Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Rozpakowane:
Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna
Sylwa 01.05.0216 Nikodem 3560g 56 cm, SN Wojewódzki
Aga_Kr 04.05.2016 Agata 3600g 53 cm, Zaspa
Mała mi 04.05.2016 córeczka 3280g 53 cm, CC Kliniczna
Mięta. 09.05.2016 córeczka, 3620g 53 cm, SN Kliniczna
Chmurka 17.05.2016 Szymon, 3460g, 57 cm, SN Zaspa
Pietrucha 18.05.2016 synek, 3980g 59 cm, SN Zaspa
Paulina_kn 19.05.2016 Kubuś, 3150g, 51 cm SN, Zaspa
Weronikaz 20.05.2016 Michał, 3150g 54 cm, SN Redłowo
Queen 20.05.2016 Tomasz, 2940g 55 cm, Wojewódzki
Karoluś 26.05.2016 Zuzia, 3250g i 54 cm, CC, Redłowo
Dysia 26.05.2016 Zuzia, 3530g, 56 cm, SN, Kliniczna
Ajot 26.05.2016, Kaja, 3430 g, i 53 cm, SN, Zaspa
Aga M. 28.05.2016, Julia, 3450g, 56 cm, SN, Redłowo

Zapatrzona 02.06.2016 Piotruś, 3860g 58 cm, SN, Wejherowo
AMO 03.06.2016 Renatka, 3900g, 61 cm, SN, Wojewódzki
KasiaQ 6.06.06.2016, Staś,3500g i 53 cm, SN, Redłowo
Groszkowa11 11.06.2016 Franek, 3460g, 51cm, CC, Zaspa
bosa1 16.06.2016 Martynka, 2750g, 52cm, CC, Zaspa
Michalowa 20.06.2016 Piotruś, 3380g, 54cm, SN, Redłowo
Sierpniowa 20.06.2016 synek, 3350, 55 cm, SN, Kliniczna

Nadal w Dwupaku !!! :)

Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Jusia 26.06.2016 Jakub, Zaspa
Buba 30.06.2016 Wojewódzki

Zakładam nowy wątek, standardowo ciężko już na telefonie przewijać ;)

Link do starego wątku w razie czego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=677180&c=1&k=16#post11761711
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Założę tajną grupę i dam znać. Odezwijcie się na prv jak Was widać na fb.

Gratulacje dla nowej pociechy!
Jestem za zamknięta grupą na fb :-) tylko muszę Założyć bo nawet nie mam heh
Jestem bardzo ciekawa jak te nasze szkraby wyglądają i w ogóle spotkania nas samych mamusiek :-)
Co do leżaczka ja sadzam Zuzie w takim od urodzenia do 9 kg. Średnio narazie ją to interesuje ale widać progres :-)

Jusia gratulacje! Wszystkiego najlepszego dla Was :)
Buba a jak tam u Ciebie sytuacja?

Ja też jestem za zamknięta grupą :)

A powiedzcie mi czy macie doświadczenie w kwestii leżaczków - bujaczków? Bo dostaliśmy wczoraj taki z bright starts i nie ma pozycji całkowicie leżącej ale też nie tak złożona jak w foteliku. Zastanawiam się czy mogę już Frania do niego sadzać czy trzeba jeszcze poczekać? Na opakowaniu jest napisane że od urodzenia...

Jestem za zamknięta grupą na fb. Ja juz jestem w takiej grupie lipcowo sierpniowych 2014. Do tej pory grupa jest bardzo aktywna i udaje nam się czasem nawet spotkać :)

Ej, fb to super pomysł!!
Czekam na administratora ;-) będzie fajnie. Bo ilzdjecia pociech czasem się wrzuci w zamkniętej grupie.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Patrzę na Renie i od razu mi lżej na sercu...
Olga może by już chodziła i mówiła mama...

Amo myslami jestem z Toba!
Jusia gratulacje i w niedziele siup do domku!
Groszkowa nie przejmuj sie hejtami-nie ma sensu
Jak dla mnie mozemy byc z haslem albo na fb
Milego dzionka Dziewczyny!!!

Gratulacje Jusia, wstrzeliłaś się w mój termin ;) Czyżbym sama tu została nierozpakowana?

Czasami bicie serca nakłada się z oddechem i brzmi jak szmer. Starsza tak miala a ekg wykluczyło szmery.

Julka kg na plusie przez miesiąc. Noce bardzo różne szczególnie jak tak gorąco. Starsza spała dziś w samym pampku i wentylator na Max.

Amo jedna część serca zawsze będzie z Tym Aniolkiem ale masz maleńki Skarb i o nim trzeba myśleć i do niego się codziennie uśmiechać.

Na fb też możemy się przenieść

Jusia gratki. Zalapalas się do czerwcowych rzutem na taśmę.

Co do spotkania jestem ZA!! Moze jakas kawiarnia dla mam z dziećmi. Ale znam tylko Baby Cafe we Wrześniu. Dluga tez moze być. Choc latem tłumy będą a nas tez dużo :-D

Co do hasła mi obojętnie. Jak zrobicie będzie dobrze

U Szymka w szpitalu szmerow nie było schychac. Teraz tak. Takze kontrola, niestety dopiero w sierpniu chyba że prywatnie. Ale lekarka mówiła, że możemy poczekać

Jusia GRATULACJE!! Dużo zdrowia dla Was. Powodzenia. Oby z Wami było wszystko dobrze, zeby szybko Was puścili do domku

Hejty czutam i od razu kasuje. Nie ma co się przejmować, choc przyjemne nie są

Amo trzymaj się! Dzielna jesteś kobita. Myślami jestem z Tobą

Jusia, super!! W niedziele do domku marsz!! ;-)
No, lipiec będzie zawsze tragiczny. I Boże Narodzenie tez...
No, z tymi szmerami tak jest. Ale trzeba kontrolować,nie ma bata.
Co do hasla - może być, będziemy w znajomym gronie.
A i jeszcze w sprawie spotkania. Myślalyscie o tym? Sierpień? Wrzesień? Stare miasto? Kawa? ;-) z dziećmi... Za rok może być kiepsko, bo już biegać będą... A

Jeszcze co do szmerow to teraz z Piotrusiem tez tak bylo, ze zaraz po urodzeniu pediatra slyszala. Dzien pozniej ona je nadal slyszala. I jej jedna asystentka tez, a drugi asystent nie. Wiec zrobili kontrolne echo serca i okazalo sie, ze jest ok.

Jusia gratuluje!!! I powodzenia w poznawaniu sie z maluszkiem i dochodzeniu do siebie!:*
AMO... Jestem z Toba duchem. Nie potrafie wyobrazic sobie nawet Twojego bolu i braku. Obym nigdy nie musiala tego doswiadczac...
Hejty zdarzaja sie wszedzie. Mnie to tez strasznie wkurza. Ale widac sa ludzie, ktorym sie w zyciu nudzi i wylewaja swoja żółć...
A co myslicie o zalozeni forum z haslem? Sa bezplatne opcje, wiec jesli chcecie to sie rozeznam w sytuacji ;)

Gratulacje Jusia!

Dziewczyny, melduje że 30.06 urodził się mój synek Jakub, waga 3040g, 53cm SN na Zaspie :-)
poznajemy się powoli i uczymy karmić piersią także trzymajcie kciuki aby było ok i w niedzielę do domu ;-) pozdrowionka

Groszkowa, hejtami się nie ma co przejmować. Czytać tylko od Mam, które trzymają się od początku na Forum.
Fajnie, że jezdzicie autem. Teraz czas śmigać nad morze, powodzenia. Mnie czasem przeraza jak z dwójką mam się do auta zapakować, z tymi pindlami. Ale - walczymy!
Co do szerokiego, jest tak jak piszą dziewczyny - zazwyczaj ustępują po roku. Rok u dziecka to w ogóle przełomowy czas. Żeby. Język. Ulewanie. Trawienie. Cuda!
Inni specjaliści myślę, że też dobrze zbadaja Ci dziecko. Czasem ktoś coś słyszy, ktoś inny - nie. Kwestia sprzętu. Ułożenia dziecka...
Będzie dobrze.
U nas 10 lipca rocznica śmierci drugiej cieki, wiec juz zaczynam lekko dola podlapywac. Dobrze, że pomnik zrobiony.
Mała dziś cała noc i pół dnia - wyje. Dobrze, że Starsza u Dziadków, to jest spokojniej. Do jutra ;-)
Idę ja kąpać, bo sama jestem. Mąż w pracy.
Dobranoc dziewczyny!

Chmurka niestety tak to jest z tymi terminami do specjalistów :( Co do szmerów to znów mam mieszane uczucia, bo w szpitalu klinicznym słuchało go kilku lekarzy i nikt nic nie usłyszał, a pediatra od razu usłyszała... Może któraś z Was też chodzi do Polmedu na Zaspie?Nie sądziłam, że jako młoda mama będę miała tyle wątpliwości :(
Co do bioderek to planuję w razie jakiś nieprawidłowości wybrać się do dr Siewlończyka - póki co ta Wałowa...

I powiem Wam, że zaczynam rozumieć lipcowo-sierpniowe, które przeniosły się na fb na grupę zamkniętą, bo takie hejtujące komentarze od niezalogowanych "gości" są naprawdę przykre i wkurzające... Nie kumam jak można napisać, że na usg bioderek "w ramach spacerku bo jest tak ciepło na zewnątrz" jak się ma np. 10 km do przychodni - tak jak w moim przypadku ehhh :(

Ale mogę się Wam pochwalić, że wczoraj pierwszy raz pojechałam samochodem z maluszkiem - tylko mama moja pomogła mi przepiąć fotelik z wózka do auta, bo trochę za ciężko jeszcze. Tak więc jeszcze brzuch zagoi się porządnie i będziemy sobie śmigać z Franiem jak tata będzie w pracy :)

Moje chlopaki tez mieli szmery w serduszku. U starszego przeszlo samo kolo roczku (bylismy oczywiacie pod opieka kardiologa), a mlodszy mial przy porodzie, ale 2 dni po urodzeniu, jeszcze w szpitalu przeszlo. Zrobili mu kontrolne badania serduszka i jest ok ;)
My walczymy z karmieniem... Musze karmic przez nakladki, bo taka pogryziona jestem...

Groszkowa u nas tez szmery. A badanie dopiero w sierpniu. Ale starszy tez mial. Podobno duzo dzieci ma :-(

My na bioderkach bylismy u Siewlonczyka. Taka przyjemność kosztuje 150 zl . Wizyta 5 czy 10 minut ale fach ma facet w ręku. Wiem na 100 % ze badanie dobrze wykonane

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...