Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Dużo zdrówka Kochane dla Was i maluszków, samych pięknych chwil w nadchodzącym roku oraz szybkich i bezbolesnych porodów :-)

Cześć Dziewczyny!

Chmurka nie zazdroszczę nerwów, składaj skargę i się nawet nie zastanawiaj.

My sylwester też spędzamy w domu. Dziś jest pierwszy dzień w którym trochę lepiej się czuję.

Dziewczyny życzę Wam aby ten Nowy Rok 2016 był pozbawiony wszelkich przykrości a składał się jedynie z sukcesów i samych szczęśliwych dni !

Dziewczyny ja tez życzę Szczęśliwego Nowego Roku, który dla nas będzie cudny. Tyle maluszków przyjdzie na świat!! Niech będą zdrowe i szczęśliwe. Dla Was tez duzo zdrowia, radości i spełnienia marzeń w 2016 Roku

Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2016! My w domku, wpadają goście. Czytam was regularnie, z pisaniem gorzej, mój 15 miesięczniak jest mega absorbujący. 3 majcie się zdrowo!

Oczywiście ze złóż skargę masz prawo do wglądu a co jeśli jest tam coś alarmujacego dowiesz się o tym za miesiąc? !

Dzięki dziewczyny. No ja właśnie nad skarga sie zastanawiam. Najgorsze jest to ze w poniedziałek mam polowlowe. Fakt ze prywatnie. Ale u tej samej lekarki. I co? Pojde bez wyników? A jakby tam bylo cos nie tak? Marwie się. W poniedziałek jest moja polozna. Do niej pojde. Ale skarge Złoże. Juz samo zachowanie tej baby doprowadzilo mnie do szału!!

Chmurka, masz prawo do pełnego wglądu do swojej dokumentacji medycznej, w tym do wyników badań. Ta pani chyba się ostro pomyliła, ja złożyłabym na nią skargę...

Co to w ogóle za przychodnia? Ciemnogród jakiś??? Pierwsze słyszę, żeby kobieta swoich wyników badań nie mogła dostać. Szczerze Ci powiem, że ja bym pewnie tam zrobiła szum...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My przez to ze Bartek jeszcze jest na antybiotyku tez jesteśmy w domu. Ale powiem Wam szczerze, że się cieszę. Spokojnie przynajmniej

dziewczyny nie wiem czy to hormony ale wczoraj to się wkurzylam. Poszlam do swojej przychodni zeby odebrać wyniki. Na to Pani w rejestracji w wielką lacha mn ie informuje ze odbiór wyników jedynie na wizycie u lekarza. No dobra. Tylko ze ja u nich mam wizyte 29 stycznia!!!! Na polowkowe ide prywatnie. To jej tak mowie grzecznie ze chciałbym zobaczyć swoje wyniki. Czy sa w porządku. Przeciez człowiek sie denerwuje czy tam wszystko dobrze. Ta sie na mnie prawie wydarla. Byla okropnie niemila i oczywiście wyników mi nie pokazała. To normalne?? Zero szacunku do drugiej osoby juz pomijam fakt ze jestem w ciąży�... .. pezez taka glupote a aucie to ze 20 min nie moglam sie uspokoić :-(

Dysia, super! I zdrówka dla Was! Fajnie, że zrobili Ci porządne USG - przynajmniej spokojnie wejdziesz w Nowy Rok:)

My też Sylwestra spędzamy w domu. Nie mamy z kim zostawić naszego dwulatka, więc sprawa jest oczywista :) Choć powiem Wam, że jak dla mnie to jest na rękę, bo ostatnio strasznie szybko się męczę i zwyczajnie spokojny wieczór dobrze mi zrobi :)

Dziewczyny, życzę Wam już teraz by rok 2016 był rokiem radosnych i dobrych chwil!

Ja Sylwester całe szczęście w domu :-) przyjeżdża moja siostra i przyjaciel męża z narzeczoną. I tak kameralnie w piątkę :-)

Dysia uważaj jeszcze na siebie, dobrze że już w domku :)

Mi mąż sprawił dziś prezent i przyniósł do domu przenośne KTG żebyśmy maluszka mogli posłuchać :)
Super sprawa choć musiałam się trochę serca naszukać.

Jak spędzacie Sylwestra? My w domu z kinder balem ze znajomymi, nie miałam ochoty nigdzie z brzuchem wychodzić

Dysia, super informacja! Dużo zdrówka życzę...

Dysia super, ze Was dzis wypuszczają. Uważaj na siebie. Hihi. Fajnie, jak lekarze sa tacy uprzejmi

Co do poloznej to ja mam ze swojej przychodni. Babka do rany przyloz. Chodzilam do niej do szkoły rodzenia. Byla u nas tylko raz przy synku ale zawsze moglam do niej zadzwonić jak czyms się martwilam.
ale w szoku jestem co do podrabiania podpisów. Oni myślą, że to nie wyjdzie prędzej czy później. Takie są za to kary finansowe. Trafia raz na kogos mniej miłego i będzie wielka afera

No więc wychodzę do domu dziś :-)
Lekarz, który się mną opiekował to dr Jerzy Smutek. Bardzo ciepły i kompetentny. Zrobił mi bardzo dokładne usg i wszystko w jak najlepszym porządku. Śmiał się nawet, że mała baletnica rośnie nam bo ma długie nogi. No i jeszcze raz potwierdził, że to napewno dziewczynka. Kamień z serca mi spadł, że mogę już wyjść :-)

Dysia, zdrówka życzę!!!

Ja też mam super położną jeszcze z pierwszej ciąży i też poznałam ją na szkole rodzenia. Pracuje w Rumi i w szpitalu w Pucku. Dojeżdża w rejony Rumia, Reda, Wejherowo, więc jeśli któraś z Was szukałaby w tych rejonach to polecam :)

Dysia na razie malutka się rozkręca, zobaczysz jeszcze jak będzie wywijać w brzuszku :) tymczasem wracaj do zdrowia .

Co do położnych , to jak mi podsuwali w przychodni deklaracje do podpisania, powiedziałam ze mam swoją położną, nie robili mi z tego powodu problemów. No ale w tej przychodni to wszyscy do rany przyłóż, zarówno lekarze, pielęgniarki jak i administracja wiec pewnie mogłabym gorzej trafić.

Ale przyjemny mróz, zaraz ubieram małego i wyjdziemy sie hartować . Miłego dnia :)

Cześć dziewczyny.
Mam dopiero siłę, żeby cokolwiek napisać. Dzięki za trzymanie kciukow :-)
Drugi dzień non stop pod kroplowkami byłam i wróciłam do żywych. Oczywiście dieta taka, że praktycznie chleb z masłem mogę jeść.ale z tego co mi tu podawali to widzę, że jedzenie jest wporzadku. Więc kwestia rodzenia na Klinicznej ma już jakiś plus :-)
Ze względu na to, że jest to wirusowe zachorowanie to leżę na oddziale izolacyjnym. Czyli mam pokój sama z osobną łazienką. Nie wiem jak wygląda położnictwo na dzień dzisiejszy bo nawet nie słyszę żadnych maluszków i mam itp.
Za to co mogę powiedzieć to to, że pielęgniarki tu są przesympatyczne. Lekarz który był na obchodzie wczoraj to nawet nie wiem jak ma na imię. Przyjmowała mnie na oddział Pani Jaguszewska. Nie kojarzyłam wcześniej ale miła młoda dziewczyna. Muszę koniecznie dziś wymusić od nich to usg. Bo nie robili mi jeszcze. W sumie to nie dziwne bo nie miałabym siły wstać z łóżka. Może dziś się uda. Ale właśnie przed chwilą moja Zuzia dała znać porządnymi kopniakami to trochę jestem spokojniesza :-)

queen, ja żyłam w takim samym przeświadczeniu co do Położnych jak Ty. Nie miałam zielonego pojęcia, że można sobie wybrać Położną i mieć taką pomoc. A może macie do polecenia jakąś fajną Położną?

Dokładnie, nasza Mała miała niedowage - położna jeździła do nas z wagą. Ściągają szwy. Można było do niej dzwonić. Służyła pomocą psychologiczna po śmierci córki. Mierzył tętno Małej jak byłam w ciąży. Zalatwiala leki. Pomogła zrobić lewatywe dziecku, kiedy mieliśmy zatwierdzenie 3dni. Dobra położna to skarb!
I jak Dysia??

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...