Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Rozpakowane:
Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna
Sylwa 01.05.0216 Nikodem 3560g 56 cm, SN Wojewódzki
Aga_Kr 04.05.2016 Agata 3600g 53 cm, Zaspa
Mała mi 04.05.2016 córeczka 3280g 53 cm, CC Kliniczna
Mięta. 09.05.2016 córeczka, 3620g 53 cm, SN Kliniczna
Chmurka 17.05.2016 Szymon, 3460g, 57 cm, SN Zaspa
Pietrucha 18.05.2016 synek, 3980g 59 cm, SN Zaspa
Paulina_kn 19.05.2016 Kubuś, 3150g, 51 cm SN, Zaspa
Weronikaz 20.05.2016 Michał, 3150g 54 cm, SN Redłowo
Queen 20.05.2016 Tomasz, 2940g 55 cm, Wojewódzki
Karoluś 26.05.2016 Zuzia, 3250g i 54 cm, CC, Redłowo
Dysia 26.05.2016 Zuzia, 3530g, 56 cm, SN, Kliniczna
Ajot 26.05.2016, Kaja, 3430 g, i 53 cm, SN, Zaspa
Aga M. 28.05.2016, Julia, 3450g, 56 cm, SN, Redłowo

Zapatrzona 02.06.2016 Piotruś, 3860g 58 cm, SN, Wejherowo
AMO 03.06.2016 Renatka, 3900g, 61 cm, SN, Wojewódzki
KasiaQ 6.06.06.2016, Staś,3500g i 53 cm, SN, Redłowo
Groszkowa11 11.06.2016 Franek, 3460g, 51cm, CC, Zaspa
bosa1 16.06.2016 Martynka, 2750g, 52cm, CC, Zaspa
Michalowa 20.06.2016 Piotruś, 3380g, 54cm, SN, Redłowo
Sierpniowa 20.06.2016 synek, 3350, 55 cm, SN, Kliniczna

Nadal w Dwupaku !!! :)

Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Jusia 26.06.2016 Jakub, Zaspa
Buba 30.06.2016 Wojewódzki

Zakładam nowy wątek, standardowo ciężko już na telefonie przewijać ;)

Link do starego wątku w razie czego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=677180&c=1&k=16#post11761711
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Mi na zatory laktator nie pomagał a jeszcze pogarszał sprawę. Ciepły prysznic + mały ssak i tylko a ten sposób się udawało

Ja po zapaleniu piersi nie mogłam się uporać z guzikami i zatorem. Ciepły prysznic i jak najczęściej małego ssaka przystawiaj i powinno pomóc :-) mi zeszły guzy dopiero po około tygodniu.
Aha i delikatnie glaszcz pierś w czasie karmienia. Od zatoru w stronę brodawki. Nie uciskaj i nie masuj boleśnie tylko bo pogorszysz sprawę.

Przystawiaj maluszka jak najczesciej.moze pomoc laktator.

Dziewczyny od soboty mam zator w prawym cycku.nic nie pomaga.ktoras brala moze jakis "cudowny"srodek na to???

Adelajla oby teraz juz wszystko szlo dobrze!
Groszkowa lacze sie z Toba w bolu co do kolek,bo wiem co to za dramat.stosujecie cos???

Adelajla współczuję przeżyć ale dobrze, że masz juz najgorsze za sobą. Dużo zdrowia dla Ciebie i synka. Waga Wow, robi wrażenie :-D

Adelajda gratulacje!
Moje dziecko po 1,5miesiacu ma 5kg (i tak szybko przybral bo wychodzilismy z waga 2770) a tu prosze na dzien dobry taki maluszek :)
Wspolczuje przezyc :( koszmar
Wracaj szybciutko do siebie i cieszcie sie soba :)

Cześć dziewczyny.
W końcu mam chwile, i siłę by cokolwiek napisać. W końcu melduje się rozpakowana :)
Tak więc w poniedziałek tj. 27.06 o 21:22 poprzez cc przyszedł na świat mój "maleńki" synek Filipek, 58 cm i 4570g !! :)
Opowiem Wam, czemu tak długo mnie tu nie było.
Rano ok 5 odeszły mi wody, wiec wybrałam się do szpitala na Zaspie.
Nigdy bym nie pomyślała, że będę miała aż tyle zarzutów, co do tego miejsca.
Np IP mnie zbadali, zrobili ktg, a ze nie było żadnej akcji skurczowej, kazali czekać, bo na porodowce nie było miejsc, jednak do tego czasu postanowili mnie położyć na patologii.
Całe szczęście, leżałam tam tylko do godziny 11 (choć straszyli, że może i do wieczora)
Po przewiezieniu na porodowkę, od godziny 11:00 leżałam podpięta pod ktg, ale że dalej nic się nie działo, podjeli próbę wywołania aplikujac tampon (nie wiem jak fachowo się to nazywa), jednak i to nie przynosiło żadnych efektów, wiec o godzinie 17:00 nareszcie podlaczyli mi kroplowke z oksytocyna.
Czas leciał, a oprócz nasilającego się bólu nic się nie działo. O godzinie 21:00 byłam już tak słaba, że nie miałam siły oddychać, myślałam, że umieram a oni cały czas mówili, że do końca jesacze daleko, (wtedy rozwarcie było na 2 palce, i szyjka zgladzona), zupełnie nie zważając na mój stan.
Malemu nagle zaczęło spadac tętno, kazali mi głęboko oddychać, a ze nie miałam siły, i nic się nie zmieniło, podjeli decyzję o cc. Akcja jak na filmach. Przewiezili mnie na salę operacyjna, i aż 7 razy!!! wkłuwali mi się w kręgosłup próbując zaaplikowac znieczulenie. Horror :( Po tym wszystkim miałam zespół popunkcyjny, sztywnienie karku, co się wiązało z ogromnym bólem. Jedyna ulgę przynosiło leżenie na płasko przez cały czas, nie miałam siły nawet zająć się swoim Skarbem, a mąż nie mógł przebywać ze mną na sali.
Opieka koszmarna!!! Jestem ogromnie rozczarowana. W czwartek, podjeli decyzję, o tym że małego można już wypisać, czekałam tylko na obchod ginekologiczny, żeby stwierdzili co ze mną. Sciemnialam, że czułam się już dobrze,( nje wien jak mozna puscic do domu osobe wygladajaca tak koszmarnie, biała twarz jak bym miała białaczkę, i ogromne brązowe wory pod oczami)- byleby tylko puścili mnie do domu. I choć czułam się koszmarnie, wolałam spędzać ten czas w domu z mężem, niż w tym strasznym miejscu.
Na szczęście już wszystko wróciło do normy :) Teraz poznajemy się z moim Maluchem i poki co mamy sie swietnie. Nie jest łatwo, ale dajemy rade :)
Niestety nie ogarnę juz zaległości na forum, jednak teraz postaram się być już na bieżąco :)
Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze :) Miłego dnia dziewczyny !! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

uzywalam najpierw elektrycznego ale porazka, ciagle musialam mieszac wode, a to za zimna, a to za ciepla. teraz mamy taki i zawsze jest odpowiednia

http://www.ceneo.pl/11684405

Czy któraś z was używa podgrzewacza do butelek? A jeśli tak to jakiej firmy polecacie?

i wersja ekono:)http://allegro.pl/pokrowiec-na-fotelik-maxi-cosi-lato-frotte-i6232178650.html

http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-pokrowiec-frotte-do-pebble_p1461

pokrowiec frotte

Aga a ten letni pokrowiec to z jakiegoś specjalnego materiału? Maluszek się mniej poci? To taka specjalnie dedykowana do Waszego fotelika czy szyta?
U nas póki co wkladka jest koniczna bo tak to by przepadł w tym.foteliku - bo jednak.troche większy jest od tych klasycznych :) I nie widziałam nigdzie dodatkowych pokrowców na niego, wiec może jest z jakiegoś lepszego materiału...
Dzisiaj mieliśmy pierwszy dłuższy atak kolki :( tak mi szkoda tego szkrabka że się tak męczy - każdy baczek kosztuje gi tyle wysiłku...

grupa założona, piszcie wiadomosci prywatne, podam linka.

Bosa załóz fb bez fotek, itd jako bosa i juz.

bosa nam dali wkladke z fotelikiem ,, ale gdzies sie podziala, wiec Jula jezdzi bez. zreszta z Majka kolo miesiaca zdjelismy te wkladke , bo juz sie nie miescila do asów, jedyne co kuuje okrowiec letni bo nie da sie tak jezdzic nawet w samym pampku.

Buba, spokojnie... Musisz odciągnąć. Może dziecko wyjdzie na świat szybciej niż ufasz się na patologie? Trzymam kciuki!!

No i pojawia się problem... Bo np.Bosa nie ma fb, a jak przenieść sie- to tylko razem, no nie?
Co do bujaczkow - tylko dziewczyny bez wibracji i bez wariacji. Byle za dużo dzieciaczków nie bodźców, bo później będzie problem. Dziecko kuzynki w takim leżało, miało może 4-5 mies. Rzutnik. Melodia. Wibracje. Dziecko spokojne. Wrzucałem je na pół dnia. W wieku 11-15 mies.na niczym nie mogła się skupić. Rozbiegany wzrok. Żadna zabawka się nie zainteresuje. No bo - nie drży, tańczy, śpiewa, i Bóg jeszcze czego nie ma...

Ja nie mam konta na fb i ne chcę zakładać więc niestety nie skorzystam :(
Amo, trzymaj się kochana!
Jusia gratuluję!
U Martynki pediatra też wysłuchała jakiś szmer na serduszku, mamy zrobić echo, termin w przychodni w Sopocie na 26.07, więc nie tak tragicznie. I idziemy jeszcze na usg brzuszka w przyszłym tygodniu żeby zamknąć temat IUGR
Do tego dramat z przewożeniem małej w foteliku, bo wkładka dla noworodków niezbyt redukuje wnętrze i Martynce jest strasznie niewygodnie. Jak nie śpi, to strasznie się drze i wcale jej się nie dziwię. Musiałam wziąć ją na ręce, a to niebezpieczne podczas jazdy. Może wiecie gdzie kupić jakąś lepszą wkładkę redukującą do fotelika maxi cosi?

Aga podaj prosze swoj prv!dzieki

Groszkowa ja mam bujaczek taki pol lezacy i polozna stwierdzila,ze spokojnie moze w takim lezec.tez jeszcze na razie zbytnio go nie interesuje,ale moze wkrotce...

Grupa na fb niezły pomysł, tylko niechże w końcu urodzę... Totalnie nic się nie dzieje, jak się nie ruszy to w środę mam się zgłosić na patologię, wolałabym tego uniknąć :(

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...