Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Rozpakowane:
Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna
Sylwa 01.05.0216 Nikodem 3560g 56 cm, SN Wojewódzki
Aga_Kr 04.05.2016 Agata 3600g 53 cm, Zaspa
Mała mi 04.05.2016 córeczka 3280g 53 cm, CC Kliniczna
Mięta. 09.05.2016 córeczka, 3620g 53 cm, SN Kliniczna
Chmurka 17.05.2016 Szymon, 3460g, 57 cm, SN Zaspa
Pietrucha 18.05.2016 synek, 3980g 59 cm, SN Zaspa
Paulina_kn 19.05.2016 Kubuś, 3150g, 51 cm SN, Zaspa
Weronikaz 20.05.2016 Michał, 3150g 54 cm, SN Redłowo
Queen 20.05.2016 Tomasz, 2940g 55 cm, Wojewódzki
Karoluś 26.05.2016 Zuzia, 3250g i 54 cm, CC, Redłowo
Dysia 26.05.2016 Zuzia, 3530g, 56 cm, SN, Kliniczna
Ajot 26.05.2016, Kaja, 3430 g, i 53 cm, SN, Zaspa
Aga M. 28.05.2016, Julia, 3450g, 56 cm, SN, Redłowo

Zapatrzona 02.06.2016 Piotruś, 3860g 58 cm, SN, Wejherowo
AMO 03.06.2016 Renatka, 3900g, 61 cm, SN, Wojewódzki
KasiaQ 6.06.06.2016, Staś,3500g i 53 cm, SN, Redłowo
Groszkowa11 11.06.2016 Franek, 3460g, 51cm, CC, Zaspa
bosa1 16.06.2016 Martynka, 2750g, 52cm, CC, Zaspa
Michalowa 20.06.2016 Piotruś, 3380g, 54cm, SN, Redłowo
Sierpniowa 20.06.2016 synek, 3350, 55 cm, SN, Kliniczna

Nadal w Dwupaku !!! :)

Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Jusia 26.06.2016 Jakub, Zaspa
Buba 30.06.2016 Wojewódzki

Zakładam nowy wątek, standardowo ciężko już na telefonie przewijać ;)

Link do starego wątku w razie czego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=677180&c=1&k=16#post11761711
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

no Kobitki jeszcze kilku nas brakuje i grupa moze sie tam przenosić:)

Adelajla a myslalas by nosic malenstwo w chuscie zamiast na rekach? Kręgosłup mialby inne obciazenie no i rece mialabys wolne. Mnie wysiadaja kolana... A to mnie martwi, bo po pierwszej ciezy skonczylo sie uciazliwym leczeniem. Jak bede miala powtórkę z rozrywki to sie chyba pochlastam...
AMO! Rozwalilas mnie na łopatki tym tekstem z granatami!!! Oplułam sie przez Ciebie kawą!!!

Adelajla mnie bolał przy córce kręgosłup bardzo długo. Po pól roku zaczelam chodzić na siłownię na trening na ergometrze wioślarskim. Po dwóch tygodniach ból kręgosłup zniknął. Także mysle że kluczem do sukcesu jest aktywność fizyczna. Teraz też boli mnie kręgosłup, od sierpnia mam zamiar wziąć się za siebie i zacząć ćwiczyć (jak tylko będę miała na to siły).
A mój mały głodomór waży już 3800, przybrał 400g od wyjścia ze szpitala.

Jeja, ja też Was dziewczyny podziwiam! Mąż siedzi cały dzień ze mną w domu, a oboje wyglądamy jak zombie i chodzimy jak na rzesach. Nie wyobrażam sobie, żebym miała zajmowac się w tym czasie jeszcze jednym maluchem.
Już nie mówiąc o tym, że mój kręgosłup nie wytrzymuje tego ciągłego noszenia, w ciąży prawie w ogóle mnie nie bolał. .. macie jakieś sposoby na walkę z tym ? :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny mam problem. Maly od wczoraj jakby kaszle. Nie wiem cxy sobie oczyszcza drogi oddechowe czy cos się dzieje. Wasze maluchy tez pokasluja? Jak do jutra tak będzie podejde do pediatry

Pietrucha u nas tez był cyrk z czapka ale teraz jakby lepiej - u Franka ważne żeby czapkę ubrać przed samym wyjściem jak juz leży w wózku i wtedy jakoś to przyjmuje. Jeszcze z zawiązaniem kokardki różnie bywa no ale to kwestia mojej wprawy ;)
Mamusie "butelkowe" a jak karmicie swoje dzieciaczki? Bo u nas jest problem z tą prawidłową postawa - niby trzeba tak bardziej na siedzaco to dziecko trzymać i nogi zgiete ale wtedy u nas bunt. Najchętniej je na leżąco - wtedy go przechylam pod kątem albo tak jak go karmiłam spod pachy...

Ja również podziwiam te z was które mają jeszcze starszaki w domu. Mój maluch potrafi poleżeć chwilkę bez płaczu np. patrząc na karuzele nad łóżeczkiem, ale najlepiej to siedzieć przy nim i do niego gadać bo sam ze sobą to się nudzi :P u nas jest cyrk przy wychodzeniu na dwór- żadnej czapki nie da sobie nałożyć, ryk jakby mu wlłosy wyrywały, nawet te za duże.
Chciałabym żeby to nasze karmienie jakoś normalnie wyglądało, bo ten nutramigen to bardziej wpychany na siłę, dobrze że jeszcze troche dokarmiam piersią bo chyba w ogóle przestałby przybierać na wadze :(

juz zmieniłam. można ją wyszukać

mamy majowo-czerwcowe 2016

Mamusie majowo-czerwcowe 2016? Nie ma :/

moge ja zrobic jako zamknietą na chwile. troche nas juz tam jest.

ja miałam niedoczynnosc tylko w ciazy, wiec po porodzie o polowe z 75 mg, za kilka tygodni bede robic badania sobie i Małej.

Starsze dziecko mi sie cofa, wczoraj oswiadczyla, ze ona spi w gondoli, troche zmiekla jak powiedzialam, ze w takim razie Jula bierze jej lozeczko a bedzie jezdzic w sacerówce, to zwatpiła.

ogolnie całuje i głaszcze Młodą, ale potrafi owiedziec "odłoz ją" jak chce zebym sie nia zajela. 8-12 chodzi do zlobka, za rada kolezanki,, która pracuje w przedszkolu dalismy ja w marcu, zeby sie przywyczaila i nie czula odrzucona, ze po porodzie idzie w odstawke, tam ma swoje kolezanki, pobawi sie, zje i do domu. lace zabaw stram sie ogarniac, jak wracamy ze złobka, lubi tez rzesiadywac na balkonie, chodzimy na działkę bo mamy ją niedaleko- dostała piskownice, domek i zjezdzalnie, a gondole stawiam w najdalszym kącie dzialki i ide lepic baby. w domu tez mam tak czasami, z jedna sie drze ze jesc a druga w tym czasie kue alb natychmiast musi zjesc lody, osiwiec czasem mozna:), ale mam nadzieje, ze jeszcze troche, jak Jula zacznie lecez na brzuchu, bimbac na macie, beda wieksze interakcje, teraz jak starsza cs robi i jets faje,to rzychodze z małą i mowie, ze ogladamy i chwalimy.

Ps jesli grupa na fb jest takna to jej nie znadziemy ;)

Moj starszak pojechal do babci bo powiedZial ze tam jest ciekawiej.z jedej strony lepiej bo my mamy czas ogarnac sie z mlodym a z drugiej zabolalo mnie i taka cisza w domu :(
Syn jest starszy i rozumie ze musze nakarmic itp ale widze ze mu przykro ze tak malo czasu mamy dla siebie.

Lejn nutramigen to nie jest mleko modyfikowane tylko specjalna mieszanka dla dzieci na nietolerancje laktozy.dziwne ze pediatra tego nie wie :/ dlatego mala glodna byla pewnie.
Co do 4 tygodniowych maluchow to mozna podejrzewac skok rozwojowy.my to przechodzilismy,za pare dni przejdzie :)

Ja Was również podziwiam, człowiek z jednym się nie moze ogarnąć a co dopiero z dwójka lub trójka :)
Co do niedoczynności Tarczycy, euthyroxu i karmienia to też słyszałam od położnej laktacyjnej, ze zbyt duże zmniejszenie leku po ciąży hamuje laktacje. Nie powinno się zejść z dawki więcej niż 10%. Pytałam później o to i ginekologa i pediatre ale każdy zrobił wielkie oczy i mówili, że nie Słyszeli o tym więc nie wiem ile w tym prawdy :)
Dysia, ja tu nie mogę prywatnej wiadomości wysłać ale wyślę Ci maila, dobrze?

Dziewczyny. Co do starszego rodzeństwa przy młodszym. U nas są niecałe 3 lata różnicy. Wiem o czym piszecie. Człowiek sam w domu. Młodsza wyje. Starsza chce się bawić. I weź tu człowieku coś zrób... Ogarniam najpierw wycie, które trwa i trwa... Robi się nerwowo... Starsza tez piszczy, skacze... I wymyśla, jak by tu wrócić do bycia jedynaczka. Zazwyczaj pomaga hasło SIKU. Potrafi w ciągu godziny 40x mówić, że chce siku. 20x zrobi. 20x nie... Ale co wyciągnie do klopa na krótkie pobycie razem, to jej. Ale jest i inny sposób - nic nie mówić i lac tam gdzie stoi. Na placu zabaw, na kanapie, na łóżku... Czasem kupa dochodzi ;-)
Prócz tego - zaczyna o wszystko płakać. Co zle- ryk. Czasem z nią gorzej jak z Mala. Przez to, że wiele osób się nią zajmowało jak byłam w ciazy- babcie, sąsiadka, a wcześniej tylko ja i zasady jasne były... To się nam rozpuscila okrutnie.
No i ja jako matka, jak to zrobić, żeby trzymać Młodsza na rękach i bawić się ze Starszą. Ciężko... Kradne chwile, kiedy Młodsza śpi. I jak wtedy goście przychodzą, a jest ich sporo - najchętniej bym strzelala w drzwiach... Ale co zrobić? Granaty na rynku drogie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas ze starszą córką wydaje się, że nie ma jeszcze problemów. Ale to chyba tylko dlatego że jest w domu mąż i zajmuje się nią w większości. Często jeździmy tez na wies do dziadków, a tam lata caly dzień na dworze i jest szczęśliwa. Myślę że schody zaczną się w piątek, jak mąż pójdzie do pracy... Mała potrafi być mega kapryśna i wpadać w histerie bez powodu. Nie wiem czy to but dwulatka czy reakcja na pojawienie się brata.
U nas ze spaniem w dzień bywa różnie. Z rana zazwyczaj nie chce spać i ciągle jęczy, jedynie piers go uspokaja. W wózku na dworze śpi rewelacyjnie, wiec to już coś. Wieczorem znowu nie śpi i marudzi...

Tajemniczy znawco niedoczynnosci ;) ja wrocilam do dawki Euthyroxu sprzed ciazy, niedoczynnosc mam od lat. Ale jakos mlekonplynie. Wiec mysle, ze grunt to dobry lekarz prowadzacy. Nie nalezy leczyc sie i dawkowac leki samemu!
Chmurka ja mam tez czesto wielkie wyrzuty sumienia co do starszaka. Jas chce sie przytulac, pobawic czy cokolwiek innego, a ja wiecznie karmie albo usypiam Piotrusia. On mimo, ze ma 2,5 roku duzo rozumie i jest bardzo wyrozumialy. Ale jednak i on i ja czujemy brak siebie. Mam nadzieje, ze to sie troche unormije, gdy Piotrus nabierze jakiejs regularnosci w spaniu w dzien. Juz teraz staram sie najlrotsze drzemki Piotrusia wykorzystywac na czas z Jasiem. Ale to sir czesto tez nie udaje, bo jestem obiad czy dom do ogarniecia.... Uczymy sie tego wszyscy ;)

jesli macie niedoczynność tarczycy i brałyście większa dawke euthyroxu/letroxu w ciazy i po porodzie wrocilyscie do mniejszej dawki sprzed ciazy, to to jest powodem problemow z laktacja..nie nalezy zmniejszac dawki po porodzie.

A ja jeszcze ponarzekam, taki mam dzis zły dzień. Mam wyrzuty przez to, że Szymek jest od paru dni płaczący, nieśpiący i w ogóle to nie mam prawie czasu dla starszego, strasznie mnie to boli i jakos tęsknię za wspólnie spędzanym czasem, mały jest przekochany i uwielbiam go ale mam wyrzuty sumienia , że nie ma mnie dla starszego. Nie wiem, jak Wy dziewczyny co macie mniejszą różnicę wieku to wszystko ogarniacie

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...