Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Heh widzę e wszystkim nam doskwiera 3 trymestr- ja mma wrażenie jakby ktoś mnie regularnie skopalłw krocze, pocieszam się jedynie że już co raz mniej mi został dziś zaczynam 36 tydzień:) Szkoda mi starszaka bo mam do niego coraz mniej cierpliwości:( Aga Kr nie zazdroszczę ząbkowych problemów, naprawdę cieszę się że mój synek jest już po, a poza tym wiele ułatwia że ma już te dwa latka i jest przynajmniej w pewnym stopniu "głososterowalny" :)

Mnie też boli biodro, lewe :P
Brzuch nadal boli mimo nospy. Jutro usg i czekam jak na szpilkach. Mąż mi dziś bardzo pomógł przy obiedzie rodzinnym, tak nie dałabym rady na pewno.
Sierpniowa współczuje trudnego dnia :(

Ja jeszcze obrączkę noszę, ale wkrótce to się pewnie zmieni. Za to kręgosłup daje mi się już we znaki. Jak stoję dłużej czy też siedzę, to strasznie boli mnie kość ogonowa, do tego prawdę biodro... Mam coraz mniej siły dla córki, schylanie sie do niej jest męką... Dziś po kąpieli na przewijaku zaczęła mnie kopać po brzuchu i miała przy tym ubaw... Dzis najchętniej usiadłabym i ryczała nad swoim losem :-( a przede mną jeszcze 3 miesiące...

Dziewczyny z okazji Świąt wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych rodzin, przede wszystkim życzę Wam i sobie szczęśliwych rozwiązań :*

Dysia ja zarówno w 1c jak i teraz w 2c mam podobny "problem". U mnie np. występuje też drętwienie całych dłoni ale tak, że ich w ogole nie czuje, najczęściej w nocy albo podczas drzemki w ciągu dnia. Palce w ciąży mam regularnie od kilku tyg podpuchnięte, o pierścionku czy obrączce mogę pomarzyć. Dobra wiadomość jest taka - po porodzie przynajmniej pierwszym wszzystko ustało jak ręką odjął.

Cierpię na zgagę, okropnie mnie pali, mleko nie pomaga, ale jakoś z tym żyje juz dociągne do końca mam nadzieje :)

Skurcze braxtona hicksa męczą mnie i przypominają o zbliżającej się godzinie zero :) obym tym razem poszło łatwiej :P 1c miałam 40t i 3dni wywoływany poród, po 10h oxy, ciągłego praktycznie lezenia (2x po 20 min brałam prysznic z kroplowka przy nodze) doszłam do pełnego rozwarcia, mój mąż już biegł po pieluszke, po czym szybka decyzja o cc ostatecznie. Ale jak to mowią każda ciąża inna może córcia szybciej będzie chciała przyjść na świat, choć bym się nie łudziła za bardzo :P

mój 1,5 latek jest marudnyyyy wyszły mi czwórki, trójki się szykują do wyjścia i mam w domu istne kongo, bardzo ciężko znosimy zęby

no nic ponarzekałam sobie, do następnego usłyszenia :)

Dysia zatrzymuje ci sie woda w organizmie,to normalne choc chyba nie na tyle zeby sprawiac bol.w poprzedniej ciazy zdjelam obraczke w 7 miesiacu ciazy.jesli bardzo puchniesz zadzwon do swojego lekarza lub przynajmniej na Sor polozniczy.Ja tez zaczelam zatrzymywac wode w organizmie ale nie tak mocno.
Nie wiem czy pomoglam :)

Hej dziewczyny. Wiem, że są święta, ale dopadło mnie coś uciążliwego ostatnio i zaczynam przeszukiwać internet czy to normalne i chciałam Was zapytać co z tym robić. Otóż ostatnio bardzo zaczęły mi puchnąć palce tak, że ciężko i nosić obrączkę. Ale to w sumie nie wszystko bo czuje duży ból we wszystkich stawach u dłoni,tak jakbym nawet nie mogła dłoni dobrze zacisnąć czy rozruszac palców i nadgarstkow . Odkrecenie butelki z wodą to już ból. Miałyście tak może? Co na to zaradzić? I czy po ciąży to mija? Czy może to początek jakiegoś zapalenia stawów?

radosnych Świat:) nastepne juz beda w wiekszych gronach. u nas salatki gotowe, miesa upieczone, ciasta kupione, stol uprzatniety, reszte przywiozą tesciowie:)

Hello mamuśki :-)
Ja zrobiłam pisanki, poświęciłam dziś jajeczka :-)
Ciasto i babeczki upiekłam, kotleciki zrobione, bigos, żurek, sałatki i parę innych pierdółek. No daliśmy radę z mężem wspólnymi siłami i mamy zapasy chyba na cały tydzień heh

Kochane wszystkiego co najpiękniejsze na te Święta Wam życzę. I dużo zdrówka i siły dla Was i tych kurczaczków w brzuszkach :-)

Hej dziewuszki :)
Widzę że samopoczucie różne, u mnie też w kratkę zwłaszcza że brzuch dalej pobolewa a nie chce faszerować się rozkurczowymi. Nie miałam robione ktg, tylko badanie u ginekologa. We wtorek jadę na usg z przepływami w sumie na ostatnią chwilę bo ostatni tydzień na to badanie mi został. Zobaczę czy wszystko ok i sie trochę uspokoję bo też sama się od tego wszystkiego nakręcam :)

Chmurka u nas też kaszel więc witam w klubie ;/
My jajka pomalowane i poświęcone, sałatka zrobiona, ciasto kupione i tyle :)
Jutro do teściowej a poniedziałek u mnie obiad. Zrobiłam go wcześniej i zostanie tylko podać :)

Zdrowych i spokojnych dziewczyny :*

U mnie za to mały w brzuchu bardzo spokojny. Raz na jakiś czas cos się tam odezwie ale poza tym to spokojniutki jest
starszak znowu suchy kaszel a jutro jedziemy na chrzciny. Ach...

u mnie jakas chandra...nie wiem o co chodzi. Pewnie hormony lub przesilenie wiosenne. Nie chce mi się nic. Plecy coraz bardziej dokuczają. Nic mnie jakos nie cieszy. No nic. Pozaliam się. Ja za to prawie nic nie musiałam robić w te Święta. Jutro jedziemy na Chrzciny a w poniedziałek rodzinna impreza u babci męża. Super co nie?

dziewczyny zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt

Dysia, zdecydowanie :) chociaż cały czas myślę, że to hormony :)
Już niedługo wszystkie nasze Szkraby będą po drugiej stronie brzuszka i wtedy będziemy mieć wesoło :)

Witam nową mamusie :-)

Karoluś widzę, że Ty też taka jesteś z tych rozczulających jak ja :-) ja ostatnio w pokoju naszej Zuzi też się popłakałam heh tak już bym chciała, żeby była z nami. No ale niedługo :-)

Ja dziś zrobiłam pisanki, upiekłam babeczki i jedna większą babkę wielkanocną :-) małe zakupy zaliczyłam też i kościół . I już padam po prostu. Mała skacze mi po brzuchu nieźle. Chyba w ramach buntu, że dziś ciągle na nogach.
Ale trzeba skorzystać póki jest jeszcze siła :-)

Hej Dziewczynki, jajka pomalowane? ;)
Ja jednak nic nie robię bo mamę ze szpitala wypuścili, zmienili zdanie co do zabiegu (burdel przy nfz to porządna instytucja normalnie) :/
Byłam u lekarza, co prawda dalej mam białko w moczu ale na granicy normy więc mam się nie martwić. Ciśnienie w normie i to co najważniejsze z Zuzią wszystko ok. Przy okazji Pani dr zrobiła mi już to duże USG bo okazało się, że Mała leży główką w dół już i mega wciska się między nogi - stąd ból i problem z chodzeniem :) Rośnie jak na drożdzach, już ma 1,6 kg :)
Wczoraj jak ściągałam pranie z suszarki i patrzyłam na te maleńkie skarpetusie to się popłakałam :P
A co, do ciuszków to dziś w Auchan wyrwałam kilka na promocji. Są bodziaki po 5,00 zł, takie całe rozpinane po 9,50 zł. Koszulki po 6,00, sukienki czy 2 pary getrów po 10,00 zł. Gatunkowo są fajne a oznaczone to jest jako końcówka kolekcji. W Gdyni był nawet spory wybór :)
Korzystając z okazji chciałabym Wam wszystkim już życzyć Wesołych a przede wszystkim SPOKOJNYCH Świąt i już niebawem samych szczęśliwych rozwiązań :)

image

Pietrucha super, że jesteś z nami!
Co do komisów to ja właściwie od dwóch lat korzystam tylko z tego w Gdyni Chyloni. Tutaj jest ich stronka z dokładnym adresem itd. http://sklep-milus.w.interiowo.pl/index.html
Warto tam zadzwonić zanim się wcześniej pojedzie, bo bywa, że panie wychodzą np.na godzinę - mój mąż ma zawsze szczęście do takich akcji :)

Hej, jeśli można to dopisuje się do listy ;)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016 Aleksander, Kliniczna
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.5.2016
Pietrucha_ 18.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
paulina_kn 22.05.2016
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016

Chyba tylko ja jestem tutaj aż tak bardzo w proszku, a brzuch już porządnie zaczyna przesłaniać świat :P

Tak a propo komisów z ciuszkami to gdzie w trójmieście polecacie?
W lumpeksach jakoś nie umiem nic znaleźć, no nie dla mnie to po prostu.

stenemi jeśli interesuje Cię temat vbac i masz fb, zapisz się do grupy NATURALNIE PO CESARCE Grupa Wsparcia. Tak znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Tam dziewczyny opisują swoje historie, udane vbaki po nawet 12mcach od cc

Queen odpoczywaj, dbaj o siebie, skurcze zapisywały się na ktg ?

sierpniowa podziwiam, tak długo dałaś radę w pracy, wow ja z moim 1,5 latkiem jestem ledwo żywa dzień w dzień :) jeszcze śpi 20-6, 2x w nocy mleko, w dzien spać nie chce .. wesoło :) tez mam bezsenność ciążową, łącze się w bólu

moja dzidzka waży 2kg i dalej jest dziewczynką :) wyprawka dla małej kupiona, teraz czekamy na poród :)

Dysia homony ciązowe daja sie Tobie we znaki, spoko mi też :) normalna sprawa, wszystko wróci do normy po porodzie, uszy do góry !

dzidziusia płyny w ilości sporej są np. w selgrosie na osowie, w biedronce tez często widze

AMO ja okna myje za 5 tyg :) mimo, że przez moje już ledwo widać nie ruszam teraz :P

sylwa ja kupowałam przez neta wszystko

byłam w tygrysku w rumii bedac tam przy okazji i ceny są delikatnie mówiąc zawyżone :) ja to jednak wole zakupy w sieci, nawet z przesyłką wychodzi czesto taniej

Aga M. dokładnie ja tez zawsze porównuję ceny, bo jednak przy bobasie kupic trzeba i to czesto w ilosciach hurtowych wiec warto miec rozeznanie

bosa dokładnie ! stan błogosławiony wymyślił facet, na bank :P

Ciekawe czy któryś facet zniósłby całą ciążę i poród :D Wątpię... Mój wymiękł na sam widok przy porodzie, choć go ciężko rozwalić... Cwaniaki :)
Ja też staram się szukać rzeczy w promocji :) Będę robiła większe zamówienie z gemini, a resztę kupię w Tygrysku, bo jest taniej niż np.w Akpolu. Powoli zaczynam już robić konkretną listę zakupową, na dniach będę szaleć z zamówieniem :)
A różnice w cenie są ogromne... My dla starszego synka kupiliśmy np.bujaczek czy karuzele używane, a i tak jeszcze posłużą dla kolejnego bąbla... Podobnie teraz robimy z ubraniami... Wczoraj w komisie dziecięcym kupiłam 4 letniej siostrzenicy siatę ubrań na wiosnę za 75 zł - w tym dwie kurtki w super stanie... Także warto czasem poszperać w promocjach albo w używkach :)

Tak tak ciąża to same cudowne dni... ;-)
A i tak najlepszy jest mój mąż jak mówi "kochanie zaraz trzeba myśleć o drugim". Już to widzę - chyba, że on będzie w ciąży :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam się w nowym wątku :)
Co do samopoczucia w ciąży to ja już dawno doszłam do wniosku, że określenie "stan błogosławiony" musiał wymyślić mężczyzna...No ale na koniec czeka nas nagroda w postaci słodkiego bobasa, więc głowa do góry, wszystko zniesiemy :)

Aga M. zgadzam się, trzeba porównywać ceny, zwłaszcza tych produktów, które będziemy kupować regularnie.
mleko dla córki zamawiam na doz.pl - akurat tam Bebilon 3 wychodzi mi najtaniej. Dużo kosmetyków i witamin w aptece gemini kupuję.

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...