Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

A ja tez ostatnio ryczalam :)
Teraz jest euforia :p
kupilam zaslonki do pokoju i tez juz wybralam meble,kupie w lutym po feriach jak z mlodym przyjedziemy
Ja tam glukoze lubie,cytryna w ruch i jazda :)

Co do mebelków, to ja już też nie mogę się doczekać zakupów.
Jednak na razie, póki nie wiem na 100% kto buszuje w moim brzuszku musze się wstrzymać :(

Za to ostatnio segregowałam ciuszki, na te różowe, niebieskie i neutralne :)
Buzia cały czas mi się cieszyła.... chyba pójdę sprawdzic, czy się nie pomyliłam ;)

Spokojnie Dysia, to hormony. Ja tez miewam czasami takie jazdy, że sama siebie nie poznaje. Tylko, że ja się jeszcze wyzywam na wszystkich dookoła.. eh.

Gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? Wiem, milion razy były tu rozmowy na ten temat, ale nie chce mi się wertowac :)
Jesteś zadowolona? Ile kosztuje Cię ta przyjemność?

Bije się z myślami czy się nie wybrać, nie chce mi się, i dlatego tłumacze sobie, że wcale mi to nie potrzebne :P

Co do glukozy to czeka mnie to dopiero w lutym, (jak i masa innych badan) ale jakoś wcale mnie to nie przeraża :) Uwielbiam słodycze, wiec myślę, że spokojnie przez to przebrnę :D Ale jak będzie to się dopiero okaże.

Hej :-)
Mnie czeka dziś wieczorem tylko szkoła rodzenia.
Poza tym na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na badanie glukozy.... Ale narazie nie spieszy mi się do tego badania. Wynik potrzebuję dopiero na początek lutego, więc póki mogę to odwlekam tę "przyjemność". :-)
Weekend spędziłam na szukaniu mebelków do pokoju Zuzi. Już wybrałam jakie i jak mniej więcej je ustawie tylko teraz trzeba trochę funduszu zebrać i zamawiam :-) w ogóle bardzo mi poprawiło humor to wszystko jak sobie zaczęłam w głowie już układać co gdzie jak, jakie ozdoby itp.
Zresztą... Odnośnie humoru to ja ostatnie kilka dni byłam tak rozwalona emocjonalnie, że nie poznawałam siebie. Płacz był na porządku dziennym, powód? Obojętny, nawet najmniejszy. Ehh ja nie wiem czy to naprawdę tak te hormony w nas działają czy ze mną coś już nie tak.

Hej
Ja dzis po morfologii i hormonach.
Wieczorem mam ginekologa,ciesze sie bo boli mnie nerka i brzuch wiec dobrze sie sklada ze akurat dzis wychodzi
Milego dnia :)

I znowu poniedziałek...
Czy którąś z Was czekają dziś jakieś badania? :)

Ja muszę uzbroić się w cierpliwość, dopiero z początkiem lutego dowiem się w końcu (mam nadzieje) kto siedzi w moim brzuszku a dziś ta mniej przyjemna wizyta... dentysta.

Miłego dnia dziewczyny :)

Hej dziewczyny.bylam dzis na matarni w c&a i udalo mi sie kupic kurtke przeceniona na brzuszek.parka,bede mogla ja jeszcze po ciazy nosic ;) takze problem z glowy.spodnie maja ale w normalnej cenie wiec poszukam moze jeszcze cos :)

Znaleźliśmy bez problemu z żelem. Fantastyczne to brzmi. Pewnie później nagram Małej płytkę CD.

Mam też ten żel... No, będziemy próbować jak starsza pociechę polozymy

Aha i poloz sie na plecach ;)

AMO nasmaruj brzuch oliwka :) tetno znajdziesz w dole brzucha ;)

Sylwa, zabierz ze sobą cytryne i wciśnij do kubeczka. Wypij duszkiem. Krew 2x pobiora i po bólu. A i jakaś dobra książka, żeby Ci te 2godz szybko zlecialy!
Dziewczyny, kupiłam i dojechał w końcu detektor tętna płodu. Angelsaunds. Piszą o nim same dobre rzeczy. Skoro jestem juz w 19tyg powinnam bez problemu usłyszeć serduszko. A tu d*pa... Mąż mi godzinę brzuch macal, ja - z nim. Przez chwilę nawet coś było, ale mało i krótko... Może za gruba jestem.
Co do lekarza, po porodzie chyba sobie zmienię ginekologa na jakiegoś bliżej. Natora jest fajny... Ale te Stogi tak daleko...

kararinah, jak najbardziej temat z glukozą nadal aktualny, bo dziś nie zrobiłam :) we wtorek pojadę wykonać to badanie, więc dziewczyny podpowiadajcie!

Queen mniej stresu życzę i oby już się nie powtórzyło!

Czesc laski. Widzialam ostatnio spodnie za 40zl w h&m ale nie mialam sily mierzyc bo jakies male mi sie wydaly :p
Wiem ze w nexie mozna kupic,ja na pewno kupie jakies wygodne.ostatnio kupilam sobie leginsy z pasem i jest wygodnie
Co do witamin to ja nie biore co dzien.staram sie jesc zdrowo,pare razy w tygodniu wezme.wit d i jod biore jak nie wezme witamin.
Kararianah zdrowia zycze,wspolczuje chorubska :(
Ja za to wczoraj przezylam silny stres i rano na bieliznie zauwazylam mala ilosc krwi i brzuch mnie boli.oszczedzam sie i w razie powtorki pojade do szpitala.oby nie.takze dziwewczyny stres to najgorsze co moze nas spotkac wiec luzujemy ;)
AMO ja do swojego lekarza chodze prywatnie ale wiem ze na nfz traktuje pacjetki tak samo dobrze :)

kararinah ja mam w domu 16 miesięcznego Olusia :) jego siostra będzie miała na imię Agata, wczoraj mieliśmy badania, waży 530 gram i ma sie całkiem nieźle :) jest bardzo energiczną dziewczynką

w 1 c brałam witaminy, teraz też biorę choć z ręką na sercu piszę czasem mi się zapomina, wole jednak żeby bobas nie wyciągnął ze mnie siódmych soków :) Olek urodziła się 4140g, od samego początku zapowiadał się spory bobas, jak go zobaczyłam nie mogłam uwierzyć że takie duże dziecko miałam w brzuchu :) mąż musiał ubranka na 62 przywozić, bo 50-56 były za małe :)

spodnie ciążowe zawsze kupuje w hm, kurtke zimowa kupiłam rozmiar wieksza niż nosze normalnie, robi się na styk :) co dalej nie wiem :)

groszkowa ja też to słyszałam, ale sama nie wiem jak to do końca jest.
w pierwszej ciąży brałam witaminy i to jeszcze na długo przed zajściem w ciazę a potem przez całą ciazę, tym razem tylko kwas foliowy i jod do końca I trymestru a teraz mama DHA, a syn porównując co córci jest jakieś ponad dwa tygodnie większy i myślę że to do końca się nie zmieni i waga będzie odpowiednia :)
na połówkowym ważył już 480g

Groszkowa, ja też mam obawy co do witamin. Pierwszy synek urodził się z wagą 4,07 kg. Niby prawie w normie, ale to największe dziecko jakie się urodziło w mojej rodzinie. I miał dużą główkę, bo aż 40 cm obwodu - w szpitalu w Wejherowie mówili, że to kwestia suplementacji witamin, że teraz dzieci rodzą się wielkie przez witaminy. Więc to nie była pojedyncza opinia... Ja mam chorą tarczycę, więc tak czy siak muszę brać jod i wit.D. Ginekolog kazał mi brać Symnatal ProBaby,bo mnie też hemoglobina mocno spada. Złotego środka chyba się tutaj nie znajdzie. Brać - źle, bo ryzyko dużego dziecka, nie brać - ryzyko chorób. Dodam tylko, że z cukrzycą problemów na bank nie miałam w pierwszej ciąży ;)

Co do spodni to ja mam właśnie z H&M, jeszcze z poprzedniej ciąży i jestem z nich zadowolona. Pewnie na wiosnę będę szukała jakiś lżejszych ciuchów.

cześć dziewczyny,
byłam wczoraj u lekarza, mam zapalenie oskrzeli i antybiotyk, jakby było mało to jeszcze skierowanie do kardiologa bo pani dr słyszała jakieś szmery na sercu
więc siedzimy sobie z córcią w domu, bo ona jakaś też taka nie wyraźna, marudna jak nigdy :( i gotujemy rosół
co do spodni to ja też mam z H&M, nie wiem gdzie jeszcze można coś dostać,
sylwa co do obciążenia glukozą to wskazówki chyba już daremne, pewnie jesteś już po :)
ja mam USG we wtorek, zobaczymy jak tam moje łożysko i ile waży synuś, miał być Oluś, a mąż teraz się zastanawia że może karol, franek wrr

Cześć Dziewczyny, Witam nowe Mamusie!

Ostatnio nie mam czasu nawet czegokolwiek napisać, bo czasu brak i jeszcze na głowie sesja egzaminacyjna, ale czytam regularnie :)

Co do kurtki ja mam parkę i poszerzam sobie ją w pasie, myślę że do końca zimy się jakoś przebujam.

Spodnie kupowałam w H&M na początku stycznia na wyprzedaży z 149 zł po 40 zł, więc wzięłam sobie od razu dwie pary :)

Witaminy cały czas biorę i się nie obawiam. Będąc z córką w ciąży też brałam a waga urodzeniowa 3080 g.

Jutro idę na badania krwi plus obciążenie glukozą 75 g. Dziewczyny czy jakoś specjalnie do tego badania z glukozy się przygotowałyście tzn. zero słodyczy itp.?

W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, już nie mogę się doczekać spotkania z synkiem:)

Wydaje mi się że nie w każdym C&A, bo ostatnio byłam w galerii przymorze i nie widziałam ciuchów ciążowych. Ja kupowałam w galerii rumia - akurat byłam przejazdem

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam