Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

O matko Dysia, wspolczuje bardzo, zeby czlowiek we wlasnym domu nie mogl sie czuc spokojnie...

U nas dzis mega cieplo, prawie wiosna - 15stopni bylo w dzien I nawet slonce przeblyskiwalo... bardziej jak Wielkanoc!!

Milej niedzieli dziewczyny.

Dziewczyny czy stres w ciąży to nas nie może opuścić?!?
Wyobraźcie sobie, że dziś rano ktoś chciał do nas do mieszkania się włamać. Blok jest nowy, zero sąsiadów na piętrze a złodzieje takich ludzi właśnie obserwują.
Przez ostatnie kilka dobrych dni ze względu na przeziębienie nie wychodzilam w ogóle z domu. Złodzieje obserwowali widać tylko o której mąż wychodzi i wraca z pracy myśląc, że wtedy dom jest pusty. I dziś 15 minut po tym jak wyszedł do pracy to usłyszałam szarpanie klamki i dlubanie przy zamku. Zdążyłam tylko doskoczyc do drzwi i wizjera i zobaczyłam jak sprawdzają po kolei jeszcze czy sąsiadów nie ma. Przekrecilam kluczyk w drzwiach i zbiegli na dół. A ja cała w nerwach... Mamy alarm na szczęście i w razie co ochrona już w drodze jest. Ale co się strachu najadłam to moje... A co jak w święta wyjedziemy i znowu spróbują... Masakra. Oby ich złapali tylko od razu.

Przekonamy się w styczniu :-)
Ale jesteś kolejną osobą, która ma dobrą opinię o tej szkole, więc myślę, że będzie ok :-)

Dysia, to bardzo dobry wybór! Słyszałam o tej szkole. Powinnaś być zadowolona.

Jejku ile stresu się najadlas... :(

AMO kochana Ty musisz być dobrej myśli. Będziesz za kilka miesięcy mamą zdrowego maluszka i zapomnisz o tych stresach choć zapewne przyjdą kolejne jak to mamuskom :-)

Ja jestem z Gdańska i zapisałam się do szkoły Mama i Ja na Zaspie ( zajęcia w poniedziałek o 19:15). Może też ktoś jest? :-)

Bardzo dobrze, że byłas, masz mniej stresu i mniej prolaktyny Ci się przeżyło wydziela. Dasz córce na imię Monika?? Moja starsza ma tak na imię ;-) po mnie, bo to moje drugie imię z chrztu, śliczne!

AMO dziękuję za propozycję i chęć pomocy :) Monisia Tobie też dziękuję za podzielenie się informacjami :)
Na szczęście sytuacja opanowana, szukając ewentualnej informacji o mojej Pani dr znalazłam info, że w placówce, do której chodzę przyjmuje dziś jakiś inny ginekolog i zgodził się mnie przyjąć. Wszystko jest w porządku, po prostu najadlam się stresu i nerwów. Jeszcze przed świętami odwiedzę swoją Panią dr żeby mieć spokojna głowę :) bo tak jakoś co swój lekarz to swój ;)
A tak na marginesie to czy któraś z mam jest z Gdyni? Ja dziś zapisałam się do refundowanej szkoły rodzenia Super mama. Może z którąś z Was będę mieć okazję się spotkać? :)

Karolus, idź do szpitala i zadaj! Masz prawo do usg.
Widzisz, gdybyś była z Gdańska... Mój lekarz przyjmuje w Wojewódzkim. Umawiamy się z nim czasem na usg w szpitalu, bo tam jest dużo lepsze. Bym do niego napisała... Ale w weekend go nie ma :-P raczej... Daj znać, czy pojedziesz do Redlowa, czy przyjechałabys do Gdańska, gdyby był. To do niego napisze smsa z pytaniem jeśli chcesz.

Droga Karoluś
Ja jestem z mamuś marcowo-kwietniowych 2016 ale w pierwszej ciąży niespełna dwa lata temu miałam podobny przypadek więc napiszę Ci krótko co zrobiłam. Miałam poważniejszą stłuczkę w Gdyni na estakadzie facet przywalił w tył mojego auta a ja uderzyłam gościa z przodu był stres a z racji tego że był to już początek 9 miesiąca to brzuch był duży i uderzył w kierownicę uderzyłam podobno łożyskiem (jechałam bez pasów bo nie trzeba). Mimo że ciąża byłą wysoka i czułam cały czas ruchy dziecka w czasie uderzenia jak i później też zdecydowaliśmy z mężem że udamy się do Redłowa w celu tak jak piszesz sprawdzenia. Niestety położna przyjmująca nas nie była zbyt miła i chciała nas odesłać z kwitkiem bo trzeba było mieć skierowanie. Mąż nie odpuścił i powtórzył czy zdaje sobie Pani sprawę że żona uczestniczyła w podwójnej stłuczce więc ona już trochę odpuściła i podłączyła mnie do KTG oraz zawołała lekarza który wykonał USG okazało się że wszystko z dzieckiem jest dobrze ale że w KTG pojawiały się pojedyncze skurcze których ja nie czułam zostawili mnie w szpitalu na 3 dni celem obserwacji. Tobie KTG raczej nie zrobią bo za wczesna ciąża ale USG powinni. Powiem tak ja bym pojechała i nie odpuściła póki nie sprawdzą a jak się zgłosisz to muszą sprawdzić tymbardziej że piszesz że twoja doktor będzie dopiero w przyszłym tyg. Przynajmniej będziesz spokojna. Ja teraz jestem w 30tc i bardziej uważam ale tacy palanci niestety na drogach się zdarzają. Na pewno dzidzi się nic nie stało tylko bardziej twój stres. Będzie dobrze! Trzymajcie się wszystkie majówki i czerwcówki zdrowo! :)

AMO - tak, jak piszą Dziewczyny, nic się nie martw i uszy do góry!

Ja mam też małe zmartwienie - dziś, jak jechałam autem to jakiś p%&*@!#$ wyskoczył mi nagle z lewej strony czym zmusił mnie do bardzo gwałtownego hamowania. Mocno się zestesowałam, ręcę mi się trzęsły i aż łzy napłynęły mi do oczu. Z tego stresu nie zarejestrowałam faktu czy pas wbił mi się w brzuch :( teraz jak siedzę to czuję, że jest spięty ale nie wiem czy to po prostu nerwy :(
Może głupie będzie moje pytanie ale czy mogę jechać do szpitala żeby sprawdzić czy jest wszystko ok? Niestety nie mam kontaktu do swojej Pani doktor ale wiem, że też pracuje w Redłowie (w mojej przychodni będzie dopiero w środę albo w czwartek). Nie wiem czy mnie nie odeślą ze szpitala z kwitkiem i czy lepiej od razu szukać coś prywatnie?

Witam Was :-) w celu uzupełnienia mojego portfolio zapraszam Was na darmowe zdjęcia, w ciąży jak i noworodkowe :-) znajdziecie mnie pod nazwą RudaFotografia na facebooku z liściem rudym w tle :-)

Dziękuję Dziewczyny za pocieszenie

AMO, głowa do góry! Ty już wyczerpałaś limit nieszczęść! Zaufaj!

Co do USG w 3D to ja robiłam tak trochę przez przypadek w 33 tc, w poprzedniej ciąży. I rzeczywiście wtedy już niewiele widać, bo dziecko jest duże. Tym razem pewnie nie będę robiła.

Amo, nie martw się - na pewno wszystko jest w porządku :)
A do jakiego lekarza zapisalas się w Gamecie? Na ul. Św ducha czy Derdowskiego?

Tez musze się zapisać na połowkowe, a ostatnio byłam u dr Zielinskiej i nie jestem zadowolona.

I czy zapisując się tam na nfz trzeba dać od razu skierowanie, czy mogę donieść w dniu wizyty? Nie bardzo widzi mi się jechać do Gdyni tylko po to żeby zawieźć im skierowanie ...

U mnie też wszystko ok i potwierdziło sięna 100% ze ccórcia:)

Super dziewzcyny ze wszystkie badanie ok, I ze na UG u niektorych juz bylo widac plec.
AMO masz zakaz martwienia sie - od nas!

Ja dzis ostatni dzien w pracy ale fajnie :) Ponad dwa tygodnie wolnego, z czego 8 dni w domu. W srode USG - bede prawie w 14stym tyogdniu.

Wczoraj bylam biegac z moim klubem, przebieglismy prawie 10km (wolne tempo) - jak ten organizm sie w ciazy zmienia, u mnie jeszcze nic nie widac, ale czuje kulke w brzuchu!

Mialam telefon z przychodni od mojego lekarza ze wszysktie wyniki krwi I moczu ok, tylko jestem nosicielka genu anemii sierpowatej.. kto by pomyslal, czego to sie czlowiek nie dowie...

Hej. Polowkowe robi się między 18-22 tyg. Właśnie udało mi się ma nfz do Gamety zapisać na 26 stycznia, ale tak... Wymeczone, wyposażone, że hej. Dobrze, że tam fajne babki w recepcji siedzą.
Miałam spotkanie z dr Limonem, genetykiem. No, wiek robi swoje... Amniopunkcji odmowilam. W wynikach powychodza tzw. miękkie błędy usg- nie można określić nosa, serce tez bez analizy. Kręci się ta nasza Kluska i trudno namierzyć małe części ciała. Co ma być, to będzie. Poczekamy co okaże się przy polowkowym usg. Juz nawet nie mam sił, żeby się martwić. Tak jestem zmęczona...

ja oba 3d robiłam w około 21-23tygodniu i było chyba najfajniejsze bo dzidziol jest jeszcze na tyle mały że wszystko widać i przy synku od razu było widać że wykapany tata będzie i tak jest :-)
Teraz też chcemy w okolicach połówkowego robić 3d na pamiątkę :-)
Fajnie że wszystkie badania wyszły wam ok.
Ja teraz mam wizytę 5stycznia i mam nadzieje że uda się potwierdzić płeć :-)

Ja już też po usg. Wszystko z maluszkiem w porządku :)

Dzięki dziewczyny :-)
Ja dopiero wróciłam do domu z tej Gdyni. Padam dosłownie jakbym nie wiem ile ton węgla przerzuciła. A w sumie po wizycie pojechaliśmy tylko do Galerii na obiad i trochę pochodzilismy po sklepach... A ja totalnie bez sił.
No ale Zuzia dziś znowu w brzuchu mi przekoziolkowala i już pokazala że napewno wszystko gra :-)

Ja 4D miałam raz przy wizycie jakoś w 15 tygodniu chyba. Fakt, że jej buźka to było takie małe ufo ale i tak dla mnie było super.
Teraz 4 stycznia na polowkowym znowu będzie 4d. Zobaczymy jak wyjdzie. Ale z tego co wiem to, żeby ładna buźka wyszła i już zarysy twarzy itp. to warto zrobić coś około 30 tygodnia. Moja przyjaciółka ma właśnie taką śliczna pamiątkę. Akurat mała zrobiła taką minke jak jej mąż kiedy śpi i już nie mieli wątpliwości że to będzie wykapana córeczka tatusia. Co oczywiście potwierdziło się po urodzeniu :-) kropla w krople :-)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...