Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Dokładnie, jak bąk będzie chciał wyleźć, to wylezie :D

Któraś rodzi przede mną, bo coś u mnie cichoooszaaa :P

Wiecie nie od nas to zależy my możemy sobie tylko pogadać sie okaże jak wyjdzie

dlatego też, aby uniknąć traumy braku mamy, moje dziecko jest uświadamiane że już niedługo może mnie nie być bo będę w szpitalu; w tym celu pomaga mi gromadzić rzeczy które zamierzam zapakować do torby do szpitala, rozmawiamy o tym że dzidzia jest tuż tuż, a ostatnio zakupiłam celowo książkę w tym temacie która "wepchnęła się" w kolejkę do czytania - tak aby zdążyć przed porodem

http://allegro.pl/maciupek-i-malentas-anna-janko-promocja-i5281041462.html

naprawdę polecam tym mamom, które mają już jedną pociechę w domu

mój słucha, śmieje się, komentuje i zadaje pytania

jak za długo w brzuchu siedzi to też nie dobrze - testowałam poprzednio
jedyny plus z przenoszenia do 42TC był taki że nas ominęła żółtaczka - neonatolog powiedziała że już ją przeszedł w brzuchu

Szminka21 - ale Ty miałaś ciążę przenoszoną, czyli powyżej 42tyg, prawda? Ja wiem, że są sytuacje kiedy dziecko nie chce się urodzić i tak samo są sytuacje kiedy rodzą się wcześniaki. Ale nie zmienia to faktu, że najlepiej jak dziecko rodzi się w terminie (38-42 tc), a akcja porodowa zaczyna się sama :) Nie mamy zbyt dużego wpływu na to kiedy przyjdzie nam urodzić. Przynajmniej w większości sytuacji.
Agawera - a czemu myślisz, że miałabyś nie wytrwać? Zosia jest malutka, więc niech sobie spokojnie w brzuszku rośnie i tego się trzymaj! :)

Okaże sie już niedługo na razie mam ochotę wytrwać do 9 czerwca w szkole jest zebranie w szkole dla 1 klas na które wolała bym pójść

Amelia, gdybym w pierwszej ciąży miała czekać na to, aż syn sam zechce wyjść to chyba w ogóle bym nie urodziła ;) To nie do końca tak działa.

Agawera - nie masz wpływu na to kiedy Twoja córcia postanowi się urodzić - powinna zostać w brzuszku tyle ile tego potrzebuje. Więc nie ma co się teraz tym zamartwiać. Będzie co ma być, jak Ciebie zabraknie to na pewno córcia zrozumie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wyobrażam sobie aby mnie zabrakło na zakończeniu roku więc nie wiem czy lepsze bedzie urodzić wcześniej czy najlepiej przenieść

ciezko jest trafic z natura na dobry termin. U nas w przedszkolu pierwsze przedstawienie z okazji dnia mamy jest 27 maja i mam nadzieje że już będzie po i dam rade iść :) ale nic nie wiadomo jak to bedzie... damy rade dziewczyny:)

"Mia, może to nie koniec świata, ale pomysl choćby o tym, jak się poczuje starsze dziecko gdy mamy zabraknie w takiej chwili bo akurat wtedy zacznie się poród albo jeszcze będzie w szpitalu po porodzie. "

Mojej mamy zabrakło na akademii z okazji "rozpoczęcia roku" w przedszkolu - leżała w szpitalu po porodzie. Brakowało jej również na imprezie z okazji dnia matki w podstawówce, której to imprezy byłam jedną z głównych "gwiazd". Były wszystkie mamy, oprócz mojej - była z siostrą w sanatorium. Możecie mi wierzyć lub nie, ale i jako pięciolatek i jako dziewięciolatek ROZUMIAŁAM, dlaczego mama nie może być przy mnie i chociaż wolałam, żeby jednak była, to ani do niej, ani do nowonarodzonej siostry, ani do reszty świata nie miałam o to pretensji. Tak więc dziewczyny głowa do góry, jeśli nie przeniesiecie swoich własnych obaw i stresów na dziecko (a założę się, że stresujecie się bardziej niż ono), to na pewno wam ten ewentualny "zły termin" bez problemu wybaczy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mia, może to nie koniec świata, ale pomysl choćby o tym, jak się poczuje starsze dziecko gdy mamy zabraknie w takiej chwili bo akurat wtedy zacznie się poród albo jeszcze będzie w szpitalu po porodzie.
Medal ma zawsze dwie strony.

Agawera, kiepsko trafiłyśmy z terminem porodu. ;) W zeszłym roku w naszym przedszkolu zerówka miała Zakończenie roku w ostatnim tygodniu w czerwca a w tym jakoś się pospieszyli...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

możesz powiedzieć że zawsze mogło być gorzej
1 września moje starsze dziecię poszło pierwszy raz do szkoły
również 1 września, bedąc razem z moim starszym dzieciem u niego w szkole poszłam do toalety gdzie jak się później okazało straciłam poprzednią ciążę
nie wiem czy ze stresu czy z czego - tłumaczę sobie że tak miało być bo dziecko byłoby za słabe
na szczęście udało się u następnym cyklu, choć z podtrzymywaniem, ale jak widać skutecznym :)

najwyżej wylądujesz na porodówce
to nie koniec świata
:)

a co mam powiedziec termin mam 25 czerwca aweronika konczy rok szkolny 25 czerwca

basiekk, to jest normalne
znaczy nie wiem na ile uznać to za normalne, na pewno rutynowe w szpitalach

mnie wtedy wzięli w końcu łaskawie na patologię w 41TC, podali oxy i nie zadziałało
w zależności od obłożenia patologii, następna oxy jest albo na następny dzień albo - jak mi się udało za dwa dni
nie chciałam dzień po dniu
generalne ze strachu przed drugą oxy (tak to sobie tłumaczę - nie wiem na ile to prawda na ile tak sie złożyło) wieczorem przez drugą oxy zaczęła się cała akcja porodowa
mąż przyjechał wieczorem na odwiedziny niczego nie świadomy "odbębnić" wizytę i tak z zaskoku pojechał ze mną pół korytarza z patologii na porodówkę :)

potem jakaś salowa przenosi rzeczy z patologii na salę docelową poporodową

ja przenosiłam poprzednią z małą do 42 tygodnia i teraz nie chce. Narazie dostałam tabletki na ciśnienie i czekam jaki bedzie efekt jak nie to wieczorem na zaspe mam jechać. Mały już waży 3400 wiec jednak wolała bym tym razem nie przenosić bo jak ktoś się uprze że 5 czerwiec to moj termin +2 tygodnie to urodzę wielkoludka hiii

Witajcie mamuśki
Trzymamy kciuki z Antośkiem za wszystkie przeterminowane mamy :) i życzymy udanego finału.

U nas powoli się wkradają rytuały i rutyna choć dla Tośka doba nie ma jeszcze dnia ani nocy. Zajada mleczko z piersi i męczymy się trochę z gazami, ale jeszcze nie jest tragicznie. Mieliśmy już drugą wizytę położnej i maluszek waży już 4,040 a wróciliśmy ze szpitala z wagą 3400 wiec tyjemy tyjemy :)

Ja mam równy miesiąc do terminu. Chciałbym urodzić najpóźniej do 10 czerwca, bo w połowie miesiąca mój starszak ma zakończenie roku w zerówce (przedstawienie itd) i nie wyobrażam sobie tego by miało mnie na nim nie być. A przenosić ciąży nie chcę - pierwsza przenosilam i dziękuję serdecznie.

dziewczyny ależ wam zazdroszczę, że już czekacie te ostatnie chwile na dzieciaczki :) ja mam 16 dni do terminu a od kilku dni strasznie mi się dłuży...

dziś mąż zrobił mi niespodziankę i zabrał ze sobą do pracy mojego starszaka :) fakt nie na cały dzień, ale do ok 14, więc mam od rana wolne, chodzę po domu i sprzątam oczywiście zamiast się zrelaksować :) dziwnie pusto w domu bez dziecka..

zrobiłam sobie depilację woskiem na nogach i jem drugie śniadanie... hmm nie wiem co ze sobą zrobić :)

A ja czekam na ktg wlasnie w przychodni. Cisnienie wyszlo mi jakies mega wysokie. Zobaczymy co wyjdzie dzisiaj z usg mamy 40 tydzien. Z miesiaczki jeszcze 20 dni... Juz sie boje jak to sie skonczy. Bardzo jestem ciekawa jaki maly wielki i jak tam szyjka.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam