam sobie właśnie, że organizm się oczyszcza i to lada moment ;)

ja wczoraj w toalecie bylam chyba z 4 razy, nie wiem czy to kwestia wypicia mielonego lnu czy co...
Uplawy mi sie bardzo zwiekszyly raz przezroczyste raz zoltawe..szok.
Czy ktoras z Was miala przesuniecie tygodni?? do przodu??
Szyjka narazie nie zapowiada porodu chyba...bo ma 3,28 cm.

No mam nadzieję, że poród dopiero za 5 tygodni. Ale jak powiedziałam lekarzowi, że od kilku dni mam biegunkę albo raczej mocno rozluźniony stolec to stwierdził, że na tym etapie ciąży to bardzo dobrze bo organizm się oczyszcza z tego co niepotrzebne. Póki nie jest to powiązane z mocnymi skurczami jelit to nie jest to typowa biegunka przed samym porodem. W sumie wolę tą opcję aniżeli zaparcia.

juz sie oczyszcza ? czyzby niedługo poród ?

kasztanova - jeśli chodzi o Wojewódzki to najlepiej nie jechać tam między 6 a 10 bo wtedy są przyjmowane osoby na zabiegi/operacje umówione i zazwyczaj jest masa ludzi, zamieszanie i ogólnie masakra. Oczywiście, zalezy od dnia ale mój lekarz który tam pracuje mówi, żeby w tych godzinach starać się omijać IP. Ja bym za pewne pojechała popołudniu, albo ok 4-5 rano. W weekendy jest zazwyczaj spokojniej, więc może własnie wtedy zajmują się takimi "rzeczami" jak wywoływanie? ;)

moni - może masz mdłości ze względu na to, że córeczka gdzieś uciska? Ja mdłości nie mam, ale biegunki też mnie męczą. Widać organizm zaczyna powoli się szykować i oczyszczać.

Chyba pora torbę pakować... Ale jakoś zabieram się za to z ogromnymi oporami...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moje mdłosci wróciły w 3 trymestrze ale teraz gdy biore zelazo mdlosci sie nasiliły

czesc dziewczyny! Ja wczoraj też byłam u mojej ginekolog, powiedziała, że wszystko w porządku, córeczka waży 3 kg, to mój 36 tydzień. Tylko męczą mnie mdłości i biegunka, bardzo mnie to dziwi, że tak pod koniec ciąży mam mdłości. poza tym staram się skupić na przygotowaniach na przyjście dziecka i pilnuję starszej córeczki w domu. pozdrowionka!

chyba na kazda ip najlepiej z rana pózniej to duzo ludzi

Wczoraj bylam u ginekologa i moj Synek wazy 3 kg.
Tydzien ciazy z 36 od jutra, przesunol sie na 37.
Takze od jutra zaczynamy 37 tydzien, i jak to lekarz powiedzial mozna juz rodzic;)
Maly lezy glowka w dol, ale nie jest jeszcze w kanale rodnym.
Szyjka jest miekka ale ma 3,28 takze ok.
Teraz wizyty mam co tydzien juz ze wzgledu tez na proby watrobowe.
Wczoraj zazartowalam, ze moze urodze 1 czerwca;)

basiekk, ciekawe czy w niedzielę będą chcieli robić sobie dodatkową robotę i wywoływać. Ja w poniedziałek też jadę do wojewódzkiego o ile nic się nie zmieni. Możliwe, że gdzieś się miniemy :)
O której najlepiej jechać na izbę przyjęć żeby nie było tłumu? :)

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...