Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Nasza lista :) Brakujące i nowe Mamusie proszę o dopisanie się do listy :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (2)

Witaj Pyska

troche jakbym o sobie czytała. Zycze zeby w II trymestrze u Ciebie bylo lepiej. Zdrówka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam wszystkie mamusie! :)

Dopisuje się i ja do listy :

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

To już kolejne maleństwo, pierwszy chłopiec ma 5 lat. Ciąża planowa ale zupelnie zaskoczenie, bo odstawienie tabletek 12 wrzesnia a 3 tygodnie pozniej 2 kreski na tescie :)

Pewnie gdybym wiedziala, ze druga ciąża bedzie tak źle przebiegać nigdy bym sie nie zdecydowala na drugie dziecko. Mdłości, bezsenność, zgaga, zmeczenie i brak apetytu. Od poczatku -1.5kg na wadze. W pierwszej ciąży przytyłam 10kg i czulam się znakomicie.
Oby te wszyskie objawy zniknęły szybko, bo uniemożliwiają mi powrot do pracy.

Milego dnia życzę i zdrowka dla maluszkow! :)

Nerwy powinny przejsc ale nie ma reguły. Mi zawsze mówili licz do 10. A ja mogłabym do 1000 liczyc i poprawy nie bylo. W tej ciazy jestem chyba mniej nerwowa ale za to ciagle jestem przygnębiona i smutna. Jak nie w ciąży. Znowu zle się czuje. Jest mi niedobrze i mdli. Tak czekalam do II trymestru a tu lipa. Ta dzidzia daje mi ostro popalic

adelajla będziesz mieć potem co opowiadac :-D

Guenn. Paryż. Moje ukochane miasto. Zazdroszczę. Masz choć chwile zeby wyjsc na miasto? No i zdrowia z kręgosłupem

Dzisiaj już lepiej, jak se pomyślę o tych moich furiach to śmiać mi się chce ... ale wtedy do śmiechu mi nie było :)

Chyba zacznę regularnie pić Melise ... :)

Nerwy. Cóż u mnie nie lepiej. Mąż próbuje moje wybuchy w żarty obrócić. Jak już się uspokajam to pyta czy demon sobie poszedł? :P ale jak długo wytrzyma, kto to wie ;)

Musimy to jakoś przeżyć po prostu.
Ja leżę bo kręgosłup się odezwał i boje się że będę tak leżeć do końca ciąży. Wybieram sie na wizytę do neurochirurga i zastanawiam się co powie. Oby mnie nie nastraszył

Wlasnie - te nerwy!! W pracy z byle powodu mnie ponosi... w domu jeszcze gorzej ;)

Ja dzis znowu w delegacje, tym razem do Paryza, tak mi sie nie chcialo wczoraj wieczorej pakowac, a wstac dzis o 5tej jeszcze mniej.... ale przynajmniej uciekne znowu na pare dni od remontu!

Zakupy swiateczne zerowe na razie, obserwuje Groupon I Amazon Local codziennie I to na tyle;)

Adelajla... Skąd ja to znam...
Rady nie znam niestety :-) za parę miesięcy koniec tyle Cię (i siebie) pociesze ;-)

Dziewczyny, pomocy :(

Jak sobie poradzić z nerwami ?

Ze skrajności w skrajność, wystarczy, ze ktoś powie coś nie tak, dostaje szału, spazmów a później popadam w historię ...
Nie wiem jak sobie z tym poradzić, obrywaja wszyscy dookoła. .. :(
Nie chce taka być :(

no właśnie moja pani doktor od poprzednich ciąż już nie pracuje dlatego musiała kogoś innego poszukać a chciałam coś blisko domu.
Ale takie badanie mogę zrobić gdzie indziej więc zobaczymy co jutro powie mi pani doktor :-)
dzięki

No rzeczywiście tu cisza.

Jeżeli chodzi o badanie to myślę, że tak :) Nie będzie problemu. Jeżeli się zdecydujesz to daj znać jak wrażenia. Ja jestem zadowolona, prowadziła moją pierwszą a teraz drugą ciążę. Zaraz Ci wyślę jej namiary na priv

Ale tu cisza.
Ja właśnie została słomianą wdową bo mąż w delegacje pojechał :-(
Niby tylko na 2 tygodnie ale z moimi urwisami to czasami jak cała wieczność :-)
Chmurka a myślisz że jak bym chciała się do tej lekarki zapisać tylko na to badanie to dało by radę?

Ja też duży brzuch. Jak porównywałam zdjęcia to taki miałam na przełomie 5/6 miesiąca z synem. A teraz taaaaki duży hi hi

Ja robiłam u mojej lekarki Małgorzaty Niedźwiedzkiej w Madisonie po prawej stronie (tam są gabinety prywatne). Płaciłam jak za każdą wizytę prywatną 120 zł

Chmurka nie wiem czy nie zauważyłam czy co ale gdzie robiłaś takie tanie badanie przesiewowe?
Ja znowu zaczęłam wyciągać mandarynki :-)
brzuch mi tak wywalił ze szok ale w sumie to fajnie. Zawsze lubiłam duży brzuchol ciążowy :-)
pozdrawiam

Sylwa po prostu tak dużo ich jadłam dziennie ze chyba nadkwasoty się nabawilam a była masakra ale ty nie musisz tak mieć. Ale jak ograniczylam się do kilograma dziennie to było spoko.
Jak mi termin będzie pasował to też się pisze na spotkanie :-)
Niestety nie zawsze zaglądam bo po pracy przy dwójce moich utworów to czasami brak chwili wolnego.

Ja dziś niestety znowu mdłosci i odrzuca mnie od słodyczy. Powtórka z rozywki, mam nadzieję, ze nie

Ten lek na zgagę pewnie też wypróbuje, bo chyba mnie powoli dopada. Mówię chyba, bo nigdy w życiu nie miałam zgagi i nie wiem do końca czy to to

Ja już małą część prezentów mam, zawsze rozkładam sobie na 2 miesiące, bo bym w grudniu z torbami poszła. Ale jeszcze dużo przede mną

Też miał być spacer, ale jakoś zostaliśmy w domu. Nuuuuudy, ale ja chyba taka marudna przez te mdłości. Zawiedziona jestem, że znowu są, ale widzę, że Mari też tak ma więc współczuję :(

Hej dziewczyny,

Ja wybieram się na spacer ale jakoś wybrać sienie mogę :P
A samopoczucie, no cóż lepiej się nie rozpisywać :D
Wybieram się na świąteczne zakupy, chciałam zrobić przez internet ale jak człowiek czegoś nie dotknie to jakoś trudno kupić, zwłaszcza dla dzieci.

Hej :-) co do dentysty to nie orientuję się co i gdzie ale chętnie się dowiem.
Ja też od rana leniuchuje. Czekam aż.mąż skończy pracę i wieczorem jakiś spacer. A jutro po mału już o świętach trzeba pomyśleć no i kilka rzeczy w domu jeszcze zrobić. Kupiliśmy 2 miesiące temu mieszkanie i jeszcze trochę pracy jest z takimi drobiazgami. Za tydzień odwiedzają nas moi rodzice na kilka dni więc już dobrze by było ich ugoscic jak trzeba :-)

Samopoczucie dobrze, dziekuje :) juz w domu - wrocilam o 21:30 wczoraj, popatrzylam szybko jak tam postepy w remoncie I do lozka... pospalam sobie dzis do 8:30.

A terez sie lenie z moim kotem na kanapie, popoludniu wyskocze z kolezanka na swiateczne zakupy.

Jakie plany na weekend dziewczyny?

Cześć dziewczyny, jak wasze dzisiejsze samopoczucie ? :)

Mam pytanko, podobno w ciazy przysługuje nam bezpłatne leczenie zębów ? Czy to prawda ?

Jeżeli tak, to czy orientujecie się gdzie w Gdańsku najlepiej się wybrać, i zbyt długo nie czekać ? :)

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...