Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Hej, ja we wtorek byłam na wizycie na usg i "badaniu podwozia" ;) i rozbawiło mnie jak gin stwierdziła że rozwarcia nie ma - nie sądziłam że tak wcześnie się to już sprawdza. Za 3 tygodnie idziemy na połówkowe.
Dysia co do łapania za brzuch to ja też mam alergię na macanie mnie i mój mąż idealnie radzi sobie z takimi przypadkami mówiąc każdemu żeby podotykał sobie jego brzuch bo też trochę urósł, zwłaszcza że jemu to sprawi przyjemność a mi nie bardzo :P Efekt rewelacyjny - 100% skuteczność:)
Karoluś, na gardło polecam tabletki do ssania Prenalen - u mnie w połączeniu z Tantum Verde pomogły.
Miłego dnia Wam życzę

Kurde pisałam do was ale nie zapisało się ;/

Dysia nie przejmuj się, niech sobie gadają. Mi z kolei mówią że mam mały brzuch jakbym w ciąży nie była i to tez jest wkurzające bo my z mężem jakoś widzimy i najważniejsze że wiemy że jest wszystko ok z maleństwem :)
Co do dotykania brzucha to mnie mało kto dotyka bo ludzie chyba wyczuwają mój dystans i nie przekraczają granicy mojej prywatności :)
Ja 3 noc z rzędu nie śpie przez zapchany nos a dziś doszedł ból zębów taki zatokowy :( kiszka dosłownie
Karoluś gratulacje dziewczynki, to dopiero niespodzianka :)
Ja niecierpliwie czekam na swoją wizytę

Zdrówka i cierpliwości dziewczyny :D

Dysia, olej to ;) pewnie zazdrość przez nią przemawiala, że tak super wyglądasz :)
Super dziewczyny, że wszystkie polowkowe poszły pomyślnie i jesteście szczęśliwe :)
Mnie dopadł katar :( ponieważ wczoraj byłam na pobraniu krwi o była moja gin to zajrzałam zapytać co mogę wziąć oprócz wody morskiej bo uszy mi się aż zaczęły zatykac :( no i można brać krople ale bez pseudoefedryny, żadnych tabletek na gardło ale w sprayu np tantum verde można :) Obiecałam sobie, że w ciągu dnia tylko woda morska, inhalacje i maść majerankowa a na noc krople. Dzisiejsza noc już jakoś przetrwałam :) no ale przy okazji pani dr zrobiła mi usg żeby zobaczyć jak tam serducho i to usg zmieniło wiele bo.... Okazało się, że w moim brzuchu wcale nie rośnie Borys, jak wyglądało do tej pory tylko Zuzia :D najprawdopodobniej poprzedni raz pepowina tak się zakrecila, z resztą wtedy też pani dr mówiła, że prawdopodobnie ale 100% pewności też nie miała. Niespodzianka niesamowita, mój mąż oszalał bo pp cichu chciał córkę i stwierdził, że trafił 6 w totka ;)

Ja dziś byłam na pobraniu krwi do morfologii i mnie baba wkurzyła. Pyta mnie na kiedy termin to mówię, że maj. A ona takie wielkie oczy na mnie zrobiła i mówi " o matko to co to za duże dziecko będzie jak już taki brzuch Pani ma". A co jej do tego jaki ja brzuch mam. Jak patrzę na zdjęcia moich koleżanek z połowy ciąży to też takie miały. A nawet gdybym wyglądała jak słoń to nic jej do tego....
A zresztą. Jakiś taki mam dziś humor, że chyba wszystko mnie irytuje. Albo to, że jak spotkam kogoś znajomego to każdy mówi mi cześć i łapie za brzuch i dotyka. No co to jakaś rzecz!? Hello to mój brzuch a nie coś co każdy może podotykac kiedy chce. Zaczne chyba niedługo robić to samo. Ktoś mnie złapie znowu bez pytania za brzuch na powitanie to ja go złapie też, albo i niżej. A co.
Ehhh musiałam się wyzalic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Babeczki, co tam u Was? Jakiś taki bezruch na forum...
Cieplej się zrobiło...

Adelajla w pierwszej ciąży też byłam wiecznie głodna i w dodatku ciągle mogłam jeść pączki, które normalnie specjalnie mnie nie ciągną. Recepty na to nie znalazłam niestety ;)

Ja też przytyłam dopiero 1kg, a to już prawie połowa ciąży. Ale jakoś specjalnie mnie to nie martwi, bo też jem zdecydowanie więcej niż przed ciążą. W poprzedniej przytyłam 18 kg i teraz wolałabym jednak by było mniej na końcówce do dźwigania :) Z ciekawości zajrzałam właśnie do karty ciąży z pierwszego maleństwa i widzę, że ostatnio na tym etapie miałam 3 kg na plusie, a waga mi zaczęła skakać po 25 tygodniu. Strach pomyśleć co to będzie przed porodem - mam nadzieję, że będę szła, a nie toczyła się na porodówkę ;)

Dziewczyny, dzięki za wieści z badań! Super, że u Was wszystko ok! Ja mam wizytę z USG w najbliższy poniedziałek i też się już doczekać nie mogę :)

Gratuluję :-) U nas też wszystko ok :-) Zuzia jest zdrowa i wszystko ładnie się rozwija. Potwierdziła Pani oczywiście, że to dziewczynka.zrobiła film i kilka cudownych fotek. Zakochałam się już w tej Małej :-)

Ja po wizycie. W brzuszku u mnie caly i zdrowy CHLOPCZYK!!! Juz zwariowalam. I wszystko jest dobrze :-D Skubany tak się ruszał, ze nie udało się ladnej fotki zrobić. Za to mam sliczna fotke stopki

Dysia jak u Ciebie?

Aha. Tak jak się bałam. Narobilam tylko stresa synkowi. Poplakal sie ze to nie dziewczynka. Biedny. Ale poszliśmy na lody. Potem sushi i juz chyba jest dobrze. Ale widze ze obawia sie ze jego pozycja jest zagrożona. Musze teraz duuuuzo z nim rozmawiać

Witajcie Kochane w Nowym Roku :) Dawno mnie tu nie było, a i teraz czasu brakuje żeby przeczytać wszystkie zaległości. Przeleciałam tylko tak po łebkach. Przede wszystkim dużo, dużo zdrówka Wam życzę, bo widzę, że część z Was dopadło jakieś cholerstwo :( Mnie odpukać, na razie nic nie bierze, ale w domu wszyscy chorzy juz od 2 tygodni, wiec obawiam się ze I mnie w końcu chwyci, ile można się bronić :) :) :) Za to ostatnio trudno mi się w nocy oddycha, czy Wy tez tak macie?

Gratuluje dziewczyny Wam tych małych słodkich synów i córeczek :) u mnie na razie nie wiadomo, w 13 tc dr mówiła ze chyba chłopak, dziś miałam wizytę, to na początku mówiła, że dziewczynka, później ze niby jednak widzi siusiaka, wiec dalej pozostaje jedna wielka niewiadoma :) Trzeba się wstrzymać z zakupami, hehe :)

Zazdroszczę Wam, że wy juz w połowie, i czujecie jak wasze maluchy wariuja w brzuszkach. Ja niestety musze jeszcze poczekać, a następna wizyta dopiero w lutym :( Chyba oszaleje do tego czasu :)

A co do wagi to nie załamujcie się, ja dopiero w 17 tc a już mam 4 kg na plusie :) ale to akurat wynik obszarstwa, nie mogę się pohamowac, jestem wiecznie głodna :( Nie wiem jak z tym walczyć, pomożecie ? :)

Dziewczyny, trzymajcie się ciepło!

No ziimno :) moje auto odpalilo ale ciezko bylo biegi zmienic zanim sie samochod nie rozgrzal :) ja pale w kominku to cieplej w domu jest,inaczej byloby zimnawo.
Dysia 6kg to nie jest wcale duzo w porownaniu chocby ze mna a ja mam duzo wiekszy apetyt wiec byc moze szybko cie dogonie.Maluch dzis fika w brzuchu od rana ale jakos tak nisko, smiesznie :)

Kończe 23 tydzień i jestem 4 kg na plusie- strasznie mnie wkurzaja teksty od niektórych osób w rodzinie ooo no już widać że masz brzuch- no trudno żeby nie było widać w 6 miesiącu!!! tak jak po pierwszej ciąży odwiedzali mnie w pierwszym tygodniu po porodzie i ooo ale brzuszek to ci jeszcze został.... Tak się musiałam wyżalić:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mróz trzyma a ja zaraz idę spróbować odpalić auto bo chciałabym do rodziców pojechać. Zobaczymy czy się uda :)
Co, do wagi to u mnie leci 20 tydzień a ja mam ledwo 1 kg na plusie. Ostatnio doktor pytała czy cokolwiek jem, a ja wręcz pochlaniam jedzenie :D brzuszek mam spory i chyba ten mój lokator tyle ze mnie wyciąga ;)
Fajnie, że macie już polowkowe, ja idę dopiero 21.01 a jestem już ogromnie ciekawa co tam słychać w brzuchu :)
Czekamy na relacje z Waszych Dzisiejszych badań ;)

Chmurka dziś nasz dzień :-) ja też od rana tylko o tyk myślę :-)

Ps. Dziewczyny jak piszecie jak mało niektóre przytyłyście to ja jestem przerażona jak ja będę wyglądać na koniec jak już teraz plus 6 mam ;-)

Witam. Witam

My tez problemy z autem. Kable poszły w ruch. Inaczej byśmy byli uziemieni. W pracy dzis mega zimno. Ratuje się gorąca herbataico chwile

u mnie ok 5 kg do przodu. Bardzo podobnie jak w I ciąży. Dzis polowkowe :-D:-D:-D:-D Nie mogę się doczekać. Ale juz mam stresa czy tam wszystko dobrze

wyniki odebrałam u położnej. Oczywiście bez problemu. Wszystko w porządku :-D całe szczęście

co do przeziębien to chyba jeszcze imbir, syrop malinowy. Mi ten Prenalen pomagał

Hej dziewczyny, my wróciliśmy w przerwy świąteczno-noworocznej. Miałam obawy co do podróży, bo mieliśmy ponad 700 km ale okazało się, że wszystko w porządku - jedynie potrzebne było więcej przerw na siku :) Cała rodzina dowiedziała się o maluszku i było ogromne zdziwienie i radość. Niektórzy nawet trochę źli, że przez 4 miesiące trzymaliśmy tajemnicę - no ale przez telefon bez sensu nowinę ogłaszać ;)
Niestety przez duże tempo i górskie powietrze złapałam przeziębienie, które trzyma mnie już drugi tydzień. Najgorszy jest kaszel, który nie daje spać - łykam Prenalen, syrop z cebuli, inhalacje z vicka i płuczę gardło. Nie wiem jak jeszcze mogę sobie pomóc - może macie jakieś doświadczenia?

Co do wagi to u mnie jest +1 kg ale brzuszek rośnie, więc myślę że teraz się rozpędzi :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Cześć Dziewczyny!
U mnie mróz straszny, ale na szczęście w domu jest ciepło. :) Co prawda później planuję wyjść na małe zakupy i spacer z Jaśkiem, ale to pewnie jakiś krótkodystansowy wypad będzie :) Nam w czwartek samochód nie odpalił ;) Więc widać mróz daje w kość. Mąż się wkurzył, kupił nowy akumulator (bo stary to już była nędza...) i odpala teraz bez problemu. Tylko to skrobanie na mrozie brrrrr

Kararinah też słyszałam o tym przesądzie z chrztem i matką chrzestną w ciąży. Ja powiem tam - nie dalej jak wczoraj gadałam o tym z mężem :) A to dlatego, że chcemy poprosić na chrzestną naszego urwisa naszą przyjaciółkę, która też planuje maleństwo. I jeśli plany im wypalą to będzie w ciąży, gdy mój Piotruś będzie miał chrzest. Mój mąż nie znał tego przesądu, ale moja MEGA przesądna teściowa na pewno. I już zapowiedziałam, że jak ktoś coś wypali z matką chrzestną w ciąży to zabiję śmiechem. Albo uduszę gołymi rękoma :D Bo wkurzają mnie te ludowe "mądrości", które ktoś rzuca, gdy mówi o moich dzieciach. Ja wierzę w Jezusa, nie w zabobony, inaczej nie chrzciłabym dziecka :) I tyle w temacie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrego dnia dziewczyny, marzniecie?

dzięki Dysia :)

Proszę

http://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

Podrzuccie proszę link do suwaczka bo stale się zastanawiam który to tydzień :)

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...