Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

mam nadzieję że jutro dostanę jakiś antybiotyk i mi przejdzie zostało mi ok 1,5 miesiąca do porodu

@Agawera, masz grzybicę i prawdopodobnie jakieś zakażenie dróg moczowych. Lekarz pewnie powie Ci coś więcej i dobierze jakieś leki.

Agawera,
Candida to jakiś grzyb z gatunku drozdzakow. A to lacctobacillus to bakteria. Tego pośrodku w ogóle nie kojarzę . ;)

Mam za sobą kiepską noc... Co chwilę się budziłam, miałam skurcze przepowiadajace, skurcze łydek, ból kręgosłupa. Masakra. Do tego remont strasznie mnie wkurza bo chciałabym juz mieć wszystko gotowe a tu do końca jeszcze daleko... :/

Ktoś tu wcześniej pytał o to, co do nosa dla malucha... Ja miałam przy synku Disne mar - spisywał się super od pierwszego kataru. Podobnie frida. Na co dzień noska nie oczyszczalam bo i położne i pediatra mówiły, że nie oczyszcza się tylko w razie potrzeby, jak coś się dzieje itd.

mój wynik z szyjki ktos sie zna

wyhodowane drobnoustroje
1, lactobacillus., +++
2, staphylococcus, coagulase negative, +
3, candida albicans, +
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny. Długo mnie nie było. My juz w domu od soboty.
Rodziłam na zaspie i nie żałuję. Opieka naprawdę fachowa nadmaluchem i rodzacymi. Dodatkowo porady laktacyjne i mile położne. Naprawde zlego slowa nie można powiedziec. My dopiero dziś się w miarę ogarnelismy. Mały zarejestrowany w przyszlym tyg idziemy nawizytę dopediatry. Ale niestety Małego męczą chyba gazy. Uskuteczniam masaże, leżenie na brzuszku i kontakt skóra skóra ale i tak się bardzo denerwuje. Macie jakieś inne sposoby?

Efik jestem naprawdę zaskoczona obrotem sprawy. M miałam nadzieję że operacja juz dawno przebiegła pomyślnie. Niestety życie jest zaskakujące i mogę jedynie współczuć ze nie możesz jeszcze przytulic Wojtusia.Nie wiem co powiedzieć jedynie pomodle się za jego zdrówko.

Wracam z ćwiczeń, mocz oddany ciekawe jaki wynik będzie, wynik z wykazu odebrany i wyhodowalam coś ale nie wiem co bo pisze po łacinie :( jutro idę na wizytę wiec może czegoś się dowiem i jestem ciekawa ile waży Zosia

To i ja się witam!
pomwczorajszej nospie przeszły mnie ciągnięcia i brzuch się uspokoił. Spalam super i obudziłam się dzisiaj po 9!
Dzisiaj samopoczucie lepsze i humor mi dopisuje, już wyprasowalam sterte ubrań, wstawilam pranie i teraz chwila odpoczynku :)
Nuska - super, że już bez szwów i że Antek ładnie przybiera :)
Dwupak - pomyśl, ile już masz za sobą, teraz musi być tylko lepiej. Ja sobie powtarzam jak mi ciężko, że czym są te kilka tygodni w porownaniu do całej ciąży :)
Miłego dnia!!

Dwupak jeszcze tylko 4 tygodnie damy rade :) Mi się też buzia uśmiecha jak jest ładna pogoda :) no i jeszcze w piątek wizyta, ciekawe jak tam malutka ile waży :)

Jak patrzę na tą pogodę to mam banana na twarzy i humor od razu lepszy! Chciałbym złamać zakaz leżenia i iść na spacer.. Siedzę sobie na balkonie i grzeję się na słoneczku :-) obawiam się tylko że dłonie mi przez to rozgrzanie spuchną, ale nie mogę się powstrzymać.

Nuska ale Ci zazdroszczę, tez chciałbym być juz po.
Dwupak głową do góry, jak pisała Amelia juz tylko 4 tygodnie :-)

Jak śpią - niektórzy już po 1.5h spacerze po lesie :) Pogoda niby fajna, ale jest duszno niestety....

Moje samopoczucie takie sobie. Ciągły brak snu daje mi nieźle popalić :(

Nuska83 - ale masz super :) Już teraz to chyba same przyjemne rzeczy Cię czekają ;) I do tego piękna wiosna i lato przed Wami!

Dwupak - damy radę! U Ciebie już "tylko" 4 tygodnie więc musisz myśleć pozytywnie!! Będzie dobrze :)

Cześć laski :)
skoro pytacie o samopoczucie, to się muszę pożalić, bo znów mam mega doła.. nie wiem co jest... chyba to przez ten wyjazd męża, w dodatku mój starszak zrobił się strasznie nieznośny i mój poziom irytacji sięga zenitu...!

Fasjnie, że wy macie dobre humorki :)

Antek- fan cyca :P hihi rozbawiło mnnie to ;)

Kasztanowa, pociesz się, ze to już na dniach Cię "złapie", ja też bym już chciała, ale u mnie jeszcze 4 tyg...

hej dziewczyny jak Wasze samopoczucia ?
ja byłam wczoraj na zdjęciu szwów i powiem Wam że wielka ulga i można już normalnie funkcjonować bo nic nie ciągnie i nie boli uff.....
Zapisałam też Antka do pediatry i przy okazji zważyłam maluszka i okazało się że w te kilka dni dobił do swojej masy urodzeniowej bo wychodząc ze szpitala miał prawie 400 g na minusie a że jest fanem cyca to ładnie przybiera :)
pozdrawiamy słonecznie :)

pobudka! wszyscy jeszcze śpią :)

ja właśnie wróciłam z ostatniej mam nadzieję morfologi przed porodem.
Wczoraj tak napinał mi się brzuch, że już liczyłam na to, że urodzę. Regularności w tym jednak żadnej nie było żadnej i po kilku godzinach się skończyło. eeeh już się nie mogę doczekać ;)

jak wasze samopoczucia? dzisiaj pięknie na dworze jest! lećmy na spacerki :D

głaskanie brzucha może wywołać skurcze ;)

O co chodzi z tym głaskaniem ?

Nospe możesz śmiało wziąć. I pamiętaj, żeby za dużo brzucha nie głaskać i unikać kąpieli długich w gorącej wodzie i gorących prysznicy! :)

Mnie karuzele troche.... przerażają? :P Także na razie wogóle nie myślę o jej zakupie.

licze ze rodzinka na to wpadnie i kupi karuzele albo cos w tym rodzaju ;)
nospę można brac

Ja mate dostałam, więc nie wybieralam specjalnie. Karuzeli na razie nie mamy, ale to powiedzieliśmy już rodzinie, więc pewnie znajdą się chętni na zakup :)
Mnie dzisiaj łapią skurcze, do tego twardnienie brzucha i ból w kręgosłupie jak na okres. Boję się, żeby Zosia nie chciała za szybko wychodzić...
Co mogę wziąść na takie bóle? Chyba nospa jest ok,co?

my raczej hustawki nie kupujemy na rrazie chce kupic pałak ktory bedzie i do wózka i nosidełka
http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-zabawkami-na-wozek-fotelik-0m-i5316098400.html
lub
http://allegro.pl/tiny-love-princess-luk-na-wozek-fotelik-0m-i5307229165.html
lub coś takiego
http://allegro.pl/tiny-love-rozowy-palak-luk-z-pozytywka-i5285141510.html

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...