Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Cześć dziewczyny :)

Mi co prawda humor dopisuje, ale musze dorzucić swoje 3 grosze. Tez ostatnio zle sypiam, a to natłok myśli, a to poltoraroczniak budzący sie z okropnym płaczem, a to przewracania sie na druga stronę ktore sprawia kłopot. Do tego bóle bioder, pleców, rwą kulszowa, skurcze, zgaga, no ciagle cos. Do tego sąsiad ostatnio tak imprezował u siebie, ze wszystko słyszałam jakby był za ściana, darł sie, i tak cała sobotnia noc i pol niedzielnej :/

Ja juz cześciowo spakowana, oczywiście będę musiała dopasować kilka rzeczy na szybkiego, przed samym wyjazdem, mojego synka tez musze spakować na pobyt u babci. Teraz zamawiam worki próżniowe, bo stwierdziłam ze lepiej będzie to wszystko poukładać w torbie jak będzie mi zajmować mniej miejsca, przecież nie będę szla do szpitala z kilkoma torbami :)

W środę mam wizyte u gina, KTG, a dzis zanosilam mocz do badania. GBS miałam robione 7 kwietnia wiec w przychodni powinni miec juz wynik. No i VDRL, robilyscie takie?

Ja ostatnio zostałam bez męża, mam nadzieje ze zdąży wrócić przed porodem. Ostatnio rodziłam w 36 tc a to juz praktycznie ten sam czas, choć po cichu liczę ze tym razem urodzę nie prędzej niz w 38 tc :)

To miłego dnia :)

Z resztą kto lepiej zrozumie kobietę w końcówce ciąży niż druga kobieta w tej samej sytuacji :)

Poza tym dobrze wiedzieć że nie jest się osamotnionym w swoich dolegliwościach:) bo i ja dodam swoje 3 groszę nic ostatnio spać nie mogę i mam kupę wyrzutów sumienia bo nie mogę znależć w sobie nawet odrobiny entuzjazmu do zabaw ze starszakiem.... jeszcze tylko dwa i pół tygodnia.....

Każda babka musi swoje ponarzekać. A że teraz już ciąża nam czasami ciąży właśnie no to nie ma się co dziwić:-)
AMO niedługo będą pierwsze wieści z porodówek i lawina pójdzie w ruch. Ta lawina będzie bardziej optymistyczna :-)

Matko, rozpoczęłam i tak jakoś lawina narzekań się zebrała, przepraszam

Jestem mamusią majowo - czerwcową ale z 2015 r. Moja córeczka 1 czerwca będzie mieć już roczek :-)
piszę do Was z pytaniem: czy potrzebujecie nowe prześcieradło do łóżeczka - mam na sprzedaż żółte prześcieradło rozm. 120 / 60, oryginalnie zapakowane, kupione w Akpolu za 20 zł, sprzedam za 15 zł,
- mam też na sprzedaż pieluszki flanelowe dla dziewczynki 2 szt. (różowa oraz biała w groszki) plus jedna flanelka gratis użyta może 2 razy (biała w owieczki) - cena 10 zł za wszystkie pieluszki.
kupiłam za dużo i chętnie odsprzedam, więcej na maila, piszcie: mwojciszke@wp.pl

Ja dziś wyjątkowo dobrze spałam! Choć obudziłam się o 6 i było już po spaniu

Ja wizytę mam w piątek i pewnie też dopiero dostanę skierowanie, ale podobno lepiej robić je po 35,36 tygodniu

Dziewczyny ale niektórym z nas już mało czasu zostało! W tym tygodniu pakuje torbę!

Ja robiłam w Gamecie w czwartek i dziś rano miałam wynik.

No to dzisiaj jakieś fatum bo ja też mam beznadziejna noc za sobą, z resztą poprzednia nie była lepsza :(
Powiem Wam Dziewczyny, że od jakiegoś czasu mam samopoczucie jak na początku ciąży. Robi mi się niedobrze, słabo, żołądek zaczyna mnie boleć tak, że w ciągu kilku sekund muszę się znaleźć w łazience. I jakimś cudem skończyły się moje problemy z zaparciami. Tak się zastanawiam czy to wszystko to jest to, że organizm zaczyna się oczyszczać?
A ile się czeka na wynik tego gbs? Na Wizytę idę 28 i dopiero wtedy mam mieć pobrane a to będzie koniec 36 tyg.

Ja też już w standardzie mam slabe noce. Do tego przeziębiłam się na budowie. Męczy mnie kaszel i ból gardła... A o kręgosłupie już nie wspominam, każdy ruch w łóżku boli. I jeszcze 2 miesiące przede mną... Płakać mi się czasem chce...
Nie mam sily się ruszyć z domu, a trzeba będzie z małą na plac zabaw iść, zakupy zrobić. Przerasta już mnie to wszystko.
Tak sobie ponarzekałam...

hej Dziewczyny, chyba coś "w powietrzu" jest, bo ja też tylko 2 h dziś spałam i to na siedząco na kanapie, bo inaczej mnie brzuch bolał :(

Dysia na szkole rodzenia mówili, że niby z paciorkowcem trzeba się szybciej w szpitalu zjawić (idealnie to 4 h przed porodem, ale czy to się da tak wyliczyć???).

miłego dnia Wszystkim!

Dzięki dziewczyny :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałam dodatki paciorkowiec przy pierwszym dziecku. Dostałam antybiotyk w żyłę na porodówce. Spokojnie zdążą Ci go podać :) Przypilnuj tylko żeby mimo wszystko zbadali Zuzie czy się nie zaraziła. Małe prawdopodobieństwo, ale lepiej to sprawdzić. W Wejherowie jeśli nie ma się wyniku na paciorkowiec antybiotyk dają profilaktycznie podczas porodu. Nie wiem jak to jest w innych szpitalach.

Dysia antybiotyk podaja w trakcie porodu zazwyczaj.chyba ze sie cos zmienilo.Ja dopiero bede za tydzien badana i nie wiem czy wynik zdazy przyjsc ;)
Ja nie spie w nocy i juz sie do tego przyzwyczailam ;)

To i Ja się melduj po nie przespanej nocy:(
Tylko, że u Mnie straszny ból brzucha. Te bóle mam od tygodnia i to prawie zawsze w nocy:(
Straszne dziś mam samopoczucie!
Miłego dnia życzę !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

AMO mam to samo....
Wczorajsza noc - koszmar. WC z miską w rękach. Do tego brzuchu bolał. Już zaczęłam się zastanawiać czy ja może przedwcześnie nie urodzę.
Ale przeszło. No i co z tego jak przez ból rąk i tak spać nie mogłam. Odliczam tylko dni do 21 maja.
I mam dziś taki nastrój, że szkoda gadać.
Jeszcze przed chwilą odebrałam wynik na paciorkowca- dodatni. Super :-(
Jak to w ogóle jest z tym GBS? Ile wcześniej muszą mi podać ten antybiotyk przed porodem?

Hej, przez weekend taka cisza... Zatem - dobrego tygodnia Wam życzę w poniedziałek. Siedzę przed gabinetem zsbiegowym - krew, mocz, norma... A ludzi chyba z tysiąc. Później pójdę prosić o ktg położna...
Noc wyjeta z życiorysu, długo już tak nie miałam... WC, WC, WC...i makabryczny ból kręgosłupa... Jak pomyślę, że jeszcze 2 miesiące mam się tak czuć i tak spać - nie spać, to włos się jeży :-P
Do tego - cały dzień na maksymalnych obrotach, jak to z dwulatkiem... nie będzie kiedy odpocząć i się położyć. A co u Was?

A ja dziewczyny czuje się tak świetnie , że mogłabym góry przenosić :) Co prawda trochę plecy zaczynaja się odzywać i miewam tez dni kiedy jestem strasznie śpiąca i zmęczona, ale generalnie ciążę przechodzę super.
Najgorszej się czuje kiedy za dużo odpoczywam :D wtedy miewam wszystkie dolegliwości, wiec staram się być w ciągłym ruchu, wtedy mi najlepiej :) Juz nie mogę się doczekać przeprowadzki - będę miała tyyyle roboty, hehe :)

Ja też bałam ciągle zmęczona, spiaca i nawet rozmowa mnie meczyla. Jednak dziś Dziewczyny jakąś rewolucja, dostałam takiego powera, że poskladalam zimowe ciuchy, spakowalam zimowe buty, przejrzałam wiosenne i letnie, wytarlam kurze, umylam piekarnik, łazienkę i zrobiłam pranie. I powiem Wam, że teraz siedzę na kanapie ale jakiegoś zmęczenia nie czuje :)
Wpadło mi do głowy, że.to może pierwsze oznaki przed porodem ;)

Ja też jestem zmęczona ale nie sypiam w nocy przez ból w biodrach i nogach ;/
W ciągu dnia czasem udaje mi się zdrzemnąć ale budzi mnie ból. I tak w kółko.
Mówi się, śpij póki możesz a tu d*pa blada :D

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...