Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Aha czyli na papierze jesteś ich "pacjentką" i z tym problemu nie ma, ale jak już coś mają dla Ciebie zrobić to nagle się okazuje, że w sumie to one nic od Ciebie nie chcą bo przecież masz inną położna... Ehhh ludzie to mają tapet.
Idź do tego swojego lekarza i z nim ustal właśnie jak mówisz co i jak.

O Boze AMO wspolczuje nerwow :( kurcze na koncowce takie nerwy :/
Ja na ktg bylam tylko raz w szpitalu w poprzedniej ciazy ale to jak malego nie czulam.nie wiem jak to jest kiedy masz zlecenie.wydaje mi sie,ze od lekarza zlecajacego powinno wystarczyc skierowanie i laski nie powinny robic.coraz gorzej z traktowaniem ciezarnych :/

Hej dziewczyny, sikanie u mnie podobnie...
Do tego, jakoś głupio w sobotę usiadłam i...spadam z taboretu. Straciłam świadomość, a ocknelam się w... Wodzie. Myślałam, że to wody plodowe. Pogotowie. Wojewódzki. Nerwy. Stres. Szkoda słów. Na szczęście z Małą wszystko dobrze. Uff...
Pamiętacie, jak pisałam o tym, że mam problem z poloznymi w przychodni zdrowia? Ktoś mój podpis podrobil i zadeklarował mnie do nich na NFZ. A ja mam swoją,inna położna. Uparlam się, że zmieniać nie będę...
Teraz mam nowy problem - musze mieć ktg raz w tygodniu. I baby mi nie robią laski - teoretycznie, bo powinnam mieć to ktg u nich, w końcu jestem pacjentka lekarza zlecajacego. No, teoretycznie... Bo praktycznie - powiedziały, że mam je robić u mojej położnej środowiskowej. A ona nie ma sprzętu ktg.
Coś poradzicie? Mam pomysł, żeby dowiedzieć się od mojego lekarza, który pracuje w Szpitalu, czy można do nich podejść i to ktg zrobić.
Ludzie potrafią pietrzyc problemy ciezarnym...

Nic mi nie mowcie o sikaniu! Co chwile. Parcie jak na hektolitry a tu oare kropelek
j tez uzywalam biustonosze z Canpolu. Bardzo sobie chwalilam. Kupie jak bede w 9 miesiącu bo widze ze piersi jeszcze rosną. Te które mam jakos w obwodzie uciekają

na targi tez się wybieram. Nigdy nie byłam a jestem bardzo ciekawa

Tak. Mają przymierzalnie.

Sierpniowa, a mozna je przymierzyc w sklepie przed zakupem?

Ja na początku używałam takich bawełnianych bez fiszbin, a chyba po 2-3 tygodniach wróciłam do biustonoszy alles mama, które nosiłam jeszcze w ciąży. Teraz też używam już staniki alles, chyba muszę właśnie kupic jeszcze jeden z większą miseczka. Zgadzam się z tym, że najbardziej piersi rosną w ciąży. Potem stopniowo maleją i ja osobiście wracałam do mniejszych rozmiarów.
A staniki Alles można kupić w mama i ja, cenowo miedzy 60 a 100 zł. Ale mogę powiedzieć z doświadczenia, że są bardzo wytrzymale, dają radę po wielu praniach.

Buba, moja znajoma ze sporymi piersiami śmiała się gdy karmiła, że zawiąże sobie piersi chustą cygańską :) Ale znalazła staniki dla siebie bez problemu :) A w Smyku na bank można przymierzać, bynajmniej w Rumi, więc myślę, że w innych miejscach też bez problemu :) Miałam też z H&M, bo super wyglądały na wieszaku. Ale fatalnie mi się je nosiło i je szybko wywaliłam...

Gorzej, jak się przed ciążą miało miseczki w rozmiarze J, przy karmieniu to przyjdzie mi chyba namiot założyć ;)

O ja właśnie myślałam o tych z Canpolu. Widziałam je w Akpolu, ale tam nie ma przymierzalni. Na oko nie chce kupować.

Dysia, mnie się po porodzie niewiele piersi powiększyły, chybaże przy nawale pokarmu. Teraz się powiększają :)
Więc tak koło 36 tc planuję kupić staniki :) Przy starszaku kupowałam w Smyku, dla mnie najbardziej się sprawdziły. Dokładnie takie http://www.smyk.com/canpol-biustonosz-klasyczny-80dd.html

W Smyku możesz wziąć do przymierzalni i poprzymierzać rozmiar.

Takie hurtowe zakupy są najlepsze :-)
Ja wczoraj byłam na ostatnich zajęciach ze szkoły rodzenia. I tak do mnie doszło, że to już zaraz wszystkie te maluszki będą na świecie :-)

Dziś o 16 mam wizytę u lekarza. Znowu jakieś bakterie mi wyszły w moczu i muszę iść po skierowanie na posiew. Ciekawe czy faktycznie coś tam nie tak jest... Zobaczymy czy przy okazji usg zrobi czy dopiero 14 kwietnia jak miałam planowo wizytę.

Aha i dostałam fotki od tej Pani Magdy fotograf. Słuchajcie cudowna pamiątka. Za 300 zł dostaliśmy 20 zdjęć na CD i 5 odbitek. Dobrze, że ja te urodziny miałam hehe

Aaaa i jeszcze jedno. Planuję kupić jakiś biustonosz do karmienia, żeby do torby szpitalnej zapakować. Macie jakieś rady? Wiadomo, że najlepiej bezszwowe bawełniane na początek, żeby wygodniej było. Ale jakieś konkretne miejsce mogę odwiedzić? Marka itp? No i jak tu ten rozmiar dobrać. Czy po porodzie faktycznie piersi się dużo powiększą?

Mięta, ja też mam wrażenie, że mój pęcherz ma jakąś mega małą pojemność i że co chwile się napełnia :D Latam do wc jak dzika momentami.
Właśnie zrobiłam zakupy w gemini na prawie 400 zł ;D Zaszalałam sobie jak nic :) Ale w końcu zamówiłam wszystko co chciałam i nie muszę latać po sklepach za tym wszystkim :)

Dy się czas pokaże jak dlugo:) obawiam się że jednak całkiem sporo:)

Cześć dziewczyny,
zaczęłam 36 tydzień i mega się z tego cieszę, jakby nie patrzeć 9 miesiąc i teraz już jakoś spokojniejsza będę, co prawda ciąża jeszcze nie donoszona, ale.... :)
dzisiaj też mam wizytę u mojej Pani Dr, zobaczymy co powie.

Na targi chciałabym pojechać, jest kilka wykładów na które chciałabym iść, chodzę tam co roku, bardzo mi się zawsze podobało, można też coś kupić. Zawsze gadałam z moim guru Pawłem Zawitkowskim i tym razem chcę tam zajść z moją latoroślą
Miłego dnia dziewczyny :)

O kurcze Mięta a to ile z takim rozwarciem można spokojnie jeszcze w ciąży pochodzić? :-)

Ja sie wybieram na targi w weekend,trzeba sie troch poruszac :)
Bylam tez na food trackach na dobrym jedzonku ostatnio ;) niestety czuje caly czas glod i boje sie co to bedzie za chwile :p
Ludzi bardzo duzo.ja pojechalam sobie rano i mysle ze teraz tez tak zrobie bo pozniej nie mam sily na nic

Pęcherz to mój koszmar- pojemność co najwyżej 50ml- jakaś maskara. Poza tym jestem już po wizycie- rozwarcie na jeden palec, zaczynam sobie uświadamiać że godzina zero naprawdę się zbliża:P

Co do pęcherza, to mnie też wkurza, że ile bym się nie wysikała przed wyjściem z domu, to i tak za chwilę chce mi się do ubikacji. Szczególnie jak młoda kopie tam na dole. No i też mam czasem kłucia w szyjce, jak za mało odpoczywam. Eh, u mnie jeszcze do porodu ponad 2,5 miesiąca, więc pewnie będzie coraz gorzej.

Wybieracie się w weekend na targi Mother&Baby? Ja miałam taki zamiar, ale nie będę miała auta, więc zastanawiam się czy warto telepać się skmką. Któraś z Was kiedyś była?

Mój pęcherz też lubi mnie wkurzać :) W nocy wstaję do wc kilka razy, a najbardziej siku mi się chce w środku spaceru ze starszakiem, na placu zabaw albo w parku ;) Wtedy robię wszystko żeby nie kichać :) Bo u mnie kichnięcie=sikanie... No, ale już niedługo hi hi

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?