Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Hej Kmina :-)
Ja jak wcześniej wspominałam prawie od początku jestem na zwolnieniu, bo miałam plamienia i byłam w szpitalu i musiałam leżeć.
A na kiedy masz termin?

Witajcie dziewczyny! dawno nie zaglądałam, staram się odciąć od internetu, ostatnio przez dentystę (skierowanie dostałam od gin) cierpiałam cały tydzień, zachorowały od leczonego zęba zatoki, a gdy czytałam informacje na ten temat w internecie to okazywało się, że mam wszystkie choroby świata! eech, trzeba nauczyć się brać dużą poprawkę na to, co tam jest napisane.. :)

widzę, że u Was przygotowania świąteczne pełną parą, niektóre z Was już po usg połówkowym! (chyba jednak dłużej tu nie zaglądałam niż tylko tydzień.. :P) ja nie mogę się też doczekać aż poczuje w końcu maluszka, ale to dopiero 16 tydzień, liczę, że po nowym roku zacznie się wiercić! :)

wyczytałam, że Chmurka planuje iść na zwolnienie dopiero w lutym, to jeszcze tyle czasu ! podziwiam ;) a czy ktoś już jest na zwolnieniu z pracy?

pozdrawiam Was dziewczyny, dużo zdrowia dla maluszków!

ps. próbowałam kilka razy, ale nie potrafię dopisać się do listy z terminem.. a wydawałoby się, że internet mam opanowany.. ;) pomożecie?

Chodzę do dr Brzóski w Invicie. Jestem zadowolona choć nie sprawdzałam innych lekarzy. Ale i kontrolne wizyty i prenatalne usg było bardzo dokładne i dostałam dużo informacji, a na ostatniej wizycie nawet w 3d maluszka oglądaliśmy 5 stycznia idę na połówkowe - zobaczymy jak maluszek nam rośnie.

Lista :-)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

Witaj :-)
Kolejne małe szczęście w naszym gronie :-)
Ja czekam na czwartkowa wizytę i może wtedy się przekonam czy mam napewno w brzuchu córeczkę :-)
A do kogo chodzisz na wizyty?

Witajcie :) dziś natknęłam się na ten wątek i chciałabym dopisać się do listy - termin mam na 31 maja. Tydzień temu na wizycie fasolka ujawniła że jest chłopcem :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

Dzien dobry dziewczyny :)

Juz tak blisko do Swiat, ale fajnie!! Jeszcze tylko 3 dni w pracy (dzisiejszego dnia nie licze) I wolne!
My Swieta w domu, a 27go jedziemy (lecimy) do Tesciow do 1szego stycznia.

Podziwiam Was dziewczyny z tym gotowaniem, zwlaszcza te ktore juz maja male szkraby... u nas nie ma tradycji przyjmowania gosci w domu... na Swieta upichce kilka potraw, ciast na pewno nie :)

U mnie zaczeal sie 13sty tydzien I zmeczenie minelo jak reka odjal, nareszcie rozumiem jak mozna sie cieszyc ciaza :)

Tak Dysia, mam nadzieję, ze mój bąbel się w końcu ujawni, choć jest mi obojętne co będzie, ale jak się dowiem to na 100 % oszaleję :)

Gueen ja zaraz zobaczę co to za zajęcia i na którą są godzinę

Postanowiłam sobie, że będę pracować gdzieś do połowy lutego. W styczniu mam 2 tyg urlopu, wrócę w lutym pozamykam wszystko i na zwolnienie. Mam tylko nadzieję, że wytrzymam ...

O widzę dziewczyny że u was też aktywnie :)
4 styczeń na połówkowe to dobry dzień ;) Ja w środę do lekarza idę to się dowiem kiedy mam termin. Prawdopodobnie będę robić w szpitalu wojewódzkim, tak miałam z pierwszym.

Ja też aktywny weekend. Pojechałam na koncert Florance i w niedziele urodziny synka. Jednak 600km plus urodziny to wyczyn :)

Dziś kupiłam choinkę i część prezentów. Właściwie mam wszystko. Tylko jeszcze sprzątanie i gotowanie zostało. U nas robimy wigilię ale jedzeniowo się dzielimy więc nie robię wszystkiego sama i liczę po cichu na pomoc w sprzątaniu po wigilii :)

Wiecie co, zapisałam się na 20.12 na warsztaty które są organizowane w Gdańsku. "Świadomy poród" są bezpłatne, może macie ochotę
przyjść?

https://www.facebook.com/permalink.php?id=925439920829147&story_fbid=967828663256939
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chmurka no to będziemy razem oczekiwaly na ten 4 stycznia :-) napewno wszystko będzie ok z naszymi maluchami i już w sumie się przekonamy co do płci na 100% :-) o ile się będą chciały maluchy pokazać :-)

Czesc :-D

Aga_kr gratuluję córeczki. Szkoda tylko ,że Cie tak lekarka nastraszyla. Ale najważniejsze, że na strachu się skończyło.

Mi mdłości wrocily. Dzis ledwo w pracy siedzę. Jest mi mega niedobrze. Marzę, żeby juz iść do domu

Dysia ja tez 4 stycznia mam polowkowe :-D

Prezenty juz chyba wszystkie mam. W sobote idziemy po choinke. Wtedy juz bedzie tak naprawde swiatecznie

Ja też weekend miałam aktywny. W sobotę większość dnia spędziłam w kuchni szykując jedzenie na urodziny męża. No i wieczorem na imprezie to już mnie plecy bolały... wysiedziałam do 23, co i tak na ostatnie czasy nie lada wyczyn ;)

My też na święta nie mamy w gości, sami idziemy w gości do rodziców i teściów. I ta opcja mnie cieszy, bo nie mam już energii na długie przygotowania.

U nas też był aktywny weekend. Piątek spędziłam w kuchni, na szczęście siostra przybyła z odsieczą i zajęła się moim dwulatkiem :) Właśnie w weekend wyprawialiśmy drugie urodzinki Jaśka - w sobotę dla rodziny, a w niedzielę dla przyjaciół. I powiem Wam szczerze, że cieszę się,że w święta nie będziemy nikogo gościć u nas, ale to my jedziemy do rodziny, bo ilość przygotowań i sprzątania później były dla mnie teraz powalające... Widzę, że jestem dużo słabsza i mniej cierpliwa niż przed ciążą. Na szczęście urodzinki się udały, solenizant bardzo zadowolony z zabaw z gośćmi i prezentów, więc warto było się pomęczyć.
Nie wiem czy to po tym szalonym weekendzie czy bardziej tak "poprostu", ale od rana pobolewa mnie trochę podbrzusze. Mam nadzieję, że mi przejdzie zanim zacznę się tym stresować. Na szczęście poza tym lekkim bólem nic mi nie dolega.

Ona pracuje w Invikcie w Gdańsku i w Gamecie w Gdyni. Tym razem idę do Invicty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dysia, a w jakiej placówce dorwałaś dr Mężyk? :) Ona prowadziła moją pierwszą ciążę i byłam bardzo zadowolona :)

Sierpniowa my też zastanawialiśmy się czy tylko jedno się tak chowa bo brzuch mam wielki a teraz jestem tylko troche dalej niż ty :-)
Też jutro zobacze jaki maluszek jest duży i czy pokryje się data porodu.

Ja juz tez mam prawie wszystkie prezenty świąteczne :-)
Jutro mam kontrolę w gin, a w czwartek usg genetyczne u dr Brzóski w invicta.
Mąż patrząc dzis na mój wielki jak na ten tydzień brzuch, powiedział, że naprawdę jestem w ciąży;-) i dodal, że ma nadzieję, że tam w środku tylko jedno dziecko siedzi... Już sama mam obawy, że to bliźniaki. Ale przecież w 8. tygodniu byłoby już coś widac?

Czyli już widzę, że każda z nas ma Święta w duszy :-) prezenty prawie gotowe :-)
Ja mam połówkowe 4 stycznia a najbliższe spotkanie z moją małą (bo upieram się że lekarz się nie mylił i będzie Zuzia) mamy w czwartek i już oczywiście nie mogę się doczekać jak ją zobaczymy :-)
Aga współczuję, że miałaś takie przeżycia. U kogo robiłaś połówkowe? Mnie będzie wykonywała Pani dr Mężyk.
Też jestem w szoki, że ten czas tak szybko leci. A dziś wspominałam z mężem jak to tak niedawno robiłam test... :-) a teraz już wierci się bobas w brzuchu :-)

Cześć brzuchatki :-)
Ja miałam męża na weekend więc nawet kompa nie odpalałam.
Niestety w czwartek w pracy troche ponosiłam i miałam później wrażenie że miałam skurcze i niestety przeszły dopiero wieczorem ale strachu się najadłam jak głupia.
Ogólnie najgorzej jest jak siedze bo jak chodze i leże to nic nie czuje a jak usiądę to mam wrażenie że moja dzidzia to 6-7miesiąc a nie 3 :-/
Jutro idę na kontrolę więc powiem lekarce o tm i mam nadzieje że to nic groźnego.
Dysia zazdraszczam że czujesz już ruchy chociaż jak miałam wrażenie w weekend że też coś poczułam ale raczej to nie możliwe tak szybko.
Dzisiaj porobiliśmy zakupy świąteczne i takie bieżące z tych cięższych żebym nie musiała sama nosić.
Powiedzieliśmy w piątek dzieciaczkom że dzidzia jest w brzuszku i córa z niedowierzaniem później pytała czy to prawda bo jeżeli tak to jej marzenie się właśnie spełniło :-)
Ciekawa jestem czy jutro uda się podejrzeć kto u mnie siedzi :-)
Ale się rozpisałam :-)
A jeżeli chodzi o zdjęcia to ja jedno mam jak byłam w 10tyg i planowałam robić właśnie co miesiąc w tym samym miejscu ale jak na razie nie wychodzi bo to pierwsze to sama przed lustrem robiłam ale jeszcze zrobimy :-)
ok kończę :-)
pozdrawiam i spokojnej nocki życzę :-)

Wow Aga juz polowkowe?? Ale czas leci!! Ja nawet jeszcze pierwszego USG nie mialam...

Owocna wyprawa do sklepow dzis, mam wszystkie prezenty I zaraz zabieram sie do pisania kartek. Mamy tez choinke :) Tlumy nawet nie najgorsze, I nawet miejsce na lunch znalazlam bez problem.

Jutro znowu poniedzialek.. ale ostatni tydzien przed Swietami, od piatku wolne!!!

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?