Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-4-t653114,1,130.html

Ja już po połówkowym i dopisuję się do listy :)
Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (5)

Ja uzywalam przy pierszym linomag i teraz pewnie tez bede.maly nie mial przez cale pieluszkowanie ani jednego odparzenia.

Maz mi dzis lozeczko zlozyl i doszlo do mnie za ja zaraz rodze! Aaaaaa :p

Z ciekawostek,zadzwonili do mnie z labolatorium i powiedzieli ze musze powtorzyc badanie bo cos tam sie z krwia zrobilo( jakos to babka nazwala).super!
Powiem im ze drugi raz w kolejce stac nie bede ;)

No to pozostaje mi czekać aż ten zapach zniknie.
Szkoda, bo myślałam, że już po mału tam będę układać sobie wszystko :-)

Dysia niestety zostaje ci tylko wietrzenie, próbowałam wielu sposobów, mycia, stawiania cebuli, niestety nic. Pamiętam ze łóżeczko bardzo dlugo pachniało, teraz przy łóżku tylko duuuuuuzo wierzyłam i po tygodniu było ok.ale okno było stale otwarte.
karolus ja czytałam sroke i zakupilam kosmetyki rosmanowskie i od tego chce zacząć, w domu mam jeszcze emolium, używam przy córce, jest atopikiem. Ale jak sie skonczy to chce kupic ziaja med albo rosmmanowskie med. A w naglychych przypadkach wole bephanten niz sudocrem mimo że dużo droższy, jak dla mnie lepszy. Ale duzo zalezy od dziecka, temat rzeka.

Taki zapach dosyć długo się utrzymuje ale dużo daje wietrzenie pokoju (chociaż pogoda póki co kiepska). Dysia na szczęście jeszcze trochę czasu nam wszystkim zostało, więc na pewno wszystkie zapachy się ulotnią :)
A ja mam Dziewczyny takie o to pytanie:
Konkretnie jakich kosmetyków (z nazwy) będziecie używać dla maluszków? Czy jako krem pod pieluszkę od razu Sudocrem czy coś innego? (ja tak chciałam robić ale jak poczytałam różne blogi to niektóre mamy radzą żeby zachować sobie działanie Sudocremu na ewentualne "awarie"). Tak samo co do kąpieli? Kumpela radziła mi Oilatum ale też wyczytałam, że lepiej takie preparaty używać dopiero w momencie problemów ze skórą maluszka. A do smarowania ciałka balsam? Oliwka podobno się nie nadaje bo zatyka pory... Bądź tu człowieku mądry

U mnie łóżeczko tez tak pachnie, już ponad tydzień, chyba musi swoje odstać, nic na to nie pomaga, ta farba musi wywietrzec. Chociaż ja nie powiem w ciąży wyjątkowo mi się ten zapach podoba, i świeżych dywanów, ostatnio mąż musiał mnie wyciągać z obi z działu z dywanami

Włóż Dysia do mebli jakaś zapach, w HOME&YOU można taki za dyche kupić.

Jak tylko złożyliśmy meble to od razu były mate wodą z płynem, ale to jeszcze czuć.

Dysia sprobuj przemyc plynem do mycia i powinni byc ok.
U mnie w labolatorium jest napisane" prosimy o empatie w stosunku do kobiet ciezarnych,starszych oraz malych dzieci" i jak tu z tym dyskutowac? Trzeba pytac czy laskawie ktos wpusci :/

Dziewczyny takie pytanie mam - ile czasu powinno się wietrzyć nowe mebelki dla dziecka zanim się ułoży tam ubranka itp. Wiadomo, że one tak śmierdzą nowością na początku. Ja mam złożone tydzień temu meble i otwarte wszystkie drzwiczki, żeby wywietrzało, ale jeszcze czuć ten zapach jak się wejdzie do pokoju.

No i masz rację Aga. Ja już stwierdziłam, że nie ma co być za grzecznym dla takich ludzi...

odnosne rozyczki, szczepili w 8 klasie, mozna zadzwonic do zkoly, na pewno maja w archiwum , moze to sie da jakos wyciagnac, albo w przychodni, tej z dziecinstwa, trzymaja karty szczepien.

z kolejkami sie nie szczypie, w carreforze czy do przychodni, mam gotowa odpowiedz i jak ktos jet bezczelny, to ja tak odpowiem ze zatka zwykle pokazuje obrazek np w gemini i mowie, ze jak pan nie potrafi czytac pisma obrazkowego to ja juz w nicznym nie pomoge, zapewniam, od raz jest spokoj. na glukozie na drzwiach napisane, a gosc, ze be zkolejki, mowie, zeby sobie przeczytal czarne na bialym, a jak sie nie zgadza to trudno twarde prawo, lecz prawo! jeszzce lepiej takiemu przed cala kolejka zaproponowac ze skoro tak sie zle czuje to moze go przepuscic, spusci z tonu od razu chojrak!

Dysia, jakbyś i mi mogła podesłać to tez zrobię porównanie :) grzegorczyk-karolina@wp.pl
A co, do kolejek to ja miałam dziś sytuację w sklepie, do którego chodzę praktycznie codziennie po chlebek itd. Kolejka za wedlina, ja byłam 3 i za mną też babka w ciąży. Pani obsługująca zwróciła się do starszego małżeństwa, którzy mieli być obslugiwani, że jestem w ciąży i czy mnie Przepuszcza (już mnie znają w sklepie z widzenia) a oburzony Pan niemalże krzycząc odpowiedział że tam są Przecież dwie ciężarne, on tyle czekać nie będzie i chce tylko jedna rzecz! Pani z Obsługi odpuscila, ja też i trzeba było czekać. Tylko raz zdarzyło mi się, że zostałam Przepuszczona w aptece.. To jest temat rzeka... Ale tak, jak mówicie, powinniśmy korzystać ze swoich praw bo jak nie daj Boże stracimy przytomność albo jakas krzywda stanie się naszym maluszkom to będziemy miały pretensje do siebie, że siedzialysmy cicho jak myszy pod miotla zamiast walczyć o swoje

Ja się też wzięłam w końcu za przeglądanie ciuszków (ciągle ktoś nas obdarowuje), dalej zupełnie nie wiem jak to segregować :/ te rozmiary, niby takie same a wszystko innej wielkości... eh.

Niedługo się wezmę za pranie, tak, wiem, że do czerwca jeszcze dużo czasu, ale dopiero od maja będziemy wynajmować mieszkanie, wiec wtedy może być ciężko się z tym wszystkim wyrobić. Póki co popakuje szczelnie do worków, a jak już się urządzimy to wezmę się za prasowanie, także roboty i tak będzie dość :)

Dziś właśnie miałam te przyjemność bycia na poczcie.
Przede mną było tylko 13 osób, nikt nie dał mi nawet usiąść, a co tu dopiero mówić o przepuszczeniu w kolejce hehe :D

Dziewczyny spróbujcie isc na pocztę. Tam to dopiero znieczulica kiedy 15 osob czeka w kolejce. Uslyszalam od jednej Pani ze ona 3 razy w ciazy byla. Ja teraz zabieram męża, przy ktorym nikt nic nie mówi, a jak cos powie to jest gaszony od razu. Ale wiem, że nie zawsze druga połowa jest w poblizu

Ja teraz dostałam sporo ciuszkow od znajomych. Musze przejrzeć co tam jest w końcu

Och to ja też ślicznie poproszę o listę :)
beatris0408@op.pl

Ludzie niestety są straszni, w inwicta mało by mnie nie zlinczowali;-) i to zupełnie niewinnie, mąż ustawił się w kolejce bo mi było bardzo tam duszno a i dużo osób chorych wiec czekałam za drzwiami, przed samym wejściem, kiedy przyszła nasza kolej mąż mnie zawołał i sobie weszlam. Jakie było oburzenie czekających, już zaczęli komentować ze bezczelna jestem, chyba nikt nie zauważył ze jesteśmy razem. Nie mówiąc już ze brzuch mam jak balon i wyglądam jakbym za chwilę rodzic miała. Mąż wyjaśnił cała sytuacja a mi opowiedział o tym dopiero w samochodzie bo bym chyba tam awanturę niezła zrobiła. A w tramwaju tez miałam przygodę jak mi się słabo zrobiło, mąż mnie trzymał dosłownie bo bym upadła, nikt się nie ruszył z miejsca.

Jeśli chodzi o kulturę ludzi to ja ostatnio musiałam pojechać z moim dwulatkiem tramwajem, załatwić jedną sprawę. Naprawdę widać po mnie ciąże - nie da się pomylić, no i kwestia małego dziecka które ledwo stało w zatłoczonym tramwaju- nie muszę dodawać że nikt mi miejsca nie ustąpił:/

Ja ostatnio zweryfikowałam swoją listę razem ze szwagierką, która rodziła pół roku temu. Wyrzuciłyśmy 1/4 rzeczy, coś tam dodałyśmy i mam nadzieję, że będzie ok. Teraz tylko zakupy, które ciągle odkładam do czasu aż pójdę na zwolnienie.
Co do kolejek, idę w przyszłym tyg na glukozę, ale nie nastawiam się, że ktoś mnie wpuści... W mojej przychodni też same babki i dziadki.
Zapiszę się na szkołę rodzenia do Redłowa. Dostałam maila, że w szkole super mama są jeszcze miejsca na kurs refundowany w kwietniu, ale jakoś nastawiłam się na to Redłowo. Mam nadzieję, że poznam położne i przy porodzie będzie mi raźniej. Któraś z Was wybiera się do szkoły w Redłowie?

Ja też poproszę! Bardzo dziękuję :)
lucynka997@wp.pl

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)