Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-8-t604376,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (9)

ja sobie nie wyobrażam jakbym przetrwała poprzedni pobyt na Klinicznej bez opieki męża
po porodzie byłam w stanie TRAGICZNYM
siedział ze mną od rana do nocy i zajmował się mną i Młodym (jak już go nam oddali)
sama nie byłam w stanie dojść do łazienki nawet

nie miałam przy sobie tabuna gości - tylko męża, raczej nikomu nie przeszkadzał
ale fakt, bywały babeczki co do których po 8 osób na raz potrafiło przyjść i wtedy ani cicho ani komfortowo nie było
choć ja mało na to zwracałam uwagę - raczej dogorywałam niż się rozglądałam za innymi

bardzo żałuję że teraz będę musiała być sama, wolałabym jednak mieć ten komfort że jakby tfu tfu odpukać pomoc mi była potrzebna to jest tuż obok mnie a nie na końcu korytarza w małym dusznym pokoiku na 5 minut
dlatego też mam nadzieję że tym razem wszystko się uda bez większych komplikacji

Przy pierwszym porodzie bylam w szpitalu az 11 dni, prY drugim na Klinicznej jedynie 2 dni, ale bylam tak zszyta, ze cieKo mu bylo wstawac i pomoc meza byla nieoceniona. Pomagal np. Przewijac. Nie zapraszalam tabunu gosci, jedynie meza. Tak samo dziewczyna z sali. Gadalismy sobie w czworke i jakos minal nam ten czas :))) a polozne od razu lepiej traktuja pacjentke, jak widza, ze maz obok. Nie pozwalaja sibie np. Na zlosliwosci :)

Tak, wojewodzki sprEd 6 lat wspominam wciaz traumatycznie. Najgorsze byly polozne i glowna pediatra. Poza tym prZebili mi zyle, lezalam z 40 st. Goraczka, nie moglam ruszac reka i nawet podniesc Malego. Pomoc ze str. Poloznych - zadna. Zakaz odwiedzania jest absurdalny, w calej Polsce otwiera sie oddzialy, a nie zamyka. Jezeli ktos pisze, ze chce wietrzyc rane... Hmmm... To ostatnia rzecz, na ktora chcialabym patrZec. Obrzydzenie by mnie wzielo. A ci do meza i komfortu drugiej pacjentki - kazda ma prawo do wlasnej jednej bliskiej psoby u boku! A maz siedzi przy mnie i patrzy na mnie, a nie tozglada soe, jak druga kobieta karmi...gdansk mocno odstaje od polskich szpitali niestety... Mam nadz. Ze uda mi sie pojedyncza sale zdobyc. Chcialabym by 3 porod byl komfortowy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z jednej strony głupi zakaz, z drugiej strony jest się tam na tyle krótko zazwyczaj ze bez przesady. A myśle, że przeszkadzałyby mi osoby odwiedzające inne dziewczyny z sali więc dla mnie to jest akurat plus :) A o co chodzi z tymi położnymi?

Natka, te "podskakujące położne" z wojewódzkiego to z autopsji znasz? na czym polega podskakiwanie?
wiadomo, że fajnie z mężem ale nie bez powodu zakaz jest.

Hej, mam termin za 2 tyg. I chcialabym rodzic na Klinicznej, czy ktoras z tych, co juz tam rodzily w ostatnich miesiacach, moglaby napisac, jak wygladaja odwiedziny? Nadal jest ten glupi zakaZ? Rodzilam tam w 2013 roku, wtedy bylo fajnie, a i maz mogl byc przy mnie, co sprawialo, ze atmosfera byla domowa, ja czulam sie bezpiecznie, a zadna polozna nie podskakiwala (jak ma to msc. Np. W wojewodzkim). Bede wdzieczna za opinie o klinicznej z ostatnich tygodni... Pozdrawiam

Madzik, ja również dziś zaczęłam 41tc i zazdroszczę tym rozpakowanym.
takie czekanie jest bez sensu!
Zaliczyłam już dzisiaj 2 spacery, zaraz idę piec ciasto z rabarbarem. Na mycie podłóg na kolanach chyba nie miałabym aż tyle siły, chyba brzuchem po podłodze bym jeździła :)

agawera - a co oznacza katykardia?

Mi lekarz nic nie mówił o KTG więc się nie wybieram, przynajmniej na razie :)

Jak tak Was czytam to zazdroszcze tego hasania po domach i sprzątania:) Ja wczoraj miałam kolejną wizytę kontrolną, ktg wykazało skurcze co 10 minut... Szyjka na bokach miękka, ale wydłuzyła sie 2 mm:D Rozwarcie wewnętrzne bez zmian :) Także jest ch...ale stabilnie :D
Przede mną jeszcze 3 tygodnie leżenia. Nie mogę patrzeć na bałagan w domu, mąż porządków nie ogarnia:P Ciuszki wyprane, wyprasowane, ale torby niespakowane. Lekarz mówi, że nie donoszę...Ale ja mu pokażę:) Jak za tydzień po wizycie będzie stabilnie to spakuję torby:) Póki co, piszę mgr... :)i leżę za te wszystkie, które nie mogą:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam wszystkie Mamusie. U mnie juz po terminie.. Od 38 tyg w pełni zwarta i gotowa, a tu 41 tydzień leci, a na nic sie nie zapowiada.. Jak do niedzieli nie ruszy mam sie zgłosic na wywo,łanie, ale wolałabym tego uniknac, wiec staramy sie nakłonic mała do wyjscia wszelkiemi metodami..ale chyba jest niewzruszona na te próby :) Szczerze mowiac, ostatnie 4 tygodnie są dla mnie dłuższe niż cała ciąza :) Zycze cierpliwosci, szczególnie tym mamusiom tuż, tuż... :)

na ktg pójde w 35 nie zaleznie czy lekarz zaleci czy nie ze wzgledu ze miałam ok 30 tc wykryta katykardie płodu a 1 dziecko urodziło sie przez cc bonie było tętna na ktg

Coś mi ucięło :D ... jeszcze

Ja byłam wczoraj pierwszy raz na KTG, bo mi Dr. zlecił (spanikowałam troszkę, bo dużo się u mnie działo ostatnio i poleciałam na wizytę w biegu i KTG było pewnie dla mojego spokoju). Wyszło wsio oki, mogę rodzić :)

Co do aktywności, codziennie łażę na spacery 2x/dziennie nad morze + wchodzę po 2 schodki naraz zamiast windy :) w domu codziennie sprzątanie i mycie podłóg na kolanach, itp :)

Mamaleone - dzięki za nazwisko, ale jak zadzownilam do swissmedu, kobieta powiedziała, że może zaproponować tylko innego lekarza bo do tej są za duże kolejki...
Umówiłam się na poniedziałek do Piaskulaka - ponoć też jest bardzo dobry.

Mia - ja idę na ktg, bo w przyszłym tygodniu mam wizytę u giną i wspominał że będzie umawial mnie na ktg właśnie, a u niego mam płatne poza wizytą. W sr mam bezpłatne, więc dlatego ustalilam z nim, że idę tam gdzie bezpłatnie i z wynikiem do niego :)

ze spraw domowych ja dzisiaj szaleję w łazience :D
jak sił starczy to wieczorem kwiaty do ogarnięcia

a na czwartek zostawiam ogarnięcie ubranek, pranie no i pakowanie

chodzicie na KTG bo lekarz Wam zalecił ?

nie chodziłam w poprzedniej ciąży, teraz też nie - raz tylko po kraksie samochodowej z potem to już jak na patologii leżałam, tak pomiędzy to nie

ja w piątek byłam ostatni dzień w pracy i baaaaardzo się cieszę
w końcu w domu
o tyle o ile - starszaka do szkoły zaprowadzić, zrobić obiad, starszaka odebrać, wyspacerować, siostrę nawiedzić, starszaka wykąpać, nakarmić i położyć spać
mąż wyjechany
chata na mej głowie
dzisiaj przesadziłam kwiatka - w końcu ! - do którego doniczkę kupiłam 1,5 tygodnia temu; wcześniej jakoś nie było ku temu okazji

torba niespakowana, rzeczy po starszym jeszcze w pudłach w piwnicy stoją

naprawdę żyję nadzieją że ten mały potwór wewnątrz to rozumie i jeszcze chwilę posiedzi
nastawiona na koniec maja jestem
i nie wiem jak ogarnę wcześniej

jak będę musiała to zacisnę żeby i ogarnę, ale wolałabym o 2 w nocy młodego z wyra nie wyrzucać do auta i nie zawozić do siostry a sama na porodówkę

ktos pytał o ktg w sr mama i ja wiec do 35tc 35zł powyzej 35 tc bezpłatnie

A ja na nic czasu nie mam.... Ani na sprzątanie ani na szykowanie się do porodu. Cały czas w biegu, coś do załatwienia, jeszcze w sumie pracy nie skończyłam, ale na szczęście większość jestem w stanie z domu zrobić. Marzy mi się, żeby sobie kilka dni poleniuchować w domu, ale chyba nie będzie nam to dane!
Ja jestem po wizycie, mały na reszcie ułożony główką do dołu :) Mały waży 2.6 kg. Wszystko wygląda dobrze, przepływy ok, szyjka zamknięta i nie skraca się, pobrany został wymaz z pochwy.

Efik - super wiadomości nam przekazujesz. Mam nadzieję, że teraz już z dnia na dzień będzie lepiej!! Czekamy na kolejne wieści :)

Szminka - 3maj się z tym remontem!

Justicia85 - no no, teraz musisz nadrobić po tym wylegiwaniu się ;) Ja sobie cały czas powtarzam, że im więcej się ruszam tym potem będzie łatwiej wrócić do formy (no i może łatwiej urodzić?).

Ja do endokrynolog chodzę do swissmedu do dr Grędy-Gregorkiewicz, przyjmuje w poniedziałki, złota kobieta, bardzo sympatyczna i fachowa. Ja bardzo polecam

No to u mnie chyba spokojniej :)
Chociaż wczpraj mylam okna w salonie, potem gimnastyka - lekarz po skończonym 37 t.c. zezwolił, a nawet wskazał ruch. No i po tym wszystkim miałam nadal mnóstwo energii :)
Ja spakowalam trobe dla małej, w której w osobny zamykany woreczek (z Ikei) popakowalam osobno kazdy zestaw (body+pajac, czapeczka)- pierwszy nawet z pieluszka. Każdy worek podpisalam też, żeby spanikowany mąż, albo położna wiedzieli co gdzie jest :)

Dzisiaj jestem po wizycie u rodzinnego - muszę pilnie umawiać się do enokrynologa - już się kiedyś pytałam, ale możecie przypomnieć jakieś nazwiska? Nastawiam się oczywiście na wizytę prywatna, ale chciałabym jeszcze przed porodem na konsultacje się udać.

No i w planach mam jeszcze dzisiaj ktg, zobaczymy co tam wyjdzie.
A jutro laboratoriumi fryzjer + pewnie kolejne okna do mycia ;)

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...